|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 16:22:00   
malamisha
Po nekaj dnevih se vam javljam tudi jaz.

V četretk sem imela težko pričakovan ctg. Že na pregled sem šla z močnimi bolečinami nad popokom. Ginekologinja me je poslala naravnost v bolnišnico, kjer sem bila na opazovanju do sobote. K sreči se je vse umirilo in zdaj me lepo razvajajo domauser posted image .

Upam, da se naši user posted image  ne bo preveč mudilo. Me je v bolnici kar malo zgrabila panika.

Naš-a user posted image  je drugače težka že cca 2,5 kg. Naredili so mi tudi 3D ultrazvok, kjer sem lahko uživala ob "fotkah" obraza naše pikice. Fenomenalno!!!

Prebrala sem tudi Jery-in post. Žalostno...


Drage februarčice! Ogromno počitka in pustimo se razvajati! Še malo pa bomo naše pikice stisnile v objem!

Ali se je katera odločila za epiduralno?

lp

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 17:14:47   
Eviii
jst sm še čisto v šoku zaradi jery... mi je takoj stoplo v oči, čim sm odprla ringarajo. moj mož me kr ne more potolažit. pred pari dnevi smo ble tako vesele in prestrašene, ko smo zvedle, da je petra rodila in je postala prva mamica iz našega kluba, zdej pa še to... groza user posted image .
kami, počivaj in poskusi še malo zdržat, da bo tvoj user posted image  čilav in zdrav.
tinkatonka, poskusi se umirit, ker res tvoj user posted image  čuti stres. moža pa poskusi potolažit s prijaznimi besedami in mu pripoveduj o user posted image , da se malo zamoti. res ni dobro se ukvarjat s takimi stvarmi med user posted image , še posebno ne zdej na koncu...
velikost naših oblekic za odhod iz porodnišnice je 58. sama nism hotla večjih, ker sm sama manjše narave in sm si rekla, da bo to za začetek čisto dovolj. drugače imam pa precej oblačil velikosti od 58 pa do 70 (za vsak slučaj, če ne bi mogla it nakupovat po porodu).
naš-a user posted image  me je pa včiri pošteno spravil-a v bolečine. kaj tacga še nism doživela. kr naenkrat me je zapeklo v mečih desne noge in sm mislila, da mi je kdo zabodu nož v nogo. nism se mogla premaknit. in ta bolečina je trajala kr neki minut. očitno je zadel-a kak živec...
no, pa še agent za prodajo stanovanja naju je včiri razočaral. sm vam že povedala, da sva pred novim letom našla eno krasno stanovanje in da smo se že dogovorili, da je naše in da se bomo po novem letu dogovorili z investitorjem za prodajo. valda so si najprej investitorji podaljšali počitnice do tega petka. in včiri me kliče agent in mi reče, da so se premislili in da stanovanje zaenkrat ni več na prodaj. da bo aktualno spet čez kak mesec al pa dva. da rabijo pod nujno keš (midva sva povedala, da imava polovico v gotovini in polovici bi vzeli kredita), pa jih ne zanima. da bodo dali gor hipoteko in bo stanovanje spet na voljo, ko jo bodo odplačali. vse skupi mi full smrdi... seveda sva bla oba z možem popolnoma razočarana in sploh ne veva, kaj nardit. po eni strani b jih počakala za ta mesec al pa dva, po drugi strani bi pa najraje iskala drugje. pa zdej res nimam volje se še s tem ukvarjat. po enem letu in pol iskanja končno najdeva lep plac in glejgazlomka...
moj možek zdej vztrajno išče švedsko glasbo za user posted image . je čisto padu not in ne da miru. da bomo imeli za poslušat v avtu in doma in da se bo user posted image  učil-a švedsko user posted image . ma je res priden!!!
želim vam prijeten preostanek vikenda (ki se počasi končuje) in da bi vas čimmanj pretreslo vse skupi, kar se je zgodilo te dni (mislim na jery), čeprou ni niti najmanj lahko.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 18:41:54   
giny
Živjo punce!
Doslej sem samo včasih kaj prebrala na forumu, zdaj mam pa vprašanje, če mi katera lahko kaj pove o tem.

PDP imam 8.2. torej sem noseča 35t in nekaj dni. Danes ponoči se mi zdi sem imela popadke. najprej sem mislila, da se ta mau premika in me zato boli, pol k sem pa ležala v postli, sem mela pa kr krče/otrdecanje trebuha, bolečine v križu...od šoka sem bla čist budna, pol sem pa še možu povedala in sva že skor v porodnišnico klicala. Ne morem rodit 1 mesec prej! Sploh še nimava nič za otročka, ker se še seliva... No okol treh ponoči po 4 urah se je vse skupaj umirilo in sem zaspala. O kakšni plodovnici ni sledu, otrocek me pa cel dan danes normalno brca...A mislite da moram k G, al je to normalno?

