|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
21.10.2009 13:21:55   
cuker2
ojla punce!

tretjinka, ja seveda že v laboratoriju sva bli nasproti user posted image  sam te nisem hotla ful zijat (matr še dobro, če nisi tega na forumu prej prebralauser posted image user posted image user posted image ) Hudo mi gre prav na smeh. pa zapomnila sem si tvoj priimek k je čist primorski (jest sm pol primorka user posted image ) Steblovnikova je malo bolj prijazna pa zgovorna, Sketljeva zna imeti pa kšen slab dan in ti kaj zabrusi. pri meni je bla malo živčna, ker mi je mogla UZ delat, da ne bomo nikol fertik, pol k sem mogla še enkrat na CTG ker UZ ni bil ok in ko sem bila hitro nazaj mi je pa prav prijazno vse razložila.
Fl je femur oz. stegnenica. To pomeni, da je tvoj otroček dolg (ima dolge noge), kar pri tvojih 180 res ni čudnouser posted image  ja je malo bolj pri ta suhih zaenkrat, čeprav pri meni je bilo tudi najprej tako, potem pa bum. je pa res da takrat ko je najbolj zrastel je tudi meni cuker nagajal. zdej zadnji mesec, ko imam cuker pod kontrolo se je pa normlano redil cca. 200g/ teden).

Ja cuker ga zna res biksat po svoje, samo jaz sem toliko stvari poskusila na sebi, da sem potem že kar točno vedela kako in kaj. je pa smešno, da se tudi danes še ful držim. zgleda ti preide v kri, pa tista 10ka včeraj po pici me je kr prestrašilauser posted image  pa prej sem bila usekana na čips, bobipalčke ipd. zdej pa sploh ne pomislim na to, ampak zgolj in samo na slaščice. Sam me je res strah da pol fašem ta pravo sladkorno, mislim, da me bo to kar nazaj držalo. pa kruh meni zgleda res škoduje.

Stuhica, jaz imam kontrolo 6 tednov po porodu, samo pri mojem osebnem zdravniku, kri pa moram dat na tešče. čisto vsak ima nekaj drugače. Ja rok sem imela 31.10. Hvala za lepe želje in tudi tebi želim, da bi bilo kaj prej in da boš hitro rešena vsega skupaj.user posted image

Lenybaby saj o merjenju na polikliniki sem govorila. Jaz si doma sploh nikoli nisem merila povprečja. ja, ti je pa res kar poskočil tale hemoglobin. no je pa še vedno pod mejo. sej če se boš strogo držala diete in ti cukri ne bodo šli čez bo tudi ta Hca1b indeks ok. Povečerek pa le jej, ketoni niso najboljš za otroka.

Mamka3 meni riž ne dela težav, marsikateri pa jih! ti poskusi najti nek OH, ki ti ne dvigne cukra (še njabolje boš videla pri kosilu). Jaz kupujem (sicer je malo dražji) himalajski basmati riž od Droge in pazi, da ga ne razkuhaš! to je ful pomembno, res kuhaj le 10 min. pa boš videla, če  bo kaj bolje pol si pa še pred zajtrkom cuker zmeri, da boš videla, če imaš posledično preveč cukra na tešče.
Jutri bom 9 dni pred rokom v 39 tednu torej. nič posebenga. na dieti sem pa od sredine julija se mi zdi. mah je šlo tako hitro. živcev pa tooooliko.ja nosečniško imam. rižev narastek nisem nikoli jedla /delala, ker ga ne znam. če ti ne škoduje ga jej, itak.

Hvala vsem za lepe želje, malo me je sicer strah, ker sproženi porodni niso glih fajn, če zadeva ni ready, samo mislim, da sem jaz že tako na koncu, da bo šlo hitro. Upam. a ima katera od vas mogoče kaj izkušenj s tem, da ti dajo svečko in s tem sprožijo porod?

Lep dan vsem!

