|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
9.8.2006 21:16:20   
XXYY
Tinkamiška: hvala ti, si me malo pomirila user posted image  . Bom pa res malo bolj pozorna na to.

Sem prej pozabla čestitat LEO-tu za 7 mescev user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Mmetka: dobrodošla med nami user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  .

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
9.8.2006 21:24:20   
rija
Tinkamiška: kašo operem in jo dam v pekač, dolijem 4x več mleka, malo solim in pečem, dokler se vse skupaj ne zgosti oz. mleko ne povre in se ga kaša ne napije. Lahko tudi sladkaš, daš noter rozine ipd....meni osebno sladka varianta ne klikne.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
9.8.2006 21:33:20   
tinkamiška
Rija hvala tudi tebi za recept, bom v kratkem poskusila in bomo vsi jedli enakouser posted image Komaj čakam, da bomo imeli skupna kosila kot se spodobiuser posted image user posted image

Ovčka, ni za kejuser posted image Upam, da bojo pikice hitro minileuser posted image

Bobika, to je blo pa hudouser posted image Zdaj je z vami. Kaj pa sledi zdej neprej? Da Manca ne bi več bruhala in da bi blo vse vreduuser posted image user posted image user posted image

Zdej grem pa jest pol pa spatuser posted image

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
9.8.2006 21:34:00   
XXYY
Bobika: full mi je žal za tvojo Manco. Upam in močno držim pesti, da bodo izvidi krvi dobri. Držte se. Pa poroči nam čimprej, kakšni so izvidi.
A do pol desetih ni nič jedla? Boga revčka user posted image  . Verjamem, kako ti je bilo hudo ponoči oz. zjutraj, k ni smela jesti.

Upam, da bodo izvidi res BP in da ni nič alergična.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
9.8.2006 21:53:00   
bobika
Hvala za vaše vspodbude user posted image

Jedla je takoj ko so ji vzeli kri.
Danes je zopet malo bruhnila, ampak nič proti prejšnjič.
Pediatrinja je rekla, da se verjetno preveč naje in da prehitro je.
Ampak, do sedaj nismo imeli nič problemov z bruhanjem, tudi, ko je bila še čisto majhna ne. Sedaj pa kar naenkrat. Jaz nimam več pojma kaj in kako.
S to hrano sem že čisto obsedena in nimam pojma kdaj je sita in kdaj poje preveč. Meni se zdi, da pri dojenju še vedno enako je kot je prej.
Sma menda še edini, ki še nobenega obroka nisva v celot zamenjali z dojenjem user posted image . Pa tako rada je. En čas nama je zelo lepo šlo, sedaj pa to bruhanje, ki me čisto iz tira spravi user posted image .
Manca bi jedla koliko ji bi dal. Zato nimam občutka kdaj je dovolj. Počutim se tako nesposobno mamo user posted image .

Povejte mi kaj imajo vaši dojenčki dovolj npr. za malico en fruhcverge ali pa jogurt v takšni količini? in potem zdržijo do naslednjega obroka (3 ure)?

Se opravičujem, da spet bluzim o tej prehrani. Ampak mene to zadnje dneve res močno muči in izčrpava.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
9.8.2006 22:10:00   
mayflower
Bobika: nisi edina, ki se muči s prehrano. Pri nama sploh ne steče. Zelo težko ga pripravim, da sploh kaj poje.

Ovčka: ne poznam 5.bolezni, sam (od poslušanja mamic) mislim, da to tako dolgotrajna bolezen. Jst bi tudi sumla alergijo. Sam če praviš, da se izpuščajčki širijo po koži bi jst bolj mislila, da gre za alergen, ki je v stiku s kožo (mehčalec? nova krema? nov prašek?......) Če je antibiotik pomagal pol verjetno ni alergija.

Naš tamali je danes prvič videl morje. Kako je gledal!!!!

Menstruacija: včeraj zvečer se je pojavila in to kar v veliki količini.user posted image

Renan: Tudi nas matrajao zobki sto na uro. Gornja leva trojka bo verjetno kmal prebila, pol pa še enke. Če mu uspe dobit kej trdega v usta (grizalo ne pride v poštev!, odlična je npr. budilka user posted image ) grize ko zmešan.

