|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
15.5.2008 6:49:50   
digi
E... ma tejka škoda..... držimo pesti še dalje..... Imam hipotirozo in jem tablete, ugotovili pa so mi jo ravno na začetku nosečnosti, tako da.... pojma nimam....

A Kinokija kaj pa ti je te pridigala?!user posted image  No pa še te tri dni....kje sploh delaš?!

Mancy in Kinokija te pa veselo srečanjeuser posted image

Misslady kako?! Kje si?! KAj se dogaja....

Evo me rit boli (hvala bogu, vsaj vem, da so nekje pod tem špehom še mišiceuser posted image ), ker sem včeraj bila dopoldan na biciklu (25 km) in upam, da mi danes tudi uspe, ker imam napade požrešnosti, ki že trajajo ..... jooooj..... in če se jih nemrem rešit, moram nekje vse to porabituser posted image

S šihtom sem zadovoljna ja.... čeprav.... ma želim si da čimprej dobim normalni šiht za redno in ne preko študenta.... no po septembru, ker do takrat pa še imam štipendijo, ki je zeeeellllooooo lepa (zoisova)....

No spijem kofe, zbudim seko za bicikl, potem pa še malo sem in tja ter na šiht- ma otroka še vidim samo zjutraj, ko ga zbudim in zvečer, ko gre spat..... no saj bo naslednji teden boljšeuser posted image  Komaj čakamuser posted image

pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu TEJKA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 526
15.5.2008 9:23:13   
mancy137
tejka, jest sm mela ob odkritju SB še avtoimuno bolezen ščitnice (=hipertiroza). a ni hašimoto tud ene vrste hipertiroza? in sem se zdravla, pol pa je blo ene 10 let mir. no, zdej v user posted image  mam pa hipotirozo...
a si pod kontrolo?

digi, mater si zgodna, in že o biciklu razmišlalš. svaka čast!

glede ješčnosti...zgleda da je neki v zraku, jest bi se tud kar basala. ampak me k sreči kmalu začne vse tiščat, tko ostanem v mejah normale. amapk, sladkarije, še posebej po kosilu mi paše čokolada...joj, joj, joj...pa si prvoščm košček, dva, tri, hehe... ker sicer ko grem na šolo za starše, je ful velik očkotov (naš je priden, hehe), ki glodajo čokoladice iz avtomata... in sem zadnjič čist živčna ratala, kot kak odvisnež...user posted image

papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 527
16.5.2008 16:59:17   
TEJKA1980
Ciao!

ma dej ne govorte, ki jaz čopam zadnje dni, kot da bo pršla vojna. Moj me že postrani gleda.Pa v šoli skoz neki rojstni dnevi, pa novopečene mamice, pa ga feštamo....in vse tiste domače breskvice, pa čokoladne kroglice, pa....mmmm...že spet sem lačna.

Ma ko si pridna Digi; si mi dala motivacijo! Evo ta vikend grem kolesarit! ah, ne ,so napoveadli slabo vremeuser posted image   Ha, ha...

Hashimotov tiroiditis je kronično vnetje ščitnice; ja , neko stanje pred hipotirozo, ki naj ne bi bilo še za tablete, vendar sem od mnogih že sliala, da tudi v tem stanju predpišejo zdravljenje. So mi pa svetovali zdravniki v Lj naj naredit kontrolo ščitnice še na kliničnem, ker testi - PAZI TO- ne pokažejo istih rezulatov kot v izolski bolnišnici (kjer imam ambulanto za ščitnico). Ma kaj to pomeni, da če enemu v Izoli rečejo da nima raka, potem gre v Lj, in ugotovi, da ga ima!? Halo!? To zdravstvo... Dobro, sem zabredla... Mi svetujete (mancy, digi) kakšnega dobrega tirologa v LJ?

MissLady-kuku?

Kinokija - lep začetek bolniške in čim lepše cukre!

Uživujte!