(odgovor članu mamka3)
Neposredna povezava do sporočila: 901
21.10.2009 18:03:35   
pattaya
Cuker2 jutri ti želim čimveč sreče, da bo porod čimhitreje minil in z čimmanj bolečin.

Jaz pa še imam jutri zadnjič diabetologa in me zanima kakšno bo tokratno mesečno povprečje.

Jaz imam termin v ponedeljek pa imam občutek, da bo šlo kar čez, čeprav mi bi kar pasalo da bi se ta vikend zgodilo. Me je že malo strah vsega skupaj, kajti moj baby naj bi imel zdaj približno 4 kg in če bom šla čez rok, koliko bo potem na koncu imel. Ti zadnji dnevi so res mučni, ko tako čakamo kdaj se bo zgodil srečen dogodek.

Pa še njegovi starši mi gredo "na jetra", ker kličejo, da če je že kaj ali še nič. Prej jih ni nikoli skrbelo zame (me niti nimajo najrajši), zdaj pa kar naenkrat taka skrb. Madonca, ko bo baby prišel na svet, jih bo že moj obvestil, prej pa jim ni potrebno klicarit.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 902
21.10.2009 21:19:14   
cuker2
Pattaya hvala! Pa sej bo, ta prvim otrokom se velikokrat nič ne mudi, itak se pa lahko zgodi mimogrede, tudi če se tebi ne zdi še nič na tem. če bi bila jaz sedaj do roka, bi mel moj tamal tm okoli 4200 da o obsegu glave sploh ne govorimuser posted image  tko da hvalabogu, da bo jutri oz. hmal. meni gre tud ful na živce, da folk sprašuje če je že kej...ja verjetno ni, če se oglašam na tel. a ne...pa sej sporočimo, ko bo. jaz sem ta prvič vsem prepovedala to spraševat, zdej pa itak skor nihče ne ve, da jutri grem in mam mir user posted image

Punce držte se, obvladite svoje cukre pa se kej javim pol. Mam že kr mal tremouser posted image

lep pozdrav ta pocukranim od Cukra user posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 903
21.10.2009 21:54:35   
Tretjinka
Moram zaželet Cukrčki hiter, miren in čimmanj boleč porod....predvsem pa eno zdravo zdravo štrućko in eno veeeeeliko čokolado za nagrado user posted image  Jutri bom cel dan v mislih s tabo....a nam boš uspela kako javit? jao, sem kar jst živčna in naspidirana zate user posted image
Jaz sem oba otroka rodila čez rok in to s sprožitvijo, saj se njima še kar nikamor ni mudilo...1. sem rodila 7 dni čez pdp v lj in sicer na to metodo svečke...nisem imela čist nič svojih popadkov, niti odprta nisem bila nič....mislim, da sem morala dobit ene 3 doze, da mi je nato odtekla voda...sem pa bila sprejeta kar kaka 2 dni preden sem rodila...oz, mislim, da sem šla noter in dobila 1. svečko v petek popoldan, rodila pa sem v nedeljo zgodaj zjutraj-voda mi je odtekla v soboto zvečer...se mi pa porod zaradi tega ni zdel nek hud bau bau...res pa je, da nimam za primerjat kako je, če rodiš povsem spontano, saj so mi tudi pri drugem sprožili in sicer 9 dni ćez pdp, ampak tokrat ne s svećko, ampak sem dobila umetne popadke kar direkt v žilo.....no, saj sem jih tudi 1., ampak šele kasneje, ko je že bila akcija...
CUKER, če imaš kakšno vprašanje, kar izvoli.... drugače pa MOČNO MOĆNO stiskam pesti zate!

