|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 28 29 [30]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
15.2.2010 9:44:57   
digi
Zvezdica go, go, go, go!!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image  Poročaj in čestitke!

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 726
15.2.2010 15:04:56   
zvezdicaa
Danes sem bila pri Dr. Tomažičevi in morem rečt, da me je spravla v paniko. HbA1C sem imela 6,1% in mi je rekla da morem spravit pod 6%. Naštela mi je vse možne posledice višjih cukrov za otroka, tko da sem čist poklapana pršla domov. Pa se mi je zdelo, da imam dokaj urejene cukre. Dvakrat ali trikrat je šlo čez 10, drugače je pa do 8, največkrat okrog 5-6. Zanima me kako je bilo pri vas s cukri v 1.mesecu nosečnosti. Je šlo kdaj tudi čez 10? Dobila bom senzor za merjenje, za črpalko se pa še ne morem odločit. Zanima me tudi a ste vse natančno pisale v dnevnike FIT 1, koliko g česa ste pojedle?Jaz razen v začetku, ko sem šla na štetje OH nisem tehtala hrane, zdaj pa naenkrat treba spet. user posted image V sredo imam še UZ pri ginekologinji, da vidmo kaj bo tam. Na zadnje ni nič videla na UZ? Upam, da se bo že kaj videlo, da bo lahko potrdila, da dobimo v septembru user posted image . Zaenkrat bom še pridno hodila v službo, dokler se vse stvari ne izjasnijo. No poročam, koko bo šlo.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 727
19.2.2010 21:02:10   
mancy137
zvezdicaa, brez panike! 6,1% je supeeeeer rezultat!!!  itak pa da te mora ona po dolžnosti spodbujat in motivirat, da bo še boljš - in če mas že  zdej 6,1, je njej jasno, da je lahko še mal nižji!
prov je, da maš Hb čim boljši in da se trudiš kolkr pač gre, ampak ne se preveč žret, če ti kdaj cuker uide. včasih je še kak faktor, ki zmeša štrene. tko pač to je, drgač bi bla sladkorna zelo enostavna zadeva. to je men še tomažička enkrat rekla...boš vidla, da ti bo šlo hitro pod 6, če boš tko pazila kot praviš.

s puncami, ki sm jih srečevala na pdcju med svojo nosečnostjo, smo ugotovile, da gre na začetku približno za 0,1 na teden dol.. ble pa so tud take user posted image  tipa 1, k si niso mogle hemoglobina spravt pod 6,5 al pa je bil komej pod 7...

sem bla pa tud dons jest pri njej, redna kontrola, ne zato k bi bla spet user posted image . mam pa tud Hb 6,1%, tko da sem bla ful vesela.

držim pesti zate, javi se še kaj!

(odgovor članu zvezdicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 728
20.2.2010 9:56:08   
digi
Zvezdicaa mancy ima prav.... Cuker maš OK, bo pa šlo samo dol zdaj... Jaz sem imela, ko sem zanosla mislim da 5,6, pol pa 4,6 ;) Valda, če sem pazla na vse.... Zdaj imam tudi jaz 6,1 in ko bomo šli v akcijo oz. preden bomo šli, se bom potrudla, da gre nekoliko dol, vendar vem,d a ko pa bo enkrat user posted image , pa bo šlo en dva tri dol ;) Tomažičeva pa te valda mora prestrašit oz. ti povedat rizike, čeprav je malo verjetnosti za njih, saj če bi prišlo do zapletov in ti ne bi nič rekla... pa...... Bo... Go zvezdicaa, go!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 729
2.5.2010 17:35:16   
digi
Punce!!!!!!!!!!!!!!!!

Panaša tema je čisto zamrla, kot da bi vse ozdravele :P Kako bi bilo lepo, ne?! No 21.4. sem KONČNO diplomirala, sedaj sem imela en teden dopust in delala doma kot črvek, tako da po eni strani komaj čakam, da grem jutri v službo hehe.... No, sem pa imela spet eno grozno hipo zjutraj, seveda sem dan prej delala do skrajnega - kopala temelje in vozla opeko itd.....  mah, razmišljam ali bi šla nazaj na pene, ker pred črpalko oz. pred porodom nikoli nisem imela nobene hipe- v primerjavi s tem..... Mogoče bi bilo bolje, mogoče ne.... mah ne vem :S No, punce javite se kaj ;)

