|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 13:32:36   
marty5
Ja, Sarazan, očitno delajo vsak malo po svoje.....sem bila kar jezna, ko sem mogla še na ZZZS po potrdilo, čeprav bi moralo biti avtomatično z zaposlitvijo....za očetovski dopust pa niti jaz nisem oddala, ker moj še ni dobil potrdil, hočejo pa tudi, da sporoči, kdaj ga bo vzel. Ja, ko bi le jaz vedela, kdaj bom rodila user posted image . Okvirno že lahko pove, ampak prav datume?!? Lahko rodim en mesec pred PDP ali pa 2 tedna čez. Birokracija, res ni druge besede user posted image .

Kot berem, se nekatere bojujete s herpesi. Meni se je včeraj zdelo, da nekaj nastaja (začne skelet na ustnici), pa sem hitro nekaj gor dala in je očitno pomagalo. Se pa ne počutim najbolje, kot da se me nekaj loteva. Tako da se bom naslednje dni raje doma držala, da res kaj ne staknem.

Se je katera odločila za EA? Jaz malo razmišljam o tem, čeprav me bolj mika in sem zaenkrat tudi še kar odločena, da bi porod čim bolj doživela.....morda se zadnji hip premislim user posted image . Oz., če bo moj user posted image  vztrajal na nogah, lahko da sploh ne bom imela kaj prida izbire user posted image .
Je pa tudi babica danes na predavanju omenila, da se za EA trenutno odločajo predvsem drugo ali večrodke, ko že vedo, kako stvar poteka in je tudi lažje sodelovanje med babico in user posted image  tudi z EA......Morda smo pa res v prvo bolj firbčne, kako stvar zgleda, v drugo pa ne čutimo potrebe po ponovitvi vsega user posted image .

Grem prekontrolirat lonce.....ne bi bilo prvič, da kaj prismodim zaradi RRja user posted image user posted image user posted image ...

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 13:49:21   
marty5
Ninaki, hvala za nasvete - bomo še to sprobali!
Kar se pa kreditov tiče - jaz imam stanovanjski kredit kar preko trajnika na banki, tako da ni šlo nikoli preko službe. Tržejo mi in mi bodo še naprej okrog 18. v mesecu. Poskusi si zrihtat tako - preko banke in upravno-izplačilne prepovedi.

Za dodatno zavarovanje pa so tudi mene samo vprašali, kje ga imam in če ga plačujem preko trajnika ali po položnicah......rekla sem, da po položnicah in tako je ostalo. Odločbo pa naj bi dobila v naslednjih dneh - bomo videli, če bo vse štimalo.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 14:39:41   
ninaki
Marty5, hvala za nasvet. Sem malo naokoli poklicala. Kar se banke tice, sem pozabila, da je rok za placilo obroka do konca meseca, tako da ni problem, ce mi trgajo 5 ali 15. Samo da trgajo user posted image Tako je vsaj pri mojem kreditu.

Kar se pa zavarovanja tice, so mi pa rekli, da mi bodo avtomaticno zaceli posiljati poloznice.... Torej adijo 3% popust. In to zakaj - zaradi nosecnosti. Katastrofa!!!!!! OK, saj razumem, da nekdo drug placuje, samo v mojem primeru je en in isti zakelj, samo druga embalaza. Jao, kolk mene te stvari zjezijo. Pa bi ze morala biti navajena, samo kaj cem. Vedno znova si mislim, da me bo drzavljanu prijazna uprava prijetno presenetila user posted image Ja pa kaj se.