Zdej že nina, jst bom pa tudi kmali. Lahko noč.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
9.8.2006 22:18:38   
Nannn
Vecer,

Ja tole hranjene nasih je pravi obup...pri nas se nic vec ne dojimo in sploh nimamo vec ritma glede hranjenja...imam obdcutek da je premalo...jogurtov sploh ne mara ce ji dam notri kaksno sveze sadje...usta ima kar zaprta....ce ji dam pa LCA junior pa ga zmaze...pa tako se izogibam cukra user posted image  mlecna obroka ima samo dva...zjutraj Aptamil in zvecer drugace pa dopoldan sadje potem kosilo in popoldan malico(kao mlecni obrok) ga pa na poje nic...zvecer mleko...a gres naredite na adaptiranem mleku?Bomo pa pri nas tudi probali dm-ove kasice...

Bi ji dala tudi jaz proseno kaso pa se spet ne upam...se dolgo ne bo jedla to kar jeva midva ker se kar ne upam dajati....mah kompliciram sej vem user posted image

bobika upam da bodo testi v redu user posted image user posted image

rija a ti tvojemu kar na navadnem mleku naredis kaso?

ovcka sorry jest ti ne znam svetovati....upam da uredite...

LE&TA ja tudi meni je bilo super rodit z EA...se spomnis kako je bilo lustno ko si naju prisla pogledati user posted image user posted image  se smejali sva se ce ti posteljo rezerviram zraven mene haha kako gre cas hitro naprej....

mmetka tole pa je user posted image  kako mora biti bogi tvoj user posted image  kar grozno mi je bilo prebrati...

Grem se malo prebrati...

Nannn

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
9.8.2006 22:55:54   
rija
nannn, nisem mu še delala. Bom pa ziher z navadnim mleko naredila....saj je že jogurte, skute, ki so tudi iz navadnega mleka....

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
9.8.2006 23:00:15   
mmetka
bobika- jaz sem bila res z Marjeto v sobi in bila je super, ker mi je ful pomagala, ko sem jaz bila zmedena.

Naš poje za malico 2 fruhcverga, al pa skoraj celo lumpi skuto na sadju, al pa pol navadnega jogurta zmešanega s sadno kašico...Ampak jaz niti nimam predstave, ali je to dosti ali malo. Se mi pa zdi, da bi moralo biti dovolj.

lp vsem

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
10.8.2006 7:24:29   
ajdaN
Dobro jutro punce!

Matr tale barva ven seka! Pa če vsaj tiste roza ne bi bilo zadej pol bi še nekak šlo. Ampak se bom že navadila.

Najprej čestitke za včeraj - Leo vse najboljše!

A ima še katera probleme s smajliji?! Lahko uporabim sam tiste, ki so ob strani, dodatnih pa neuser posted image . Oz. moram delat s copy-paste.

Naš mali še drnjoha. Upam, da kaj dalj kot včeraj ko je že ob sedmih vriskal. Pa že 2 dni nekaj štrajka s spanjem. Upam, da ga je res tale luna mal fliknla, ker kakšno nedeljo pa men paše mal poležat.

Drugače se pa od sobote vozimo z avtosedežem. Kakšnega groznega navdušenja sicer ni kazal, se je pa pri prvi vožnji enih 5 minutk kar glasno režal. Ga imam pa čist ležečki. PA tudi spi fajn v njem - smo 2 dni nazaj stestirali. Edino tisto oporo za glavo sem mu kupila, da revežu glava ne bo mahala sem in tja.

LE&TA kako vam glavica dol pada

Nannn tudi pri nas bo kmalu konec z dojenjem. Pa bo že - itak je v telih 7 mesecih dobil od mene vse kar je lahko. Zdaj je to samo še crkljanje. Sicer sem mislila da bo šlo tam nekje do 11m (takrat bi ga sama odstavla, da ne bi bilo prevelikih problemov), ampak če ne bo hotel pa tudi prav. Mene edino skrbi kako bo potem z dnevnim uspavanjem, s čim bomo nadomestil crkljanje na joški. Za mlečni obrok pa pri nas uporabljamo samo skuto, jogurte pa mlečne kašice. Saj to so že 3 zadeve, tako da vsako dobi 2x tedensko. To se mi pa niti ne zdi preveč enolično.

Uuuuuuuuuuu Shooo ste pa konkretni glede kilaže! Midva se greva ravno dans vagat - vsaj upam, da mi uspe. Zmerila ga bom pa samo mal "na uč".

mmetka lep pozdravček tebi, pa upam, da se vam mali kmalu pozdravi. Kako ga more bolet revčkauser posted image !

Tinkamiška a BL kašica z gresom je brez glutena? Sem jih zadnjič mal gledala, pa se nekak nisem mogla odločit. Mi uporabljamo Alnaturo, pa mali vse brez problema zmaže.

Bobika en "fruhcverge" pri nas ne bi bil dovolj za malico. Količinsko poje nekako za 2, ampak f. mu ne dajem (jogurte, skuto...). Pa potem zdrži cca. 3h.