Hvala za odgovore in mnenja!

LP giny

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 19:24:52   
taja27
Groza, samo jočem še lahko. Jerry čutim tvojo bolečino. Poznam boje z neplodnostjo. Skoraj istočasno sva ugotovili, da nama bije srček pod srcem, celo na isti dan sva imeli PDP, ... pa Trbovlje ... in ti si ostala brez svoje punčke... ne morem verjeti ... iskrene sožalje ... 

Taja

(odgovor članu giny)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 19:55:49   
tinkatonka
giny...ne skrbi!!!! Telo se zadnji mesec pred porodom pripravlja in bos najbrz se veckrat cutila kaksne popadke, spikanje, otrdevanje. Že vse smo to dale skoraj skozi. Če se bo ponovilo pa pokliči v porodnišnico ali G. da te pomirijo ali pa svetujejo kaj drugega. Ti pa kr pridno počivaj.

Pa ne skrbi če nimaš še nič za user posted image . Ko bo šlo zares se boste že znali organizirati in bo že bodoči očka poskrebl zate in zato, da bo imel user posted image  kaj obleči in kje spati.

Držim pesti da vseeno tvoj user posted image  počaka še par tednov v trebuščku.

Javi kako si!!!!!

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 21:13:08   
Kami
'čer punce!
Dokler nisem prižgala neta, sem bila še kar ok, ampak tole zdajle z Jery me je res potrlo...user posted image user posted image
Občudujem njen pogum in voljo, da je pripravljena svojo zgodbo deliti z nami in nas opozarjati na stvari, za katere misliš, da niso mogoče, vsaj dandanašnji ne. Moja prijateljica je imela podobno zgodbo, sicer je šlo za otrokov srček in je zvedela za napako šele v 34. tednu!!! Tam, kjer nas je sedaj večina! Pa je imela 2 ginekologa (ker je živela malo v Sloveniji, malo v tujini), vse možne 3D, 4D preglede, pa je bilo vse super in fajn do takrat! Jaz bi jim vrat zavila. Ampak saj verjetno, ko se ti kaj takšnega zgodi itak ne misliš na to, komu bi vrat zavil, ampak samo na to, kako boš preživel vso grozo. Za Jery želim, da bi še naprej ostala tako močna, kot je morala biti do sedaj, kajti glede na njeno zgodbo, bo moči potrebovala še veliko.
Drage februarčice, nočem biti patetična, ampak res vam vsem skupaj želim, da ste hrabre tako in drugače, da vam ni nerodno težit, tudi ko je "vse ok" in da se borite zase in za svoje user posted image  in da tudi glasno vpijete, če bo treba.

Mene še kar zvija, ta mali je spet bolan, kolki in sramne kosti me pa tako bolijo, da hodim kt ena 90-letnica. Gremo hrabro v novi teden!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 22:51:18   
natalia
zdravo souser posted image !

tudi meni je zelo hudo za Jery... upam, da bo kdaj prebolela.

tudi mene jezi, da naši ginekologi tako hitro vse pregledajo in si ne vzamejo časa za naše user posted image . Zadnjič me je moja ginek. prestrašila, da bom predčasno rodila, da punčka premalo tehta, da je posteljica že zelo zrela, dala mi je napotnico, skratka prava Panika!

čez tri tedne sem imela pregled, čakala 2,5 uri, kljub temu da sem bila naročena in da baje nosečnice vzamejo naprej, user posted image , ja!
ko sem končno prišla na vrsto, me je pregledala v 4 minutah, brez UZ, da bi preverla, če je punčka pridobila na teži, če raste, če je dovolj plodovnice... popolnoma niČ!!
čakala sem 2,5 uri, da mi ni povedala popolnoma NIČ! groza, naše zdravstvo je popolnoma v kur..user posted image !! (se opravičujem za grdi izraz).

potem pa slišiš politike, da nataliteta upada, da nas je vedno manj,da se prebivalstvo stara... mislim, slabo mi je!

kljub temu, želim vam lepo naspano noč!user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 0:25:11   
wallery
Sm ravno prebrala žalostno novico od Jery,meni bi se zmešalo, nebi prenesla takega udarca še enkrat (7.1.2005 sem imela SS v 12 t.-prenehanje bitje srčka )vem da se ne morem primerjati z njo ,to je najbolj grozno kar se ti lahko zgodi.Zato kapo dol Jeryuser posted image user posted image  da si tako močna in da deliš tako žalost z nami.

Kar ne morem več pisat,se oglasim preko dneva ko se pomirim in pridem k sebi.