Tejka

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 528
19.5.2008 10:39:01   
mancy137
tejka, glede tirologov... mene porihta kar tomažičeva, napiše napotnico za laboratorij, pol pa se sama posvetuje (ali pa tudi ne, kaj pa vem) z eno tirologinjo...mogoče vprašaj tomažičevo, če ima kakšno , s katero kej boljš sodeluje, pa da ti na hitro zrihta termin...sicer pa če imaš kakšno vprašanje, ga lahko napišeš na medovernet, forum, kjer odgovarja dr. pirnat, ki je predstojnik tega oddelka na polikliniki...je pa res, da se vrednosti med laboratoriji razlikujejo, zato najrajš vidjo, da prideš v lj.

mene pa od včeri fuuul boli grlo, ampak le leva stran, in komej požiram slino, jem in pijem user posted image   in slabo spim.. že dolg ne tako. vročine pa nč. sem pojedla par angalov, pa nč ne pomaga, tko da grem dons mal do svojga zdravnika po kej močnejšga...hecno, tud moj se je včeri zbudi z bolečim grlom, ampak mu je dons že ful bolš...to bo zihr od tega, k je blo prejšnji teden ful vroče, pol pol pa v avto, pa mal prepiha in klime itd..

kako ste kej ostale?

papa

Neposredna povezava do sporočila: 529
20.5.2008 21:14:19   
Kinokija
Oj!

Mancy, si že kaj bolje?

Tejka, držimo pesti za user posted image v ugodnem času.

V pon. imam PDC in me zanima postopek, kdaj moram pridit, a si tam v halji al v svojih cunjah, a zjutraj dobim tam že zajtrk ipd.V 1.user posted image sem bila namreč samo 1x na PDC,pa se skor čisto nič ne spomnim.

Od pon. sem na bolniški in priznam, je kar lažje...

Ostale, kako kaj cukri? Na koliko časa si menjate kateter?

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 530
21.5.2008 11:36:56   
mancy137
hej kinokija,

na pdc prideš okol 7.30 -8h zjutraj na tešč. najprej se javiš po papirje v sprejemni spodaj, pol pa v 4. nadstropje. pol pa tam dobiš vso hrano (mnjami...)., od zajtrka, malice 1, kosila in malice 2. ne rabiš pižame. zdej so umaknili postelje, in imajo ene naslonjače. na srečo so nabavili še pručke za noge, tako da se lahko vsaj malo razkomotiš. če mene vprašaš, so ble postelje ful bolš, bolj komot, se je vsaj dalo mal zaležt, hehe. ker viset in čakat tam do 3 oz. 4h popoldan, se prekleto vleče...

moje grlo je bolš, sem dobila eno raztopino za izpiranje, pa je zgleda kar pomagal, dohtar ni hotel dat antibiotikov kar takoj (kar sicer naredi....)

jutr greva pa z mojim mal na dopust na morje...ko sva planirala, sem rekla, da bo konec maja zihr že toplo in lepo, no zdej pa mamo takle dež in mraz...upam, da je na slo obali vseen kej bolš, če ne bom kar domov pobegnila.

primorke, javite če imate kej sončka!

kinokija, mi2 pa se vidva!

papa

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 531
21.5.2008 22:01:36   
digi
Hoj,
sem čisto out.... No v bistvu imam v riti tretji bambususer posted image , vendar so mi pomagali, sem namreč pri koncu s semianrsko oziroma z njenim popravljanjem in upam,d a jutri zvečer, ko jo pošljem vse štima, ter da en bo treba spet kaj zraven pisat. Full bi že lahko zdavnaj končala, samo kaj ko se mi ne mudiuser posted image ...

No drugače pa... PDC-..... A nove stole imajo?! Mah svašta. Ma saj so bile postelje malo hecne, če nisi bil zmozgan, drugače pa zakon za smrčat.... user posted image

No spet imamo eno bajto na vidiku, bomo videli kaj bo.... sploh ne mislim nikomur nič  okrog razlagat, razen vam, ekr me že imajo vsi za noro.... sicer pa je napeto stanje, takod a sem začela persene jest. Mah ne vem če je ravno normalno to, vendar ok,... bo že....

