|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
13.3.2008 10:13:15   
mancy137
hej babe,

dobra ideja za srečanje v živo...tud jest sm zaenkrat še mobilna, cajt mam tud, če pa se bomo predolg menile, pa zna bit problem user posted image
sicer trebuh raste, se mi zdi da prav vidno iz dneva v dan, brcamo skoz boljš, cukri pa so zdej tud kar lepi.

sem bla pa zadnje dni malo v službi, ker končno predajam stvari. en dan sem zdržala celo 7 ur, pa sm bla kot ožeta cunja še cel popoldan. sam še naslednji teden grem 2x, pol pa naj se kar sami znajdejo, hehe...

pa na telovadbao sem se vpisala.user posted image mi vaje za pravilno držo blazno pašejo, kar olajšanje v križu in vratu čutim, ko jih delamo. res bi mogla mal bolj svojo držo kontrolirat, pa kar pozabm...

sem pa včeri sosedi čuvala 5,5 mes staro punčko. 5 min je blo ok, pol je planila v jok in je ni bilo za ustavit...nobena fora ni pomagalauser posted image ...dokler ni njena mami prišla nazaj, pol je blo pa v sekundi vse dobr. baje ima njen očka tud isti problem, tko se nism preveč zasikirala...

dons je spet sonček, jupi! mejte se.

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 451
13.3.2008 10:15:33   
PETRA ZUPANČIČ
Čao ženske.

Sem tud jaz od mrtvih vstalauser posted image . Mi se trudmo za več Slovencev, pa ne vem al bo kaj al nič (čeprav še nismo dobili zelene luči).
user posted image  zamuja že štiri dni, test  pa user posted image  ne pokaže. Me je pa strah, če bi slučajno kaj res bilo, ker imam cukre od 3 pa tudi do 15. Saj čez dan kar vzdržujem normalo, ponoči pa dosežem do 15, pol pa korekcije dajem, včasih pridem do 6, včasih pa do 3. Ponavadi imam user posted image  na 26-27 dni. Kaj naj naredim? Ali naj počakam kdaj in če bo kaj priteklo? FIT kontrolo imam šele 27/3. Naj do takrat čakam?
Me pa skus dol boli.
Prosim za nasvete. Hvala.

Lp
Petra

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 452
14.3.2008 8:59:10   
Kinokija
Petra, vauuuuu, mogoče je ša že kaj? Danes so testi že tako poceni, da bi jaz umrla, če bi mogla čakat do 27.3. No, držim pesti in obvesti nas o rezultatu!

Pa še to, če boš čakala zeleno luč..ne vem no.. user posted image

Druge punce- lep pozdrav!

(odgovor članu PETRA ZUPANČIČ)
Neposredna povezava do sporočila: 453
14.3.2008 20:15:18   
wis
Draga Petra!
Saj skoraj ne moreš drugega kot počakati. Ali bo test pokazal user posted image (mogoče čez nekaj dni ali kaj), ali pa bo prišla user posted image .
Če v mesecu dni ne bo nič od tega pa obišči G. (Mislim, da naj bi neka taka doba veljala user posted image )
Zaradi cukra pa se pomoje ne sekiraj preveč, saj vem da ti ni vseeno, ampak čisto idealnega najbrž nobena od nas nikoli ni in ne bo imela, noseča ali ne, kiksi se dogajajo. Je pa ok, da se trudiš.
Vsekakor ti pa želim en velik user posted image . Pozdravček.
Pa ostalim tudi. user posted image

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 454
15.3.2008 14:44:16   
PETRA ZUPANČIČ
Ahoj!
Že peti dan ni user posted image . Imam pa skus premalo cukra (od 2,5 do 3,5). Bazalce sem si zmanjšala za 50 %. Pred hrano imam okrog 3, po hrani pa mi naraste do 5 (za kakšno uro) potem gre pa spet nazaj na 2-3. Vmes moram pa skus pit sok al pa jest kakšno čokolado, pa se še vedno tresem.
A je imela katera kakšno tako izkušnjo? Naj pokličem Tomažičevo?
Test user posted image sem naredila v ponedeljek (pa ni bilo nič), pa tudi v četrtek (pa spet ni pokazal nič), cukra je pa premalo.

