|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
9.10.2009 20:51:55   
cuker2
Stuhica, prehlad oz. kakršnakoli bolezen poviša cuker, to mi je včeraj tudi moja zdravnica rekla. tako, da lahko da je to posledica, čeprav kebab in pizza??? jest bi mela cuker 10, če bi to jedla za kosilo, to je sama bela moka. pa za zajtrk ni šans, da jem maslo ali margarino in sadje. no zdej tud kruha ne jem več za zajtrk. ne vem, če ti bo dala inzulin tako malo pred koncem. jaz bi se na tvojem mestu od sedaj naprej poskusila čist strogo držat diete...jaz sem zavrnila inzulin ampak zato, ker se mi je takrat začelo stanje izboljševat, NE slabšati. in res minimalno grešim, ok. zdej tisto mal čokolešnika, sam sem tudi telovadila. na dveh koncih ne moreš zmagat, s tem mislim jest pizze in kebab in met nizek cuker. žal je takouser posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 851
   [Brisano sporočilo]
9.10.2009 20:57:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 852
   [Brisano sporočilo]
9.10.2009 21:00:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 853
9.10.2009 21:39:52   
kepica78
joooj kolk ste ble pa dons pridne in ste se načvekale user posted image

v glavnme ja da bi jest jedla pizzo pa kebab bi mela po moje cuker krepko čez 11.

drgač pa sem danes upoštevala vse vaše nasvete, po obrokih šla na sprehod, res si merila količino, pa mal sem telovadila in glej rezulatate zjutri po zajtrku 6,1, po kosilu 5,8 in po večerji 6,3.

jest mislim da so to kr uredu rezultati, kaj pa vi mislite? v glavnem če se bom vsega tega lepo tkole držala mislm da nebi smelo bit panike. aja pa ketoni so tud bli in zjutri in zvečer OK.

še zmer pa nism najdla vaših jedilnikov in počas mi zmanjkuje idej kaj nej jem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 854
9.10.2009 22:12:49   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: kepica78

drgač pa sem danes upoštevala vse vaše nasvete, po obrokih šla na sprehod, res si merila količino, pa mal sem telovadila in glej rezulatate zjutri po zajtrku 6,1, po kosilu 5,8 in po večerji 6,3.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: cuker2

kebab in pizza??? jest bi mela cuker 10, če bi to jedla za kosilo

uf, ja, tole je strup! (ze sicer za zdravega cloveka, kaj sele za cukerasa...)

Hja, jaz sem ravno danes naredila pizzo - testo iz pz moke, gor pa domačo paradižnikovo mezgo, tuno, olive in začimbe...in imela čez 90 min cukr 5,6. Tko da, jaz si privoščim bolj ali manj vso hrano kot prej, samo pri sestavinah pazim.

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 855
9.10.2009 22:27:04   
stuhica
za kebab mi nikol ni bil problem k sem si naročila vedno kebab krožnik in pride zraven cel kup solate.... tkao da je bil cuker vedno v mejah normale... no danes sm pa zraven še od otročkov si prvoščila ene dva koščka s kraja pizze brez vsega samo testo... pa je zgleda to mal pripomoglo.... lahko pa da je bil to tud razlog ker me daje en prehlad čudn dons že cel dan kiham pa nos mam že zabasan grlo pa tud....

No zdej po večerji ( polozrniati kosmički  z mlekom ) pa 6,4... tako da  no bomo videli zjutraj  na tešč kkao bo če bo prehlad ker v mehjah normale je pri meni vedno od 4,6 do 5,1 max... tako da bomo vidl...

V glavnem lp grem v horizontalo.. me že vse boli od sedenja... ne morem več sem tako utrujena dons, k bi me en tepu...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 856
9.10.2009 22:34:12   
L1ana
Ja, pice so problematične v prvi vrsti zaradi bele moke, iz katere je testo, v nadaljevanju pa še zaradi sira, maščobe in kaloričnih dodatkov (npr. kisla smetana). Pica sama po sebi ni problematična, če jo narediš z "dovoljenimi živili" (PZ moka, manj masten sir - pa še ta v zmerni količini, veliiiko zelenjave, čim manj ali nič dodatkov v stilu kisle smetane, načo sira ipd.) in pa seveda, da je človek ne zmaže cele naenkrat. user posted image

Jaz sem si jo tudi včasih naredila sama doma - belo moko sem enostavno zamenjala za PZ in je bilo čisto OK. Res pa je še to, da sem testo razvaljala čisto na tanko, da je bilo čim manj testa. user posted image