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 8:25:44   
Eviii
dobro jutro, user posted image .
kako ste spale? upam, da ste vsaj spale. jst sm šla v postlo okoli polnoči in sm spala do šestih. čez dan me bo pa metalo in me bo kr vleklo v postlo...
drugače pa ne uspem odmislit jery user posted image . me prou strese po celem telesu vsakič, ko pomislim nanjo in na njeno zgodbo.
čaw, giny... lepo, da si se nam pridružla user posted image . če želiš, mi lahko na privat pošlješ številko gsm-ja, ker sm "tajnica" februarčic in skrbim za stike z javnostmi. to pomeni, da me lahko obvestiš v primeru, da greš v porodnišnico, da potem to sporočim naprej na forum, da punce ne skrbimo. in da se sproti obveščamo o našem stanju. kmalu bodo tej sms-ji kar deževali, ker se mi počasi dozdeva, da naš čas prihaja in da bomo začele odhajat v rim ko po tekočem traku...
danes imam kr precej za počet, ker morem malo možeku pomagat. sva prejšnji teden odprla firmo na njegovo ime in zdej je treba uredit še miljon papirjev, da bo stvar lahko stekla. in ker se božček pr nas mal slabše znajde, sm se ponudla za njegovo tajnico (on mi pravi manager)...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 8:26:07   
tinkatonka
EA.....jaz se zanjo nisem odločila. Ker vem da pri porodu pač bolečine so in morajo biti prisotne, mislim da bo dovolj če mi bodo dali kako drugi zdravilo proti bolečinam. Saj dobiš nekaj v žilo in pa masko na obraz pa kr gre. Naše sončke je pač nekako treba spraviti na svet in brez bolečin seveda ne gre.

evii.....škoda za stanovanje. user posted image user posted image user posted image Upam da bosta našla kakšno drugo rešitev.

Kami drži se. Upam da so popadki minili.

Pri nas je še vedno žalostno zaradi tašče. Sem včeraj z njo govorila po telefonu, ker k njej ne grem na obisk. Leži namreč na infekcijski kliniki in si ne želim kake okužbe. No in je jokala v telefon, da kako neki se bodo zdaj njeni domači uštimali. Pa da ne bodo lačni, pa kdo bo na njivi spomlad delal......user posted image user posted image Sekira se za domače, nase pa pozabi. Naj ob tem povem, da je najmlajši član družine star 21 let in da pri njemu živi tudi punca, tako da noben ne bo shiral, hodil naokoli umazan in podobno. Sem ji rekla, da naj se neha sekirat da se bodo že znašli. Pa da bodo zdaj šele vidli kok so imeli zlato mamo (sem ji mal na dušo pihala, da sem jo potolažila). No najbolj se sekira pa seveda ker ne bo videla svojega novega vnučka. Na inf.kliniko ga res ne bom peljala dokler bo ležala tam. In zaradi tega je hudo še mojemu možu. Oba zelo slabo spiva ponoči. Danes sem že drugo noč zaporedoma sanjala o njegovi mami. On se zbuja ves prepoten in zmatran zjutraj, ker tako slabo spi. No sej vem, najhuje je 1 teden. Potem ko se bo terapija malo ulegla in ko se bodo tudi domači navadili na to, da tako pač je in da zdaj samo upajmo na najboljše bo bolje. Upam da bo to čimpreje in da ji bo šlo res na bolje. Tašča niti 50 let ni stara pa jo je doletala ta čudna bolezen.

Drugače pa  se vredu počutim. Malo sem spet zaprta. Bom danes spet na Donatu. V službi ogromno dela, pa se tolažim, da je to najverjetneje zadnji teden ko še delam. Dojenček me pobrca sem ter tja. Komaj čakam pregled do katerega je pa še celih 15 dni. Oh se bo še vleklo. Upam da čimprej mine. No še 39 dni do mojega PDP-ja. Komaj čakam da te stisnem v svoj objem, dete moje in da pogledam tvoj lepi obrazek, te poljubim na čelo in si rečem, da sem postala mama. user posted image user posted image

Punce držite se. Otepajte se negativnih misli in optimistično štratajte z novim tednom.

Lp Tina
   


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 8:51:44   
taja27
Pozdravljene moje drage user posted image ,

giny dobrodošla med nami!!

Ne vem kaj se dogaja, ampak zadnje dni je vse žalostno. Še vedno me ne mine bolečina, ko pomislim na jerry. Upam, da bo nekako uspela omejiti bolečino. Jerry in še vedno si naša, če želiš. S tabo smo in ti pošiljamo tople objeme tolažbe.

eviii žal mi je za stanovanje, ampak saj bosta našla še kaj boljšega. Pa veliko uspeha z vajino novo firmo vama želim.

tinkatonka upam, da bo s taščo čimprej boljše. Pa pikico morata ornk poslikat in ji nest vse slikice, da ji bo lažje.      