Lepo se imejte,
Petra.

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 455
15.3.2008 19:32:29   
digi
Halo,
novice: če bo vse OK, bomo kmalu zagotovo lastniki svoje podrtije in se bomo še letos seliliuser posted image
Petra ti pa kar še kak test naredi, potem pa dalje razmišljaj, meni je komaj 4-ti test pokazal namreč +...
No to na hitro
zdaj pa letim

se v prihodnje razpišem

pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

Neposredna povezava do sporočila: 456
16.3.2008 10:00:13   
mancy137
petra, men so se tud takele hipe na začetku (ko se nisem vedla, da sm user posted image ) dogajale...in mi je blo mal čudno takolle ozdravljenje...držim pesti, da ne pride user posted image .
če maš 27.3. kontrolo pri tomažičevi, bo to itak en dva tri. počak še mal, če bo test user posted image  oz. če pride menza. sej cukri so zdej lepi, tko da ti nima kej pomagat, razen da ti še ona zmanjša insulin, glede na izvide samokontrole in kilometrino s ta sladko pa menda znaš tud sama...je pa po svoje res fajn na začetku (do ene 15 tedna), razen če hipe niso prehude, k je cukr rajši nižji kot višji...
upam, da se bomo že kmalu veselili s tabo....

papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 457
16.3.2008 18:24:18   
Kinokija
Petra, močno držim pesti user posted image mal mi je padel iz glave, kolko časa se že trudita narediti dojenčka?
Digi, čestitke za nepremičninske premike!! No, tebi se pa zdej stvari obračajo na bolje, hvala bogu. še kerga user posted image je treba nardit, da bo hiša polna user posted image

Mene pa že neki šraufa tam dol in sem že user posted image No, sj je še 5 dni do M, ampak lih + znak to ni.

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 458
16.3.2008 19:58:56   
TEJKA1980
Ojla!
Petra: ke dobro!Mogoče pa si user posted image . Zakaj pa ne greš kr k tvojemu ginekologu, pa ti bo povedal, al si al nisi? Nizki cukri so baje znak, da si noseča, pa še če ti vedno tako točno prideuser posted image , pol pa sploh. Moji kolegici, ko ima tudi diabetes,testi dober mesec niso pokazali user posted image , pa je šla h ginekologu in ta ji je potrdil, da je user posted image . Sporoči kej, kaj dogaja!

Digi, čestitm za nov brlogec!user posted image

Glede srečanja, sem jaz tudi bolj za vikend varianto, ker čez teden služba ne dopušča. Jaz sem iz Portoroža, lahko pa pridem v LJ na primer, no problem...

En lep začetek delovnega tedna vsem vam!Pa, pa

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 459
17.3.2008 12:22:53   
PETRA ZUPANČIČ
Čao ženske.

Hvala za spodbudne besede, vendar je prišla user posted image . Pa ne vem al naj bom žalostna ali ne, ker sem imela kar visok cuker (da ne bi bilo kaj narobe, če bi slučajno res kaj bilo).
Imam pa še skus premalo cukra (mam skus bazalc znižan 20-40%). Ne vem kaj to pomeni(???). Mi po hrani še vedno hitro pade, pa moram spet čokolado jest. Pa tut dol me še skus boli.

Kinokija- ma trudmo se za lep cuker že kar eno leto, samo ni Tomažičeva še zadovoljna, pa sva prejšnji mesec kar vzela stvar v svoje rokeuser posted image .
Zgleda, da bo treba še probavat.

mejte se,
Petra

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 460
19.3.2008 11:02:31   
MissLady
Ojla punce!!

Jst mam pa tolk slabo vest zard teh cukrov, da me je kr groza ko bom šla k Tomažički. Jst bi kr skoz neki v ustih mela user posted image ... morm se bl potrudit.

Erazem pa vsak dan bolj napreduje... sem se ravno danes čudila, kako je že zrasel in kaj vse že zna user posted image user posted image

Drgač pa zdej že full pridno papca zelenjavne kašice. Full so mu všeč. Delava vse mogoče pirejčke. Zdej bova pa kmalu uvedla še ''večerjo'' - mlečno-žitno kašico.

