halena
|
Hej,hej,mamice! Javljam se iz 'nočnega šihta',ma je mala tako pridna,da sem se jaz pred njo zbudila!Pa sem šla mal skozi naše stare in zdaj nove strani! Ajda je mala punčka,težka komaj nekaj čez 3kg(11dni pred PDP),popije pa na galone enega mleka in hvalabogu,da ji ga lahko nudim,ker količine so res enormne...Spi pa tudi potem po4ure čez dan in zdaj mi še vedno spi od 23h zvečer..Včeraj je bil naš prvi dan doma.Naša prva noč je bila prav tako dolga in mirna.Ta ritem imam še iz bolnice in upam,da se bo še naprej obnesel.Dojenje je velika umetnost,čeprav mislim,da sestre v bolnicah ne naredijo kaj dosti,da bi pripomogle novopečenim in nepoučenim mamicam,okoli tega..To je moje mnenje.Bila sem tik pred mastitisom in vsem kolobocijam,ki sodijo zraven.Na srečo sem imela cimro drugorodko in zelo uspešno dojiljo,ki mi je veliko svetovala.Glede na to,da sem imela CR,so se potem vse babce čudila,koliko mleka imam..Po pravici povedano-za dva otroka nafutrat ziher! Ampak je naš mali klop tako lačen,da se dojive po 1h in pol-vključeno je tudi previjanje.Najprej jo podojim na eni dojki,da pade v fejst komo ,potem jo previjem,da pride nazaj k sebi in potem jo dam še na drugo dokler ne pade dol in obleži za ziher 4ure čez dan in prek 4 čez noč.Hvalati,mala moja!!!Ati spi ko top in niti ne ve kako pridnega otroka ima . Glede pomanjkanja mleka sem se pa zdej spomnila,da sem brala pri Januarskih mamicah.Padel j een recept s sezamom..ampak sem že pozabila.Mojčika in Maychika,pejte na njihovo stran,kjer mamice čvekajo,je nekje bolj na začetku.Baje,da ti poveča količino mleka v prsih. Danes dobim prvič patronažo na dom...Grem,mala se je zbudila!!
|