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 730
25.5.2010 14:37:22   
Kinokija
Digi, iskrene čestitke za DIPLOMO!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 731
29.5.2010 8:12:38   
digi
Kinokija HVALA!!!! Kako kaj? Jaz sem že spet v akciji... učim se za strokovni izpit, samo upam, da pridem pred 15.7 na vrsto, ker do sred septembra bom že vse pozabla :P No pa upam, da naredim, ker bojda so včasih v komisiji kar eni čudni modeli :P No, kaj še? Cuker - mah ne vem, ne da se mi ukvarjat s tem. Čakam na odgovor ali imam črpalko podaljšano ali ne - da mi je breme odločitve odvzeto ;) Kako so kaj trebuščki/dojenčki? Res je naša tema namreč popolnoma zamrla... Pa kaj ste vse zdrave?!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 732
18.8.2010 16:29:52   
digi
Pozdravljene punce,

črpalka mi je odpovedala in sem dobila novo.... sedaj pa me zanima ali rabi katera rezervoarje za inzulisko črpalko (300 ml)? Jaz imam zdaj 180 ml in mi hodijo viška. Prodam po zelo zelo ugodni ceni ;) No, če katera rabi ali koga pozna, ki je morda samoplačnik in kupuje, naj javi na ZS.

In drugače kaj novega?

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 733
14.9.2010 9:31:15   
Kinokija
Digi, katero črpalko si pa dobila?

kako kaj drugače, pri nas čisto nič novega...

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 734
17.9.2010 11:54:14   
digi
Hej Kinokija, sedaj imam paradigm 522, ki se da povezati sicer s senzorjem..... to pa zato, ker onih menda več ni.... prej sem imela starejšo varianto, ampak ne me zdaj vprašat za cifro hehe..... A poznaš koga s črpalko, ki ima 300 ml rezervarje? Prodam skoraj zastonj in tisti, ki si sam kupuje material, bo zagotovo zelo, zelo vesel!

Drugače pa čepim v knjižnici... odštevam dneve do strokovnega izpita user posted image

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 735
30.9.2010 19:17:54   
digi
Hej babe. Pa saj to ni res, čisto je naša tema zamrla!!!!! Kaj nobena več nima cukra ali noče nobena več s cukrom imet dece?! Kar sumljive smo že.... No, jaz sem srečna!!!! Pred enim tednom sem opravila strokovni izpit user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , zdaj pa čakm še na razpis izpopolnjevanja in potem se moja študijska pot načeloma po enem letu zaključi user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Potem pa še samo šihtek za N.Č. te pa lahko še enga user posted image ..... jooo kakšni plani, ampak lepo pa bi bilo, če bi šlo vse po načrtih. Celo sem začela spet zapisovat mewritve in ugotavljam, da imam več nizkih cukrov, kot se mi je zdelo, dokler nisem zapisovakla vrednostiuser posted image ..... Bo se treba v red vzet, ker to tako več ne gre!!!!! Ajmo babnce, javte se kaj!!!!!!!!!

Papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 736
13.10.2010 21:41:23   
aodry
pozdravček vsem skupaj,

večkrat tudi jaz pogledam na našo stran pa vidim,da se res nič ne dogaja,samo še Digi je najbolj vestna pri pisanju. no pa sem rekla da se bom pa še jaz malo oglasila-po res dolgem cajtu.
moja porodniška se je zaključila-na žalost-šla sem v službo,pa mi je šefica dala odpoved,razlog-ukinitev mojega delovnega mesta. in vse to samo iz žlehnobe,ker sem šla lani,ko sem zanosila, na bolniško!
ampak ko pogledam zdaj mojega malega razgrajača mi je malce lažje ob vsem tem.hudo pa mi je da se delodajalci zaradi zdravstvenih zadev tako znašajo nad nami.
drugač pa cukri tud men mal skačejo gor pa dol,poleg tega mi je po porodu nehala delati ščitnica,tako da sem se še mal zredila,pa mi nikakor zdaj ne rata te kile izgubit!user posted image
a ma tud kera od vas podobne težave,men je Tomažičeva rekla da je to pogosto pr sladkornih,da jim ščitnica odpove.

nč,lepo se mejte pa JAVITE SE KAJ!!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 737
14.10.2010 18:33:23   
digi
O aodry,

vsaj nekdo :P No, jaz sem pa včeraj poslala mail dr. Tomažičevi, ker sem popolnoma obupana zaradi mojih hipoglikemij in mi je odgovorila in mi takoj dala navodila in v ponedeljek ji kar poročam meritve (s testiranjem).... javi mi kako kaj popravit in kar datum za kontrolo, najverjetneje me bo kar dala na senzor za neprekinjeno merjenje glukoze, ker je moje stanje zelo resno in ne vem kaj mi je sploh bilo, da sem si lagala in metala pesek v oči, da se bo to že kao porihtalo user posted image  Ampak bo, bo treba naredit, kar bo treba naredit...