Nannn pri nas tudi nič "navadnega" ne gre dol. Ampak zdaj sem pogruntala da če mu pa navaden jogurt ali skuto zmešam s kupljeno kašico, pa ni problema. Samo ene 2 žlice pa je. Pa vzamem tako, ki nima dodanega cukra, pa postopoma bom zmanjševala količino. Ni hudič da se ne bo navadil! Tisti LCA junior so pa takoooo ogabno sladki, da ga obvezno zmešam z navadnim jogurtom. Drugače naj se pa adaptirano mleko ne bi kuhalo, tako da jaz ravno gresa ne bom šla kuhat. Čeprav nekatere so baje ga, kakor sem 1x brala eno temo. Ampak se mi zdi, da je toliko drugih zadev, da gresa ravno ne bo pogrešal.

Rija jogurti in skute so "obdelani" zato jih lahko jejo. Mleka naj pa ne bi. AMpak lahko malo po malo probaš pa boš videla če bo kaj reakcije. Jaz sem se odločila, da bom zaenkrat še počakala. Sem bolj paničar. Tako kot bom zaenkrat za malega še kuhala posebej. Ampak ne zaradi kompliciranja, ampak zato, ker midva jeva šele nekje po 16, mali pa najkasneje do 14. Edino za vikende mogoče.

No tako grem pogledat malega - spanja je očitno konecuser posted image  - že vpije!

< Sporočilo je popravil ajdaN -- 10.8.2006 7:25:11 >

(odgovor članu mmetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
10.8.2006 8:24:44   
LE&TA
Jutro!

Mi smo pokonci že od 6h, Tinkara se valja po puzlih, še malo pa bodo čist vsi narazen razstavljeni. Ven pa še ne gremo ker je oblačno in mraz. Kje je poletje????

AjdaN, Tinkari glavca naprej pade ko zaspi, neki časa jo ma lepo naslonjeno nazaj, pol pa je kak ovinek al kej  pa ji pade naprej. Ker ni sedež tko kot lupinca ko so bolj ležali!

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
10.8.2006 8:37:16   
rija
ajdaN: verjetno, da večjih problemov ne bo, saj mali zjutraj z atijem že muslije papca, te pa si ati naredi z navadnim mlekom. Uporabljamo pa tisto 0,5 maščobe, ki je itak totalno vodeno.

user posted image user posted image Da si paničar? Saj si za svojega otroka....

Jaz pa nisem. Paničar namreč. Sem menja, da mora otrok v življenju sprobat, kar sprobat hoče...tako, da jaz z malim nič ne kompliciram. Sem glih včeraj v Sparu Kornelijo srečala (btw. imejte se fajn na morjuuser posted image ) in je kar gledala, kak naš mali piščančja prsa žvečiuser posted image  To zdaj že prav čaka, ko greva kupit salameuser posted image  da dobi svojo porcijo....

Sem pa ugotovila, da bo naš pikec verjetno zelo neproblematičen glede hrane: po začetnem negodovanju nad vsem, pa zdaj z veseljem poje vse, kar mu daš v usta. upam, da tako tudi ostane.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
10.8.2006 8:37:55   
lonja
Dobro jutroooo,

ste že pridne vidim...

Naša Ajda še spi. Zadnje tri noči so minile ''dokaj'' mirno, saj smo bili le trikrat pokonci, pa je hitro nazaj zaspala.

Bobika - nista edini z Manco, ki še nista zamenjali obroka. Tudi midve se še kar lepo čez dan dojiva. Naša princeska namreč noče drugega piti in glede na to, koliko tekočine rabim čez dan sama, imam skoz občutek, da je tudi Ajda žejna. In res ponovadi popije čez dan zelo malo, samo tisto tekoče mleko na začetku, ki baje odžeja.

Avtosedeža tudi pri nas še nismo namestili, pa ga bomo kmalu, se m zdi. Včeraj sem jo ako za foro dala na tehtnico in je kar obsedela gor, pa pokazalo je 9 kg. Sicer nimam ne vem kako natančne vage, ampak se bližamo meji... Sej se nam vidi...user posted image  po kolobarjih okoli trebuha. Tako mamici, kot Ajdi.

Smo tudi me probale od DM gris, pa ga ima full rada, bi ga zmazala, kolikor bi ga bilo. Mnjami...

Tole vreme je pa čist čudno. Sem komaj čakala tale vikend, ki se bliža, da bi mal pobegnili na morje, pa bo totalno sranje od vremena... Ah, bo že, toplice vabijo.