Samo mislim, da bom mojega na luno poslala.... again..... ma ni tolk hudo .... še.... vendar rabi vsakih par mesecov malo pristajanja na realna tla, meni pa se tega preprosto več ne da..... Ma če ne bo kmalu bajte in svojega placa pa itak ne bo to nikamor vodlo.... Pa še danes je dal izjavo, da več ne bova imela otrok, čeprav sva se lepo pogovarjala, da še zdaj ne, da pač neham kao drugo leto s tabletami in potem počasi.... sedaj pa..... mah sem rekla, da ga ne mislim v nič silit, vendar da pa potem raje naj kar gre in nehajmo bajto iskat itd. ker jaz še bom imela definitivno otroka...... Potem pa: ja, če boš še imela otroka, potem z manouser posted image  Ma brezveze.... kar na jok mi je šlo...... brezveze.... Pa res ne bi zdaj, ampak čez leto, dve pa že..... Pa ko vidim timona kako svojega dojenčka carta pa pravi moj moj, s prstom kaže, da moram tiho bit, ker dojenček spi user posted image  in gre po vozek, da bi ga peljal na sprehod...... ma ne vem, po drugi strani ap si mislim: ma če sem že zdaj na koncu z živci, včasih me celo mali znervira... ne vem... morda je vsekakor bolj pa emtno,d a menjam partnerja oziroma, če bom kdaj menjala partenrja, da potem.... ne vem..... ne da se mi več vsakih par mesecov istega prenašat...... Ma slišim se kak kaka stara 20 let ožejena baka, vendar ni tako hudo, vendar to da bo pa je še samo vprapšanje časa. Če po pravici povem, včasih vzamem kak persen preden grem domov, da ne pop*****, ko vidim stareg... je pa res,d a popenim tudi mnogokrat akr za brezveze.... res.... ma k psihiatru bom mogla.... imam psihične težave.... pa to imam od doma.... ma ista sem akk moja mati ugotavljam...ne ista, vendar imam določene karakterne značilnosti iste..... jao.... ma v depresijis em....

evo pijana sem, to je to user posted image

Punce ne me resno jemat, pa sorry, da sem zatežila
grem še malo net prečekirat pa spat
jutri pa zjutraj na šihtuser posted image

P.S. Kinokija in mancy, zdaj pa kako fotko s PDC-ja, kako s cajtngami v foteljih seditauser posted image

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 532
22.5.2008 7:09:42   
wis
Na hitro eno dobro jutro vsem. user posted image
Digi, prav luštno je prebrat, da si si malo privoščila, sej je to edino prav, če si zaključila seminarsko, a ne. Za tipa pa tk veš, to je planet zase, če se splača vztrajat veš pa samo ti... Držim pesti za bajto.
Mancy pa Kinokija, res kako fotko, pol pa hitro tisto srečanje, ko smo se že menle, al kaj, smo vse pozabile? Pa čisto iz firbca, kaj je to PDC, kaj tam delaš in kak je namen sploh?
Meni pa user posted image malo zamuja, držite pesti da je ne bo. Js jih tk tišim, da težko tipkam user posted image .
Kje pa ste MissLady, Hel36 pa Petra?
Šit, kolko je ura, šibam delat, lupčke vsem.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 533
22.5.2008 9:00:18   
Kinokija
Wis, držim pesti!

Mancy, samo fotelji??????? O madona, jz sem pa že plane delala, kako se bom končno naspala joooj. res, samo zaradi tega sem se že skoraj veselila PDC, kot da bi šla na dopust. user posted image

Mal me daje panika zarad pregleda, saj veste, če je vse ok ipd...

Digi, je prav fletno, da človek kdaj pa kdaj spije kak bambusek, da mal ventili popustijo, drgač je človk kt ekonom lonc. Imam pa občutek, da določen del tvojih težav ne izhaja, kakor ti praviš, iz karakternih lastnosti, ampak preprosto iz dejstva, da si preobremenjena. Blazno rabiš dopust, da se preprosto in edino samo naspiš. Zato ti gre tudi vse na živce, ko je človek izčrpan, te vse moti.
Zakaj pa si preutrujena, je pa druga zgodba....mogoče bi skušala več opravil prenesti na partnerja, sj zakaj ga pa imaš navsezadnje?

user posted image za tolažbo.

< Sporočilo je popravil Kinokija -- 22.5.2008 9:01:14 >

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 534
25.5.2008 13:47:20   
TEJKA1980
Ciao!

Evo mene nazaj iz Šole v naravi. Kaj sem zmatrana,  danes bom kr cel dan ležala. Tolko smo lazli po gozdovih, pa lilo je kot iz škafa, da so tamali bli mokri do gat! Katastrofn! Ma še dobro, da mi nobeden ni zbolel!
Mancy137, z veseljem bi ti povedala kakšno je vreme pri nas, na obali, ampak sem bila čiasto na drugem koncu SLo, ampak baje je tudi pri nas padal dež. No, danes pa je končno sonček!

