XXYY
|
LARA in ALEKSEJ vse naj naj za 7 mescev. Naša Lara je vstala že ob pol 7ih in je zaspala nazaj do 8ih. Tako, da se sedaj nekaj pogovarja z babi v kuhinji, jaz sem pa hitro piletela na RR. Zdaj ne vem, ali ste že kaj govorile o vašem poteku poroda. Kako je potekal oz. kako se je vse začelo. Pa zravn napište, kdaj ste imele napovedan rok. POROD: mi smo imeli rok 23.12.2005. Takrat ne duha ne sluha o kakšnem koli porodu. Odprta nisem še bila, popadkov tudi še ne. Vsak drugi dan sem hodila na CTG, pa nič ni kazalo. Po enem tednu (30.12.) me je ginekologinja poslala v porodnišnico, da me naj že kar notr obdržijo. No, pridm 30.12. v porodnišnico Ljubljana, tam CTG tudi še ni nič pokazal. Me vseeno sprejmejo, ker me niso hoteli domov poslati, ker sem pač srčni bolnik in da mi bodo sprožili porod. Tega me je bilo res najbolj strah (umetnih popadkov). Pridem na oddelek, sem nekaj časa gor, me dajo na CTG in tam je bil srček Lare zelo slab, kljub temu, da je bila ura že 14 popoldne. So me poslali v porodni oddelek, me vse lepo zrihtali (obrili in klistirali). Ampak, hvala bogu, je bilo tistega dne taka gužva v porodni, da so nekatere bile še na hodniku, k je bilo povno sob. Tako, da so me spet poslali nazaj na oddelek za nosečnice, pa rekli so, če bo kaj prosto, pridm rodit. Me spet dali na CTG, no popadki so bili na pol ure, minimalni, in še srček Lare je spet normalno bil.Me zdravnica še pregleda, pa pravi, da sem odprta samo 1 cm. In so rekli, da bom jaz rodila kar naslednji dan, ker še vedno nimajo porodne sobe fraj. Lačna sem bila kot volk, in hvala bogu, da so mi prinesli večerjo (cel dan biti lačen, je pa kriza).Tako, da sem čakala do naslednjega dne. Ponoči me je malo špikalo v križu, pa za kratek čas mi je otrdevu trebuh, samo ni bilo sile. No, dopoldne okrog 10ih so me spet priključili na CTG - takrat so se pa začeli popadki na 10 minut in so pridno beležili na CTG-ju. Me odpeljejo k zdravnici, pravi, da sem odprta že 2 cm in me takoj poslali na porodni oddelek. Tam so mi spet naredili klistir. V porodno sem prišla okrog 12ih. Pol sem jih prosila, če lahko počakamo na eno babco, ki hočem, da bi me ona imela čez. To so mi ustrezal, tako da sem čakala do pol dveh z popadki že na 10 minut, včasih 7. Ko je pa babca prišla, je pa šlo hitreje naprej. Ob 14ih so mi predrl mehur. Na začetku sem imela svoje popadke, ampak ker se nisem dovolj hitro odpirala, so mi dali malo umetnih popadkov, ki bolijo ko . No, ob 17.51, je pa prijokala na svet naša Lara. Ko sem jo dobila v naročje, sploh ne vem, kaj sem ji rekla, če sem sploh kaj rekla, ker sem bila tako zbita. To se samo spomnim, da je moj kar kar jokal zraven poroda, ko jo je videl. Moram ga zelo lepo pohvaliti, ker je bil res priden. Dobr, ni mi pomagal dihat, ampak mi je bolj pomagal to, da mi je brisal potno čelo, ker če mi ne bi tega delal, bi pomojem še skupaj padla tam v porodni, k je bilo res FULL, FULL vroče notr. No, zdaj sem se pa razpisala na veliko. Tako, da je lepo potem, ko vidiš malo štručko, ki je 9 mesecev rastla pod tvojim . Se slišimo.
|