V času, ko sem bila na inzulinu (in sem res zelo zelo pazila, kaj in koliko pojem), sem bila zelo presenečena (no, ja, bolje rečeno - razočarana), kako slaba je gostinska ponudba za diabetike - vsaj v "povprečnih" (cenovno gledano) restavracijah. Da o polnozrnatih picah ne govorim ... sem zvedela samo za eno picerijo v LJ, ki baje da jo ima v svoji ponudbi. user posted image  

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 857
10.10.2009 6:24:14   
cuker2
Bravo Kepica78 le tako naprejuser posted image  za jedilnike sem dala zadnjič Neeli en link malo poglej v septembru je blo. jaz si kar običajno hrano prilagodim s "pravimi sestavinami" edino pizze si pa res nikoli ne spečem, ker mi nikoli ne rata testouser posted image
L1ana kera picerija ima polnozrnato pico??? k jaz bi jo z veseljem pojedlauser posted image  samo če že kruha ne smem tud pica ne bo šla skozi.user posted image

No jaz pa ne spim (že zdej vadim za pol)user posted image  če grem ob 4 ali kasneje na wc ne morem nazaj zaspatuser posted image

No pa dobro jutro!user posted image

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 858
10.10.2009 12:27:47   
lenybaby
Evo... še ena več na seznamu nosečniških cukrčkov! :( Tudi mene so pred dobrim mesecem poslali na test s 50 glukoze in mi po eni uri namerli malo čez 11 cukra! Takoj datum za predavanje o prehrani, trakce za ketone itd. Prva kontrola pri dr. Tomažičevi je bila nekak še na meji (6,1), par dni nazaj sm mela pa 6,6. Dala mi je merilc KS in zdaj se pikam 3x na dan in čekiram ta cukr. Dons zjutri me je skor kap k je bil 9,3 po točno določenem zajtrku in 90 minutah... Pol pa pravjo, da se moraš izogibat stresu! Ja prou hvala lepa... po en stran raj neb vedla da mam probleme s cukrom pa bi verjetn dost laži prežvela še ta zaden mesec do poroda. Prou slabe volje sem zarad takih rezultatov, ker mi drgač nikol ni nič blo zdej pa odkar sem noseča sam še okol dohtarjev letam! Še dobr da sam še dva dni delam pol si bom pa lahk vzela ves cajt na svetu za to dieto pa da vidmo al sm res tolk na konc al se da res samo s hrano kej dosešt... mene je namreč strah že tega pikanja za merilc kaj šele kšnga hujšga scenarija s kašnimi insulinskimi injekcijami! Vsi mi pravjo da ta sladkorna ni nč tazga, da majo to itaq vse nosečnce... men se pa svet ruši kr vidm samo črno! PRov strah me je kr si bom mogla čez slabe tri ure spet mert sladkor ker pojma nimam kaj nej pričakujem. Berem, da je razlog za višje vrednosti tud trenutno zdravstveno stanje - mene že tri dni daje močan prehlad, dons je sicer res že mal boljš, ampak držim se za tole vejco, da je mogoče pa le to krivo za tak rezultat. In to, da sm non - stop notr, vse kar je zjutri od vrat do avta, od avta do službe, od službe do avta in ponovi vajo domov grede!Takorekoč nobenga pravega gibanja razen hoje ki bi je najbrž tud lahko blo več. Na polikliniki gibanju niso namenili veliko pozornosti, vse je v tisti knjigci z enotami živil za ustrezno dieto... Pregledi pri gin. so vsi pokazali povsem normalno težo našga fantiča, js sm se zredila z mojih 56 kil na slabih 65, jest pa nikol nisem bla navajena tolk sploh pa ne tolkrat na dan. Moj vsakdan je nekak okol 7-ih od doma (ponavadi brez zajtrka kr mi več pomeni deset minut spanja kot hrana), služba do ene 17, 18-ih pol pa domov na kosilo, mal ležat, neki malga večerje in spat. Med službo samo kašna kava, mogoče sendvič če je res prehudo drugače pa do kosila nč. Tko da ni najbrž res nč čudnga, da se je vse to zgodil... Pol se v nosečnosti ves ta tempo samo še stopnjuje. Ob 7-ih zjutri morš bit že v laboratoriju, potem laufej v službo, ob 18-ih predavanje MŠ in šele ob pol devetih prva konkretna hrana dneva! In potem - ojoj 11 cukra! MAdona. Človk se ne zna ustavt dokler ga kej ne začne bolet... žal.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 859
10.10.2009 12:35:29   
Pikabu
Včasih vas malo pridem prebrat. Jaz sem dala to dvakrat čez. Prvič sem bila na inzulinu, drugič je šlo brez. Drugače ta inzulin ni tak bav-bav, v bistvu pomaga, pa "lažje" se kaj pregrešiš, ker če je previsok cuker, si samo inzulin dodaš, ampak vas čisto razumem, tudi sama sem v drugi nosečnosti dala vse od sebe, da sem prišla brez inzulina čez. Vam pa izdam še eno skrivnost, kako si pomagat, da cuker bolj pade. Vidim, da gibanje dosti omenjate, ampak včasih pride tako, da pač ne moreš migati. Jaz sem popila ogromno vode. REsno, poskusite. V tistih 90 minutah sem popila vsaj liter in pol, raje dva litra vode in sladkor je čisto lepo padel. Vam garantiram. Problem je edino, če moraš iti kam ven, ker te zelo lulat, ampak jaz sem si splanirala tako, da sem gibala ali pa sem pila vodo, pa bila nekje blizu doma ali pa tako, da sem vedela, da bom lahko hodila na WC. Srečno punce pri dieti. Poskusite še z vodo.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 860
10.10.2009 13:53:23   
kepica78

