|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
1.5.2008 18:08:15   
HEL36
Vauuuuuu Kinokija user posted image user posted image user posted image  čestitke za user posted image user posted image , lepo nosečnost in čimbolj urejene cukre ti želim user posted image user posted image user posted image

sem se mogla oglasit, ko sem vidla to super novičko user posted image  
Pr men nič novega, reš mi je dal polovičko Klomifena, pol grem na uz, da vidimo kako reagiram.

Wis, a res nobenga ni tam okrog user posted image  škoda, da sva tok narazen, bi ti z veseljem delala družbo user posted image

Digi, a vidva pa še en let čakata?

jaz sem tudi prvič zdaj slišala za vozniško user posted image  men ni nikoli noben omenil, da ga nebi smela met.

Punce lepe praznike in ne preveč grešit user posted image

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 501
2.5.2008 7:42:06   
tejka24
Kinokija čestitke user posted image ! Lepo nosečnost in enga luštnega user posted image ! Kaj pa si tvojega hčerkica želi, bratca al sestrico?

Mislim, da podalševanje vozniške ne bi smel bit problem. Verjetno bi morala met kake hude zaplete, da mi vozniškega ne bi podaljšali. Mi ga pa ne podaljšajo za več kot 5 let, 5 let gre pa kar hitro mimo. Sem zadnjič vprašala, če bi bilo možno, da mi vozniško podaljšajo za več let, pa žal ne gre. Menda, ker se v 5 letih lahko pojavijo že hudi zapleti na očeh.

Naslednji mesec tud mi začnemo delat user posted image user posted image . Upam, da se kmalu pridružim Kinokiji. Kolk hitro po ugotovljeni nosečnosti se pa moraš javit pri dr. Tomažičevi in pri dr. Sketljevi? Pri prvi nosečnosti sem bila na začetku še na peditarični tko da sem se kar tam z diabetologinjo menla. Aja... od kdaj naprej ste pa ble na bolniški, takoj ko ste ugotovile al po prvem pregledu pr Sketljevi? Tudi o tem nim pojma, ker sem bla pri prvi user posted image študentka.

A ima še katera od vas razen Tejke1980 črpalko s senzorjem? Jaz sem se zanimala zanjo. Ker pa imam zlo staro črpalko MiniMed508, bi morala ene 2000€ doplačat za nadgradjo pa bom kar do naslednjega leta počakala, ker mi bo pripadala nova črplaka in bom potem vzela to s senzorjem. Če imaš naročilnico za črplako, moraš tudi kaj doplačat za črpalko s senzorjem? Senzorje pa potem sam kupuješ, žal user posted image . Tejka1980, a ti redno uporabljaš senzorje, al samo nekaj dni v mesecu?

No končno se je sonček pokazal user posted image . Upam, da bo zdržalo takšno vreme tudi čez dan. Uživajte še naslednje proste dni!

Mateja

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 502
4.5.2008 11:43:56   
digi
Helo,
smo meli zdaj majstra tu za predračun za streho itd., ker se malo igramo z mislijo, da bi pri meni doma si delali stanovanje  na podstrešju ven, samo čakamo malo, da vidimo kejko dnara bi to šlouser posted image ...
No a črpalka ti na kolko časa pripada nova?! Za merilce vem, da je na dve leti (obine merilce mislim), ker če je to na npr. 5 let še malo počakam, te pa bo itak že ona s senzorjem čisti vsakdan in bo to to user posted image
No letim, se mi oslič smodiuser posted image

papa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 503
5.5.2008 9:41:19   
mancy137
hej,

upam, da ste dobr preževele praznike in se naužile sončka...

na kolk časa ti črpalka s senzorjem meri cuker - vsake 5 min, pol ure al kako? kolikokrat na dan pa si še kot običajno zmerite cukr? al je senzor trebe kej kalibrirat glede na te meritve?

digi, jest mam v spominu da ti navadni merilci pripadajo novi na 5 let - al je to na 2 leti kej novga?

uspešen začetek tedna vsem ta delovnim user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 504
5.5.2008 16:49:43   
digi
Ej mancy ne ve.... imam v spominu na 2 leti in glede na to, da bom imela sladkorno sedaj 4 leta in imam dva merilca user posted image  Pojma nimam.....

