Vilma
|
Ok, punce bom razložila, kam moji evrčki odtekajo. Linea Snela je bila dolgo časa brez konkurence v Sloveniji, leto dni nazaj smo v Postojni prvi dobili Figuro Bello , ki je podobna Linei. Razlika med njima je v tem, da je Linea delana po italijanski, Figura pa po belgijski licenci. Obe sta na sceni v Evropi že 20 let, mogoče več, ne vem točno. Kar se tiče cen (to je najpomembnejše, ane ane ) je pri Linei 30 obiskov mislim da 1.240 eur, pri Figuri pa 760. Od zdaj naprej bom pisala za Figuro Bello, ker v Linei itak nisem bila: Telovadi se v ogrevani komori na 37 stopinj, notri so štiri špage, dve za nogi, dve za roki, ki sta v bistvu uteži. Vaje ti prilagodi trenerka glede na tvoje telo. Po telovadbi sledi stretching, potem pa kisikova komora (ki je nekaj zares čudovitega) ali toplotna blazina, ki deluje nekaj podobnega kot savna. Telo je možno krepit tudi na neki vibracijski plošči, vendar je jaz ne uporabljam, ker imam vstavljeno mireno. Na prvem obisku ti naredijo analizo telesa, ti izmerijo roke, noge, boke, trebuh, nad stegna,… potem pa te po vsaki sedmi telovadbi ponovno izmerijo (jaz sem do zdaj izgubila 53 cm-ti se seštevajo, drugače če bi npr. gledala samo trebuh, sem pa šla 12 cm dol! ) . Seveda te kontrolirajo tudi glede jedilnikov, zato si moram zapisovati vsak obrok kaj pojem in kdaj jem. Najpomembnejše pa je to, da se je Figura Bella začela širiti po Sloveniji. Konec septembra se je odprla poslovalnica v Domžalah, v planu so še druga mesta, Celje, Ljubljana, kdaj točno pa ne vem. Lahko pa se pozanimam, če vas zanima. In še pomembnejše, če bo katera prišla v Postojno na to telovadbo, naj pove, da je prišla po priporočilu Vilme. Ker za vsako novo, ki pripeljem, dobim 5 obiskov gratis. Skratka jaz res zelo priporočam Figuro Bello, mogoče kakšni Ljubljančanki ne bo težko it v Domžale, sicer pa tudi Postojna ni daleč. Sploh za Logatec, Cerknico ipd… Je drago, mene kar stisne, ko računam, da bom za vsak izgubljen kilogramček dala več kot 50 eur. Po drugi strani pa teh 35 obiskov še vedno koristim. Začela sem 18.maja, računam da bom končala sredi novembra, kar znese skupaj pol leta (vmes so bili dopusti, včasih kakšna bolezen in se zavleče). Ne vem pa, kaj bom po koncu te telovadbe. Verjetno bom vzela vzdrževalno kuro, hodila na telovadbo 1x na teden, potem pa na pomlad začela razmišljati, kako hudiča bi spravila svojo leno rit sama na neko telovadbo. Tek, ali pač nekaj, kar mi odgovarja. Ker brez telovadbe ni nič in to moram nekako vnest v svoje življenje. Eto to je to, upam da nisem bila predolga. Če katero še kaj zanima, pa naj vpraša.
|