TEJKA1980
|
Pozdravljene vse skupaj, sem nova na tem forumu. Ta teden imam dopust, tako da imam čas prčkat po internetu...in sem vas našla. Moram priznat, da sem bila sedaj eno uro pripopana na računalnik in brala vse vaše pogovore, ter našla veliko koristnih nasvetov. Imam 27 let in sladkorno tipa 1 sedaj že 8 let. Sem na črpalki (Paradigm 515). Moj največji problem je, da imam hemoglobin 9,0%. Prvo leto sem ga imela skozi okrog 5,0%, po slabi izkušnji, ko sem imela hudo hipoglikemijo v avtu, pa me je hip strah in zavedno puščam sladkor nad 10 in več. Sedaj, po veliko letih grozljivih hemoglobinov, sem se odločila, da ga spravim na normalo. Tudi zato, ker bi (ko spravim cukr v red), rada imela . Kot prvi korak, sem se prepisala k dr. Tomažičevi, in sedaj skušam upoštevati njena navodila. - sladkor držat pod 8 ( z veliko muko- pri 6 se že vsa tresem), jest nesladke in nemastne stvari, itd. Drugo kontrolo imam 21.3 in upam, da mi bo Hb1ac uspelo zmanjšati na vsaj 8%. Zanima me pa ena stvar...Kaj vi zaužijete, ko vam pade sladkor. Jaz namreč takrat pretiravam in bi najraje cel hladilnik spaznila Petra - jaz imam tudi težave pred , bazale si natsavim na vzorec A, ki je za 40% večji kot standardni vzorec. OH razmerje pa opažam, da se mi spreminja iz tedna v teden. Včasih potrebujem za zajtrk 15gOH, včasih 12, tako da res ne vem, kako se obnašat. Odločam se za Real time. Ali moram dr.Tomažič povedat, da bi to mašinco rada imela? Ali mi mora ona kej sprogramirat?Ali ima kdo morda njen mail? Meni se zdi, da imaš super Hb1ac, in dr. Tomažič mi je rekla, da ko bom spravla Hb1ac pod 6,8%, bo zelena luč za zanositev, tako da po moje lahko že kaj začneš delat v tej smeri. Poznam ženske, ki so zanosile z 7% in 8% pa so rodile zdrave otroke. Punce, ful sem vesela, da sem našla ta forum in sem prepričana da mi boste velika motivacija za zmanjšanje cukra. Fajn se mejte in lep pozdrav z Obale, tejka