Digi user posted image čestitam za nov brlog. Joj, jst si tud full želim svojo hišico, da bi imela vrt in dvorišče. Pa da bi lahko čez dan z Erazmom posedala zunaj pred hišo in pila kavico, ooooooo

Pridne bodte... pa velik user posted image da bo veliiiiik otrok user posted image

< Sporočilo je popravil MissLady -- 19.3.2008 11:04:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 461
19.3.2008 11:34:22   
MissLady
V album sem dodala slikce od krst. user posted image

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 462
20.3.2008 20:16:56   
TEJKA1980
Hej hoj

iiii, kaki lepi fantek je ta Erazem!user posted image   Pecivo je uspelo?

Petra-držim pesti, da bo velika noč prinesla še kaj drugega kot pirhe:)) Glede nizkih cukrov po jedi, si ne znam predstvaljat, kaj bi to lahko bilo. Ali se ti čez kaki dve uri poviša sladkor? Ješ morda mastno hrano? Upam, da se situacija izboljšuje...

Vsem želim lepe velikonočne praznike!

Tejka

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 463
21.3.2008 7:49:05   
Kinokija
IIIII, kak lepi fantek! ja ja, slike od peciva pogrešamo user posted image

Lepe praznike vsem, pa veliko pirhov, takih al drugačnih user posted image

(odgovor članu TEJKA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 464
21.3.2008 21:05:50   
wis
Punce, pomlad je tu user posted image user posted image ! Sem tako vesela, se mi zdi, da je kar več upanjauser posted image

MissLady, mali je ..... cuker!
Digi, zdaj pa le poročaj o nepremičnini in ostalem...
Petra, kar veselo na delo še naprej. Zanimivo je to, da bolj ko se trudimo in si želimo user posted image , več je vedno znakov, da bi lahko kaj bilo. Kaj pa vem, a psiha dela tudi na cuker na ta način al kaj. Saj nam bo uspelo.
Kot je rekla že Kinokija, veliko pirhov, takih ali drugačnih.user posted image vsem

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 465
22.3.2008 7:26:02   
digi
Na hitro preden se grem oblečt in grem v službo,...
danes me je otrok zbudil ob 5 do 6, tako kot včeraj, češ mama pil pil in am am user posted image user posted image  Ko prideva v kuhinjo pa šok o pomladi, zunaj sneži in prave kepe letijo dol- ma kam gre ta svet....
Testi - moja sodelavka je delala pred dnevi kar v službit est in je bil pozitiven, sva že vriskali itd. in je šla kar popoldan h G, ki je ugotovil, da ni nosečka, temveč da ima tako močno ovulacijo (celo krvavela je)... zdaj pa hodiva kar tečni sem pa tja heheheheh..... no vsaj ve pri čem je......
Nepremičnina- bolečina popusti- imeli smo cenilko, ki je ugotovila akr nekaj stvari pri bajti, ki jih mi2 ne bi, dokler ne bi začeli obnavljat, v glabnem hiša ni vredna pol toliko, kolikor smo se mi pogovarjali... zdaj sva rekal, da dava pač polovico, vendar lastniki vztrajajao pri svojem, takod a ne bo verjetno nič, čeprav še imam čuden občutek, da nas bodo klicali.... rabijo po moje full dnar, vendar pustimos e presenetit,....
Ja erzem pa raste...... lepi ste bili fullll.....
Zdaj pa grem, ker mi je Timon za zajtrk naredil kupček v plenico in pravi: mama ka ka....user posted image

Ajde se javim

pa pa

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 466
22.3.2008 22:09:25   
tejka24
Živjo!

Še ena "ta sladka" bi se vključila v vašo temo user posted image . Na Ringaraji sem bila že enkrat aktivna...med prvo nosečnostjo...no potem pa sem mal pozabla na vse skupaj. Mal sem prebirala vaše debate in sem ugotovila, da je edino Kinokija ostala aktivna user posted image .