Fajn se imejte,

Nina


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 16:46:41   
Eviii
jst sm mela tudi do zdej zavarovanje urejeno preko službe. pa so mi enkrat pozabli plačat in je bil cel halo... jst pa user posted image  in vse možne preglede pred sabo!!! sm prou začela tulit, ko sm pršla k dohtrci in mi je sestra povedala, da nimam urejenega zavarovanja. sej pol smo neki zmutle, ma mi je blo vse zaman. ko pa sm nastopla to delo v lj, ki ga zdej opravljam, za 100%, pa spet kažin. tle namreč niso navajeni, da oni trgajo od plače, ampak si morem sama plačevat. pa sm si nardila trajnik in zdej mam mir pred njimi.
hvala tudi za informacije glede kredita. ker bomo po vsej verjetnosti v zelo kratkem cajtu (upajmo do konc mesca) kupli stanovanje, morem tudi sama zaprosit za kredit. in zdej morem po bankah še klicarit, da ugotovim, kje so najbolši pogoji. ki v 20-ih letih se nabere kr precej obresti, če ne paziš...
danes so me prej zbudli (ja, spet morem vsako popoldne v ležeči položaj za vsaj eno urco, večinokrat kr dve, pa zjutraj ne vstanem glih zgodi) iz bc-ja, da so mi naročili sobico in da bo vrjetno nekje sredi mesca pr njih. se že prou veselim user posted image .
danes sm se odločla, da grem malo vn iz bajte, tudi če pr nas grozno piha burja. enostavno ne zdržim več bit cele dneve med temi štirimi zidovi. so me povable kolegice na toplo čokolado in sm se odločla, da grem za tiste dve urce vn, ker jih že dolgo nism vidla.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 17:08:41   
tinkatonka
O punce jaz sem pa čist boga.user posted image user posted image Trebuh mi otrdeva vsake par minut, sicer me samo otrdevanje ne boli je pa sila neprijetno, pa če me user posted image  brcne takrat me boli. Grem se nazaj uležt. user posted image user posted image user posted image  Upam da mine, vendar mi otrdeva zdaj že kake 3 ure.

Držite pesti da me mine saj sem zelo zaskrbljena.

Tina



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 19:34:11   
natalia
Tinkatonka, drži se. Obenem še spremljaj gibe otročka, če se bo ponavljalo pa raje kar zdravniku,

srečno!!

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 20:14:11   
taja27
Pozdravljene,

danes imam občutek, da me bo kr razneslo. Vse me neki tišči v bušiju. Mislim, da mi moja punčka kr glavo rine čez kožo, ni pa nobenih brc v rebra, sej ima še vedno medenično vstavo... jst pa skrbi. Hvala za tolažbo vsem, ki pravite da je čas še do 36 ali 37 tedna. Sej vem no, ampak si ne morem pomagat, da me ne bi skrbelo. Danes sva skupaj s pupiko ravno 33 tednov.

Ninaki in Marty hvala vama za nasvete glede položajev, ki so priporočljivi, da se bo naša tamala lažje obrnila. Sem že včeraj prakticirala tisto na vseh štirih, pa me je naš Maxi (beri kuža) tako čudno gledal in ovohaval, da sem se prov nasmejala.

Hvala tudi vsem za nasvete glede zimske vreče oz. pajacka. Mi bomo verjetno ostali kar na bundici, saj ne nameravamo prve tri tedne kej preveč pohajat zunaj. Pa še košaro imam za voziček, pa toplo dekico in mislim, da bo kar dovolj.

Tudi sama sem bila danes na CSD in je blo čist OK. Večina obrazcev sem imela izpolnjenih (sm jih kr iz neta potegnla dol) na enega manjkajočega pa sem samo vpisala ime in priimek, EMŠO in št. bančnega računa, pa podpis. Samo še za plačo moram dobit potrdilo, kar pa tud ni problem. No moram priznat, da sem šla od tam kar boljše volje, saj je bila le-ta gospa izredno prijazna, kar pa je na uradih redko. Ni kaj, vredno pohvale.

Tinkatonka drži se!

Tudi vsem ostalim želim čim lepše trenutke z bušijem in user posted image , dokler jih še imamo pri sebi.