Mene tudi zanima, kaj je PDC?

Digi-jaz na zvojem mestu ne bi hitela z drugim otrokom, dokler nisi prepričana v tvojega partnerja. Glede razporeditve nalog pa se definitvno strinjam z Kinokijo; preveč si obremenjena, zato si potem živčna. Pa skušaj najdet pol urce časa zase, vadi dihanje, poslušaj glasbo, ki te sprošča, če znaš, meditiraj, persene pa raje pusti, ko boš v menopavziuser posted image   

Sem dobila napotnico za tirologa v LJ, tako da bom vidla, kaj tam pravijo duohtarji..

Kinokija, itak da bo vse ok na pregledu! Držim pesti!

Kaj zdej, se dobimo, al ja? Pridte kej na obalo, gremo kej spit, pojest, pa čakulat!

Lep začetek delovnega tedna vsem!

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 535
27.5.2008 12:21:52   
PETRA ZUPANČIČ
Čaooooooooooo ženske!

Končno spet jaz. Ratalo je! Test je pokazal user posted image , tako da nekaj bouser posted image . Mislim, da je že več kot en mesec.
Sem že pisala mail Tomažičevi, sem ji rekla kako in kaj, pa je rekla naj grem po uradno potrditev še h svoji G. Hotela pa je tudi videti izpise iz pumpe. Sedaj obstaja tak program, da lahko dol snemaš podatke iz pumpe - meritve senzorja, bolusi, bazalci,.... Te izpise lahko gleda dohtarca kadar hoče in ti kadar hočeš, ona mora le imeti tvoje geslo
Hudič je le to, da meni po hrani naraste sladkor do 13-15, potem pa gre po 2 urah spet dol na 6-7.
Senzorje menjam na 10-14 dni, kažejo pa kar pravilne rezultate in na te rezultate se Tomažičeva opira. Ko grem na pregled, vedno hoče videt izpise iz pumpe.
Bi pa vprašala tiste, ki ste že bile user posted image , je kaj narobe, če te dol občasno boli?
Koliko časa naj bi trajala slabost, meni je slabo, bruham pa ne.
Pregled pri Tomažičevi imam 09/06/08 zjutraj. Kdaj te potem ona da na bolniško? Kdaj naj povem v službi? Al me je tako strah, imamo eno user posted image  šefico in ne vem, kako bo to prenesla.
Ženske držte se, pa hladno pijačko v roke, se še kaj javim.

Petra

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 536
27.5.2008 12:49:52   
mancy137
hej petra, čestitke user posted image user posted image user posted image !!!!
Pogumno naprej in čimprej na bolniško da si poštimaš cukre. tomažička te bo dala takoj, ne skrbi. do 30 dni ti pa itak bolniško lahko piše tvoj osebni zdravnik, tako da greš že danes lahko do njega/nje, pa mal pojamraš in ti jo odpre (če je normalen zdravnik, mu bo takoj jasno....). kdaj poveš v službi? tvoja stvar, lahko takoj, lahko pa kaj zbluziš za začetek, če še nočeš. ja, špikanje in bolečine tam doli pa so tudi po mojih izkušnjah normalen začetek...ker se vezi okoli rastoče maternice začnejo raztegovat in prilagajat na nove razmere. slabost pa bruhci pa so 'normalni' le  prve 3 mesece user posted image  
zakaj si pa ne povečaš bolusa za obroke in potem po 2 h privoščiš eno malico, če bi cukri takrat preveč padli?

no, smo že tri sladke  user posted image . kar tako naprej, še ostale!

mi2 s kinokijo sva včeri uživale na pdc.  user posted image   za spremembo so me odpustili že 14.15, me je pa tomažička pozabla naročit, hehe, in je bil ful problem dobit en ekstra jogurt za malico. sem mela pa že 3-jič isto kosilo: kuhana govedina, kuhan krompir in kuhano zelje. slastno, ni kej!
kinokija, a si dočakala uz? jest sm luknjo do šole koristno izkoristila, sem šla do btc in kupila barve za sobico, malo modre in bež. zdej pa veselo packat user posted image

papa

(odgovor članu PETRA ZUPANČIČ)
Neposredna povezava do sporočila: 537
27.5.2008 13:22:10   
Kinokija
Petra, ČESTITKE!!!! V katerem tednu pa si? jaz imam PDP 3.1.09, torej pomoje ne bova hudo narazen. Jaz sem šla na bolniško 10 dni po + CB; oz. 3 dni po pregledu pri Tomažički. Lahko bi šla že prej, samo ne moreš kar spustit vse iz rok.