Pa tudi tebi, PATTAYA želim, da se čimprej pridružiš srečkicam z otročkom v naročju!

aja CUKER, dobro si to pogruntala....sem čistokrvna primorka.....pa mož tudi, saj je ta priimek, ki si ga ti slišala, njegov...user posted image

lepo bodte in SREEEEEČNO!!!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 904
22.10.2009 7:32:23   
mamka3
Cuker2: Ja, jaz imam dobre izkušnje s sproženjem poroda s svečko. To je bilo pri mojem prvem porodu. Prvo svečko sem dobila okoli 13h, po 2-h urah so se začeli popadki, ampak tako blagi, da sem še hodila po porodnišnici, ker so bili ravno obiski, drugo svečko sem dobila okoli 20-h, ob 22-h sem imela pregled pri G, po pregledu se je pa začelo dogajati. Voda mi je odtekla okoli 23-h, ob polnoči se bila v porodni, za klistir ni bilo časa, ampak sem se že itak sama sklistirala, tako da ni bilo nič, ob1.10 sem že držala svojo malo štručkico pri sebi. Pri meni se je izšlo super. Je bil pa porod 3 dni pred pdp. Držim pesti, da se bo tudi pri tebi tako izšlo.
a, bom poskusila z rižem, včeraj sem ga jedla za povečerek, pa žlico skute sem dala noter in žličko margarine, pa danes ni bilo ketonov, cuker pa 4,4. Bomo videli, kako bo do konca.
Uživajte

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 905
22.10.2009 10:39:53   
neela
cuker, drži se!!! Me navijamo zate! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tretjinka, mamka, joooj, ste me potolažile! Hvala! Jaz pa od povsod iz moje okolice poslušam, kako težji in bolj boleč je porod, ki je umetno sprožen. In ker sem to opcijo slišala zase ob zadnjem G pregledu, sem postala kar malo zaskrbljena. Torej, se da preživet, ne? user posted image

A mi lahko katera zaupa, koliko težkega otročka so vam izmerili pri cca. 32t? Meni je ocenila (pri 32t4d) kar 2450g in rekla, da je fuuuul težak, po drugih meritvah (AC, HC in BPD) pa čisto pade v tisto krivuljo v MK.

(odgovor članu mamka3)
Neposredna povezava do sporočila: 906
22.10.2009 11:22:01   
lenybaby
Cuker2 - srečno! Naj bo čimhitreje in čimmanj boleče!

O zdej pa vidm da vas je več takih ki jim grozijo s predčasnim porodom zarad velikosti dojenčka... user posted image  Mene je čist šokiral včeri k mi je G omenla to možnost. Mali ma zdej 3035g (kolk je to točno zračunala tud ne vem user posted image ), sva pa mesec pred pdp. Najbl se je zredil v tem zadnjem mescu, očitno res zarad tega mojga cukra, zdej ga bom pa poskusla res pazit da nau še bl pretiravu user posted image  
Js sm tud poslušala vse kok bl boleč naj bi bil umetno sprožen porod... user posted image  upam da ne bo potrebe po tem al pa da se vsaj hudo motjo glede tega... user posted image  
Pravte, da vam riž ne dvigne cukra, kruh pa? K js skoz sam kruh jem k mi je rekla da riž al pa gres al pa polenta preveš dvigujeta cuker... user posted image  Pa se men tud ni zdel glede na izmerjene vrednosti po obroku... bom js tud poskusla pa da vidm kaj pa kako. Moji ketoni so bli zjutri ok, jedla sem povečerek sam zame je ob desetih zvečer kr mal prehudo... bo treba ustajat res ob 6-ih! user posted image

Lp in še enkrat srečno vsem pri bližnjem srečanju s porodnišnico... 

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 907
22.10.2009 17:14:12   
pattaya
Cuker2 s tabo smo, upam da je že za teboj.

Meni sicer noben ni omenil sproženje poroda, vendar bom sama v ponedeljek na termin zahtevala da ocenijo mojo težo otročička in če bo res tam okoli 4kg, bom sama prosila da mi drug teden sprožijo porod. Upam pa, da se bo kar samo od sebe začelo že ta vikend.