Taja

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: FEBRUARČICE 2006
4.1.2006 22:32:18   
wallery
Ojuser posted image ! še sem tuuser posted image user posted image ,dobro da se moje napovedi niso uresničile je bila pa druga noč za povrstjo zopet zelo naporna user posted image  je imela akrobatske vaje,dol me je tiščalo,trebuh mi je otrdeval,popadki ne redni vendar želo boleči tako da nisem nič spala,šele proti jutru se je stanje umirilo da sem za dve uri zaspala,nato pa sem morala med knjige saj sem imela zopet izpit (do PDP imam še dva,upam da mi uspe narediti še vsaj enega18.1.,za zadnjega 7.2.pa bo težka,ker še ne vem kdaj mi bodo določili datum  zaradi sladkorja)na koncu sem prišla do ugotovitve da je bilo vse to dogajanje najbrž od psihe vsaj večinoma,popoldan in tudi sedaj je vse OKuser posted image user posted image
Tiste ki ste oddale te dni papirje na CSD a ste morale imeti vpisano zadnjo plačo za december 05,jaz prej ne morem oddati papirjev dokler mi v službi ne vpišejo za dec.

Še nekaj me zanima okrog popka se mi je pojavil nekakšen rjavo rumen obroč premer okrog 5cm in izgleda kot umazanija sem že ful drgnila pa ne gre stran samo popek me je potem malo bolel od drgnenja,zato mi je user posted image zoprno user posted image user posted image kaj si bo G. mislila v petek (a se ta ženska kaj umiva)A je to od mandeljnovega olja in drugih krem samo potem bi moralo iti dol.
Ali je to normalno ? Ali ima še katera to težavo.Res bi rada nasvet kaj naj storim.


_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 7:09:58   
tinkatonka
Dobro jutro februarčice!

No meni je potem po zadnjem mojem postu, trebuh otrdeval še vedno kake tri ure. Potem zvečer je pa kmalu minilo, pa že z možem sva šla zelo kmalu spat, tako da sem se dobro spočila. Je pa zvečer mož imel eno hudo debato z user posted image . Mu je rekel, da naju ne sme že zdaj v skrbi spravljat, pa da naj kr pociva in pocaka na februar. No user posted image  je to očitno vzel sila resno, ko mi je otrdeval trebuh je nehal brcati, tako da ni več bolelo, čez kake pol ure je pa še otrdevanje minilo. user posted image user posted image  Ko bi vsaj tako ubogal tudi ko pride na svet. user posted image user posted image

Danes sicer čutim, da je trebušček zelo napet, ampak upam da trebuh ne bo spet otrdeval. Sicer me samo otrdevanje ni bolelo, kot sem napisala že včeraj, mi je bilo pa sila neprijetno. Bolelo je pa vsakič ko je med otrdevanejm user posted image  pobrcal ali se premaknil. Zdaj bom pa res začela že odštevati dni in delati križce na koledarju, mogoče bodo pa dnevi do PDP-ja tako hitreje minili. user posted image  

Mam tak hecen občitek, da bom na koncu tu sama na RR-ju pod temo februarčice čakala, da še mene pridemjo popadki.user posted image  Ve se boste pa že vse crklale s svojimi user posted image .

Drugače danes nič posebnega v planu, razen tega, da bom podrla smrekico potem ko pridem domov iz dela. Pa potem seveda sesanje pride na vrsto in še kakšen kupček perila bi bilo pametno oprat.

Upam da se ve počutite kaj bolje!! Pazite nase in na vaše user posted image !

LP Tina



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 8:39:14   
taja27
Pozdravljene,

pri nas pada snegec in je prav romantično.

Eviii če te še zanima znižana posteljica, danes je spet v akciji na BC portalu.

Tinkatonka ne boj se, ne boš ostala sama! Jaz imam rok šele 25.02.

