Serendipity
|
Ok, stvar je taka - od novega leta mi je uspelo skup spacati dodatnih plus 6 kilogramčkov, čeprav so moje NewYearsResolutions bile -4. Delno se moram zahvaliti jo-jo efektom vseh kvazi shujševalnim dietkam, delno pa tudi svoji kratkotrajni motivaciji. Vztrajam dva tedna, kilogramčki lezejo dol potem to malo proslavimo s torticami, hamburgerjem ipd zadevščinami . Seveda, ker so to dobre (in tudi okusne) ''''fešte'''', trajajo po več dni in nakar mi tehtnica zagrozi z vrnjenimi kilogramčki in še kakšnim dodatnim priboljškom. In tako sem se danes, po vztrajnem a neučinkovitem basanju enih kulskih hlač na mojo baročno rito, odločila (samega postopka raje ne bi opisovala, ker so vmes prizori, ki definitivno niso za javnost - ko se odrasla ženska dere na kos oblačila in mu grozi s škarjami in kurjenjem) da grem tokrat zares in dokončno na spremembo prehrane, stila in da VZTRAJAM do konca in naprej. Ampak, da spet ne zaj* situacije, ko mi bo šlo vse ok, rabim vsaj nekaj (se zadovoljim tudi z eno) podobno mislečih in želečih RR-jevk, da se med seboj motiviramo, delimo shujševalne ideje in izkušnje in ena drugi pomagamo pri vztrajanju. Začela bi s ponedeljkom (ker je en tak fajn dan za začetek) in bi poskusila vztrajati pri prehrani cca 90 dni. Po moje si lahko vsaka sama določi svoj shujševalni plan - jaz moram mojega še malce zanalizirati in izpiliti. Torej moja ''''dieta'''' se imenuje Sam svoj dietni guru in za to ''''90-dnevno dieto'''' sem se odločila, ker sama najbolje poznam svoje prehrambene navade in res ne maram nekih preveč oholih začrtanih obrazcev, ki me zgolj prisilijo v to, da bi jedla prav ''''prepovedana'''' živila, ko ni čas za njih. In kako bo tole moje klesanje postavice izgledalo???? Ajd, dajmo en tak mini naštevalni seznamček uredit! 1. Vsako jutro začni z nasmehom in cartanjem s svojo malo miss <3 2. Think pink - si lepa, mlada in pametna - dosežeš lahko VSE :) Si lepa taka kot si, če pa daš še tisto piko na i, boš pa še lepšejša (pametnejša pa žal ne ;)) 3. Voda, voda, voda svud oko nas :) Naj teče v potokih - polni želodček, lepša koža in še celulit odplakne :) 4. Imaš rada sadje? Uživaj ga! (Prav to me moti pri večini dietk, ker omejujejo sadje :() 5. KOMBINIRANJE HRANE: proteini in OH se ne marajo družit! Ko se ti luštajo proteini se baši z njimi, če ti je pa pašta dišeča, naj bo ona tvoja sreča. 6. Be fit - sprehodi, tek (uh, to je izziv za dvajset__ vseh ostalih) in joga (vsaj 4 x na teden) 7. Pregreha ni konec diete ali celo sveta. Če je nekje kaj več, naj bo nekje nekaj manj, 8. Imej obroke in ne prigrizke. 9. Piši kaj ješ in koliko se giblješ, da imaš nadzor nad sabo in ne popustiš! 10. Zeleni čaji, voda z limono - čudežniki, ki jih bom pridno uporabljala :) Ste za akcijo???? (kot sem že omenila, vsaka si izbere svoj način - le motivacija med nami je važna) Ok, da še izkašljam trenutno stanje: 77,8 kg (uh, ti bogca - dosegla sem svoj osebni rekord) in ITM 25,9
< Sporočilo je popravil Serendipity -- 3.9.2011 17:44:58 >
|