ksenija.
|
Po dolgem času se spet malo oglašam, ste spet toliko načvekale, da sem vas komaj prebrala za nazaj. Jaz sploh več ne pridem do računalnika, ta odgovor sem sedaj pisala dva dni, da sem prišla vse skozi. Pa upam, da ne zamerite, ker vam bom sedaj pravo litanijo gor nalimala. Blaž mi vsak dan ušpiči kaj novega, prejšnji teden mi je pol litra kisa zlil po kuhinji, smrdelo je kot hudič, jaz pa sem na silo morala kuhinjo počistit. Medtem ko sem jaz kuhala je prišel do kisa in si potem še cel čas prste oblizoval, mu kot zgleda paše kislo. Seveda je bil polit tudi po hlačah in copatah. Kasneje isti dan pa si je roke umival v posodici za WC ščetko med tem, ko sem jaz jemala cote iz sušilca, saj ne vem če je kaj poskusil tudi. Je pa sedaj ful nor na ribez in češnje. Ribeza imamo dosti okoli hiše in si ga gre kar sam trgat. Za češnje pa se postavi pod vsako drevo (pa tudi pod magnolijo), ki je na dvorišču gleda gor in pravi am, am. Ja Eya, Zali bi naj kar spraskali, upam, da do tega ne bo prišlo, sedaj sva bili že dvakrat tam, da ji mažejo, pa se vedno dere, ko hudič takoj ko stopiva v ordinacijo. Zunaj pa je vedno tako pogumna, kako bo ona sama šla not, pa kak ne bo nič jokala… Prejšnji teden smo hodili z Zalo malo pogledat kako poteka gimnastika za malčke. Je bila Zala ful navdušena in sva jo kar vpisala, tako da od septembra naprej začne hodit k gimnastiki, me sedaj vsak dan sprašuje kdaj bova spet šli. JE pa cenovno kar ugodno. Marelica, nič ne skrbi, ziher nismo pri vas staknili prehlada. No sedaj smo že boljši, je tudi Katarina že zdrava? Veš Marelica, sploh ne gledam pri hrani, da bi zdravo jedla, jem ful dosti,pa ful sladkarij, pa še vedno kilogrami nočejo gor. Sem pa bila včeraj na ponovnem UZ-ju in sem malo pomirjena. Bebica se je v 14 dneh zredila za skoraj 150 g (iz 370 g na 515 g), jaz pa sem tudi pridelala dober kilogram. Marelica, je pa tvoj res priden, da je že stopnice naredil. Škoda, da me nisi poklicala, če si bila na Ptuju, bi lahko prišla vsaj na eno kavico. Tudi jaz upam, da se s Katarino čimprej pripeljeta na obisk. Rok oz. Nenyin ŽŠ, tudi mi stiskamo pesti za vašo bebico, upam, da bo vse OK. Drugače pa tudi Blaž ful uživa, če mu grizem roko ali prst. Še bolj všeč pa mu je, ko ga spravljam spat in mi roke tišči v usta med zobe, pa v uhe, pa nos…. Blaž je iz dveh dnevnih spancev prišel na dva, spi pa ponoči zato ful boljše, se že cel teden ponoči sploh ne prebudi. Spi nekje od devetih do devetih, podnevi pa ponavadi eno do dve uri. Se pa moram ponoči zaradi Zale vstajat, ki gre vsaj dvakrat lulat. Spi pa Blaž ful nemirno in se cele noči premetava. Ga pa sedaj navajam, da zaspi v kinderpetu, prej je zaspal zraven mene na postelji, pa sem ga potem dala v kinderpet, sedaj pa že dva dni zaspi v kinderpetu in to čisto z mirnega. Parkrat se vstane, pa mu rečem, Blaž aj, aj pa slončka si stisni, pa se uleže, jaz pojem pesmice, pa oba lepo zaspita. Upam, da tako tudi ostane. Naredila sem test na por, če se spomnite smo ugotovili, da ima Blaž alergijo na por, ampak je ni več, sem prejšnji teden kuhala juho in ni bilo nobene reakcije. Sedaj moram še samo mandarine sprobat. Zala je dobila rešeno vlogo za vrtec, ampak sem ful razočarana, ker ni dobila vrtca tukaj v bližini, ampak bi jo morali vozit v center mesta, kar nama ne diši, ker je zjutraj vedno ful gužva in bi se moj moral vozit v center, jo tam odložit in potem spet ven iz centra v Maribor v službo, kar bi mu vzelo vsaj pol ure. Sicer sem danes podpisala pogodbo in imam sedaj čas do 1.8., da javim kako sem se odločila. Na vprašanje, zakaj so nas dali tja, pa sem dobila odgovor, da zato ker nismo iz ptujske občine. Naša občina pa sploh nima vrtca, je danes moj hodil k županu in so mu rekli, da bo vrtec v naši občini leta 2009. Tudi jaz Blaža drugje kot na tleh sploh ne morem previjat, pa ga moram zraven ful animirat, pa deset igrač okoli nastavit, pa včasih še lase dat, da ima vsaj toliko mira, da mu plenico gor nataknem. Včeraj sem ga razvila in potem seveda šus z nago ritjo po stanovanju, se usede pri balkonskih vratih (k sreči zraven tepiha) in se mi smeji, ko ga dvignem, pa pod njim kup…. Kot vidite, mi ni dolgčas. O kopanju pa raje ne bi govorila, ker je kopalnica mokra do stropa, pa seveda tudi jaz zraven. Se namreč Zala in Blaž kopata kar oba skupaj in se škropita. Je prava veselica, potem pa jok, ko je treba iz vode. Ko jih prineseva na posteljo, kjer jih oblačiva, pa obe nagi ritki pobegneta. Sta se zadnje časa začela tako oponašat, da se mi včasih res zdi, da imam dvojčka, še malo, pa bomo imeli trojčke…. No, pa da se še malo pohvalim, če ima katera naročeno revijo Mama, je v aprilski številki slikica naše Zale in dedija.