Lenybaby tvoj otročiček pa bo tudi potemtakem lahko ob terminu tehtal tam okoli 4kg, ker v zadnjem mesecu se pridobi na teži tam od 800g do 1kg. Povem pa ti, da tudi če boš res pazila ta zadnji mesec na sladkor, to bistveno ne bo več vplivalo na pridobivanje teže otročička. Jaz sem tudi pazila, pa se je vseeno redil tak kot sem napisla.

Sem bla dans pri diabetologu. Spet mi je povišal doze inzulina. Kontrolo imam čez 2 tedna, če seveda ne rodim prej, kar bi pa vsekakor morala. Drugače pa moram po porodu takoj prenehat z inzulinom, naprej nadaljevat z dieto in si merit sladkor. Če pa bodo moje vrednosti pred obroki konstantno nad 6, pa si moram spet začet dajat inzulin in iti prej na kontrolo, drugače pa kontrola čez 2 do 4 mesece po porodu z izvidi 75g OGTT.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 908
22.10.2009 23:04:27   
kepica78
Cuker2 upam da je danes že vse za tabo in  da že pestvaš svojega user posted image

drgač pa punce naj mal pojamram spet. men se res ne da več ukvarjat s tole sladkorno pa tud nič več mi ni jasno sploh user posted image
dons sm prišla od g. in btw je vse v najlepšem redu mere user posted image so točno takšne kot morajo bit user posted image user posted image
v glavnem in  grem v trg pa si kupim hiper štručko, pol pa še pri sestrični pojem buhtelj z marmelado in si za foro zmerim cuker, ta pa pokaže 4,5 user posted image haloooo men nč jasno.
in pol za večerjo jem polnozrnate testenine z mesom in solato in  po 90 min cuker 7,3 user posted image .
skratka kr neki sploh ne vem več kaj in kako pa niti se mi ne da več.
s tem da ne omenjam koooooolk mi paše čokolada

a ma še kera take težave kot jest?

aja pa zanč je ena spraševala o merah user posted image čpo tednih, no jest mam tlele en link k vpišeš svoje tedne pa dneve pa ti napiše mere.
http://babymed.com/tools/ultrasound/third_trimester/Default.aspx
upam da sem s tem keri vsaj mal pomagala.

no lepo bodite

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 909
23.10.2009 8:44:11   
lenybaby
Js sm tud že čist slabe volje zarad teh butastih cukrov! user posted image  Sm rekla dans si bom pa mlečen riž naredla čist brez cukra, nerazkuhanga pa zraven celo pomarančo - e vidi 6,9!!! user posted image  Pred zajtrkom pa 5. MAh nej se gre vse skup nekam ej! Sm pa včer pekla jogurtov peciv (dala pol tolk cukra kt bi mogla) in sm ga za malco pojedla dva kosa in kavo z mlekom zraven... je blo pa 5,2! A lohk no! Včer sm zafrknla k sm dubla obiske lih mal pred kosilom in sm mela pol vse obroke zmešane in sm pol za povečerek jedla solato s tuno pa nobenga kruha zraven kr je blo spet napačno kr so bli zjutri pol ketoni! Joooooj ej... človk more bit čist v karanteni al kua mater da lahk nardi tko kt rečejo.... pa še takrat ti pol vse dol pade k je pol kr naenkrat ena vrednost čist mim! Me ma da bi resno razmislna o insulinu kr me bolj sekira tole stanje kt kej druzga. user posted image  

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 910
23.10.2009 9:58:50   
Tretjinka
ciao, punce...

recmo, da Cuker že pestva....juuupiii user posted image  komaj čakam novic!

