neela
|
Joj, joj....smo pa res 'posebne izbranke', k moramo imeti toliko 'opravil' same s seboj...vsa ta merjenja. Ja, tud jaz sem takoj iz zajtrka črtala sadje, ki mi je dvignilo cukr nad mejo. In res je, skoraj vsak gram živila se pozna. Jaz sem celo ugotovila, da če jem kupljen črn kruh ali pa doma pečen kruh, seveda v enakih količinah, mi kupljen kruh bolj dvigne vrednosti! Priznam, da se občasno popoldan, po merjenju cukra, malo pregrešim s kakšnim čokolinom al pa kavo z mlekom. Dokler imam vse v mejah si bom tud to dovolila. Bom pa drugi teden na pregledu videla, kaj mi bo mesečno povprečje pokazalo. kepica, jaz bi na tvojem mestu res poskusila še s kakšnim športanjem po glavnih obrokih - sprehod, telovadba za nosečnice al pa samo gospodinjska dela (sesanje, pometanje itn) - seveda vse to v nekih mejah normale. Mislim, da je meni zadnjič sestra rekla, da je fajn neki pošportat 15 min po obroku in sicer 30 min aktivnosti. Drugače pa ful opazuj kaj poješ in koliko ti dvigne cukr, saj vemo, da posamezna živila, ki so načeloma v isti skupini živil različno dvignejo cukr. kalypso, saj se strinjam s tabo, da inzulin vendar ni tak bav bav, ampak jaz sem si zadala, da na špike več ne grem. Sem kariero špikanja (čeprav zaradi drugih vzrokov in ne sladkorne) dala skoz. A mogoče veš, kako pa glukozni šok izgleda za ? A to mu dajo inzulin samo enkrat al je potem tud on na neki terapiji ali kaj? Mene osebno bolj to skrbi, kot pa da je večji pri rojstvu (ker bo itak, ker ima že tako gensko zasnovo ). metulj333, ja, res je - vse tukaj smo resne potencialne kandidatke za sladkorno kasneje v življenju. Sem tud brala na MONu, da če imaš že v prvi NS in če vsaj kakšnega izmed dejavnikov tveganja za NS pred naslednjo ne znižaš (npr zmanjšaš začetno težo, če imaš povišan ITM), da skoraj ziher dobiš NS tud v vsaki naslednji . pattaya, koliko pa imaš ti mesečno povprečje? A si ful visoko, da ti že sedaj 'grozijo' s tabletami po porodu??
|