|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 7:15:42   
tinkatonka
Dobro jutro!user posted image user posted image
 
Kako ste kaj?

Jaz sem se noro dobro naspala. Spat sem šla čez malo čez devet in spala kot ubita z enim nočnim obiskom WC-ja, ki je postal tako in tako že stalnica v moji nosečnosti. Amak glavno je da sem se naspala in bi še spala, če ne bi rabla vstat, da grem pomagat bratu v službo.

Malo sem kopirala od marty in šla včeraj tudi jaz s svojim možem stavit, kdaj bom rodila. On je rekel da 18. februarja okrog 20h in da bom v porodnišnici samo 2 uri. Jaz pa se rekla, da bom rodila 14.februarja dopoldne okrog 10-11h in da bom v porodnišnici 3 ure. To seveda ne pomeni, da ne bom imela že prej popadkov, seveda jih bom imela, samo bom sama doma predihavala in šla v porodnišnico šele takrat ko bodo res na 10-5 minut. Sem opitmistična a ne???? No v vsakem primeru upam, da se bo hitro odpirala. Berem nekatere porodne zgodbe, kjer pišejo da se niso nič odpirale, da so jih odpirali tudi na silo, in da je zaradi tega rojevanje v porodnišnici lahko trajalo tudi do 16 ur. No to  jaz seveda ne bi rada doživela, mislim da nobena od nas ni za tak maraton.

Včeraj sva bila z možekom pridna in sva podrla smrekico. Vendar sem danes zjutraj na mestu kjer je bila smrekica spet našla eno darilno vrečko. Starša sta bila včerja pri teti in sta prišla zelo pozno domov,ko sva midva že sladko spala, ter nama nastavila darilce na tistem mestu. A vidte da dedek mraz najde tudi pot do nas, čeprav ni smrekice in lučk na njej. user posted image user posted image user posted image

Jaz sem že tako neučakana da vidim tega svojega user posted image , da bom začela že na stenskem koladarju križce čez dneve delat. Tko se bo mogoče vsaj kam premaknilo. Ker zdej mi pa dnevi res nikamor ne grejo. Še 42 dni do PDP-ja pa še 18 dni do pregleda. Grozno koliko se bo to še vleklo.

Čuko...sem vidla slikce otroškega kotička. Zelo lepo. Sem opazila da imava isti vrtiljak. Je bil najbž kupljen v Toysu a ne????

Urša_p...a nisi bla ti že doma??? No upam da nam nisi spet kam pobegnila in da pridno počivaš.

No grem še malo prebirat RR.

Čuvajte user posted image  in sebe.

Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 7:37:24   
pika-poka
marty-hvala za odgovor o posteljnini za zibelko...sej sem tudi sama razmišljala da jo bom tam naročila...ko sem pa hotela pogledat trgovino je bila zaprtauser posted image ..bom verjetno preko interneta naročila!

nama ne dela internet tako da se berem samo še danes in v ponedeljek...potem bo pa noč za mano...user posted image mi je prav hudo...vas ne bom mogla brat!pa tako mi pomaga!

bom še kaj skočila na net ko bom imela kaj prostega časa..!

papa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 8:04:08   
tinkatonka
Sem vas še nekaj hotla vprašat, pa sem prej pozabla...

A boste šle kej na razprodaje? Pri meni je bil Božiček zelo radodaren in mi je podaril 20 t da si grem kaj nakupit zase, pa se mi zdi brezveze da bi si kaj za oblect kupila. Pomojem bom pocakala in denar porabla takrat ko v mojem trebuscku ne bo vec malega razgrajaca. Aja se to...ta mali razgrajac je danes nekam nenavadno tiho, če se mi bo 11h nič ne oglasi iz trebuščka bom klicala G. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 10:01:35   
marty5
Dobro jutro,

za nami je še  ena stokajoča noč...nikakor ne najdem dobrega položaja za spanje. Potem pa mi omrtvi noga, pa roka, pa se zaležim in ko se je potrebno prekucnit na drugo stran, vse boli ko user posted image . Joj, spet jamram.....ne mi zamerit.

Tina 76 - glede teže user posted image . Nazadnje mi je G dal kar natančno številko koliko tehta ta mali - 1654g pri 30t. Odstopanje je bilo za +/- 85 g.....To nekako izračunajo na podlagi meritev. In potem mi je G rekel, da če normalno donosim in rodim okrog PDPja, naj bi frajer imel med 3500 in 4000 g.....pravi velikan user posted image . Sicer pa sva oba z user posted image  med ta velikimi, tako da tudi user posted image  ne more zaostajati veliko.

Drugače pa berem, da bi vse najraje rodile okrog 14.2. user posted image  Ja, luna se ravno neki manja tam okrog - morda pa nas bo spodbudila k rojevanju user posted image .