Jaz sem danes in jutri še v službi, nato pa greva z user posted image    v sredo v Graz po košek za našo malo punčko, da bo lahko prve tri mesece spala v spalnici pri naju. Potem pa greva do nedelje v toplice Dobrna, da si malo odpočijeva, saj nisva imela dopusta vse od poletja in tak čas ponavadi smučava. Zdaj si bova pa privoščila kakšno masažico, možek pa še bazen, pa savno.

Upam, da bom nekako pozabila na vso žalost, ki nas spremlja. Držite se in lepo cartajte malčke v trebuščkih.

Taja + user posted image                       

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 9:38:46   
BaGSi
Pozdravljene user posted image !

Kar ne morem verjet, koliko stvari se dogaja...
Najprej berem lepe novice o prvi februarčici petra.horzi user posted image ,
potem pa še pretresljivo zgodbo o jery . Na žalost poznam podobno zgodbo iz moje bližine in nisem sposobna sploh kaj napisat user posted image .

Vikend sem preživela v porodnišnici zaradi slabih izvidov krvi in urina... Vsaj z user posted image je vse OK, jaz sem pa dobila antibiotike in srčno upam, da bo user posted image zdržalo še vsaj 1 teden, da zaključim s terapijo. Čeprav so mi rekli, da verjetno ne bo več kot teden, dva. No ja, saj smo že navajeni, pa tudi že ven iz kritičnih obdobij - tako da user posted image pričakujemo z velikiiikim veseljem in prijetnim pričakovanjem.
Moram pa povedat, da sem na oddelku slišala (brez da b imela posebo željo) toliko negativnih zgodb - mislim, da je bila ena prav Jery-ina, da se človek kar zamisli... Amapa sem se TRDNO odločila, da se je treba vzet v roke in mislit POZITIVNO!!!

Toliko na hitro od mene... LP!!!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 9:44:45   
Tina76
Dobro jutro!user posted image

Kar žalostnouser posted image je zadnje dni na našem forumu. Res te šokira, ko prebereš zgodbo od Jery. Pa ko pomislim da sva iste vozičke kupile in kar isti dan...... user posted image  naj čuvajo njuno pupo.

Drugače pa je pri nas vse po starem. Po večerih hodim na sprehod z možem... tak kratek pol urni sprehod. Simfiza sicer potem boli  ampak malo se pa ja moram gibat, ne? Spim ok, božam trebuh, se pogovarjam s ta malim in komaj čakam, da ga dobim v roke.

EPIDURALNA- danes sem govorila z dr. Zabavnikom, ki je glavni za epi v MB porodnišnici in imam z njim jutri sestanek glede poroda z epi.  Upam, da bo na dan poroda tudi tam. Jutri bom poročala kaj več kaj mi je povedal.
 
Moram tudi še na odvzem krvi in za CTG se moram naročit. Kdaj boste ve začele hodit na te CTG-je? Gibe moram začeti štet v ponedeljek 16.1. ko nastopim 35 teden.
 
Ta teden sem si zadala tudi nalogo, da pripravim torbo za porodnišnico.
 
Imejte se lepo in poskusite uživati zadnje tedne nosečnosti.
 
 
Tina in Joštuser posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 10:06:05   
sarazan
Totalno sem šokirana nad jery-ino zgodbo. Sem se morala kar malo pomiriti in obrisati solze, da sem spet sposobna gledat v monitor. Meni bi se zmešalo, če samo pomislim, da bi mi kdo tako "škodoval".

No, jaz sem včeraj zaključila s pripravo na user posted image . Vse je oprano in zlikano, pospravljeno v omaro, tudi spokano v torbo, samo še user posted image  manjka. Pričakujem jo šele čez dober mesec. Do takrat naj kar pridno počaka v trebuhu.

Jaz imam naslednji pregled v 37. tednu in do takrat nisem dobila nobenih navodil naj štejem gibe ali pa, da bi šla na kakšen CTG. A rabim napotnico za ta CTG? Ga delajo samo v porodnišnicah?
Vem, da bom naslednjič zahtevala pregled za bakterijska in/ali glivična obolenja, da se pozdravim pred porodom. Ne bi rada, da bi imel otrok težave zaradi okužbe pri porodu. Sicer kakšnih problemov s tem nimam, ampak nikoli ne veš...

Za EA se jaz nisem odločila. Kot sem že napisala, bi rada prvi porod doživela kar se da brez "kemije". Mogoče se za drugič premislim user posted image . V naši familiji ženske rojevajo za malo šalo, še moja sestra, ki jo je pol manj kot mene, je bila v porodni sobi največ 3 ure (v drugo je rodila v 42 minutah!).