Taja

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 8:59:54   
Eviii
jutro...
no, kot vidim, smo vse z istimi problemi. meni tudi buši kr precej otrdeva, sicer neredno, ampak kr pogosto. včasih je tudi malo boleče, še predvsem če user posted image  zravn malo pobrca. predvsem pa me moti, da me vse tišči dol. se mi zdi, kot da bom zdej zdej rodila. pa pravi moj g, da je vse ok in da sploh nism odprta. sm pa bolj nizke sorte in mi zato naš-a user posted image  pritiska precej dol (pa tudi zato, ker se je sam-a postavil precej nizko) in tudi gor na prsi. če dolgo sedim, se morem non-stop premikat, ker se mi zdi, da je user posted image  ves-a speštan-a in me začne nadlegovat...
tinkatonka, vidiš, da moj nasvet pomaga. priporočam tudi ostalim. ko vam user posted image  delajo težave, rečte partnerjem, nej se z njim-o pogovorijo in ga-jo malo umirijo in mu-ji poskusijo dopovedat, nej počaka na februar. je res neverjetno, kako komuniciranje očkota z user posted image  pomaga pri vsem user posted image .
taja, hvala za nasvet glede postelce. glih včiri so me klicali iz bc-ja in me vprašali, če še vedno rabimo sobico. 30. decembra sem kupla komodo s previjalno mizo in sm vzela še v istem stilu omaro in postlco (ki ju pa žal niso imeli na zalogi, tako da morem čakat, da ju dobijo). je pa res fajn ta spletna trgovina od bc-ja. vsak dan se najde kaj pametnega... jst bi kr zapravljala, pa mi je že možek to prepovedal user posted image .
drugače sm pa včiri popoldne srečala eno user posted image , ki je bla z mano v bolnici sredi novembra. ona je imela rok nekje konc decembra. pa je že novembra imela popadke in so ji jih ustavljali. rodila je pa komi 13.12. tako da tej popadki lahko kr trajajo. je pa rekla, da je vzela ea v izoli in da je bla full zadovoljna. da je šlo vse v najlepšem redu in da je rodila relativno hitro. in seveda brez nobenih bolečin. me je skori prepričala za ea...
punce, bodte pridne in božajte bušije in mirite user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 9:09:14   
BaGSi
Da se na hitro javim...

Jaz sem že dva dni in pol čisto crknjena. Izgleda, da me je dobila viroza; tako da ne morem nič jest, skozi se mi vrti, počutim se kot da me bo pravkar konec. Shujšala sem za 2 kg. Vročino si držim pod 38 stopinj z Lekadolom. Trebuh imam non stop trd - sploh se mi ne zmehča, sploh ne morem hodit vzravnano. Sicer čutim brce oz. premikanje otročka kar redno. Pa še vsake toliko časa močno špikanje v nožnici... Vsak večer se kakšno uro tresem kot šiba na vodi - ko je mož poklical v porodnišnico so rekli, da naj vzamem Lekadol in spremljam situacijo...
Upam, da bo do jutri malo boljše, drugače bom šla kar not.