Tako, imejte se fajn, pa se seveda tipkamo.

lonja user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
10.8.2006 8:58:07   
XXYY
LARA in ALEKSEJ vse naj naj za 7 mescev. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Naša Lara je vstala že ob pol 7ih in je zaspala nazaj do 8ih. Tako, da se sedaj nekaj pogovarja z babi v kuhinji, jaz sem pa hitro piletela na RR.

Zdaj ne vem, ali ste že kaj govorile o vašem poteku poroda. Kako je potekal oz. kako se je vse začelo. Pa zravn napište, kdaj ste imele napovedan rok.

POROD: mi smo imeli rok 23.12.2005. Takrat ne duha ne sluha o kakšnem koli porodu. Odprta nisem še bila, popadkov tudi še ne. Vsak drugi dan sem hodila na CTG, pa nič ni kazalo. Po enem tednu (30.12.) me je ginekologinja poslala v porodnišnico, da me naj že kar notr obdržijo. No, pridm 30.12. v porodnišnico Ljubljana, tam CTG tudi še ni nič pokazal. Me vseeno sprejmejo, ker me niso hoteli domov poslati, ker sem pač srčni bolnik in da mi bodo sprožili porod. Tega me je bilo res najbolj strah (umetnih popadkov). Pridem na oddelek, sem nekaj časa gor, me dajo na CTG in tam je bil srček Lare zelo slab, kljub temu, da je bila ura že 14 popoldne. So me poslali v porodni oddelek, me vse lepo zrihtali (obrili in klistirali). Ampak, hvala bogu, je bilo tistega dne taka gužva v porodni, da so nekatere bile še na hodniku, k je bilo povno sob. Tako, da so me spet poslali nazaj na oddelek za nosečnice, pa rekli so, če bo kaj prosto, pridm rodit. Me spet dali na CTG, no popadki so bili na pol ure, minimalni, in še srček Lare je spet normalno bil.Me zdravnica še pregleda, pa pravi, da sem odprta samo 1 cm. In so rekli, da bom jaz rodila kar naslednji dan, ker še vedno nimajo porodne sobe fraj. Lačna sem bila kot volk, in hvala bogu, da so mi prinesli večerjo (cel dan biti lačen, je pa kriza).Tako, da sem čakala do naslednjega dne. Ponoči me je malo špikalo v križu, pa za kratek čas mi je otrdevu trebuh, samo ni bilo sile. No, dopoldne okrog 10ih so me spet priključili na CTG - takrat so se pa začeli popadki na 10 minut in so pridno beležili na CTG-ju. Me odpeljejo k zdravnici, pravi, da sem odprta že 2 cm in me takoj poslali na porodni oddelek. Tam so mi spet naredili user posted image  klistir. V porodno sem prišla okrog 12ih. Pol sem jih prosila, če lahko počakamo na eno babco, ki hočem, da bi me ona imela čez. To so mi ustrezal, tako da sem čakala do pol dveh z popadki že na 10 minut, včasih 7. Ko je pa babca prišla, je pa šlo hitreje naprej. Ob 14ih so mi predrl mehur. Na začetku sem imela svoje popadke, ampak ker se nisem dovolj hitro odpirala, so mi dali malo umetnih popadkov, ki bolijo ko user posted image  . No, ob 17.51, je pa prijokala na svet naša Lara.
Ko sem jo dobila v naročje, sploh ne vem, kaj sem ji rekla, če sem sploh kaj rekla, ker sem bila tako zbita. To se samo spomnim, da je moj kar user posted image  kar jokal zraven poroda, ko jo je videl. Moram ga zelo lepo pohvaliti, ker je bil res priden. Dobr, ni mi pomagal dihat, ampak mi je bolj pomagal to, da mi je brisal potno čelo, ker če mi ne bi tega delal, bi pomojem še skupaj padla tam v porodni, k je bilo res FULL, FULL vroče notr.

No, zdaj sem se pa razpisala na veliko. Tako, da je lepo potem, ko vidiš malo štručko, ki je 9 mesecev rastla pod tvojim user posted image  .