evo mene spet

pozdravljena lenybaby. očitno sva midve na istem, no jest ms mela včeri vse super in ok, sm pa si res merla zadeve pa šla na sprehod 15 min po jedi.

ampak dons mam pa ta drug problem. punce po zajtrku sm mela cuker 3,8. halooooo. pa vse  sm isto jedla tko kot včeri, še celo pregrešila sm se s salamo. aja pa še kufe brez vsega sm pila. halooooo. no in pol sm šla kuj v trg. in si kupla eno mini čokoladico. kr neki sploh ne razumem tega več.

v glavnem mam pa še eno vpr. a segedin pa fižolovo juho s kruhom za kosilo lahka ješ?

aja pa še neki ja prehlad ful vpliva na cuker, men je prvič sestra prestavla pregled ker sem bla ful prehlajena.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 861
10.10.2009 13:55:21   
neela
Pikabu, user posted image hvala za nasvet. Vsekakor bo prišel prav! Praviš, da v prvi nosečnosti si bila na inzulinu, v drugi pa ne. Torej ni nujno, da je z vsako naslednjo nosečnostjo NS 'težje' oblike, tko kot nas strašijo, kajne? No, mi je že lažje user posted image .

lenybaby, pozdravljena še ena sladkorčica. user posted image Poskusi se čim manj sekirat in vzemi to kot nekakšen izziv, ki ti ga je user posted image prinesla. Jaz sem imela do sedaj oz do diagnoze NS čisto enak tempo kot ti - čez dan skoraj nič jest (kar že je bilo bolj nezdravo kot zdravo), zvečer bi pa pol hladilnika spraznila. user posted image Tako, da sem po eni strani mogoče celo vesela, da sem sedaj v tem, ker vsaj tako sem se ustavila (končno postavila službo in skrbi v zvezi z njo na stranski tir!) in se bolj posvetila sebi in najinemu user posted image . Jaz na NS ne gledam kot neko težavo, vendar kot pravilen, zdrav način življenja, ki bi ga v bistvu moral držati vsak. Če ti kljub tej naši predpisani dieti nabije cukr, pojdi po obroku na sprehod, delaj kakšne vaje al pa poskusi to, kar je Pikabu priporočila (voda, voda in še enkrat voda). Kdaj pa imaš PDP? A je to tvoja prva user posted image ? Jaz držim pesti zate in verjamem, da boš speljala user posted image čisto ok do konca.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 862
10.10.2009 13:57:59   
neela

ampak dons mam pa ta drug problem. punce po zajtrku sm mela cuker 3,8. halooooo. pa vse  sm isto jedla tko kot včeri, še celo pregrešila sm se s salamo. aja pa še kufe brez vsega sm pila. halooooo. no in pol sm šla kuj v trg. in si kupla eno mini čokoladico. kr neki sploh ne razumem tega več.

Vidiš, k športanje deluje! user posted image Ja, jaz v primerih, ko mi tud pade cukr oz čutim tisto slabost, pojem neki sladkega. In to čisto brez slabe vesti, ker potem takoj pridem k sebi.

v glavnem mam pa še eno vpr. a segedin pa fižolovo juho s kruhom za kosilo lahka ješ?