Ščitnica - meni je odpovedala, ko sem zanosla, sedaj jemljem 4 leta euthyrox, dva dni 100, tretji dan 75.... ma ne vem če sem sploh pri sebi opazila kakšen vpliv odpovedi ščitnice, ker je to vse tako soupadalo - mislim nosečnost itd..... Je pa res, da so meni tudi tako rekli, da je sladkorna in hipotiroza autoimunska bolezen in da, ko imaš eno si običajno vrstijo.... naslednje je meni dala primer celijalkijo ali kako se že točno reče - saj veste za kaj gre.... sram me naj bo... se ne ubadam s tem dokler je nimam user posted image

Nič, treba se bo malo aktivirat na tej temi, resnično, ker imam občutek da sama sebi tipkam.

Aodry žal mi je zaradi službe....vem kako je, ker si pri prvem še malo lahko na horuk, pri drugem otroku pa si že zelo previden in tako je velikokrat, da odlašaš in odlašaš zaradi tega in tega, potem pa je prepozno.... zato sem pa jaz zdaj rekla sama sebi stop - cuker je treba pošlihtat in če bo septembra potem redni šiht ali ne, septembra se prične akcija user posted image  ampak zgolj, če bo cuker vredu, da bo jasno user posted image

Tko grem,

papa

(odgovor članu aodry)
Neposredna povezava do sporočila: 738
12.11.2010 13:17:07   
zvezdicaa
No po dolgem času, se še jaz malo oglašam. Za mano sta dve neuspeli nosečnosti, tko da se morem zdaj najprej sama spraviti v red kar se psihe tiče.. potem pa naprej. Vidim, da imate nekatere tudi probleme s ščitnico. Jaz sem ravno prejšnji teden dobila izvide in imam  nekoliko povečan TSH, baje še ni kritično. Pred 20imi leti, ko sem zbolela sem bila na Vobenolu in kasneje na Eltroxinu, sedeaj pa že 15 let nisem jemala nič za ščitnico. Prav tako sem imela na začetku tablete za holesterol, jih zdaj nimam več. Veliko se da urediti s prehrano, gibanjem in seveda sproščanjem in pozitivnim razmišljanjem. Sedak, ko sem zanosila pa me nobeden ni opozoril, da je potrebno ščitnico pregledati in da lahko povzroči nepravilno delovanje okvaro pri ploduuser posted image ..no zanima me kakšne izkušnje imate ve s tem?

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 739
23.12.2010 19:33:20   
digi
Halo punce,

zvezdica oprosti, sem že dvakrat tipkala pa mi je vse izbrisalo in sem bila tako besna, da sem kar obupala... upam, da danes uspe.... No ščitnica je meni začela nagajat v nosečnosti, ampak moram reči da tega nisem opazila. Jemljem euthrox in imam sedaj že skoraj 5 let normalne vrednosti, tako da žal ne vem kako in kaj.... Želim ti, da se ti stanje umiri in da boš kmalu imela zdravo nosečnost in zdravega otročka, ter da boš sama zdrava kolikor se da!!!!!!!!

No jaz pa sem danes dobila senzorje in oddajnik in upam, da bo.... sicer so meritve tako tako, vendar če mi vsaj za 10% zmanjša hipe, bo super!!!!!!!!

Punce pa še to: želim vam lepe praznike, naj vam novo leto, božiček ali kdo že prinese obilo zdravja, ker potem bo tudi vse ostalo lahko špilalo!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu zvezdicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 740
3.1.2011 15:33:48   
Špeli25
pozdravljene user posted image  
najprej, vse dobro v 2011, čimlepše cukre in veselja z otročki user posted image

sladkorno imava oba s fantom že 17 let, oba imava tudi črpalko...odločila sva se da je čas za user posted image  ...vendar me malo skrbi kako bo vse skupaj ?????!!!??? pri meni je problem tudi v zapletih SB (ledvice, oči, pritisk...), tako da me še tolko bolj panika daje kako bo z zanositvijo in samo nosečnostjo...upam da vse ok!
zadnji pregled HbA1c je bil 7,5%, kontrola je spet čez 3 dni...mislim da se je izboljšal...

kako ste drugače? cukri, otroci?? user posted image
LP

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 741
5.1.2011 12:40:48   
digi
O Špeli... Kaj naj rečem - kako da sta se našla?! haha Malo heca mroa bit. Kaj naj rečem - pojdi h diabetologu, povej kako in kaj, pojdi h ginekologu itd. in ko ti rečejo daj, potem daj. Je pa res, da SB pri obeh partnerjih poveča možnost za podedovanje SB, ampak mislim, da je do nekje 6% možnost, tako da.... to ni panike. Vse ostalo pa.... Na juriš :D

