Tretjinka
|
Hejla, pa da se vam še jaz pridružim...sem se že 1x sicer uvalila v vaš klepet, pa potem nekako izgubila stik z internetom..kar ni najbolj čudno, ko pa že imam doma 2 mala škrata, ane :) No, meni so moteno toleranco ugotovili v 1. nosečnosti in mi dala neka "boga" navodila diete in me nikoli nič ne kontrolirali, niti mi ne dali merilnika...zdaj vem, da sem delala takrat čist vse narobe ...v drugi nosečnosti so me, ker sem že imela zgodovino "prijateljevanja" s povišanim cukrom, kar kmalu testirali in spet potrdili to "sladkorno"....tokrat so me vzeli resno v roke in sem bila na strogi diet, z merilnikom, a brez kontrol..ma sem bila resnično full full pridna in se 100% držala navodil....Rezultat mojih dveh nosečnosti sta 2 fantiča, ki sta se v teži razlikovala celih 20 g ..s tem, da sem pri 1. se zredila 11 kg, ne držala pravilne diete, pri 2. pa nisem pridobila niti 1 grama in bila resnično na strogi dieti (pa oba fanta sta se rodila čez rok, en 7, drugi 9 dni)....zdaj dohtrji nikoli ne pozabijo omenit, da sta bila pretežka, imela sta nekaj 10 g manj kot 4kg, jaz pa sem kar konkretna babnica ....Zdaj sem v 3. noseča...testirali so me zelo zgodaj in seveda potrdili staro diagnozo....sem na dieti...ampak cukri me nikakor ne ubogajo...dopoldan je sploh cel dizaster...ne smem sadja niti pogledat...v bistvu mi je vse skupaj full čudno, saj mi večkrat po čist pravilnem jedilniku, ki ga imam že lep čas zmanjšanega od "ukazanega", cukr kar nekam v višave odnese...potem pa pošljem vse skupaj v K, zavijem v McDonalds ali na pizzo in imam po 90 min vrednosti za na razstavo....mi je full glupo, da se matram z dieto, ko pa imam z njo ravno take vrednosti, kot brez nje No, v glavnem...na zadnjem pregledu pri Dr. Tomažin, sem dobila navodila, naj se do naslednjič psihično pripravim na insulin...in jaz delam na tem...tko, da...začetek novembra me čaka nova izkušnja ... moj PDP je januarja... toliko...se še "slišimo".... LP in SREČNO vsem!
|