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 10:16:12   
Tina76
Marty, hvala!
 
Čudi me , da mi moja G ni podala bolj natančnega podatka saj ima kar sodobne aparature. Za 33t 3d se mi zdi 1500g user posted image malo.  Samo, da bi bilo vse ok.

13. februarja je polna luna.... sem šla preverit.  Takrat bo po moje kar pestro. Polne porodne in tak špas. Se bomo gužvale user posted image katera bo prej.

Drugače je še vedno pri meni vse ok.


Lepo bodite!

Tina in Joštuser posted image


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 11:47:15   
taja27
Čuko kako lepo je videti sobico, ki čaka na vajinega sinčka!!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 12:22:26   
čuko
Drage moje februarćice!user posted image

Vsem, ki ste dobro spale želim dobro jutro, vsem , ki pa ste trpele kakor jaz , pa želim da težave hitro minejo.
Za nami je spet grozna noč spanja in mrtvičenja rok, tako da sem celo noče hodla, telovadla in masirala vrat, skratka sem 'crkjena' ko user posted image . Upam, da ne bo tak do poroda. Ja včeraj g. rekla, da tu ni pomoči, ker mi otrok pritiska na živce.user posted image

Glede razprodaj: Ne vem kako se naj zadržim, da si ne bi kaj kupila, ker je to moja grda navada, da bi samo nekaj kupovala. Samo če si bom, ne vem kakšno številko si naj kupim, ker ne vem kakšna bom brez mojega korenjaka. Moj user posted image  se heca, da naj si kupim vse đtevilko s, da bom imela motivacijo za hujšanje, ker bom hotla na vsak način oblečtuser posted image user posted image user posted image . Pa ve boste šle kaj kupovat? Že imate vse za user posted image ?

Tinkatonka: ja vrtiljak sem kupla v Toysu, mi je bil full všeč, pa še barve so takšne, ko jih otrok hitro vidi. Imava pa res enak okus!

Lepo bodite souser posted image , pa lepo zapravljanje vam želim!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 13:19:53   
Kami
Pozdravljene user posted image !
Tudi moje noči so pestre. Lulat niti ne hodim toliko, ampak pit! Sicer imam flaško vode zraven postelje, ampak že to, da se skobacam iz enega boka na drugo stran me popolnoma zbudi. user posted image  Pa še naenkrat spijem po pol litra vode. Jest sm res kt hidrocentrala. Sem si dans kupila lipov čaj, bojda naj bi vodo odvajal. V lekarni mi je Ursi čaj odsvetovala v nosečnosti, češ da je premočen. Eviii, ti imaš izkušnje s tem. Ali ga piješ?
Sicer sem pa zmogla obisk nekaj trgovin v dopoldnevu, ker sem želela za Liama kupit škornje na razprodajah. Do 10h je bilo še znosno, zdaj pa nikar ne hodite z doma. Katastrofa! Če bom pri volji in še v enem kosu, bom šla še drug teden dopoldne kaj naokrog, predvsem za moja fanta kaj kupovat. Bi mogla mu nove pancarje pa drsalke kupit.... Bomo vidli, pretegnit se ne mislim v tisti gužvi.
Danes in jutri me čaka fax. Moja mami pravi, da bom verjetno rodila kje na sredi poti med svojimi opravki. user posted image user posted image  Da bi le šlo tako lahko!
Uživajte v teh dneh!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 14:50:29   
marty5
Februarčice, ste vidle?

Prva februarka je že rodila user posted image user posted image user posted image . Na sosednjem forumu sem vidla, da ima petra.horzi sinčka user posted image ...

Me je prav zadelo, da smo zdaj res pa že skoraj na cilju user posted image . Sicer je rodila mesec dni prezgodaj, ampak kolikor sem razumela, je vse ok z obema.