(odgovor članu Špeli25)
Neposredna povezava do sporočila: 742
5.1.2011 15:27:48   
lučkamučka
Pozdravljene punce,

rada bi se vama pridružla pri debati :).....tudi sama imam sladkrno in sem na inzulinski črpalki....sem 11 tednov noseča in to je moje 2. nosečnost, doma imam že namreč veselega fanta Vida, ki je novembra dopolnil 5 let...21.12 sem bila pri Tomažičevi in moj HbA1 je bil 5,8, kar se mi zdi kar super......sedaj so me cukri začeli malo jezit, ampak bom jih že ukrotila user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 743
14.1.2011 12:37:07   
digi
Lučkamučka dobrodošla!!!!!!!!!!! Čestitke za nosečnost in lepe cukre, ki bodo kmalu še lepši!!!!!!! Jaz sem bila pa v petek pri Tomažičevi.... obnovila bom malo vse od začetka, potem pa bo kar bo, ker bojda moji cukri ne bodo nikoli ravno umirjeni, tako kot v nosečnosti, ker imam preprosto menda preveč razgibano življenje :P hahhaha, pa bo že držalo ;) Tudi senzorji so začeli kazat cukre približno OK, kar kaže na to, da res več ne poskakujejo tako kot na začetku :D jeeeee No, moja misija: po septembru več ne bom imela hip, kakršne imam zdaj... to je moja novoletna zaobljuba :P

Drugače pa..... danes grem na modno revijo poročnih oblek user posted image

(odgovor članu lučkamučka)
Neposredna povezava do sporočila: 744
30.5.2011 10:12:07   
Renata81
Pozdravljene!

Sladkorno Tip 1 imam zadnje 3 leta. Stara bom 30 let in s fantom sva začela razmišljati o naraščaju. Sedaj jem svojo zadnjo škatljico kontracepcijskih tablet, potem pa bom začela s pripravami. Moj zadnji HbA1Cje 5,6. Res pa je, da sem imela v zadnjem času kar nekaj problemov z hipami. V roku 14 dni bom tudi priklopljena na inzulinsko črpalko. Zaradi hip upam, da bom dobila tudi sistem za neprekinjeno merjenje sladkorja v krvi. Konec leta bi rada začela delati na dojenčku. Pri diabetologu bom tudi zahtevala napotnico za dr. Tomažičevo in se bova z fantom oglasila pri njej še preden bova začela z delom, da nama še ona pove kako in kaj in nama da zeleno luč. Zanima me naslednje:
- Koliko časo po končanem jemanju kontracepcijskih tabletk ste začele z delom na dojenčku?
- Ste si računale plodne dneve?
- Kdaj ste pričele z jemanjem folne kisline?
- Koliko morajo znašati vrednost sladkorja v krvi (po 1 uri, 2, 3, 4)?

Hvala za odgovore.

LP Renata

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 745
4.6.2011 8:22:15   
mancy137
živjo renata,

cukre maš oh in sploh super, takole povprečje je super tudi v času nosečnosti. ponavadi priporočajo HdA1C pod 6 al pa vsaj  6,5 pred zanositvijo. Po obroku nej ne bi šel nad 6,8....
Folna naj bi se jemala že kar 3 mesece pred zanostivijo, sploh če si na tabletkah, ali pa vsaj 1 mesec prej. v prvih 3 mesecih pa pripročajo ne 400mcg ampak 5 mg (folacin, ki pa ga dobiš na recept, ampak ga je itak treba plačat) 

good luck! pa še kaj se oglasi, kako je šlo.

pri nas pa čakamo drugegega user posted image , predviden je za miklavža....

lpm

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 746
4.6.2011 21:48:04   
Renata81
Mislila sem začet z Elevitom potem pa bom videla kaj bo dr. Tomažič predlagala. Ker že ful let jem kontracepcijske tablete si bom vzela pol leta časa, da se spucam. Uf 6,8???? Kaj ste pa potem med nosečnostjo jedle? A dobiš prav poseben jedilnik???

LP Renata

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 747
2.1.2014 0:18:55   
Pink Baby
Živjo, punce,

vidim sicer, da je zelo stara tema, ampak a ste mamice z diabetesom tip 1 mogoče v kakšni skupini na FB?

Sicer pa eno naredimo :)

lpa

Pink Baby

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 748
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 28 29 [30]
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 28 29 [30]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.