Drugače pa sva včeraj z mancy prekladale uboge ude na Perinatalnem dnevnem centru (PDC), t.j. dnevna bolnišnica, kjer se na vsake 2 uri zgodi en dogodek, ki traja max. 2 min. Hrana je mnjami, bom predlagala, da Delovi jedci za Nedelo naslednjič gredo ocenit to izvrstno domiselno pestrost prehrane. user posted image

UZ sem imela ene 14.30, trajal je 1,5 min. zaenkrat se itak še ne vidi bog ve kaj, videla je utrip, kar je user posted image

zdele pa šibam k osebnemu dr. po bolniški list, pa se mi taaaaaaaak ne da lazit po tej tropski vročini. Od avto klime ponavad rado boli glava.

čau čau-.

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 538
27.5.2008 20:21:13   
TEJKA1980
Petra! Juhuhu! Čestitke!! Upam, da boš čimprej šla na bolniško in da ti ne bo preveč slabo! Za šefico se ne sekiraj, tako ali tako bi nas radi imeli 24 ur/7 v službi, če bi se dalo. Tako da ji povej čim prej, saj boš tako šla tiktak na bolniško, pa bo mogla zvedet. Srečno na pregledu in sporoči, kako napreduje kepica!
Pa kaj tam na PDC-ju se je cel dan? Čemu to?

Ma kdaj imaste ve tri zdej za rodit, ki jaz sem že zgubila orientacijo pri vseh teh nosečkah! Ke lepo!

Pa,pa!

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 539
27.5.2008 21:37:15   
digi
Jeeeeeeeej čestitke user posted image user posted image user posted image

mah kaj je zdaj nosečk okrog mene... svašta, če ne bi imela nakupa bajte pred vrati bi še kar lušte v tem trenutku dobila....

no zdaj pa oča naliva refoškeca za naju2 user posted image  (bom pravi alko počasi)

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 540
29.5.2008 7:18:43   
digi
Evo jutro punce,
sem bila oni dan bolj kratka....

Torej Petra še enkrat iskrene čestitke in lepo nosečnost!!!!! Tisto, da te dol boli je normalno (seveda do določene mere), ker se maternica širi.
Glede izpisov... kako pa potem ta izpis izgleda? A kam priklopi črpalko- ala računalnik- ali kako?!
No slabo mi pa ni bilo, takod a ti ne znam pomagat.....
Glede bolniške.... glej, če imaš stresno službo, pojdi do osebnega zdravnika, ki te naj da takoj na bolniško, saj so ravno prvi tedni še najbolj pomembni, Prvi pregled pri Tomažičevi pa bo 1,2,3..... Potem pa že Sketeljca itd..... Juj kako hitro bo......

Saj res.... dajmo naredit en seznam.... Nosečk in mamic in starosti otrok in tipa sladkorne itd...... saj veste za pregled... sicer nas ni veliko, vendar kljub vsemu.....

Mancy ti pa nimaš sreče s kosili tam na pdc kaj?! No mroam reči, da sem jaz bila nad hrano v LJ zelo pozitivno presenečena, ker nočete vedet kako zgleda hrana v ptujsi bolnišnici user posted image .... Edino ribe mi niso bile po godu, ker mi že tak niso ne vem kaj..... no ajde kaki oslič itd. še, ono s kožo pa je too much for me.....

Glede PDC, je dolgcajtno in zgleda nesmiselno, da tam sediš oziroma ležiš, vendar bolje tam kot pa v čakalnici... saj dogaja se pa nič kaj drugega.... pa še hrano dobišuser posted image

NO mi pa gremo danes na agencijo, da se zmenimo kako bi naj izgledala pogodba za nakup- upam, da kmalu naše hiške - in da jo začnejo kar sestavljatuser posted image user posted image user posted image