Se slišimo.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
10.8.2006 9:56:13   
mayflower
Leo in Lara user posted image user posted image user posted image

Ovčka: hvala za čestitke

Porod: predviden rok 4.1. Tisti dan sem bla na pregledu: skrajšan maternični vrat - je bil že tri tedne. Zvečer malo zakrvavim in sva z možekom hitro v porodnišnico šla. Me pregledajo, nardijo CTG: nič popadkov, z dojenčkom vse OK. Krvavitev zaradi bolj grobega pregleda očitno. Vseeno me obdržijo čez noč. Drugi dan (četrtek) na viziti vse v redu, samo me zdravnica vseeno noče spustit domov. Petek: me pride obiskat moja ginekologinja, počvekava in mi obljubi, da grem domov. Preden me spustijo domov me hočejo še pregledat: se ulije kri! Celoten tim zdravnikov v paniko (vključno s šefom porodnišnice): mi hitro vključjo CTG, odredijo ležanje in rečejo do poroda nič domov. Čez eno uro me pregleda internist: hm , hm: a mate probleme s krvjo. NImam pojma, k nisem bla nikoli prej operirana, niso mi izpulili zoba.... Mi naredijo teste strjevanja krvi: slabo, slabo. Čez eno uro pride moja ginekologinja: bo treba v LJ rodit (jst kar v jok, k so bli tko prjazni v Šempetru). Pokličem domov, lubčka možeku in mami in z rešilcem v LJ.. Pridem gor ob 4-ih popoldne. Sprejemna zdravnica: kaj so me gor poslali, k itak čez vikend ne delajo teh preiskav!!!! Grrrrr! Ne bom govorila o odnosu v LJ!!!! Sobota,nedelja: čakanje na porod in čvek s cimro v sobi. Okrog mene same mamice nedonošenčkov. Ponedeljek: če v torek ne bo nič, mi v sredo sprožijo porod. Vzamejo kri za preiskavo. Zvečer ob 10: ne čutim tamalga. Panika. Me Cerar pregleda: odprta 3-4 cm. Rodit!! Prej CTG: tamali ponori in mi zbrca celo trebušno votlino user posted image . Pokličem dragega: ta s svetlobno hitrostjo pridrvi z Jesenic.Ob 11 grem na priprave: britje, klistir ni potreben, ker me je cel večer dobesedno "pucalo". Ob polnoči v porodno, predrejo mehur-ker naravni popadki ponehajo, me nafilajo z umetnimi. Porod lepo napreduje do 4 zjutrej: popolnoma odprta, vsi izginejo iz porodne sobe. Z dragim se gledava kaj se dogaja: pride še ena babica, pride zdravnica, še en zdravnik.... Podpište za CR!!! Še deset minut in tema. Rodila ob 4.40. Zbudim se ob približno 7 in ob 8 prvič vidim svoj zaklad. Sem tako uničena, da ga niti v roke ne morem vzet (še sedaj ne vem, kako so me operirali, sej sem mela še enkrat močnejšo dozo protibolečinskih zdravil ko cimre). Zelo pohvalim cel tim oddelka za CR v ljubljanski porodnišnici. ZLATE BABICE!!!! (o tisti v prodni ne bom niti izgubljala besed-dobro, da so me v materinski šoli naučili dihat, sej mi ni prav nič pomagala. prišla je gledat vsakih deset minut če mam dost močne popdatke, pa kako se odpiram. Drugo je pa ni brigalo. No : s tamalim sva bla 7 dni noter in z veseljem šla na sončni dan z dragim skozi sneženo pokrajino do naše sončne primorskeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
10.8.2006 10:31:17   
XXYY
Še to sem pozabila napisat: da grejo pohvale tudi babici NADI HRIBAR, ker mi je res lepo in strokovno poučila, kaj bo naredila sedaj, kako bo potekal porod. Res pohvale vredne, brez njene potrpežljivosti in vzpodbudnih besed, bi res težko rodila. Za druge osebe, k so mi pa predrl mehur in na koncu, k se mi je ena ulegla na trebuh in ena, k me je pomagala spravit na pojstlo nazaj, k sem skor skupi padla. Za tiste ne vem, kako jim je ime, ampak se vsem res iskreno zahvaljujem. Za naprej, kar se je dogajal, pa rajš požrem besede, ker nima smila govort.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
10.8.2006 10:41:27   
Anonimen
Dan

Mi smo pa danes spali do pol desetih, seveda z eno urno prekinitvijo. Sedaj pa je Klavdija z atijem na sprehodu, dokler ne bo kakšen dež. Mami pa na RR.

Mi smo pa že sprobali kravje mleko. Najprej smo začeli z raznimi skutkami, potem pa še z jogurti. Zadnjič pa sem naredila puding in ga je tamala zmazala ko šus. Pa ji nič ni bilo.

Uff, porod - dolga zgodba. Bom drugič napisala, sicer pa sem že takoj po njenem rojstvu napisala porodno zgodbo.

Mi se tudi že kar lep čas vozimo v avtosedežu. Najprej je bil namontiran kot lupinica, sedaj pa smo ga obrnili in tamala uživa sto na uro. Smo ga pa tudi mi dali še malce v ležeči položaj.