Jaz sem zadnjič jedla segedin in za 2 žlici ajdovih žgancev za kosilo, pa sem imela potem cukr 5,6. Tko da...jaz to jem.

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 863
10.10.2009 14:36:15   
lenybaby
Huuuu... lih od kosila! Mal nadležno je, če se kuha za vse pa te pol mal postran gledajo vsi pr miz k si nočeš naložit še al pa kr odkloniš jabolčni štrudl...user posted image  noben kej dost resn ne jemle tega, pol pa zgleda kt da si kr neki zmišlujem... mah brezveze.
Bom probala tole z vodo k po mojem more res bit kej na tem! user posted image  Pa še za pospravt mam zdele tolk da mi tud ne more škodt se mal zmigat do une pol četrte ure ko bo treba "strelat" user posted image  !

Moj PDP je 24.11. in ja, to bo moj prvi user posted image  ;) Hvala za lep sprejem! ;)  vsem želim lep vikend pa da bi ga izkoristle - zase.

Alenka

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 864
10.10.2009 15:23:38   
cuker2
ojla,

za vodo sem tudi jaz slišala, da dela čudeže, samo jaz se ne morem prisilit tok pituser posted image  max. 2 l na dan spravim skupaj.

Ni nujno, da je z vsako nosečnostjo težkje je pa zelo velika verjetnost, sploh če vmes živiš "po starem" tako kot sem jaz in če imaš dve nosečnosti zelo skupaj (jaz bom imela razlike med mojima fantoma 16m) ker si telo še ne opomore. če pa spremeniš life style in se zdravo prehranjuješ pa mogoče drugič sploh nimaš sladkorne.

Kepica78 segedin je fajn k je zelje, k nej bi zniževal cuker, samo prilagodi količine vsega, da bodo v razmerju. sej veš, meso 2E, zelje je pol lahko 3 kot zelenjava, fižol je pa stročnica, ki se šteje kot škrob, če se ne motim. pol lohk še 3 E fižola ali pa skombiniraj s krompirjem. pa da ni kej delano z belo moko zraven (ne vem kako se dela segedin nisem baš kuharcauser posted image ) 3,8 cukra user posted image  ojej tebi pa res skače gor pa dol. da ne boš mela hipe že brez inzulina.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 865
10.10.2009 15:30:48   
kepica78
IZVIRNO SPOROČILO: lenybaby

Huuuu... lih od kosila! Mal nadležno je, če se kuha za vse pa te pol mal postran gledajo vsi pr miz k si nočeš naložit še al pa kr odkloniš jabolčni štrudl...user posted image  noben kej dost resn ne jemle tega, pol pa zgleda kt da si kr neki zmišlujem... mah brezveze.
Bom probala tole z vodo k po mojem more res bit kej na tem! user posted image  Pa še za pospravt mam zdele tolk da mi tud ne more škodt se mal zmigat do une pol četrte ure ko bo treba "strelat" user posted image  !

Moj PDP je 24.11. in ja, to bo moj prvi user posted image  ;) Hvala za lep sprejem! ;)  vsem želim lep vikend pa da bi ga izkoristle - zase.

Alenka

lenybaby sej ti bo uspelo....ja vem kolk je težko ko diši po kuhinji ti pa se morš nazaj držat.

no jest sm tud ravnokar pojedla krožnik fižolove juhe, mmmm njami je blo dobro. bomo pa še vidli kaj bo cuker pokazal čez 90 min. bom pa dons probala z vodo, se mi ne da na sprehod. sicer pa sva se z mojim sprehajala debele tri ure po BTC-ju.

lenybaby maš samo en dan pred mano PDP user posted image . a si na forumu novemberk tudi? iz kje pa si, pa kje boš rodila?

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 866
10.10.2009 15:37:34   
kepica78
IZVIRNO SPOROČILO: cuker2

Kepica78 segedin je fajn k je zelje, k nej bi zniževal cuker, samo prilagodi količine vsega, da bodo v razmerju. sej veš, meso 2E, zelje je pol lahko 3 kot zelenjava, fižol je pa stročnica, ki se šteje kot škrob, če se ne motim. pol lohk še 3 E fižola ali pa skombiniraj s krompirjem. pa da ni kej delano z belo moko zraven (ne vem kako se dela segedin nisem baš kuharcauser posted image ) 3,8 cukra user posted image  ojej tebi pa res skače gor pa dol. da ne boš mela hipe že brez inzulina.

