Nenya
|
OK. tole prej sem zafrknil. Sem ponesreči pritisnil potrdi, namesto predogled. No pa dajmo še enkrat. Pri nas je bilo podobno kake tri tedne nazaj, kmalu potem, ko je šla Nenya v porodnišnico. Ene 5x na noč je zgubila dudo in zmeraj sem ji jo moral poiskat. Da ne bi bilo preveč enostavno, je polkrat tudi jaz nisem uspel najti brez prižiganja luči. Parkrat se mi je zgodilo, da tudi luč ni pomagala. Duda je kar izpuhtela in sem ji moral dat novo dudo, in naslednjič še enkrat novo. Čez par dni pa seveda, glej ga zlomka, imamo kar tri dude na enkrat. No zdaj načeloma prespimo celo noč od 19h do 6.30. Včasih še vedno zgubi dudo, ampak se to dogaja vse redkeje. Ko smo že pri zobarjih....Naš zobar je rekel, naj Nenya pripelje Mino s sabo, ko bo naslednjič prišla k njemu. A ve hodite same, a greste skup s tamalimi? Kaj pa umivanje zob? Ravno zadnjič sem zjutraj po radiu poslušal eno zobozdravnico, kako je vneto razlagala, da je treba začet čistit zobe takoj ko zraste prvi zob in kako je to oh in sploh pomembno...včasih se mi zdi, kot da ti ljudje nikol niso imeli otrok. Ko je Mini zrasel ta prvi zob ni blo šans, da ji šarim notri po ustih z zobno krtačko. Še zdaj je to kar velik problem, pa mamo sam še štiri zobke. A je pri vas to tud še zmeraj problem? To sprašujem zato, ker sem videl, da jih imajo nekateri izmed vaših že pravcato zbirko in je to še toliko bolj pomembno. Pri nas nimamo problema z gostimi stvarmi. Kruh ji itak ful nardi, tko da ga ponavadi je tud če ni lačna oziroma ga prenaša naokrog in na vsake toliko časa mal odgrizne. Men je pa itak bolj všeč, če ji dajem bolj gosto hrano, saj je zame to bistveno lažje potem, ko začne krilit z rokami in migat z glavo. Zadnjič sem ji poskusil dat juho z nudeljci brez stolčka tko, da sem jo imel na kolenih...sem obupal po petih minutah. Zdele sem videl, da ste že ful napisale, vmes ko sem šel mirit Mino. Dons sem imel kar velke probleme z njo. Nisem šel k Nenyi, temveč sem takoj odbrzel domov, tako da sva se z Mino podila naokrog kaki dve uri. Sva ful hodila v klanec, ampak jo to še mal zafrkava. Pol sva se šla gujsat (guncat, whatever...). Ful jo je zabavalo, ko sem jo vrtel okrog njene osi, se je ful smejala. Sam pol sem enkrat mal pretiraval in sem jo preveč navil, je ratala kar rdeča v fris in je še neki časa gledala, kot da bi bla mal zadeta, sem mislil da bo bruhala...no, k sreči ni blo nič. Pol sva šla spet hodit v en hrib in kar naenkrat ji je blo dost, se je začela dret in hi več hotela hodit. Sem jo vzignil gor in se je ful stisnila k meni, kar je zlo nenavadno zanjo, saj je tko firbčna, da hoče zmeraj vse videt naokrog. Šele, ko sem jo dal na položen teren je spet hodila. Na koncu sim bil še jaz čist preč, me je tko zmatrala. Tko da sem bil prepričan, da bo zvečer sam dol padla, tko da sem jo sam dal v posteljico in šel na računalnik. Čez deset minut se je začela jokat in ni hotela bit v posteljici. Sem jo vzel k sebi v posteljo, je bla neki časa pridna pol je pa začela gledat naokrog in pobirat predmete. Zdaj ko ni Nenye imam namreč na eni strani postelje odlagališče za raznorazne stvari. Bom takoj jutri pospravil, če se bo to nadaljevalo! Ne vem a je blo dons preveč vsega al so pa zobki. Da skrajšam, kako uro in pol sem se matral, sem imel že občutek, da bom sam prej zaspal kot ona. Na koncu sem jo spet dal v posteljico in k sreči ni protestirala. Upam da zdajle že spi. Barba, hvala za ponudbo. Te stvari sem že enkrat nekaj študiral. Je zlo zanimivo z eno pomankljivostjo-zlo nenatančno. Naj kot zanimivost povem še eno zgodbico okrog teh tabletk. Namreč, en moj kolega se je očitno preveč dobro zavedal, da niso 100% zanesljive in sta poleg tabletk zmeraj uporabila še kondom. To pa je učinkovita zaščita . Jutri greva z Mino v shoping. Sva sama doma tako da bo treba mal naredit zaloge. Greva tud v Baby center, sva nesla varuško v popravilo, če bo kaj časa pa še v tega OBI-ja po pesek, v katerega hodim že tri tedne, očitno mi res ni usojen. Pa seveda k Nenyi. V nedeljo pa načrtujeva lunin festival, zgleda da so se vremenarji premislili in bo kar lepo. Uf sem velik napisal, se slišimo.