BaGSi, za tebe pa držim pesti (sicer pa itak že vse obvladaš), da ti bodo zadnji tedni kar se da lepi. Po svoje ti kar zavidam, da boš že kmalu božala svojo punčko. Srečno! Pa javi se še kaj pred porodom. Naši tajnici Eviii user posted image  pa takoj sporoči veselo novico.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 10:30:04   
BaGSi
joj, pardon za toliko napak - nekako ne morem popravit mojega sporočila...
Drugače, pa da ne boste mislile, da sem v porodnišnici - sem doma (pogojno), ker sem obljubila, da bom počivala, pridno jemala antibiotike in crkljala moja moška...

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 11:01:42   
marty5
LP,

včeraj sem se tudi jaz odločila, da se vzamem v roke in več ne razmišljam o slabih stvareh. Nič kaj lahko - predvsem ob večerih me rade obiščejo črne misli in skrbi....ampak, ker to ne vodi nikamor, bo treba drugače.
Zelo učinkovit recept proti skrbem je to, da sem polno zaposlena. Tako danes že celo jutro pridno likam in se kar ne vidim ven iz kupa tetra plenic, kapic, slinčkov, bodijev, pajackov ipd...user posted image . Včeraj je moj user posted image  vse lepo opral in posušil (ja, imamo tako delitev dela - on pere, jaz likam user posted image ), jaz pa bom po moje likala kar cel teden user posted image .

Čez par ur grem pogledat našo porodnišnico in videt, kaj spodbudnega mi bodo povedali.

Drugače pa imam naslednji pregled čez natanko 1 teden. Moj G ima CTG v ordinaciji, nimam pa pojma, kdaj te priklopijo nanj. Morda mi bodo dali tudi navodila za štetje gibov....Jaz sem namreč komaj dopolnila 33. teden, tako da sem malo za vami. Glede glivičnih ipd. vnetjih, se tudi jaz nameravam pozdravit pred porodom. Če zelo user posted image  me pesti izcedek in praktično ne morem brez borax svečk. V zadnjih tednih bom vprašala za kaj "močnejšega", da ne bo user posted image  res kaj dobil med porodom.

Dnevi kar hitro minevajo - med šolo za starše, pripravami za user posted image  in klečanjem na vseh 4ih, da se user posted image  že enkrat obrne user posted image , čas kar beži mimo.

Kot je ena že prej napisala - začnimo teden optimistično, čeprav se je prejšnji bolj klavrno končal...

Lep dan vsem user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 9.1.2006 11:03:39 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 13:32:23   
čuko
Pozdravljene!user posted image

Sem vas pridno čitala, samo pisat nisem mogla, ker sem čisto na tleh zaradi Jerry, si sploh ne znam predstavljat te bolečine! Ne vem če je lahko kaj hujšega kot je izguba svojega user posted image .
pa vseeno se zdaj ne smemo pustiti in misliti negativno, ker si s tem samo škodimo. Jaz se probam zaposlit in mislit na kaj drugega.

Jerry, upam, da boš našla svoj mir! Moje iskreno sočutje!

Tina 76: tudi jaz sem danes klicala dr. Zabavnika in tudi jaz imam jutri ob 9 uri sestanek z njim. No če imaš isto uro se vidimo!

Lepo bodite souser posted image  in mislite čim bolj pozitivno! Božajte svoje trebuščke in jih pozitivno sodbujajte! Mislim, da se ne bo več zgodilo nič groznega, ampak bomo imele same pozitivne izkušnje.

Vso srečo!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 14:34:07   
GILDA
čau vsem februarčicam,...predvsem en  lep pozdrav mojim dvem primorkam,...sem padla z lune in sem se odločila, da se po nevem kolikem času oglasim,...vidim, da ste kar pridne v klepetanju in pisanju,...kot vidim vas pestijo iste težave kot mene,..borax uporabljam tudi jaz pa NIČ ne pomaga,...še kar cedi,...
jaz še vedno pridno delam in to je tudi vzrok, da se spolh ne oglasim saj ko pridem popoldne domov samo padem v trans do naslednjega jutra,...kaj mogoče še katera dela?
mi tudi pridno nakupujemo,likamo, peremo in tudi sestavljamo nove omare pa posteljico,..skratka se pripravlajmo na prelep dogodek,...
naš fantič me kar pošteno brca,imam občutek da je ful velik,...mi gremo tudi kmalu na pregled,....komaj čakamo,...user posted image