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 505
5.5.2008 17:29:03   
TEJKA1980
Ciao pupce!

Alora, črpalko sem si sposodla na Zalokerju, ampak to je ta črpalka, ki ima možnost povezave s senzorjem (Paradigm522), jaz svojo imama (Paradigm515), amapak je v fazi mirovanja trenutno. Če bi  želela nadgradnjo moje črpalke, bi morala plačati 2000EUr, tako kot si napisala tejka24, vendar ta cena varira. Že od dveh zdravnikov sem slišala drugačne podatke (tudi 900EUR), tako da ne vem... Pride pa naslednje leto nova črpalka ven, ko bo imela možnost povezave s  senzorja in pa to novost, da se bo ob zaznavanju nizkih sladkorjev samodejno izklopla. Ful dobro, pa bo po moje tudi ful dobra cenauser posted image  
Ne, mislim, da se splača počakat, sploh tiste, ko boste novo črpalko dobile na naročilnico. Mogoče bo takrat tudi zavarovalnicakrila; sedaj črpalke s senzorjem zavarovalnice ne krije. Moraš sam doplačat. Vsaj do nekaj mesecev nazaj je bilo tako. Morda se je kaj spremenilo, ne vem...

Meritev pa pošilja vsakih 5 minut, in v tej meritvi je povprečje sladkorjev, ki jih senzor izmeri vsakih . Ne vem pa točno kolikokrat ti  izmeri v 5 minutah in pol naredi povprečje. Odstopa pa od dejanskega sladkorja za nekje 2mmol.
S puščicami navzgor ali navzdol ti kaže trend gibanja sladkorja, tako da se mi zd, da je to najbolj pomembno, orientiraš pa se po vzorcu krvi iz prsta. Ja, črpalko moraš kalibrirat 2x dnevno (vanjo vneseš meritev iz prsta).
Jaz sem sedaj imela gor senzorje  1 mesec, s 4-dnevno prekinitvijo, kar pomeni, da sem jih porabila 4, oziroma 5 (ker je eden bil fuč)

Digi- najem črpalke me pride nekaj čez 70EUR na mesec. Ma še nekaj časa jo bom imela v najemu, pol pa bom šla na mojo tastaro, al pa se bom odločla za nadgradnjo...še ne vem.

Kinokija!? kako si?

Petra- kje si?

Lep začetek delovnega tedna vsem!

Pa, pa

Tejka

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 506
5.5.2008 22:35:10   
Kinokija
kinokija se pokorno javlja.

Hvala vam za vse čestitke, ampak saj veste... strah pred 1. pregledom, pred Tomažičko.

prvi pregled pri G imam šele 12.5., jutri pokličem tomažičko, kdaj bom kaj prišla na vrsto pri njej, glede na vaše izkušnje?

Kdaj grem potem na bolniško, me to mora Tomažička dat? Ampak do prvega pregleda najbrž moram počakati pri G?
Priklopla sem se nazaj na črplako, zato sem trenutno okupirana z cukri. kr gre.

Se slišmo..

(odgovor članu TEJKA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 507
6.5.2008 10:23:01   
mancy137
kinokija, v bolniško pejt kar zdej (če ti je seveda tako ok), naj ti jo tvoj osebni zdravnik odpre. saj te pozna, pa ve da je user posted image  s SB1 rizična... do 1 meseca te itak lahko on/ona  vodi bolniško...za prvi pregled pri dr. Sketljevi ti lahko tudi tvoj osebni dr napiše napotnico, ta stalno ti mora pa tvoj osebni G. Meni sta tako MT in AS takoj rekli, naj ostanem doma, pa sem na začetku še mal cincala, ampak je res bolj pametno...in tudi ne bi zdržala več v službi, sej ma človk preveč opravka sam s sabo...

jest pa zdele šibam na pregled k MT in AS.. ne vem zakaj, ampak spet sm kr neki živčna...

papa

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 508
6.5.2008 11:12:20   
MissLady
Živjo punce!!

No po doooolgem času se vam javljam.

Kinokija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image na enga cmoka za pogum user posted image
Drgač je pa men priporočilo za bolniško dala kar Tomažička.

No, naj malo poročam o stanju pri meni. Zadnji mesec je bil full naporen in stresen. Ločujem se. Tokrat resno. Ne gre več in tudi nima več smisla. Več vam mogoče povem kdaj kasneje, tokrat nimam volje in moči.