Grem sedaj ene papirje rihtat, pa za tamalo bo treba nekaj potuhtati za kosilo.

se beremo in tipkamo

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 2017
10.8.2006 10:59:39   
*hana*
Ojla,

kakšen dan! Spet se "pacava" notri in je groza, še dobro, da Hana samo spi.
Jaz pa se ubadam z cunjami, ki jih še od dopusta noče in noče biti konec.
Pri nas se še ne vozimo v avtosedežu, sva se pa že odločila, katerega bova kupila (Romer King), tako da samo še nakup manjka (samouser posted image ).

Uff porod, a nismo to že vse pisale???? Jaz samo toliko napišem, da me je prehitelo točno 4 tedne, od prvega popadka do poroda pa je minilo dobre tri urce, v porodni sem bila 20 min, pa je bilo vsega konecuser posted image .

Danes pa sva povabljena na kosilo, tako da mi ni potrebno kuhat, za Hano pa imam še od včeraj (zmikcanega piščanca,riž,juha in korenjček).

Grem naprej likat.
Čau

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
10.8.2006 12:43:24   
Ovnica78
Ojla!

S Tinom sva prišla malo prej iz mesta, kjer sva bila še z eno kolegico in njenim user posted image  na ledeni kavi. Kuham kosilo za Tina (upam, da danes ne zasmodim kaj user posted image ).

Premajhne cotke tudi jaz pridno spravljam za naslednjega družinskega člana. Vozim jih k moji mami, ker je tam v hiši več prostora kot pa pri nas v stanovanju. Tiste, ki imam sposojene, operem in sproti vračam in dobivam nove večje, tako, da niso omare preveč nabulane. Je pa lažje, če imaš prej fantka in potem punčko, lahko bolj cotke ponosiš. Fantku ne bi ravno kaknih roza puloverčkov oblačla ali pa kiklc, medtem, ko ni nič narobe, če daš punčki kakšno modro ali zeleno cotko gor in jo kombiniraš z roza ali rdečo.

Tinkamiška a sem prav zasledila, da imate vi tudi jaguarja traxxa? A zdaj ste pa marelo nabavili? Tudi mi imamo ta vozek, pa se mi zdi kar škoda marelo nabavit, ker vem, da bom potem samo tisto okoli vlačila, traxx bo pa doma (pa ni bil ravno poceni). Res pa je, da mi cel prtljažnik zasede.

Bobika držim pesti za vredu izvide. Glede obrokov pa Tin poje za malico eno skutko podloženo s sadjem od ljubljanskih mlekarn ali lumpi. Ali pa mu naredim hippovo kašico 130ml vode +  kaša, ali pa približno eno banano in eno naktarino skupaj zmiksam. Pa zdrži ene tri ali celo štiri ure do naslednjega obroka.

Porodno izkušnjo bom opisala, moram pa it prej Tina nahranit, ker se že nekaj oglaša. Moram pa napisat, da mi je ful zanimivo brat kako so potekali vaši porodi. Tudi, ko kupim revijo Moj malček grem vedno najprej prebrat porodno izkušnjo. Ovčka in Mayflower vidim, da sta imeli obe kar dolg porod. Ampak na koncu je vse dobro, ko dobiš v roke svoj zakladek, ki je tako dolgo rasel v trebušku. Kaj ne?

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
10.8.2006 13:02:46   
Anonimen
Evo, še moja porodna zgodba. Glede rokov pa- G mi je izračunala 19/1 (kar se nikakor ni ujemalo z mojimi podatki), na nuhalni so rekli 25/1, jaz sem izračunala 21/1, zdravnica v bolnišnici pa prav tako 21/1. Groza, a ne?

Dne, 22/01-2006  ob 14.55 je v trboveljski bolnišnici prijokala na svet naša mala Klavdija velika 51 cm in težka  3660 g in tako polepšala življenje očku in mamici.

No, pa poglejmo kako se je vse skupaj začelo.