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 14:55:30   
Kami
Pozdravljene punce!
Sonce je končno posijalo tudi v našo lj. luknjo user posted image ! Zjutraj sem lazila okrog pediatrov, z malim, ki mu zadnje 2 dni sicer ni nič posebnega, ampak vem, da ga neki matra (nauk za vse, ki ste prvič mame: zaupajte svoji intuiciji!!!). In kaj? Mu vzamejo bris iz grla in ugotovijo, da se mu je ponovila škrlatinka!!! user posted image  Men se bo kr utrgal. Niti en teden še ni, kar sva pojedla zadnjo dozo Ospena in evo ga spet. Pravijo, da sta 2 možnosti: ali da imamo prenašalca doma (mož ali jaz) ali v vrtcu ali pa da se prvič ni ok pozdravil. Zdaj sva dobila Sumamed za 3 dni in upam, da bo potem res konec. Seveda mi je njegovo bivanje doma sedaj popolnoma izven planov, ki sem jih imela s faxom za ta teden in mi ni še čisto jasno, kako se bom sestavila. Zdajle spi, tako da lahko malo zadiham. Ne vem, kaj bom v takšnih sitacijah, ko bo še user posted image  enkrat tuki, ker mož tako ali pa tako dela 10-12 ur na dan. Me je res strah, glede na to, da sem sama za vse. Upam, da bo Liam vse prebolel do rojstva user posted image , pa da bo user posted image  zdrav kot dren in da ne bomo imeli teh zafrkancij.
Jaz pa zjutraj šibam v Lj. porodnišnico na randez vous z anasteziologom v zvezi z epiduralno. Ali se je katera zmenila za to možnost v Lj.? Sicer nisem prepričana, da bojo za, glede na moje težave s srcem, ampak pogovarjat se grem pa lahk vseeno. Glede na izkušnje prvega poroda in izkušnje prijateljic, si zelo želim EA. Vam poročam kako in kaj.
Uživajte v sončku, ki ga je danes res dovolj za vse!

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 19:53:41   
pika-poka
nam pa del ainternet!!!user posted image user posted image je dragi popravil in me vrnil nazaj na moj RR!!!danes sem zadnji dan delala..sem prav komaj čakala konec solužbe, še posebej zato ker sem ceu vikend delala v salonu in sem bila popolnoma uničena in zmatrana...pa še prehladila sem se..katastrofa!
prav nič ne pazim in si zaslužim kazen!preveč se naprezam in pol se čudim kaj  me vse boli!!joooj sem tečka!
se opravičujem ker morate to ve brati...ampak sem se zdaj izkašljala pa bom zdaj dala mir!user posted image

torej..danes sva bila prvič v MŠ in sem bila malce razočarana nad predavanjem...ampak je bilo samo uvodno, tako da mislim da mi bodo druga ki sledijo bolj všeč. se mi je zdelo kot da sem že vse slišala...saj sem večine podatkov že izbrskala ne internetu ali knjigah, ali pa sem jih dobila tukaj na RR!.....boooh...user posted image user posted image lahko pa da se mi je samo zdelo...nevem!

ta teden in naslednji me čaka pranje in likanje in splošno pripravljanje na našega novega člana saj že kar hitro drvim proti cilju..mi je čas tako hitro minil..bomo videli kako bo zdaj ta zadnji mesec...mojuser posted image  je tudi že pripravljen in že komaj čaka da začneva!

upam da niste pozabile name ker se nisem toliko časa oglasila!user posted image

lep pozdravček iz primorske

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: FEBRUARČICE 2006
9.1.2006 21:20:15   
marty5
LP,

upam, da bo tokrat uspelo....namreč, prej sem se razpisala in mi je vse zbrisalo user posted image .

Kot že rečeno, danes sem si šla ogledat našo izolsko porodnišnico. Seveda je bilo vse predstavljeno v rožcah, kako bo v resnici, pa bomo videli. V sredo se vrnem na obisk, ker je predavanje o porodu na pručku (Primorke, mislim, da ste sicer že bile, ampak vseeno - predavanje je v sredo ob 14ih, če vas morda zanima...). Tudi na predavanje o EA bom šla, saj se v končni fazi lahko premislim.....raje pa da imam podpisano, če se mi bo zahotelo, ne?

Drugače pa doma izvajamo vse možne akrobacije. Na netu sem izbrskala še nekaj novih položajev, ki naj bi user posted image  prepričali, da se obrne na glavico. Ravno danes je v porodnišnici ena user posted image  spraševala babico, kako poteka porod v medenični vstavi.....pa so me spet malo prestrašili user posted image . Babica je rekla, da bi mogla user posted image  prit okrog 35. tedna v porodnišnico, da jo tam "spoznajo" in se odločijo kaj z njo. V ponedeljek imam pregled pri svojem G in mu bom malo zatežila okrog tega. Se opravičujem, ker toliko težim s to medenično vstavo, ampak na kraj pameti mi ni prišlo, da se bom morala s tem ukvarjati user posted image .