Drugače pa bo moj začel delat na novi lokaciji (ne rednega šihta, temveč honorarno)..... Sedaj dela namreč kot speaker na radiu vendar v Ormožu, zdaj pa se bo bojda prevekslal na Ptuj, čeprav imam občutek, da mu je tam, kjer je sedaj, bolj komot..... Saj ni važno, tega itak ne dela za dnar, temveč za veselje.... Gre namreč po enkrat na teden..... Tukaj pa bo menda več treba.... No pa v soboto ob 5.30 začneuser posted image  To je absolutno izven njegovega časauser posted image

Začela sem pošiljat neke prošnje za šiht okrog, saj se september in zadnja štipendija približujeta s svetlobno hitrostjo..... Končat bi morala s tem faxom pa mi ni.... Ono seminarsko mi je tip že 2krat nazaj poslal in to na take brezvezne finte.... Prvič, da kao nekaj ni vredu, popravim pa mi v drugem mailu napiše, da nekaj drugo ni vredu kar je bilo kao v prvi verziji OK... brezveze..... Kot zgleda nisem nikoli dovolj pijana zraven, da bi dovolj filozofsko razmišljala..... user posted image  Ampak saj bo pa pretirano se mi tudi ne mudi, samo rešla bi pa se vseeno rada.... ko bom čakala na zagovor diplome bo najlepšeuser posted image

Tako, ker delam popoldan in smo tudi popoldan zmenjeni na agenciji in ker je otrok v vrtcu (ne bi šel, če bi imela v čas, ko grem v službo za pol ure varstvo, vendar ga nimam)..... grem zdaj lepo na bicikl... če sem si zadnjič kupla kolesarske španarce še jih murm zdaj znucatuser posted image  Kar se pa tiče dela doma... pa me bo že počakalouser posted image

Torej punce.....

Seznam.....

Nick  Starost   Tip SB       Terapija             Status
Digi       25     1 (od 2004)   črpalka      mama (Timon 5.10.06) in 
                                                               še en v planu-nekoč

< Sporočilo je popravil digi -- 29.5.2008 7:20:21 >

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 541
29.5.2008 7:19:28   
digi
Aja......

PA PA  user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 542
29.5.2008 7:28:56   
PETRA ZUPANČIČ
Hej!

Sem bila včeraj pri svoji ginekologinji pa je rekla da sem že 6 in 3/7 noseča. Je hotla Tomažičeva uradno potrditev, zdaj jo pa imam, G mi je tudi včeraj že dala materinsko knjižico in napotnico za h Sketljevi, potem sem ji (G) pa rekla, kako je z bolniško, pa je hotela kar takoj dati, samo sem rekla da še ne, da imam itak pregled pri Tomažičevi 09/06/08.
Glede izpisov, te downloade iz črpalke delam med malco na šihtu, ker doma nimam interneta, potem pa T. povem in ona pogleda te izpise. Potem pa pove, kaj je treba paziti oziroma ali je treba kakšne odmerke spremeniti.
Še zdaj pa nisem povedala na šihtu. Bom potem, ko mi bo Tomažičeva dala uradno, da imam bolniško.

Ženske, mejte se fajn

Petra

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 543
29.5.2008 9:04:02   
digi
Petra superuser posted image user posted image user posted image  Samo zakaj pa nisi takoj sprejela bolniške, saj nosečnost je potrjena... ne rabiš mennja od Tomažičeva.... Prvi tedni so najbolj pomembni!!!!! Ti kar idi po ta papir in idi po bolniško, šefica se bo samo na tvojem delu naslajala, ti pa neš mela nič kaj od tega.... slej ko prej bo itak vedla..... Komanda padla: v bolniško takoj in non potest do konca nosečnosti!!!!!

P.S. 20 km sem naredila s peciklom, zdaj pa si malo sadja narežem pa jogurt, potem pa tisto kar me je počakalo.....user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 544
29.5.2008 21:18:11   
digi
Punce, pogodba v delu, v ponedeljek gre stvar na oglasno desko, cca. 10.7. podpis pogodbe, cca. 15.8. vse rešeno user posted image user posted image user posted image  Upam, da ne bo prišlo kaj vmes, ker je bilo danes napeto, ko je gospa ugotovila kolko davka ji bodo vtrgali.... (cena 27.500 od tega ima cca. 3000 pa še nekaj stroškov user posted image ) sem že misla, da bo ceno dvignila, ampak smo se zmenili.... vendar dokler ni vse na papirju..... še je vse v zraku, čeprav je ona podpisala naročilo za pogodbo, tako da..... menda te bo......