LP!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 9:37:12   
Eviii
boga bagsi... ti kr pridno počivaj. pa ne se pustit virozi!!! jst sm jo tudi prebolela v bolnici (in tudi vrjetno fasala gor). mi je bil dovolj en lekadol in eno noč spanca (beri potenja) in je blo spet vse ok. očitno si pa ti fasala kako hujšo obliko in ne gre vse tako gladko. če ti pa ne uspe zbit vročine, pa le pejdi v bolnico, ker ni fajn, da se user posted image  pregreje. pa sej ti si tudi čisto blizu roka, samo še ene 4 tedne imaš... še malo zdrži, pa ti bo vse stokrat poplačano!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 9:49:57   
Kami
Joj, punce, zgleda, da bo tale januar kar pester!user posted image
Vsaka ima en kup težav, če že ne fizičnih, pa vsaj razpoloženjskih. Še malo pa se nam bodo začele precej drugačne težave...user posted image
Tudi za mano je ena grozna noč. Sem se zbujala na vsako uro. Žejna, žejna, žejna. Spila vsaj 2 litra vode ponoči. Že zdaj, ko samo pišem o tem, mi kar ustnice pokajo od žeje. G. pravi, da mi voda zastaja. Si morm dans res en čaj za odvajanje vode kupit. user posted image
BaGsi ti se tudi čuvaj s to vročino. Bojda lahk sproži porod. Sicer si pa ti tudi v prvo prehitevala, tako da verjetno to ne bi bilo kako presenečenje zate!user posted image
Jaz sem včeraj kar nekaj za fax naredila. Izpite imam pa na 14 dni, tako da nekaj jih bom gotovo izpustila.  Upam samo, da bom kmalu toliko pri močeh, da se vrnem nazaj v ritem, ker ne bi rada celega letnika spustila... Bomo videli.
Drugače sem pa včeraj popoldne peljala Liama gledat jaslice in je bil čisto navdušen. Jaz pa nad njim, ker se je res lepo obnašal in sva se imela zelo lepo v mestu. user posted image  Pol sva šla še na tortico (obožuje sadne in jo zmaže celo, čeprav je mala suha muha).user posted image Prišla domov in sem se samo še sesedla. Do odhoda v posteljo sem samo stokala in se prekladala z boka na bok. Nobena poza mi več ne paše, vse me boli in tišči. Upam, da ne bo tako še ves mesec, ker grem zdaj že sama sebi na živce. user posted image  
Še dobro, da imamo tale forum, da lahk jamramo!user posted image

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 10:31:09   
Tina76
Lep pozdrav s štajerskega konca!

Joj kako sem jaz veselauser posted image , da še nimam takšnih težav kot ve. Res mora bit grozno vse to skupaj... viroze, herpesi, otrdevanje in še in še. Pri meni je sicer otrdevanje prisotnouser posted image a mi je G rekla naj se kar navadim, da to ni nič takega.... in sem se . Zraven malo podiham tako kot so nas v MŠ učili in je OK.  Drugače sem pa res ful ok glede na vse to kar berem tu na forumu  (trkam na les!!!!!) in upam, da tako tudi čimdlje ostane. In tista, ki je omenjala da bo sama februarja tu na forume... brez skrbi jaz bom tuuser posted image . Včeraj sem imela temeljit gin. pregled in je vse na svojem mestu, nič odpiranja, plodovnice dovolj tako da ni preplaha da bi se kaj prej zgodilo..... je pa res da se lahko stvari čez noč obrnejo in bom že not ležala.

Ampak nimam se kaj pritoževat.... spim kot polh... vso noč, ne vstajam zaradi lulanja, in sem OK. Vsaj do februarja naj še bo tako. Uživajte zadnji mesec nosečnosti tako kot jaz!

LP

Tina in Jošt

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 11:38:53   
marty5
Pozdravljene,

danes pa sva si z user posted image  privoščila en dolg spanec.....smo še zdaj v pižami user posted image .

Berem, da nas vse pestijo podobne težave. Tudi meni redno otrdeva trebuh in takrat pač enostavno počivam - kaj pa naj drugega.
Trenutno me bolj kot kaj fizičnega, matra psiha....čisto sem zaskrbljena glede vsega - če je kaj narobe z user posted image , kako bo šel porod skozi, če bom sploh znala skrbet za majhnega otroka in  še 101 druga skrb. Non stop premlevam. Verjamem, da me ni lahko poslušat in prenašat - včasih moj user posted image zgubi potrpljenje in reče kaj, kar mi ne paše, jaz pa v jok. In pol se sprašujem, kaj je nastalo z mene user posted image
Po novem me tudi "razveseljujeta" 2 novi, rdeči, striji na trebuhu user posted image user posted image user posted image , pa se mažem kot obsedena. Prav pika na i mojemu počutju.....Wallery, tudi jaz imam kot nek rjav kolobar okrog popka - nekje sem brala, da včasih priude do tega, seveda ne vedno. Tako kot linea negra - ene jo imajo, druge ne. Dvomim, da te bo G imela za umazanko user posted image .....lišaji in spremembe pigmenta so povsem običajne v user posted image .