jah...cukri...tudi jaz jih ne štekam.....po jabolki in graham kruhu gre čez, po pizzi je prav idealen user posted image
sem pa včeraj drago plačala en svoj greh...sem med miljon zelenjave (mineštra in skleda radiča), skušala skrit en svoj greh in sicer čokolino in nabila cukr na 9.7!!!!!! me je kr zmrazilo....ni kaj, meni insulin ne vteče user posted image
a se kateri kaj sanja, kako otročki občutijo naš povišan cukr?

hvala za link o merah!!!!

a sem jaz prav zasledila, da boste počasi vse po vrsti vtekle rodit?? bi hotela napisat par besed o sebi, da bomo lažje klepetale...npr kdaj imate pdp in podobno...
jaz ga imam ŠELE januarja...čakam 3. otročka, imam 30 let, sem primorka, preseljena v okolico ljubljane....imam pa že 2 fanta, stara 2 in 4 leta, ki me ravnokar vlečeta dol z računalnika....greeem...oglasite se kaj...

lp
user posted image

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 911
23.10.2009 11:55:39   
neela
Tretjinka, jaz še ne bom ušla. Želim si vsaj do 1.12. dočakat. user posted image Ja, kot je meni znano je prva fora pri user posted image glede našega cukra ravno ta, da user posted image hitreje na teži pridobiva oz je večje tveganje, da je težji (kaj povleče to za seboj ob porodu že veš). Potem pa je lahko nevarnost tudi ta, da user posted image pade v inzulinski šok (se pravi, da potrebuje nekaj takega kot me sedaj). O tveganjih pri user posted image na dolgi rok pa ne poznam - pa tud ne vem, če bi jih rada izvedela user posted image . Ja, meni zaenkrat še uspe med obroki 'skriti' čokolino, vendar se bojim, da to na dolgi rok ne bo več šlo, poleg tega pa me že malo skrbi okol mesečnega povprečja.

Neposredna povezava do sporočila: 912
24.10.2009 8:49:23   
lenybaby
Baje nej bi bil kasneje bolj nagnjen h debelosti in ma večjo šanso dobit sladkorno tipa dve če se preveč špilamo s temi našimi cukri... tko je men rekla.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 913
24.10.2009 12:22:03   
lenybaby
aja pa a se keri zgodi da ma kdaj tud ful nizek cuker pa nobenih ketonov? Dans sm šla po zajtrku na en sprehodek za pol ure sam tak mal bl hitr tempo in k sm pol 90 minut po zajtrku merla sm mela 3,9? Tko nizkega še nism namerla nikol, jedla sm normalno, vse kar je je biu un sprehod k je očitno pokuru mal več kot običajno... Se keri to dogaja?user posted image

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 914
24.10.2009 16:28:23   
Tretjinka
ah, NEELA, tudi ti boš kmalu zbežala rodit...še en dober mesec...123 bo tu...

kdaj pa imaš ti pdp, lenybaby?

kje pa so vse ostale?

pri nas nič novega...cukri kar pridno nagajajo, jaz sem lačna na full in komaj komaj čakam, da rodim! kako je to krivično...med nosečnostjo bi morale uživat v vseh svojih "guštih", ne pa da se držimo tako hude diete, kot bi se hotele prelevit v super modele user posted image user posted image user posted image

jah, ni kaj....lepo bodte!

aja, lenybaby....tako nizkega cukra, tako hitro po obroku, nisem nikoli namerila....

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 915
24.10.2009 21:48:11   
lenybaby
moj pdp je 24.11. sam mi vsi pravjo da bo prej... ne vem kje to vidjo! user posted image  bo že držal,ne?! user posted image  Dans je biu pol po kosilu precej po pravilih lih na meji 6,6 sam res da brez kakih sprehodov ipd., zdele po večerji 6,4 in to prav tako brez dodatnega gibanja. Vidm da mi ni treba neki fajn se zmatrat da gre dol, lih tolk da se ne zasedim pred compom al pa da ne grem direkt u postlo pa je cukr prou fajn... user posted image  Res, dans nimam kej rečt, je biu prou fajn dan! ;) Pa še pacivo sm jedla!!! Pa prej enga M&M-sa! user posted image  Moj mi pravi da sm k hipohonder da mi sploh nč ni sam paniko delam... on misl da vsi sam pretiravajo. No pa sej bo...sam še mal!!!