Me pa okrog tega nekaj zanima - a ste ve čutile, kako se je vaš user posted image  obrnil? Brala sem poste (tudi na drugih straneh), kjer user posted image  pišejo, da so konkretno čutile obrat. Meni se še zdaj ne sanja, kako moj mali leži - na kateri strani so rokice, nogice...ipd. Včasih brca na vse strani in se mi zdi, da me bo raztrgalo. Upam, da bo G naredil kak UZ in ne bo le ugibal z otipanjem, kje se nehaja...

Ok, sem dovolj zatežila za danes.....ampak še največ info in sploh pomirjujočih besed dobim ravno od vas user posted image . Moj user posted image  se trudi, ampak kaj ko ne ve, kako to je.

Pika poka, tudi jaz hodim v šolo za starše in do zdaj je bilo tudi meni bolj ko ne dolgočasno . Čakam na lekcije o previjanju in kopanju ter seveda porodnih fazah user posted image . Saj sem rekla - RR 1000× prekaša šolo za starše user posted image .

Lep preostanek večera vsem!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 6:57:54   
jasnica
Dobro jutro!
Včeraj sem imela spet pregled pri svoji ginekologinji, vsakič ko grem na pregled je prisoten strah in na žalost po pregledu ni nikoli olajšanja. Par dni nazaj sem sanjala da bom v roku 14 dni rodila, mane pa imajo tako za čarovnico ker preko sanj kar nekaj stvari ugotovim, valda je bila panika-ampak sem se tolažila da so to samo sanje. No pa grem iz sanj v resnični svet, prvič sem noseča in sem imela en kup čudnih bolečin,špikanja in krčev. Ginekologinja mi včeraj pove da so to popadki in glede na CTG niso tako nedolžni. Ne bi bila v skrbeh če nebi poleg tega bila user posted image user posted image še prelahka.Nima še niti 2kg(zaradi tega naj bi rodila okrog 37.t) , rok imam 22.2, popadki pa vsak dan.Odločla sem se da bom večinoma ležala in delala najbolj nujne stvari, ker si tega otročka želim bolj kot vse na svetu. Zdržati pa moram baje 3 tedne. Jokam in ne vem kako si naj še pomagam. Upam da vam ne težim preveč s svojimi težavami,ampak se moram olajšati,ker me tukaj vsaj razumete, drugim pa o tem ne govorim razen najbližjim.

Naj vas user posted image ubogajo in naj se jim ne mudi toliko v svet! Pazite se in se pustite razvajati!
LP, Jasnica

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 7:14:30   
tinkatonka
pika-poka.....lepo da ti je dragi popravil net, zdaj boš pa lahko z nami klepetala vseskozi do prihoda user posted image . user posted image user posted image user posted image  za tvojega dragija. In seveda nismo pozabile nate!!!!!


obrat user posted image .....jaz mislim da sem ga čutila, čeprav moj se je resda obrnil že tam v 20 tednu in je že od takrat zasidran na glavo. Bilo je ponoči in me je ful zabolelo, nikol ne prej ne potem nisem čutila takega premika. Pa takrat v 20 tednu so bile njegove brce še zelo nežne, tko da mislim skoraj zagotovo, da se je takrat obrnil. Marty5 in ostale, ki imate user posted image  še na nogicah. Upam da se čimprej obrnejo!!!!!!!!!!!!

jasnica...pridno počivaj. naj bodo tvoja pota samo do hladilnika in WC-ja. Drugače pa kr počivaj. Upam da popadki minejo in da tvoj user posted image  počaka na toplem še vsaj par tednov. 

No jaz grem spet delat. Mal sem že zmatrana od te službe in napornega dela, ampak kaj čmo, ta teden bo še treba potrpet. Potem pa naredim črto čez službo. Sem res utrujena. Ampak ko pa kak dan naredim pavzo in ostanem doma, mi je pa kr dolgčas. No za naslednji teden sem si že rezervirala 3 dopoldneve za klepetanje na kavicah. Popoldne bom pa tako in tako sama doma. Mož gre namreč službeno v Portorož in bo tam en mesec. Domov bo hodil samo ob sobotah zvečer, v ponedeljek pa nazaj delat na Primorsko. Tko da ga bom imela zelo malo za sebe. Sem zelo žalostna, ampak kaj čem. Tam kjer je delo tja mora it. Žal ravno v tem času, ampak sej ve da ga bom v trenutku ko me bo začelo kaj resno špikati poklicala da pride nazaj. Ker bo delal dol 1 mesec je to ravno do 17. februarja ko imam rok. 

No tako.....grem še malo prebrat kaj dogaja na RR-ju. Potem pa hop ven na -7°C, ki jih imamo tu v Ljubljani.