cuker ja zelje bo jutri na sporedu, dons sm zamudila tle pr nas trg. pa nisem mela mesa za noter, pa črno moko morm tud it kupit.

kaj pa če nebi kombinirala s kromiprjem ampak bi sam segedin (zelje+meso) jedla. k sm dele za kosilo tud sam fižolovo juho z rjavimi testeninami jedla.

v glavnem kar pa se mojga cukra tiče pa adijo pamet. sploh res več ne vem kaj in kako user posted image . a vam zaupam še neki....jest zelooooo rada ponoč jem cuker, in dons sm pojedla 3 piškote pa še mleko čez. pa mi po zajtrku vseen pokaže 3,8. jao jao kr neki user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 867
11.10.2009 10:53:52   
lenybaby
lenybaby maš samo en dan pred mano PDP user posted image . a si na forumu novemberk tudi? iz kje pa si, pa kje boš rodila?

user posted image  a bo še en strelček? user posted image  Sem iz Ljubljane tko da me ljubljanska porodnišnica pričakuje... ;) am ja mislm da sm pr novembrkah tud neki pisala en dan...  user posted image  Iz kje si pa ti?

Drgač pa.... dans sm že boljš volj! user posted image  Pred zajtrkom na tešče 4,9 , po zajtrku 5,6! Jupiiii! user posted image

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 868
11.10.2009 16:54:11   
kepica78

ojla ja mi bomo meli tud strelko...če ne bo slučajno kej prehitevala. kar pa upam da ne bo. jest sm pa iz Domžal, pridem pa tud kr v Ljubljano. no če se prej ne srečava kje na poliklinikuser posted image zarad cukra, se pa potem sigurna vidiva v Lj. porodnišnici.

v glavnem moram povedat da tale voda pa gibanje kr precej zaleže user posted image . dons sm mela po zajtrku 5,8 po kosilu pa 6,5 ampak tud mal zarad tega ker mi je moj predragi pritisk dvignu. dej je šel pa na šiht spet in bom celo noč sama user posted image

drgač pa a si ve vse merte cuker tud pred zajtrkom?

kje pa ste vse ostale sladkorčke dons? upam da se kje potepate ko je pa še tko lepo vreme.

< Sporočilo je popravil kepica78 -- 11.10.2009 16:55:01 >

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 869
11.10.2009 20:54:51   
neela

ojla ja mi bomo meli tud strelko..

Mi pa strelčka!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

drgač pa a si ve vse merte cuker tud pred zajtrkom?

Jaz si ga moram samo 1x tedensko meriti.

kje pa ste vse ostale sladkorčke dons? upam da se kje potepate ko je pa še tko lepo vreme.

Danes smo uživali na zraku in obiskih pri sorodnikih in prijatelji. Zadnje sončne dneve in kostanjček pa res bi bilo greh zamuditi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 870
11.10.2009 21:52:20   
kepica78

Neela kdaj imaš pa ti rok? jupiiiii strelec je najboljše znamenje user posted image .  na konc se bomo pa res vse še v LJ v porodnišnici srečale user posted image

hmmmm men pa ni noben reku da bi si mogla kej cuker mert zutri na tešč. v glavnem jest zdej prakticiram tole zadevo z vodo in mi kr dobr uspeva  user posted image . dons so spet vse mere ok razen una po kosilu ampak tud tista ni tko zelo groznauser posted image

drgač pa moja user posted image je dons tkoooo aktivan da me že vse pod rebri boli...po moje je tud ona vesela da je z mojmu sladkorjem vse OK user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 871
12.10.2009 15:02:32   
akin
Verjamem, da tole z vodo deluje, ampak nisem prepričana, če je res dobro toliko vode popit v tako kratkem času.
Zakaj po moje deluje? Voda oz. tudi druga pijača med obrokom ali kmalu po njem, zelo upočasnjuje prebavo, takšne količine še posebej. In če je prebava počasnejša, potem se sladkor počasneje sprošča in deluje po podobnem principu kot vlaknine, oz. črna moka napram beli moki, ipd.
Sicer se po načelih zdrave prehrane, ki jih jaz poznam, ne priporoča pitje med obrokom, če že, potem le kozarec tople vode. Zdej kaj pa zmaga, če seštejemo pluse in minuse, pa ne bi vedela, nisem strokovnjak, ampak zanima pa tudi mene.

