TEJKA1980
|
Ciao pupce! Alora, črpalko sem si sposodla na Zalokerju, ampak to je ta črpalka, ki ima možnost povezave s senzorjem (Paradigm522), jaz svojo imama (Paradigm515), amapak je v fazi mirovanja trenutno. Če bi želela nadgradnjo moje črpalke, bi morala plačati 2000EUr, tako kot si napisala tejka24, vendar ta cena varira. Že od dveh zdravnikov sem slišala drugačne podatke (tudi 900EUR), tako da ne vem... Pride pa naslednje leto nova črpalka ven, ko bo imela možnost povezave s senzorja in pa to novost, da se bo ob zaznavanju nizkih sladkorjev samodejno izklopla. Ful dobro, pa bo po moje tudi ful dobra cena Ne, mislim, da se splača počakat, sploh tiste, ko boste novo črpalko dobile na naročilnico. Mogoče bo takrat tudi zavarovalnicakrila; sedaj črpalke s senzorjem zavarovalnice ne krije. Moraš sam doplačat. Vsaj do nekaj mesecev nazaj je bilo tako. Morda se je kaj spremenilo, ne vem... Meritev pa pošilja vsakih 5 minut, in v tej meritvi je povprečje sladkorjev, ki jih senzor izmeri vsakih . Ne vem pa točno kolikokrat ti izmeri v 5 minutah in pol naredi povprečje. Odstopa pa od dejanskega sladkorja za nekje 2mmol. S puščicami navzgor ali navzdol ti kaže trend gibanja sladkorja, tako da se mi zd, da je to najbolj pomembno, orientiraš pa se po vzorcu krvi iz prsta. Ja, črpalko moraš kalibrirat 2x dnevno (vanjo vneseš meritev iz prsta). Jaz sem sedaj imela gor senzorje 1 mesec, s 4-dnevno prekinitvijo, kar pomeni, da sem jih porabila 4, oziroma 5 (ker je eden bil fuč) Digi- najem črpalke me pride nekaj čez 70EUR na mesec. Ma še nekaj časa jo bom imela v najemu, pol pa bom šla na mojo tastaro, al pa se bom odločla za nadgradnjo...še ne vem. Kinokija!? kako si? Petra- kje si? Lep začetek delovnega tedna vsem! Pa, pa