tinkamiška
|
Da se še jst oglasim, da ne boste mislile, da se mi je kaj hudega zgodilo samo nimam neke volje za pisat...pa sej me bo nazaj prijelo, pa me boste spet tukaj morale gledat Iza in možek sta šla ven, jst pa hitro tukajle malo pokukat. Rija, te razumem, da si v precepu, ampak jst ti svetujem, da delaj po občutku in ne vzami vsega čisto zares, kar ti vsi okoli govorijo. Ti najbolj čutiš kaj je prav za Tila. Pri nas je bilo uvajanje kr hudo in sem vmes že fejst dvomila v to ali je prav, da sem jo dala v vrtec ali ne, pa sem delala po občutku in tudi jamrala tukaj, zdej se je pa izkazalo, da ji je prav fino. Ampak Iza je res v lušnem okolju in skupina je super, ima svoje prijateljčke tudi starejše, ki jo vedno nekaj božajo in ima občutek, da jo imajo radi. Ko bo Til prišel ven iz teh krčev, boš tudi ti lažje zadihala in ga kje pustila, pa tudi skupinica bo verjetno bolj primerna kot pa sedaj, ko Til ni imel družbe. Ti ga samo vozi med vrstnike tu in tam, da se bo naučil komunicirat z njimi in postal malo bolj samostojen, v smislu, da bo sebi bolj zaupal. Naučil se bo pa ravno tako vse, ker zdej je v glavnem samo igra. Zadnjič nam je vzgojiteljica na roditeljsekm sestanku povedala, da se v tem prvem letu pač malo osamosvojijo v meri, da se navežejo tudi na kakšnega vrstnika in si proti koncu leta začnejo graditi tudi mesto v skupini. Naučijo se reda, kot je umivanje rok pred kosilom, pospravljanje igrač in copatkov, ko grejo domov.... Vse to lahko narediš doma. Oprosti, ker sem se tako razpisala, sem ti želela samo napisat, da delaj po svojem občutku, ker ti najbolj veš kaj je dobro za Tila. Glede oblačenja: Včeraj so mi v vrtcu naročili, naj Izi oblečem žabice, ker je dopoldan precej mrzlo, prinesti sem morala tudi tanjšo kapo. Ko pa je doma, je v dokolenkicah in tudi, ko gre tukaj ven nima žabic, ker je popoldan na sončku precej toplo. Spalna vreča: Iza ne zna spat drugače kot v spalni vreči. V vrtcu se baje pokriva čez glavo, nogice pa ji ven gledajo, pa jo morajo ves čas pokrivat. Lonja, evo tukaj sem Pikica, Vitan mi je bolj všeč kot Vito, za kakšnega drugega, ki bi pomenil življenje pa ne vem Zdej sta pa moja dva prišla domov... papa Tinka