Peli
|
Ojla! Mamo tako čudno vrem, da ni za nikamor. Midva niti na sprehod ne morva. Mali je malo prehlajen, sicer je danes precej boljši, kot prej dva dneva, sicer ni blo hujšega je smrkal, zdej pa še kašlja. Mislim da se spodaj pripravlja petka na prihod in je tole napoved... Danes sva šibala v KR v Mercator z gorenjskimi nosečkami na kavico, Aljaž je ta čas lepo šibal po Lumpijevem igrišču, no ene parkart mi je mal ušel k vodi, kjer majo zlato ribico...v glavnem mi ni blo dolgčas. Notr se mi zdi tako maraz, sploh ne morem ogret stanovanja, se vidi da ni blo zjutrej kurjeno (pomankljivost centralne na drva). Mi bomo mogl en dan še v nabavo za Božička, čeprav smo rekl, da mamo samo Miklavaža, pa je sestra od mojga za Aljaža tud za Božička nekej kupla, torej morva še midva za njih ...vedno isto, najbolj neumn pa mi je k majo otroc vsega že preveč. Moj mož je tud čist adijo, je vs prehlajen, ena vročina ga kuha, vndar majo v službi gužvo in ne more doma ostat...vsaj en nej dela . No, jest se pa kar pridno redim , Miklavž je Aljažu tolk sladkarij prnesu, da mu jih mal pomagam jest, potem sva še z možem za rojstni dan dobila cel kup enih bonbonier... k so pa ful dobre..., jest se bom pa razlezla ko . <trenutno sm taka, kot sm bla pr Aljažu v 8. mesecu . Aljaž je še vedno živc, sicer se je ful začel igrat s kockam, kadar pa ga vprašaš kaj dela pa vedno pravi "gajo beco" (ograjo za beco), zdej tud vsem lepo razloži da mamo doma putke, pa da mu mama da jajčka, pa da ata kravo molze... in včasih je edina stvar ki mu jo loh dam za jest ocvrto jajce. tako mamo zdej navado, kadar nič noče jest, ga peljem k tašči in gresta h kuram po jajca, potem mora še gledat kako ga vcrem, in potem ga on sam "tonka" no vsaj je! zadnje čase ga je treba kar gledat, ker bi on "kuru" - vse možno bi zmetal v peč, potem prižiga pečico, prvleče stol k pomivalnem koritu in on "pomiva" to mu sicer pustim, res pa da merkam, da nimam nožev v koritu, pa vedno ga je potem treba preoblečt... še vedno pa je ful navdušen nad knjigo Medo Jaka, in včasih, komaj oči odpre, morva že Jaka prebrat, pravi da bo imel bratca Jaka . ma mam kar pestro, kljub temu da sm skos doma mi ni nč dolgčas! Punce lepo da ste uživale na zabavi, žaži pa je kar nekam sumljiva. Žaži - da se nisi ti v koga zagledala? LP
|