No in razlog, da sem se spet odločla sodelovat na forumu... planiramo še enga user posted image in je zlo fajn s kom mal debatirat o vseh zadevah, s katerimi se srečujemo sladke user posted image .

Zaenkrat še nisem user posted image ...rada bi počakala do junija (zaradi službe)...potem pa veselo na delo.

No pa da se mal predstavim...na hitro...sem primorka, letnik 1980 (tejka1980 a sva isti letnik? user posted image ), mamica 2 leti in pol stare punčke Mance. Črpalko imam že dobrih 6 let, vendar vseeno včasih težave s cukri. Na zadnji kontroli je bil HBa1C 6,5 in je Tomažičeva rekla, da lahko delamo na naraščaju user posted image . Bomo vidli kolk uspešni bomo, upam pa, da nama bo čim prej ratalo user posted image .

Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 467
23.3.2008 21:25:38   
Kinokija
Tejka24, seveda se te spomnim. Ja, ostale sladkice so se zgubile, mislm une izpred 3-4 let..

lepe praznike vsem, nočkoooooo (sm prenažrta za kaj več pisanja)

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 468
24.3.2008 22:12:31   
digi
tejka24 pozdravljena!!!!
No prazniki so mimo, bili za en drek (pardon no), nisem niti žrla, nikam nismo šli, ker je bilo vreme bljak.... pa še nekaj se me je lotevalo, upam, da bo jutri bolje..... nekaj me špika v ledvicah in sem dodatno padla v depresijo, ker se nisem imela kje prehladit..... no in sem pomisla na zadnje izvide iz laboratorija, ko nekaj ni bilo vredu.... upam, da ni to to, ker se mi strga, ker ima trenutno poln kufer te sladkorne pa zavarovalnice pa še pol drugega svetauser posted image  no, bom raje nehala preden še bo katera druga padla v kakšno čudno stanjeuser posted image

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 469
24.3.2008 22:20:51   
TEJKA1980
Ciao vsem!
Včeraj sem se vrnila domov in smo rabli 2uri iz LJ do KP. Katastrofa, kakšna cesta. Snežilo pa tolko, da nisi vidu, kje so črte. Baje, da je pomlad že tu, ampak nič ne kaže še nanjo.... Drugače sem pa bila pri Tomažički v petek in rezultati še niso bistveno boljši, tako da sem se odločla za Real Time in čez 10 dni ga grem iskat.

Ha, ha, Tejka24, dobrodošla! Tudi jaz sem letnik 1980, jauser posted image . Ma si iz Primorske-zaledja al obale? Upam, da vama bo čimprej ratalo met še enega user posted image .

Me zanima, če je katera od vas že kdaj sploh imela tako visok Hb1ac (9%) ali imate skoz okoli 6%,7%?

Mejte se fajn še naprej in lep začetek malo krajšega delovnega tedna!user posted image
Ciao

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 470
27.3.2008 9:55:02   
mancy137
cau bejbe,

tejka welcome back!
sem bla mal bolna prejsen teden, en trapast prehlad sm staknla, pa je blo takoj vse narobe... no, ampak po 7 dneh al 1 tednu so se zadeve uredile, mogoče je tud sonček zadnje dva mal pomagu... smrkam še, ampak cukri so se umirili. u tork sem bla na kontroli, pa se na hba1c niti ni tolk poznal, je bil 4.5 user posted image . dobila sem pa še tablete za ščitnico, mam rahlo hipotirozo. tudi dete je ok. med uz je spal, z roko čez glavo. prej pa je celo jutro tko brcal in boksal, da sem mislla da bo kar ven pokukal. user posted image

mejte se, pa plodno pomlad user posted image  vam želim!