Moj mali Erazem pa je že pravi korenjak. V enem tednu je dobil kar 2 zobka. user posted image Začel je puzati in ga je polna dnevna user posted image   Tudi gosto hrano že pridno papa... sedaj bova kmalu začela uvajat tudi meso. Je pa veliki dobrovoljček in se kar naprej smeji user posted image Prav v veselje mi je. Hvala bogu, da imam njega. user posted image

Cukri pri meni so tako-tako. Pozna se stres. Ampak bom že uredila, sem prepričana.

Nisem brala vseg postov, jih je toooliko. Bom si pa enrkat vzela čas.

Prridne bodte. Lubčka vsem skupaj!!!! mwa

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 509
6.5.2008 22:16:32   
digi
Misslady želim ti, da čimprej rešiš sebe in Erazma, če ne gre namreč ne gre.... Pa vem kako je in tudi vem kako je ko znova in znova potrpiš in se omehčaš (no sedaj še trkam-lahko da bom naslednji teden spet tako daleč, da vse pustim).... Polno dobre volje in energije in svet bo lepši. Če pa potrebuješ čvek se mi javi na ZS. Pa en user posted image  zate.

Kinokija ti kar lepo vztrajaj.... uh kako fajn... nosečka..... jeeeejj..... Čuj kdo pa ti je bazalce za črpalko naštimal? Tvoj D?! No, ker moja se nič ne spozna in bi mroala za vse nazaj k Tomažički, če bi prekinila s črpalko vmes.....

Kaj zdaj na koliko let ti pripada nova črpalka?!

Nič punce grem spat... sem zdaj naredila en prevod, malo seminarske pripisala, jutri zjutraj pa spet na šiht :( Mah kaj čemo, delo nas še edino gor držiuser posted image

Ajde babike

pa pa

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 510
6.5.2008 22:18:11   
digi
Ej Mancy daj si en ticker naredi, tako kot ga ima Misslady, da bom na tekočem kdaj greš rodit, ker se namreč kar sproti zgubim med temi tedniuser posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 511
7.5.2008 10:58:01   
Kinokija
Misslady user posted image  če nista za skupaj, je bolje dagresta narazen prej kot poj. Ker drugače trpite vi. Vem, da je to težak korak, ampak ti si močna punca, zdržala si že kaj hujšega, boš pa še to.

Navsezadnje- vsak konec je začetek nečesa drugega...mogoče še lepšega in mirnejšega.

Jaz sem pa čist posrana. Včeraj sem klicala Tomažičko in je čist ven padla, ker imam Hba1c 8. Ja kako naj ob tej stresni službi imam nižje. Letam iz sestanka na sestanek, iz obravnave na obravnavo, spim po 5 ur na noč, delam skor 24/7 . Ok, Hba1c ni lep, ampak saj zdaj imam črplako (ki ti BTW pripada na vsakih 8 let) in upam, da bom domaaaaaaaaaaaaaaaaa, da si v miru pomerim cukr ipd.

Naslednji torek imam torej 1. kontrolo in me je strah kot cucka, kaj bo rekla. zdej si ne upam it na bolniško, ker v bistvu razen testa nimam še nič v rokah.

Ok baj baj ostale.

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 512
7.5.2008 10:58:40   
tejka24
Živjo!

Končno mal sončnega vremena. user posted image Če bo pa zdej prehuda vročina, pa spet ne bomo zadovoljni z vremenom user posted image .

Nova črpalka pripada na 8 let. Men se sicer zdi to kar dolga doba. V garanciji jo maš 5 let (vsaj za MiniMed-ovo je tko) in pol, če se slučajno pred 8 letom pokvari, ne vem kaj lahko narediš user posted image . A za mareilce je zihr, da ga lahko dobimo na dve leti?

Ali mogoče katera od vas uporablja kuhinjsko tehtnico od Gorenja, ki omogoča preračunajevanje ogljikovih hidratov? Zanima me vaše mnenje, da vidm , če je jo splača met.

Tolk za zdej. Čez pol ure se mi začnejo vaje pa se moram še mal pripravit.

LP,
Mateja

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 513
7.5.2008 10:59:51   
Kinokija
Merilec in ostali tehnični pripomočki pripadajajo na 3 leta.