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 545
30.5.2008 9:43:21   
mancy137
hej hej,

digi držim pesti za tvoj novi domek!!!
petra, ti pa marš na bolniško, res so prvi tedni blazno pomembi, ker se vsi organi takrat razvijajo!!!!

jest sem mela pa zelo zanimive zadnje dni, ne vem ali naj se smejem ali bom jezna nase zaradi take traparije. skratka, v sredo grem na zadnje predavanje od šole za strše, ki se je začelo že zjutraj ob 9h, kar je cela drama zame....no , zjutraj jem,  pa insluin, malco dam v torbico in gremo. pa se predavanje vleče in vleče, jest čutm da prhaja hipa, pa si mislm: ah, sej bo kmal konc, sej bo...pol pa mi postaja vse bolj vroče in kar naekrat ne morem več in hočem zbežat iz predavalnice..pa nardim par korakov, stemni se mi pred očmi, pa padem in si razbijem brado...pa črna kolena. user posted image na srečo mi rata, da bušija ne zadanem.user posted image ...svašta. to se mi še nikol v 13 letih ni naredil. no, pol se zrihtam, pojem kar sem mela sabo, in ker je blo to v sosednji stavbi od porodnišnice, me peljejo tja na pregled, če je z otročkom pa tko vse ok. na srečo je blo, ampak so me hotl met še en dan notr, na opazaovanju. no pol so mi zašil še brado. in mam zdej belo kozjo bradico, pa me že vse srbi... bi si kar dol strgala tale mikropor.
v 4. štuku, nasprot pdc, je oddelek za nosečke, in je blo grozn vroče, nobene sapice, brez klime...k sreči se sketljevi tud zdel pameten, da grem domov že naslednji dan...
in spet sem imela priložnost uživati v presežkih kuhinje a la ukc. res ne vem, po kakšnih standardih (za diabetike!????) odmerjajo zelenjavo. ki je sploh ni ali pa je v sledovih...

ja takle mamo. mejte se. papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 546
2.6.2008 22:03:57   
TEJKA1980
Jao Mancy! Ma kaj nisi prej čopnila, če si čutla!? Ma dobro dej, glavno da je z user posted image vse ok in da imaš samo brado razbito? Ma kolko šivov si dobila?
Digi-čestitke!!!!
Petra- kako tebi zdrži senzor 14 dni? Meni vedno crkne 7dan! Ma kaj ga fulkrat zaštartaš na novo, al kr sam od sebe dla naprej? Na katerih mestih pa ga nosiš?

LP vsem,

Tejka

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 547
3.6.2008 12:15:54   
PETRA ZUPANČIČ
Hay.
Še skus čakam na pregled pri Tomažičevi, pregled imam 09/06/08. Mislite, da me bo takoj poslala h ginekologinji? Takrat bom že noseča dobrih 8 tednov.
Tejka1980, meni senzor vstavi moj fant, ker mene je preveč strah user posted image , pa pogledam stran, pa je igla že notri. Senzor si dajem sedaj v nogo, enkrat v eno enkrat v drugo, v stegno spredaj, moraš pa menjati mesto vstavitve, ker baje, da se encim preveč zasiti, če imaš vedno na istem mestu senzor, sedaj imam že 2 meseca senzorje v nogah, bom morala preiti spet na trebuh.
Katetre menjam na 2-3 dni, odvisno, koliko OH pojem in koliko enot si naenkrat dam.
Ali ima katera izkušnje, če ti cuker preveč "žaga", je še vedno možno, da bo z user posted image  vse v redu??? Mene je tako strah. Je rekla Tomažičeva, da si moram dati prej inzulin, potem pa moram čakat, da mi cuker pade pod 5, ker meni hrana zelo hitro dvigne cuker. Sem morala včeraj zvečer čakati pet ur (!!!) po tistem, ko sem si dala inzulin, da sem lahko jedla večerjo (ob 00.30). Kaj čmo, vse sorte ljudje smo na svetuuser posted image .
Sedaj sem se navadila, da jem jagode (ker imajo malo OH) in jih kombiniram s sadnim (jagodnim) jogurtom, ki ga dam prej zamrznit. Pa imam sladoled, ker ima pravi sladoled preveč OH.

Ajde ženske, mejte se,

Petra

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 548
3.6.2008 16:05:33   
TEJKA1980
Ojla!