Drugače pa sva se z user posted image  pogovarjala, kdaj misliva, da se bo user posted image  odločil pokukat ven.....in sva stavila - tisti, ki bo bliže datumu, zmaga user posted image . Da boste priče in ne bo dvomov, kaj sva rekla, še tu zapišem:
- jaz pravim, da bo 13.2. ob 8:06
- moj pa je bolj ohlapno določil, da bo po 5.3. ( če bo res, me lahko kar ustrelite zdaj user posted image ).

Malo za hec, da se preusmerim iz slabe volje....user posted image

Tiste, ki imate izpite v januarju - še ena sotrpinka se vam pridružuje. Čaka me še zadnja nadloga 16.1. Diplomo pa pridno puščam za kasnejše čase...

Zdaj pa gremo na vse 4, da se user posted image  obrne....user posted image

Pozdravček user posted image



















_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 12:00:12   
pika-poka
evo..še jaz se pofočkam danes..imam tako gužvo v službi..so me prav zasuli z delom.ker grem na porod. v tor. se mi zdi da bi radi da jst vse končam do takrat, pa čeprav sem zdaj uvajalo novo delavko-študentko!...tako mi vsaj teh 8ur hitro mine!sem mislila da se mi bo teh pet dni do konca vleklo pa je dane že četrtekuser posted image user posted image !!

jaz sem imela do sedaj samo težžave z bolečinami v medenici...včeraj zvečer pa so mi noge tako otekle da je bilo jooooj!!!!..sem imela nogo kot taca od medveda!!!!nisem še doživela tega da bi mi voda tako zaostajala!!!!groza!pa se trudim jest vse brez soli...ampak mi je rekla ena da..ne greš zastonj tolko prej na porodniško...zdej bodo nogice zatekale vse bolj in bolj in se je pač treba sprijaznit..user posted image user posted image !
v glavnem zvečer noge v luft in nič laufanja okrog kot sem to počela do sedaj!se moram malo umirit sem si rekla sej samo še skačem in letam okrog...včasih kar malo pozabim da sem noseča in mislim da zmorem take napore!

še eno vprašanje:posteljnino za zibke ste vse kupile v odejici ali kje drugje?

lepo se imejte pa čimveč počivajte da boste lažje pretrpele te nosčniške tegobe..user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 12:02:20   
sarazan
Živjo!

Za menoj je prva seansa dekompresije. Prav smešno mi je bilo. Vsedla sem se v eno tako vrečo. Čez trebuh sem dobila eno tako lupino, kot oklep, ki je ščitil trebuh pred stiskanjem. Babica mi je vrečo zaprla. Ven so mi gledale le roke, rame in glava. Potem me je priključila na cev, ki je izsesavala zrak in ustvarjal se je kakor en vakuum (vse le ni tako tesnilo). Koliko me stiska oziroma pritiska, sem lahko sama regulirala, tako da sem spuščala v vrečo zrak. Vse skupaj traja pol ure.
Smešno mi je bilo, da je moja user posted image  čist ponorela (baje normalno), ko je dobila več kisika. Na koncu sem bila pravzaprav kar utrujena user posted image
Naročila sem se spet za torek, da vidim, če bo res kaj pomagalo proti zatekanju. Babica mi je svetovala še neslane jedi, čim več vode, omejitev sladkorja in maščob... kot, da ne vem, da preveč grešim user posted image  user posted image  user posted image . Ampak tako paše kos potice, a ne?!

Moj izpuščaj na ustnici je še večji, kot včeraj. Sploh ne vem, kaj se dogaja. Če se čez dan ali dva ne bo začel sušiti, bom šla do zdravnika. Pa še drisko sem imela včeraj. Ne vem, če je ravno virus kriv, ker sem jedla zelje (moje naravno odvajalo user posted image ).