Čuvajte se punce, pogovarjajte se s svojimi user posted image  in jim povejte, da je zunaj res premrzlo, da bi zdaj pokukali na svet. Naj počakajo še par tednov, da se začne naš mesec.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 9:14:22   
Eviii
jutro, drage pupe.
kot vidim, smo spet v polnem številu tle... vas je prou lepo spet malo videt in poklepetat z vami, tudi s tistimi, ki ste ble brez interneta neki cajta.
marty, veš, da jst nism opazla ctg-ja v naši ordinaciji? a potem nam ga kr tam nardijo? fino, da nam pol ni treba it v porodnišnico in še tam zgubljat cajta. hvala tudi za informacije o pručki. mislim, da bom jutri pršla, ker sm hotla it že decembra, pa sm mogla bit doma, ker me je glih tisti četrtek, ko bi moglo bit to predavanje, pošteno zvilo. kaj predavanje o epiduralni je pa naslednji pondeljek ob enih? napiši mi kej več, da pridem tudi to poslušat, ker mi decembra ni uspelo. smo bli samo na ogledu porodnišnice.
kar se pa tiče šole za starše. v izoli je blo včiri predavanje o porodnih dobah in sm ga zamudila. sva mela z možekom ogromno dela s papirji in podobnim za firmo. sm pol celo popoldne spala, ker sva kr precej laufala naokoli. mislim pa, da v šoli nism nič zamudila. previjanje in kopanje sm si ogledala že v novembru (bomo vidli, če sm si tudi zapomnla user posted image ), drugo se pa itak na rr-ju pomenim oziroma sm prebrala v knjigah, revijah in na netu.
kar se pa obrata tiče. jst se ga ne spomnim. drugače ja pa blo pr meni tako. ko sm bla sredi novembra v bolnici, me je itak vse bolelo in user posted image  se je muval-a non-stop. takrat smo imeli 26 tednov. pol smo šli pa na pregled in mi je g rekel, da se že počasi pripravlja na glavično vstavo. in ko sm bla pred božičem spet na kontroli, je že bil-a lepo obrnjen-a na glavico. sm pa imela vmes spet svoje probleme z ledvicami in grozne bolečine, tako da včasih sploh nism ločla, kdaj brca user posted image  in kdaj so ledvice krive... tko da obrata res nism čutla.
smilite se mi vse tiste user posted image , ki še delate. jst sm že cel mesec doma in včasih malo pogrešam delo, ampak ne pretirano user posted image . ko imam pač malo  več energije, pokličem v službo in se zmenim za kak mini projekt, ki ga relativno hitro opravim. to pa samo zato, da se s čim zaposlim in ne mislim na neumnosti. sm se pa zaklela, da bom v kratkem začela s pranjem in likanjem in pripravami za porodnišnico. bi si rada pripravla torbo čimprej, ker nikoli ne veš, kaj nas lahko preseneti. čeprou imam še kr precej do konca (skori en mesec in pol), pa ne bi rada vsega počela zadnji trenutek. danes imam sicer druge plane (je treba še ene par stvari zrihtat za firmo).
torej. če vas slučajno zanese, da bi prej rodile, mi to sporočte, da bom lahko naprej posredovala in da se ne bomo sikirale po nepotrebnem, če katere ne bo tle par dni. drugače se pa imejte fajn in čuvajte user posted image  čim dlje v bušijih user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: FEBRUARČICE 2006
10.1.2006 9:44:29   
sarazan
Živjo user posted image !

Pri nas nič novega.
user posted image  ful brca in boksa. Včasih si želim, da bi bila user posted image  bolj lena. Ampak se potem takoj spomnim, da, če otrok veliko brca, se dobro počuti user posted image . Kar naj brca... user posted image

Danes grem spet na dekompresijo, potem pa s sestrico na kavico in čvek. Jo moram malo zaslišat, kako moj nečak in nečakinja. Zanje čase ju tako redko vidim user posted image .

Obrat: jaz ga nisem čutila in dokler nisem znala zatipati glavice nad sramno kostjo, sploh nisem vedela, kako je user posted image  obrnjena. Zdaj pa čutim tudi, da mi s hrbtom ali ritko pritiska na trebušno steno - se naredi kar bula user posted image .

jasnica, za tebe pa držim pesti in zaupaj, da bo vse dobro. Če se boš preveč sekirala, bo to "škodovalo" tudi otročku in lahko, da bo še bolj hitel na ta svet.
Umiri se in počivaj!!!
Jaz stavim, da bosta prvi sporočili novičko BaGSi in Kami, tam enkrat konec januarja. Ostale pa počakajmo, da pridemo na vrsto, a prav? user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?