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 514
8.5.2008 18:57:59   
wis
Dober dan!
Kinokija, mene tudi zanima kako si naštimala bazalce, če si bila zdaj brez črpalke?!?
Hba1c pa ni najboljši, pa saj ga boš porihtala, služba pa stres gor/dol, najbolj važna ti mora biti bodoča bebica. Pa reci, da si staknila kako virozo, da zgineš na bolniško, dokler ti je ne da Tomažička. Pri nas so tudi vsi nekaj bolani, pa ni noben user posted image , user posted image user posted image .
Ne se preveč sekirat, saj požret te tudi ne more, mendauser posted image .

MissLady, žal mi je da ne gre, ampak če si to pogruntala, pač najbrž res ne gre. Bolje prej, kot kasneje. En velik user posted image zate.
Danes je super vreme, upam, da tudi ostale uživate, tako kot jaz.
Jutri zjutraj grem v LJ, so me danes klicali, da dobim guardiana na testiranje, čakala sem pa od septembra 07. Kar ažurno user posted image . V službi mam pa tako gužvo, pa so rekli, da ne gre, da bi prišla v ponedeljek, sem pa danes malo potegnila. Bo kar pasalo jutri žvižgnit ven, vseeno. Saj se samo nič ne naredi ampak lepo počaka, ni straha user posted image .
Poljubčke vsem user posted image , pa pridne bodite.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 515
8.5.2008 21:05:53   
Kinokija
Bazalce sem uporabila une iz obdobja 1 mesec po porodu in kar gre. Ponoči vstajam na 2-3 ure in si merim kot budala. Čez dan tud kar gre, edino po hrani mi uide.

Kje ste kaj ostale?

na bolniško- hja, ne morš kar zginit, imam obveznosti do strank, ampak če bo Tomažička  v torek rekla, pejmo, bom šla in m boli vse.

Ajd, morm it s compa, ker že mož tečnari. Za komp, ne za kaj druzga hehehe user posted image

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 516
9.5.2008 8:36:26   
mancy137
misslady, sem že mislila nate, ko se tako dolgo nisi oglasila...drži se! user posted image !!!!!!!!!!!

kinokija, itak da te bosta tomažičeva kot tudi sketljeva nagnali na bolniško, ne skrbi glede tega...res pa je, da te ne moreta prisliti....sej vem, da ni tako lahko narest kor napisat, če maš obveznosti v službi, ampaka je pač treba spremenit prioritete...(pa sej najbrž to veš)

zadnjič na pdc sem bila z eno, ki ima črpalko od rocha, in se ji je nekaj pokvarila (po ene 2 letih), pol je pa poklicala roche in so ji jo brezplačno zamenjali in podaljšali garancijo za nadaljinih 5 let. isto so ji še merilec zamenjali za nov model...mogoče druge firme isto delajo..sej jim bi mogl bit v interesu, ker najbrž kar dobr zaslužjo s potrošnim materialom...

moj zadni pregled je bil kar ok, sem mela uro ob 11.45 pri tomažičevi..sem se že ful veselila, da ne bo več gužve, pa je res ni bilo (4 smo bile še v čakalnici, 2. v vrsti), ampak na vrsto pa sm prišla ob 13:30 user posted image  ...dete pa je živahno in ima svoje dneve, ko brca kot pri norcih, da me že vse boli. pol ga pa mal božam in mu govorim, naj neha..pa se pol res umiri user posted image

začela sva hodit v šolo za starše, pa se tam ful naredili reklamo za abdominalno dekompresijo. a ima katera mogoče izkušnje s tem?

držte se, pa uživejte v sončnih in toplih dnevih!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 517
9.5.2008 19:31:19   
digi
No na hitro, ker letim po otroka pod tušuser posted image  Hotla sem samo rečt, da se je meni tudi lani pokvarila črpalka, če se spomnite in valda ti na novi aparat pripada spet nova garancija, tako da user posted image user posted image user posted image

Kinokija, mislim da ne rabiš besede od Tomažičeve, da ti visi dol za ves svet..... Saj si ti in tvoje telo, otrok na prvem mestu, stranke pa bodo preživele.....

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 518
12.5.2008 20:43:32   
TEJKA1980
Hej, hoj!