Petra- 5 ur si mogla čakat? uf, to pa je čudno, no sicer pa imaš prav, vsi smo si različni. A imaš humalog? ker ta začne delovat kar hitro.... Koliko si pa imela cukra preden si si dala inzuin? Meni je tudi Tomažička rekla, naj si dam prej inzulin-vsaj 15minut in mi pomaga; še posebej zjutraj, ko zraste cukr kot nor. Mogoče nisem prav napisala, ma sem te mislila vprašat, kako to, da ti senzor zdrži toliko časa (ko si napisala, da ti zdrži od 10-14 dni)? Evo, danes je točno en teden odkar sem ga vstavila in se že zgublja in ne kaže več pravilnih meritev, tako da ga bom verjetno mogla zvečer dat ven. Jaz sem tudi mela fanta ob sebi prvič, ko sem si dala senzor not. Pile ta igla je res gromozanska! No zdej si dajem sama...ni panike. Sicer pa imam še zadnji senzor, pol pa moram vrnit črpalko nazaj, ker bi radi tudi drugi probali. Ne vem še, če bi si potem vzela nadgradnjo in Mini link...ma njabrž bom, mi bo sigurno manjkal...Šmrc. Koliko pa imašHb1aC, da te je tako strah? Sej bo vse ok, do pregleda pa imaš samo še 6 dni! Držim pesti! kako pa se drugače počutiš? Ti je še slabo? Imaš kej hip, ko pravijo da so za začetek značilne?
Mancy- kako je nos?user posted image
tejka 24-kako napreduje situacija? Kej novega na obzorju?user posted image

MissLady- ....?

papa

Tejka

Neposredna povezava do sporočila: 549
3.6.2008 17:29:00   
mancy137
ojla,

petra, ali prideš 9.6. na pdc? jest bom namreč spet tam dežurala in čakala svojo porcijo zeljauser posted image ....
tudi jaz si dajem insulin vsaj 15 min prej, zjutraj  pa kar ene pol prej, ker sicer bi mela prevelike odmerke - 1,5 h po ob roku je šlo lepo skozi, kasneje do kosila pa so bile konstantno hipe pod 3, kljub malici in dodatnim prigrizkom. se mi pa tudi včasih naredi zvečer, da mam npr. okoli 7 pred večerjo, pol pa si dam normelno dozo insulina, pa čakam da pade na 5, pa včasih traja tudi 2 ure. ene dvakrat sem medtem pojedla samo zeleno solato, pa se je kar dvignil na 9 vmes....ja, če bi vedeli zakaj. zadnjič, en dan pred prejšnjim pregledom mi je po kosilu (prvič v user posted image ) narastel na 9, pa sem si dala še enkrat isto enot kot za kosilo (4), pa je čez 1,5 h cuker bil še vedno 9, pa sem ponovila vajo z insulinom, pa po 1,5h še vedno 9, pa še enkrat, pol pa je cuker končno padel na 5. Tud MT ni najdla kakšne pametne razlage, razen da pač uravnavanje cukrov ni le simpl matematika insulina, hrane in gibanja... pa sej to vemo tud same, a ne.
ko enkrat pogruntaš, kakšna hrana ti paše, se je je najbolš kar držat. čeprov je včas mal dolgčas..ampak dobr, sej ne bo trajal večno.

moja bradica ima tri šive, zašite s črnim cvirnom, tko da na hitro zgledajo kot kocine, kukr ena čarovnicauser posted image ...hehe..ampak jih grem v četrtek dat ven.

aja, sem bla v ponedeljek prvič na abdominlani dekompresiji. hecna zadeva, pač sediš pol ure na enem stolu do vratu v 'vreči', pa priklopjo kot en sesalec nate, da povzroči dekompresijo..na začetku je hecen občutek, amapk sem ugotovila da mi res pomaga proti otrdevanju trebuha..ok, je sicer šele 2 dni od tega, upam da ne gre za placebo učinek...

kuko ste kej ostale?

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Folna kislina
xtinchy

Ali jemljete pred in do 3. meseca nosečnosti folno kislino?

da (52%)

samo pred nosečnostjo (1%)

samo v času nosečnosti (29%)

ne, vendar pazim, da jo vnesem dovolj s hrano (5%)

ne (13%)

Število vseh glasov: 297

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!