Tudi jaz sem sicer bila na dieti v nosečnosti in tudi meni je sladkor tako skakal gor dol. Najprej sem se panično držala diete, potem ko sem to pogruntala, sem tudi jaz začela bolj grešit. Ampak proti koncu nosečnosti je bil sladkor naenkrat precej višji, tako da me je malo panika in sem spet ful pridna ratala :)
Ja, hecno je tole, v bistvu ne deluje vsaka vrsta hrane na vsakega človeka enako. Sicer pa če si meriš sam kmalu vidiš kaj in kako. Pri meni načeloma zjutraj ni bil problem, če sem kršila, popoldan pa se je sladkor precej bolj dvignil. Pa tudi kak košček temne čokolade ali kaka druga sladica po obroku ni bila problem. Veliko slabše je, če si privoščiš recimo tortico in kavico za zajtrk ali malico, kot če to tortico poješ po neki drugi hrani.
Sicer pa - predvsem ne se toliko sekirat, če vas kdaj zamika in se pregrešite. Več slabega naredi ves ta stres, kot pa občasni "greh". Zato jaz predlagam, da takrat, ko že grešite, vsaj maksimalno uživajte ob temu in ne imet preveč slabe vesti, ker bo ta le še bolj dvignila sladkor, pa še užitek bo pokvarila :)

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 872
13.10.2009 11:47:37   
lenybaby
Opažam, da kadar se mal tko čudn počutm k da se mi hoče vrtet al pa da bi bla en malček pijana (user posted image ) mamajn cukr zih fajn, tm pod 6, recmo okol 5,5. Če sm pa ful v redu, je pa zih okol 7. V čem je fora? Bi si mislna da bi mogl bit lih obratno in da se nekje čut slabo počutje če je povišan cukr pa sploh ni res... user posted image  Sej ne vem če mi ni bl všeč bit mal "pocukrana" kt čist grenka! user posted image

Sej zdej sm končno na dopustu/porodniški od dans naprej pa bomo se poskusl držat te diete pa da vidmo...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 873
13.10.2009 21:14:07   
neela
No, pa smo preživeli pregled - z mesečnim povprečjem čista 5,0! user posted image user posted image user posted image Sem lahko važička, kajne? user posted image Tud kile lepo stojijo, tko da sem kr dobre volje.

kepica, kako si opravila ti?

lenybaby, ja, men se začne vrteti oz me obhaja slabost takrat, ko več kot 3 ure ne jem. Takrat pa mi tudi pokaže zelo nizek cukr (ponavadi pod 4,3). Super, da si sedaj že frej, tko da se boš res lahko posvetila dieti in redu, ker ko zapadeš enkrat v ritem potem ni težko.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 874
14.10.2009 7:10:13   
cuker2
Jaz pa sem imela včeraj pregled v porodnišnici (ker moram sedaj tja hodit) in sem visela tam 5ur!!!user posted image  Mislm, ta pregled + UZ opravim pri moji G v max 1,5 ure, skupaj s čakanjem. pol smo ble pa tm že vse lačne in zmatrane. mislm...Bila je dr. Sketelj (ki je bla čist ok) in je samo malo pogledala rezultate in rekla, da zgleda vse ok, in da bomo čez 1 teden delali UZ (če sem jo prav razumela). tko da zdej sploh ne vem kok kej pridobiva ta moj otrok, jaz pa sem šla gor slabo kilo (po 4 mesecihuser posted image ). pol bom pa že tok noseča, da bi sprožli porod, če bi blo treba. bomo vidli, sam meni se zdi, da se ma ta moj otrok prou fajn in da ne bi šel še ven, kar je pa v bistvu ok a ne...(zanj, ne zame user posted image )

Moj cuker je ok, edino včeraj sem si pa res privoščila za pop. malico ker sem bila lačna. sam hecno. po obroku je bil 6,4, po čisto dietni večerji pa 8,4. mogoče pri meni vse zapoznelo delujeuser posted image  no danes na tešče je že ok.

Je bila pa ena na pregledu k sva klepetali in je rekla, da je zdej proti koncu nosečnosti na 3E inzulina (ne vem kaj to pomeni al 3x an dan al kako). sem jo vprašala kok je mela w. brez pa je rekla "ja, čez 6user posted image user posted image user posted image " sem rekla, pa sej to maš lahko do 6,6...pol sem rekla kok ma pa mesečno povprečje pa je rekla 4,8user posted image user posted image user posted image  da kao niso vedli kaj narest pa so ji za vsak primer dali inzulin. zdej pa lohk po obroku tud sadno torto poje...kaj je že to torta???

Lep dan!user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?