(odgovor članu TEJKA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 471
1.4.2008 7:23:00   
digi
Morgen,
da dvignem malo normouser posted image
Tejka ne jaz nisem še imela tako visokega povprečja (razen, kos em izvedela da imam sladkorno), vendar bog si ga vedi kaj bo zdaj 11.4., ko imam spet laboratorij, rek imam azdnje ačse non-stop visoke cukre in odkrito povedanos e mi sploh ne da s tem ubadatuser posted image
Mancy kakšno dozo pa imaš? A euthyrox?No jaz imam tudi namreč hipotirozo, ki so mi jo ugotovili na začetku nosečnosti in sedaj sem obvisela na teh tabletah- kot da nimam že dovolj sranja....
No da ne bom črnogleda....
Timon čeblja kak raglja- to crkneš od smeha- vsak dan nekaj novega in samo jaz znam dešifrirati večino njegovih besed in sem 24-urna prevajalkauser posted image
Dobila sem odgovor za drugo seminarsko od onega profesorja, ki me je zadnjič tako zaj**** in sicer: vse je vredu!!!user posted image  Ne moreš verjamit, sem bila namreč že pripravljena na kakih 35 mailov spetuser posted image  Grem danes na vpis, da me še lahko požere.... bom amlega akr zraven vzela, da če me začne napadat,d a rečem samo: Timon!!!!! Voljno!!!!!!!user posted image
No grem še malo po abjti porihtat te pa na šiht....

Imejte se babe.....

P.S: Odgovora za črpalko še kar nisem dobila.... malo še počakam pa pošljem Tomažički spet mail.... ker to pa je zdaj višek (še vredu,d a sem si naredila konkretno zalogo materiala.... sem čutla na vodi kaj bouser posted image ).....

pa pa

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 472
1.4.2008 17:15:11   
Rakica_80
Pozdravljeneuser posted image
Zdravim se  v kliniki za neplodnost in ugotovljeno je da nimam ovulacije zaradi visokega prolektina in imam povišan sladkor!
Jutri imam preiskave za sladkorno bolezen, priti moram ob sedmih in tam sedeti do dvanajstih!
Zakaj toliko čakanja in kakšen postopek je to?.......pa še mesec dni sem čakala na ta dan!
Kaj je možno da tudi zaradi povišanega sladkorja nemoreš user posted image ?
Hvala v naprej!user posted image
Lep pozdrav vsem iz Kopra!user posted image  

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 473
2.4.2008 12:53:00   
tejka24
Živjo!

Imam ravno ene 5 minut časa preden začnem z naslednju uro tko da lahko nekaj malega napišem user posted image .

Tejka1980...zanimivo, obe primorki, isti letnik, po možnosti še enako ime...a si mogoče rojena junija?user posted image Jaz prihajam s severne primorske, blizu NG.
Moje povprečje je bilo včasih tudi kar visoko, nad 8%. Ko sem dobila črpalko se je malo izboljšalo (okrog 7,5%). Do nosečnosti sem na kontrole hodila na pediatrično kliniko in tam nimajo tako "strogih" zahtev. Je blo OK, samo da je bla številka 7 na prvem mestu. Ob zanositvi je bil moj Hb1Ac 7,4% in je potem takoj padel (prve tri mesece mi je cuker ful padal). Na koncu nosečnosti je bil nekje med 5,5 in 6%.

Digi ti kar teži Tomažičevi. Tudi, ko sem jaz čakala na podaljšanje odobritve je pozabila napisat mnenje in se je vse zlo zavleklo. Če ti slučajno zmanjka kaj materiala, ti ga lahko nekaj odstopim. Ponavadi niti ne porabim ves material, ki pripada na 3 mesece.

Kinokija...kako je kaj tvoja hčerkica... mislim, da sta kar blizu po starosti z Manco.

ok...zdej pa se mi začenja ura

LP,
Mateja

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 474
2.4.2008 13:19:46   
Kinokija
Oj babnce!

Moj razpon povprečja je od 4,8 (nosečnost) do 9 ( poporodna depresija, ki se je kazala v blaznem apetitu, ne, ne hujšamo vse z dojenjem user posted image ).

Sedaj je okol 7-8. V nosečnosti sem bila ful bolj motivirana za to, zdej pa veste kako je....služba, delo, ...

Moja mala je sept. 2005 in je prava mala barbarka user posted image  Z možem jo obožujeva.

Digi, user posted image  za seminarsko. Če imaš disetronic črplako, ti tudi jaz lahko pošljem material.

OMG pri nas blazno grmi, bom raje kar ugansila zadevšno.

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?