Zdej pa še povečerk... pol grem pa končno lahko spat! user posted image  Nočko!

Neposredna povezava do sporočila: 916
25.10.2009 17:16:45   
Tretjinka
ciao pupce....

moj cukr je dizaster....po zajutrku 7.6 (ržen kruh, margarina in kozarec mleka), po kosilu 7.8 (meso, špinača, krompir)....dobro, da imam 1. teden v novembru kontrolo, drugače bi kar jutri že tja klicala, saj tako ne gre več user posted image ....ni kaj...meni to rundo insulin ne uteče user posted image ....ma ne bom jokala...ne ne bom...2 nosečnosti sem preživela z dieto...tretje pač ne morem....itak, da se stvar stopnjuje...pa saj to sem vedela že, ko sem se odločila za 3. otroka....tako, da...nimam zdaj kaj jokat, ampak se samo veselit in čakat, da pretečejo ti meseci in dobimo končno to veliko nagrado v naročje...samo upam upam upam, da bo z malo štručko vse ok!!!!

lenybaby, nič se preveč ne veseli, da bo prej user posted image .....jaz sem tudi vedno se,  saj so tudi meni vsi napovedovali, da bom rodila kaj prej (sladkorna je to še predozirala) in ti povem, da je potem vsak dan, ko smo šli čez rok, se vlekel kot cel mesec...user posted image  raje se pripravi na to, da boš prišla do pdpja ali pa celo še kaj čez njega in boš potem samo lepo, prijetno, luštno presenečena, ko boš rodila prej user posted image user posted image
že veš kaj čakate?

KOMAJ ČAKAM NOVIČK OD CUKERČKA!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image  upam, da se sladka ob pogledu na svoj mali popolni čudež!

pa-pa

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 917
25.10.2009 17:24:26   
stuhica
evo punce da vas pozdrvim...

sem še zmeri dva v enem pa samo še en teden do konca... ni še nič kej preveč videt en dan smo imel popadke to je bilo tu za cca 1 uro pol se je pa stvar ustavla...

Cuker je bil včeri totalna polomija od 12,4 zjutraj po ovsenih kosmičih, pa do 8,5 zvečer po vsakdanji večerji soaltke itd... res za popent....

No danes so vrednosti v mejah normale, si kar ene 4-5 x rajš merim zdej sploh pred porodom ker me resno že skrbi kako in kaj,... kriza....

V glavnem upam da vam uspe čimdalj zdržat z temi trapastii dietami... res je kriza jaz sem vesela da mi je uspelo teh 34 tednov zdržat, čerpav zadnji tedni so kra pogosto pregrešljivi tkao da ne vem no....

Lep pozdrav in veliko sreče pri brzdanju vaših cukrov....

Alvin in Lejla cel moj svet..

Neposredna povezava do sporočila: 918
25.10.2009 17:58:46   
lenybaby
Tretjinka - pa je blo pol po porodih s cukrom kej boljš al je dieta ostala? Fantiča čakamo, fantiča! user posted image  Moj user posted image  rabi kompanjona za pivo!

Neposredna povezava do sporočila: 919
25.10.2009 18:41:25   
Tretjinka
STUHICA, ti si samo na dieti? Držim pesti, da bebi kmalu pokuka na svet in te odreši teh muk! a se kaj slabo počutiš, ko imaš tako povišan cukr kot je npr 12?
a boš javila komu na RR, ko boš srečna mamica? a bomo čakala tko kot na Cukerček? user posted image  fuuuul nestrpno user posted image