V četrtek, 19/01-2006 me je moja ginekologinja napotila v bolnišnico zaradi povišanjega pritiska in zatekanja. Na podlagi CTG naj bi se v bolnišnici odločili ali bom ostala pri njih ali ne. No, odločili so, da grem domov. Naslednji dan sem zopet romala k ginekologinji. Tokrat mi je napisala napotnico za sprejem. Tisti dan mi bolnišnica ni ušla. Tako sem v petek pristala v njej na opazovanju. Pritisk se je umiril in postal takšen kot mora biti, le zatekanje je bilo še prisotno. Vse je bilo v redu do sobote popoldne.
Po obiskih sem odšla na CTG (delali so mi ga 2x dnevno). Tam še ni risalo nobenih popadkov. Po večerji pa ...
Na hlačkah sem opazila kri. Takoj sem poklicala sestro in kasneje me je pogledala dežurna zdravnica. Ugotovila je, da je maternično ustje dozorelo. Že zjutraj pa je s pregledom ugotovila, da sem odprta 3 cm. Ker je to še premalo za porodno sobo, me je pustila na oddelku. Naredila je ponovno CTG, kjer se spet ni nič kazalo.
Zvečer pa se je začelo. Ko sem se ulegla v posteljo, so se pojavili prvi popadki. Pridno sem jih predihala in mislila, da bom lahko nato zaspala. Tako mi je svetovala tudi babica. Vendar glej ga zlomka - popadki so si sledili na 5 min. In tako je šlo celo noč. Celo noč iz sobote na nedeljo nisem zatisnila očesa. Popadki so se pojavljali na 5 min in so bili zelo boleči. Sama nisem več mogla ležati in tako sem noč prečula in prehodila. Zjutraj sem komaj čakala vizito. In jo končno dočakala. Zdravnica me je pregledala in bila sem odprta 5 cm. Poslala me je v porodno sobo. Takoj sem poklicala dragega, ki je bil v trenutku v bolnici.
Sledilo je britje in klistir. Po klistiranju me je zdravnica zopet pogledala in bila sem odprta že 7 cm. Bravo mi, smo si mislili. Nato je predrla porodni mehur in čez nekaj časa in nekaj popadkov sem se odprla na 9 cm. To je bilo zelo hitro. Nekaj časa me je babica še pustila, nato pa se je začelo. Začeli smo rojevati. Ker pa sem žal celo noč prehodila, sem bila čisto brez moči. Meni je šlo že na jokanje, kajti nisem imela moči, da bi našo malo princesko spravila na ta svet. Čisto sem že obupala. Zahvala gre lahko samo mojemu dragemu in prečudoviti babici, kajti porod je bil zelo zelo težak. Pri samem porodu sem utrpela velike poškodbe. Poleg tega, da so me rezali, sem se raztrgala še v nožnici. Tako sem izgubila kar 600 ml krvi in pridobila veliko šivov.

Vendar danes, ko pogledam na to, mi ni žal. Na svet je prišla prečudovita deklica z imenom Klavdija, na katero pa je očka že sedaj čisto nor. Na žalost je 3 dan po porodu Klavdija dobila zelo zelo močno zlatenico in je bila odpeljana od mamice stran.

Zahvaliti se pa moram svojemu dragemu, ki mi je bil v veliko oporo (ne vem kako bi rodila brez njega, saj me je vzpodbujal, hodil z mano na WC in me skoraj nosil do postelje) in pa prečudoviti babici Martini. Svaka ji čast. Lahko bi mi delala vakum pa mi ga ni.
Naj pa povem še to, da mi CTG ni narisal niti enega samega popadka, čeprav so bili na 5 min. Za CTG v porodni sobi pa žal ne vem, sem bila preveč out, na koncu pa sem dobila še splošno narkozo in dve uri odspala na porodni postelji.

(odgovor članu Ovnica78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2020
10.8.2006 13:22:37   
Anonimen
LARA IN ALEKSEJ VSE NAJ NAJ

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2021
10.8.2006 13:46:15   
Ovnica78
Tin  je sit. Se je kar dobro napokal, tako, da mislim, da bo zdržal vse tam do enih petih.user posted image  Zdaj pa spat.

Moja porodna izkušnja!