Bila sem pa tudi v lekarni - nabavila sem "žavbice" za user posted image . Če katero zanima, moj seznam je bil: hladilno mazilo, praška pasta, cinkova pasta, ribje mazilo (jekoderm), fiziološka raztopina, sterilni zloženec, mandljevo olje, Bepanthen (za bradavice in za ritko), kombinirani praški in lekadol (to dvoje za mene, če me bo preveč bolelo krčenje maternice).
Sem pa kupila tudi Bubchen trdo otroško milo in olje za nego. Šla bom še po kremo za obraz. To pa je tudi vse, kar mislim imeti na začetku od kozmetike.

Punce, držte se user posted image . Jaz sem se z mojo punčko zmenila, da se greva rodit na 14.2., da bo očka imel lepo Valentinovo user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 12:46:13   
karin412
Da se še jaz malo javim. Ravno sem prišla od frizerja, tako da ta vikend ni treba mojemu dragiju umivat glave!

Včeraj sem bila pri G, bila je 2. morfologija, vse je v redu in punčka je zelo živahna. Bila sem zelo vesela. Tako da sem zdaj naročena šele čez 3 tedne, pri 36. tednih. A imate ve kaj bolj pogoste preglede?

Se mi pa zdi, da sem do zdaj tudi jaz imela že tri lažne popadke, kot nek krč, ki me zgrabi spodaj v trebuhu, kot pri menstruaciji. Potem mine, ampak ni prijetno. Samo trebuh mi pa ne otrdi.
G nisem tega omenila, a mislite, da bi mogla? (saj mi itak ne bi mogla nič pomagati, kot vas poslušam, pomaga edino ležanje ali pa dihanje).

Presredek si že mažem, pa se mi zdi kar malo komplicirano, od zunaj še gre, notranjo stran je pa mal težje doseči.

Spim še vedno bolj tako, zjutraj me bolijo kolki, tako da je prva stvar, ko vstanem, telovadba.

Tudi jaz sem imela herpes prejšnji teden, sem prebrala, da se vas nekaj loteva; še dobro da smo doma in se izogibamo večji gužvi. Herpes sem si mazala kar s propolisom in se je hitro posušil, nisem rabila nič v lekarno hodit.

Papirje za CSD moram pa še enkrat pregledati preden jih pošljem. Za očetovski dopust pa tudi moj ni nič zrihtal, ker da mora počakat, da jaz rodim, pa bodo potem vpisali datume in obračun plač.

Lepo se imejte in počivajte in lepo mislite (jaz sem začela kar meditirat po cd od M. Pajntarja).