LENYBABY, hehe, dobra ta ideja.....moj si je že 2 kompanjona za pivo zrihtal...če bo tudi v tretje tako, bom res čist preglasovana in se bodo pobi zlo fajn imeli....user posted image ....drugače pa moj pravi, da če bo user posted image , da sva večini, čeprav bi bili 2:3...user posted image  tko, da...malček upanja še imam, da bom še kdaj kaj ukazala user posted image
Jaz sem bila po obeh porodih ok! vsaj mislim....nič me niso kotroliral...le v porodnišnici so mi rekli, da imam cukr ok...bog dej, da bo tudi zdaj tako in to za vse nas!!!!

lp, t

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 920
25.10.2009 21:24:43   
cuker2
Ojla punce,

evo mene oziroma najuuser posted image  sva že doma. v četrtek sem bila odprta že 3-4 cm in so me hotli domov poslat, ker je bila taka gužva v porodnih sobah. no pa so klicali sketljevo ki je hvalabogu rekla, da je treba rodit (ful sem ji hvaležna za to). no in potem smo ful čakali ob 16h sm šla v porodno ob 21 pa rodila fantka Vida. PAzite mere 4200 g. 54 cm, obseg glave 37, jaz pa NIČ rezana, nič šivanauser posted image  fuul sem vesela. za porod pa rajši ne govorim. mene je bolelo ko pes, in tudi protibolečinska mi ni prijela. toliko o oceni teže (3800)user posted image  sem imela pa super babico na koncu, ki je videla kako trpim in sva rodili po hitrem postopku.

U glavnem, moj sinek ni imel nobene hipe (je babica rekla, da se vidi takoj po porodu k ful švica in se trese) pol so mu cuker zmerli in je ok user posted image  tudi meni se je cuker umiril si ga niti ne merim več. sej ne vem kok mam pa lohk zdej kej? a kera ve? se pa spet borimo z zlatenico, ni kaj rh- mi vedno dela težave. se ful matram zbujat in nafutrat tamalega, cel dan spi in ne je. vam pa moram rečt, da me sploh nič ne mika hrana in ji sploh ne psovečam baš pozornosti. prav hecno. nisem si privoščila tortice, zdej sem po večerji pojedla 4 napolitanke, skratka nič posebenga. ko sem lačna jem, kar pač je. sem pa ful shujšala po moje samo še ne morem ocenit. s porodom je šlo dol 7kg.

punce hvala vsem za lepe želje, držite se diete, kolikor se le lahko. Meni se je splačalo sem si pa ful oddahnla da je za mano.

se še kej oglasim. 

Neposredna povezava do sporočila: 921
25.10.2009 21:57:28   
Tretjinka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  JUPIIIIII!!!!! VSE ČESTITKE ŠE 1X! sem full vesela, da je vse ok! lepo se crtajte!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 922
26.10.2009 8:06:45   
pattaya
cuker2 bravo zate in tvojega Vida user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes je moj dan d, grem na ctg in pregled v P, pa bomo vidli če se že kaj dogaja, menim pa da še nič

Tvoj je bil pa res težak, pa kar veliko so se zmotili pri teži. Tudi jaz bom dans zahtevala, da ga na uz premerijo in povejo koliko približno ima, pa upam da se ne bodo tako zelo veliko zmotili. Ker če je že velika teža, bom jaz zahtevala da se ta teden sproži porod (če ne bo šlo po naravnem, kar pa upam).

Se slišimo.

Neposredna povezava do sporočila: 923
26.10.2009 8:21:43   
lenybaby
ČEstitke za novega člana! user posted image  Uživejte vsi skupej!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 924
26.10.2009 9:35:46   
cuker2
Ojla,

Pattaya ne hiti s sprožitvjo poroda. Verjemi mi, da so vse ki so lahko primerjale rekle, da je 100x bolje, da se sam sproži. sej nisi še čez rok, pa prvič vedno dlje traja. naj bo telo samo prirpavljeno. sej boš videla kaj ti bodo danes rekli.

lP

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?