Mancy137 - kaj je to abdominalna dekompresija? joj boga, kaj si se načakala! Jaz si tam vedno vzamem ful za brat, ker vem da izpod 2 ur čakanja ne bo šlo...

MissLady - en velik user posted image in korajžno najprej. Ma nista bila dolgo poročena, al se motim? Vsekakor pa je boljšetako, kot da trpita oba in še otrok...

Eno neumno vprašanje: kakšni so znaki, da si noseč? Ok., vem, izostanek menstruacije (ampak meni zamuja vedno 1mesec), pa slabost, pa utrujenost, pa seveda test pokaže pozitivno (al pa ne)... Ampak kaj če npr. slabosti ni, pa nisi kej pretirano utrujen... Ali so pogoste hipe znak? Že dva dni imam namreč minimalne doze inzulina, pa nizke cukre, pa si ne znam razložit zakaj. S takimi hemoglobini še ne bi rada zanosila...

Uživajte in pa,pa

Tejka

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 519
13.5.2008 12:01:17   
digi
user posted image  Tejka 1980 test
Pa čimprej sporoči kako je stanje.... Glede cukrov pa ne vem, se ne spomnim večuser posted image  Kinokija ti bi morala znat več povedat ;)

Neposredna povezava do sporočila: 520
13.5.2008 13:08:56   
mancy137
hmmm tejka, najboljš da nardiš test, če se ti zdi da bi bla lahko user posted image  sicer so znaki lahko to ali pa tudi ne....

abdominlana dekompresija ... ti ne znam še povedat, kako zgleda, usedeš se v en stol za pol ure, oblečeš kot en skafander, pol pa izvajajo pritisk...je baje podobno limfni drenaži in dobro za izenačevanje pritiska, pretok skozi popkovino in plodovnico, proti zatekanju, proti povišanem pritisku, otročki postanejo bolj živahni...babce so ful priporočale, dr. sketljeva pa je rekla, da škodit ne more, zelo trdnih dokazov za vse zgoraj pa tudi ni..bom probala, pa vam pol kej več povem. majo pa baje 2 taka stola le v lj. je pa šele od 32 tedna naprej.

ta teden mam celo gužvo s tole šolo za starše, kar 5x, pa traja vsako predavanje po ene 2 uri. madona, sploh nisem več navajena na vsakodnevne obveznosti...

papa

Neposredna povezava do sporočila: 521
14.5.2008 10:26:28   
tejka24
Tejka1980, si že preverila? Jaz tudi nisem imela tipičnih znakov, ko sem zanosila. Sem pa imela kar naprej nizke cukre in sem zato naredila test že pred datumom, ko naj bi dobila menstruacijo. Pa je pokazal user posted image . Tudi jaz nisem imela idealne cukre ob zanositvi, hemoglobin je bil 7,5 in potem so se pa cukri zlo hitro uredili. Sporoči a si user posted image !

LP

< Sporočilo je popravil tejka24 -- 14.5.2008 10:27:01 >

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 522
14.5.2008 13:50:28   
Kinokija
Evo me.

Tejka, tudi mene zanima, kako je na bojišču nosečnic user posted image  Sporoč.

Jaz sem včeraj doživela še ne tako hudo pridgo Tomažičke, itaq me je dala takoj na bolniško, ampak sem se vseeno izgovorila 3 dni, da vsaj predam posle naprej. 26.5. imam PDC, še katera?

Povedala sem v službi, so kar malo težko zadihali. Doma še nism, kr mal cvikam, sj veste ne..

Nekam povečan apetit imam. CcccCCcc

Misslady, kje si kaj, oglasi se, kako se kaj držiš.

Digi, si zadovolnja s službo?

No dijooo.

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 523
14.5.2008 14:44:40   
mancy137
kinokija, tud jest mam pdc takrat....se veselim, da se bova v živo spoznale!
drži se do takrat... pa vse ostale tudi!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 524
14.5.2008 18:04:51   
TEJKA1980
Ciao pupce!

Je vse ok. Nisemuser posted image , vsaj test je tako rekel. Si ga ful želim otročička, ampak ko hemoglobin pade vsaj pod 8. Cukri so se med tem malo umirili, tako da ...lakše se diše... Ma mogoče tudi ščitnica kej heca; imam Hašimotov tiroiditis, a ima kera?
Pa, pa

Tejka

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?