akin
|
Verjamem, da tole z vodo deluje, ampak nisem prepričana, če je res dobro toliko vode popit v tako kratkem času. Zakaj po moje deluje? Voda oz. tudi druga pijača med obrokom ali kmalu po njem, zelo upočasnjuje prebavo, takšne količine še posebej. In če je prebava počasnejša, potem se sladkor počasneje sprošča in deluje po podobnem principu kot vlaknine, oz. črna moka napram beli moki, ipd. Sicer se po načelih zdrave prehrane, ki jih jaz poznam, ne priporoča pitje med obrokom, če že, potem le kozarec tople vode. Zdej kaj pa zmaga, če seštejemo pluse in minuse, pa ne bi vedela, nisem strokovnjak, ampak zanima pa tudi mene. Tudi jaz sem sicer bila na dieti v nosečnosti in tudi meni je sladkor tako skakal gor dol. Najprej sem se panično držala diete, potem ko sem to pogruntala, sem tudi jaz začela bolj grešit. Ampak proti koncu nosečnosti je bil sladkor naenkrat precej višji, tako da me je malo panika in sem spet ful pridna ratala :) Ja, hecno je tole, v bistvu ne deluje vsaka vrsta hrane na vsakega človeka enako. Sicer pa če si meriš sam kmalu vidiš kaj in kako. Pri meni načeloma zjutraj ni bil problem, če sem kršila, popoldan pa se je sladkor precej bolj dvignil. Pa tudi kak košček temne čokolade ali kaka druga sladica po obroku ni bila problem. Veliko slabše je, če si privoščiš recimo tortico in kavico za zajtrk ali malico, kot če to tortico poješ po neki drugi hrani. Sicer pa - predvsem ne se toliko sekirat, če vas kdaj zamika in se pregrešite. Več slabega naredi ves ta stres, kot pa občasni "greh". Zato jaz predlagam, da takrat, ko že grešite, vsaj maksimalno uživajte ob temu in ne imet preveč slabe vesti, ker bo ta le še bolj dvignila sladkor, pa še užitek bo pokvarila :)
|