Na predvideni dan poroda (6.1.) sem zjutraj vstala po zelo neprespani noči (kakršne zadnje dni niso bile redkost), si umila glavo in se sama z avtom odpeljala v Slovenjegraško bolnišnico na pregled. Tam sem najprej dala vodo, zmerili so mi pritisk, nato pa sem šla na CTG (okoli 10 ure). Na CTGju mi ni kazalo nič. Sledil je še pregled pri ginekologinji. Ginekologinja mi je rekla, da sem že 2cm odprta, da je otrok lepo nameščen in če želim mi da tabletko, da bo vse skupaj malo pospešilo. Vprašala sem jo, kdaj bo tabletka prijela, pa mi je rekla, da je to čisto različno, da lahko čez kakšno uro, lahko šele zvečer ali pa šele naslednji dan.
Tako sem dobila tabletko in nato poklicala user posted image , ki je bil v službi, mu povedala, da sem dobila tabletko in da bom ostala v bolnici, ampak, da se ne mudi, da zna to še trajat. Skratka, da še ne bom rodila.
Šla sem se oblečt v spalno srajco, dodelili so mi sobo jaz pa sem že začela čutiti bolečine v trebuhu. V sobi sem ležala vsega skupaj enih 15 min nič več. Ker je bilo to zame prvič nisem vedela a so to popadki ali niso. Gledala sem na uro in čakala, da bodo popadki najprej na pol ure, pa potem na 10 min al pa kaj takega. Ampak mene je kar skoz bolelo.
Ko je prišla sestra, ki mi je vzela kri sem ji povedala, da me vse boli, ampak, da ne vem če je to to. Peljala me je na CTG. Dali so me kar v porodno sobo in me priključili na CTG. Babica me je pregledala in ko je me je ravno pregledovala sem dobila zopet popadek in odtekla mi je voda, ki je bila čisto čista. Babica je rekla super in da sem že 4cm odprta. Popadki so si sledili kar na minuto. Sploh se mi zdi, da se je vse kar skupaj držalo. Dali so mi svečko, sicer sem bila pa tako tešč, saj zjutraj nisem nič jedla.
Rekli so mi, da naj pokličem user posted image , kar sem tudi poskušala. Pa ga nisem in nisem dobila na telefon. Sem klicala potem na centralo na njegov šiht, da so ga potem oni iskali.
Prestavili so me v sobo, kjer sem bila sama. user posted image  je končno prišel in skoraj zamudil vse skupaj. Babica me je spraševala, če bom imela epiduralno, ker sem podpisala, da bi jo imela. Ampak do zadnjega nisem vedela a bi jo al je ne bi. Mi je pa potem babica pomagala, ko mi je rekla, da je brez veze, da me pikajo, ker gre tako hitro. No in potem je nisem vzela.
Popadke sem imela zelo močne tako, da me je bolelo kot user posted image , ampak sem se tolažila s tem, da če tako boli bo sigurno hitro gotovo. Hodit nisem mogla, dihala sem ko nora. Najbolj pa so mi pomagali obhladki, ki mi jih je dajal user posted image , ker mi je bilo ful vroče, kar teklo je od mene.
Ko je Tin prijokal na svet (ob 12.30) sem čutila eno veliko olajšanje, nič več me ni bolelo. user posted image  se je zadrl: "Fantek je!" še preden je babica kar koli utegnila reči. Bilo je presenečenje, ker  nisva prej vedela kaj bova dobila. Bil je cel moder, ker se je zelo namartral, a zame najlepši na svetu. Je pa sam zelooo silil ven in mi s tem pomagal, da je šlo vse tako hitro.
Se pravi od začetka popadkov in do poroda sta minili malo manj kot 2 uri.
Potem me je pa začelo zebsti tako, da me je kar treslo. Pokrili so me kar s tremi kovtri pa še sem se tresla. babica je rekla, da je to normalno, ker je bil zelo naporen porod, ker je tako hitro potekal. češ, da je bil to velik napor za moje telo.
Seveda sem bila tudi šivana. Po porodu pa so me naslednjih 14 dni najbolj dajali hemeroidi.user posted image

Tudi Tin je postal čez dva dni rumen in se je tako najino bivanje v bolnišnici podaljšalo na 6 dni. Pa da ne začnem pisat o občutkih po porodu in podivjanih hormonih. Groza! Ko so mi Tina odpeljali pod lučko sem se jokala kot zmešana, ker ga 20 ur nisem imela pri sebi. Nisem si mislila, da bom kdaj tako skomplicirana. No, ja dokler tega ne doživiš ne moreš vedet.

Komaj čakam, da bom zopet tam. Čeprav bo v drugo drugače, saj me bo doma čakal ne samo user posted image  ampaktudi Tin.

Zdaj pa dovolj, sem se ful razpisala. Če se kateri ne da brat pa naj enostavno preskoči!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
10.8.2006 13:47:26   
Ovnica78
LARA IN ALEKSEJ VSE NAJLEPŠE!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
10.8.2006 14:49:34   
mayflower
Punce: a že vsi vaši malčki sedijo. Naš sploh ne kaže, da bo kmalu sedel. Tudi, če ga držim, je še ves mlahav....

< Sporočilo je popravil mayflower -- 10.8.2006 14:50:12 >

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
10.8.2006 15:10:40   
Ovnica78
Mayflower tudi naš še ne sedi. Sedi že par sekund, potem se pa že steguje na eno ali drugo stran in pade. Se mi zdi, da bo lesti prej začel, kot pa da bo čisto sam sedel.user posted image  Mislim, da je čisto preveč radoveden, da bi pri miru sedel. Vse ga zanima okoli njega, toliko pa tudi še ni stabilen, da bi lahko sedel in se okoli sukal, kaj šele se ulovil ko bi hotel pasti.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.