(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 14:43:16   
Eviii
spet sm tle...
kr vidim, da smo vse nekam težke in si že gremo same sebi na živce. meni vsi pravijo, da nej grem končno rodit, ker sm že neznosna...
hm, marty, fajn ideja to, da se greš stavit, kdaj se bo user posted image  rodil-a... si bom mogla tudi jst kej tacga omislit. na začetku sm bla čisto prepričana, da bom itak nosla v nedogled oziroma kr precej čez rok. z vsakim dnem pa se mi bolj zdi, da roka ne bom dočakala... torej, rok imam 25.2., na rojstni dan od moje sestre. ta mi je striktno prepovedala rodit na ta dan, ker njen-a nečak-inja pa res njej ne bo kradla žura in daril user posted image . tko da 25.2. odpade. moj možek ima rojstni dan 4.3., moj ata in tast od moje sestre 5.3. in moja stara mama 7.3. kr pestro, ne? sm pa gledala lune in baje so 28.2. in 6.3. bomo vidli... tudi če se naš-a user posted image  rodi 5.3. dobim odpoved. še posebno, če bo fant. moja sestrca je spet zatežila in je rekla, da ga v tem primeru sploh ne bo priznala in da se bo že ona pomenla z user posted image , kdaj lahko pride vn... jst pa mislim, da bomo pršli na vrsto kakih deset dni prej, okoli 15.2 (za datum morem še malo pogledat po koledarju in vam sporočim user posted image ).
drugače pa imam vso posteljnino še iz mojih cajtov. je moja mama vse lepo spravla in je še vse čisto kot novo. sta sami z mojo staro mamo kvačkali in štikali. seveda je moja mama vse to lepo čuvala in zdej že čaka, da gre počasi vsa postelnina v pralni stroj in da se bo lahko po njej valjal-a naš-a user posted image ... samo ene flanelaste rjuhe (jih nism imela) smo zadnič kuple v bc-ju.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 19:47:04   
marty5
Pika poka, posteljnino za zobko sem vzela od Odejice - tako je naneslo, da sem jo po najugodnejši poti dobila. Ostalo posteljnino za posteljico pa sem nekaj dobila, 2 pa sem si dala delat.....Kje bi se lahko še kaj dobilo drugje, pa ne vem......kar sem gledala je res vse več ali manj od Odeje. Edino morda kaka Italija.

Eviii, meni je že tašča preučila vse lune v februarju user posted image . Sicer ona navija za 24.2., ker ima rojstni dan, ampak jaz pravim, da bo 13. - se tudi luna neki menja takrat (mislim, da je en krajec). In vztrajno pravi (kljub dokazom user posted image ), da je user posted image  ali pa sta 2 - da so na UZ najbrž kak prstek vidli in ga zamenjali za lulčka user posted image . Pa saj ji ne zamerim, ne misli slabega - pač po 2eh sinovih si je zaželela vnukinje. Bo mogla počakat na drugega user posted image user posted image user posted image . Moj user posted image  pa pravi, da bo sigurno čez rok, ker smo prav vsi ( z moje in njegove strani) vztrajali tudi do 14 dni po PDP. No, glede na to, da naš user posted image  spada med večje in težje otročke, kar upam, da ne....če ne, kdo ga bo ven spravil user posted image .

Oh, dovolj neumnosti za danes.....

Lep večer vsem!



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 20:11:23   
Tina76
Eno vprašanje, ko je ravno Marty omenila, da naj bi njen user posted image  spadal med večje in težje otroke. Meni je ginekologinja rekla, da moj junak tehta med 1,5 in 2 kg. Ob vsej tehniki namreč ne morejo reči ali bo težji ali lažji otročiček.

Ali pač?

lep pozdrav

Tina + Jošt


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 22:40:53   
čuko
Podravljene souser posted image !

Prvo bi vas lepo pozdravila, ker se že nekaj časa nisem javila.
Danes smo imeli pregled pri g. Z našim Galom je vse vredu, je zelo velik, tak da pravijo, da bomo sigurno prišli prej na svet. Dobila sem napotnico za CTG in porod.
vzela mi je tudi kri in slabokrvnost je mimouser posted image .

No lepo bodite nosečke, se čitamo!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 22:58:15   
wallery
februarčice, na hitro vam povem samo da sm prejšnjo noč spala kot ubita in da čakam jutrišnji CTG

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: FEBRUARČICE 2006
5.1.2006 23:07:07   
taja27
Hojla pupe,

ti nosečniški hormoni so me dejansko spremenili. Včeraj in danes sem prala pleničke, povijalne pleničke, tetra krpice, posteljnino, brisačke... potem sem pa non stop visela v pralnici in čakala, kaj bo sušilec končal, da bom lahko likala. Sem sama sebi smešna! Le kdo si bi mislil, da bom čakala pred sušilcem, da bom lahko likala?! Sem tako uživala! Zdaj sem pa kar precej utrujena vendar zadovoljna in srečna.

Lepo in spanja polno nočko vam želim,

Taja z malo user posted image

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?