Zdaj pa ostale kar na februar počakat...no, tiste zgodaj februarja, lahko prehitite kak dan v januar, ampak nič pretiravat user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 15:31:45   
Eviii
čaw še os nas...
mi smo danes malo slabo spali. mojemu možeku je namreč mraz (pa prihaja s švedske user posted image ) in mi kuri non-stop. mene pa hormoni kr grozno matrajo in se cele noči potim. ampak raje tako, kot pa da mi on zboli in me pol še česa naleze.
zjutri smo imeli kontrolo ledvic v bolnici v izoli. sm bla naročena ob osmih in pol. sm pršla gor petnajst minut prej. v čakalnici so bli že štirje al pa pet pacientov pred mano. in sm se pripravla na čakanje. ko pa sm sestri pokazala materinsko knjižico, je blo čisto dovolj. sm bla takoj prva na vrsti. ostali so me gledali ko z marsa, noben pa ni reku nič. no, not sm šla ob 8.22 in 8.45 sm bla že v avtu za domov. zdravnici sm pokazala kamen in je kr zavila z očmi, kaj sm spravla iz sebe. mi je rekla, da bo porod zame mačji kašelj... bomo vidli user posted image . kamen je bil iz leve ledvice, tko da tam ga ni več. mam pa še malo peska v levi ledvički. drugače sm pa v user posted image  (od srede novembra) pridelala še cisto na levi ledvici. pa je rekla, da nič ne vpliva na delovanje ledvic in da se bova kasneje z urologom zmenla, kako in kaj...
kar se pa ursega čaja tiče. meni ga je priporočla osebna zdravnica. v lekarni me je samo čudno gledala in rekla, da ga user posted image  ne priporočajo. pa sm ga vseeno kupla. in sm vprašala še g, ki je zame skrbel v bolnici (takrat ko sm bla na obisku porodnišnice), kaj on meni, in je reku, da imajo zdej v lekarnah neko čudno politiko, da ursi čaj odsvetujejo v user posted image . da je ko neka moda. reku je, da ga nej kr lepo pijem, sicer pa ne v velikih količinah (par skodelic na dan), ko imam probleme. in jst ga pijem in na ta način sm se kr hitro pozdravla (moji levkociti so v enem tednu padli iz 2780 na 15). pa tudi pušenjaka sm vprašala za mnenje in je reku, nej kr lepo pijem ursi čaj... tako da kami, ne pretiravaj z njim in bo vse ok.
naš-a user posted image  je zadnje cajte vse bolj živahen-a. danes sm mislila, da imam cel potres v bušiju. kr neki cajta se mi je tresu ko nor. in sm samo gledala, kaj se dogaja user posted image ...
pa imamo res že prvo mamico med februarčicami? morem it malo na sosednji forum še pogledat. superca!!! torej se naše obdobje počasi začenja. bomo vidli, kira bo naslednja user posted image . lahko odpremo stave user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 16:19:23   
tinkatonka
Še en lep popoldanski pozdrav!

No ko sem se pritoževala da me moj user posted image  ni še nič brcnil, sem zato dobila dvojno porcijo do sedaj. user posted image user posted image user posted image  Očitno je bil samo malo bolj len zjutraj. Mene pa valda takoj skrbi, ker drugače že za dobro jutro, ko sem še v postelji dobim brco v pozdrav. A vaši kaj brcajo ponoci in vam ne dajo spati??? Moj je hvala bogu priden in nic ne brca ponoci (moram potrkat ob les), oz. ga ponoci ne cutim. Ko vmes enkrat obiscem wc malo pobrca, pa spet najde svoj polozaj in je mir do zjutraj. Priden priden fantek. user posted image user posted image user posted image

Ja čestitke tudi petri.horzi user posted image user posted image user posted image  Ne morem verjet da je že rodila. No upam da je zuser posted image  in njo vse vredu kljub prezgodnjemu porodu.

No zdej moram pa it. Me starša mečeta dol iz računalnika, ker gresta "počivat" ob igranju pasjanse. user posted image user posted image user posted image user posted image

Čavči!

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 20:46:56   
sarazan
Helou!

Jaz sem pa danes vse uredila na CSD tudi za moža. Najprej so mu v službi nekaj komplicirali s potrdilom, kjer je naveden tudi datum nastopa očetovskega dopusta, potem so ga pa vseeno potrdili "na lepe oči". Obrazec za plače pa ni bil problem, ker mora biti navedenih 12 zadnjih plač do oddaje vloge - vlogo pa mora oddati vsaj 30 dni pred nastopom očetovskega dopusta (za orientacijo je datum PDP). V najinem primeru bi lahko še počakala na decembrsko plačo, ki bo 15.1., ampak sva kar pohitela, ker je tako ena skrb manj.

Moja punčka se premika in brca predvsem podnevi. Ponoči me še ne zbuja. Mogoče zato, ker spim kot top. Zbuja me bolj moj mož, ker zadnje čase nekaj smrčim user posted image  in ga moti user posted image .

Drugače pa, punce, samo perem in likam. Jutri gre v stroj ves blago z vozička in ležalnika, pa prevleka za jogi. Potem imam oprano vse in upam, da do ponedeljka vse pripravljeno za user posted image .
Tale petra.horzi me je kar malo "prestrašila" user posted image  Jaz končujem 35. teden in čist lahko že rodim user posted image . Komaj čakam dojenčka, ampak vseeno naj počaka, da bo "zrela hruška" user posted image .

Imejte lep vikend.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 21:43:05   
wallery
Oj!
jaz sm imela pa danes CTG pa mi sestra reče da še ni nič popadkov videti,ja je bil user posted image  kar malo len ali pa se je ustrašil in je bil raje pri miru.Potem sem bila še pri G.,kjer me najprej pregleda vaginalno,nato pa še ultrazvok in ugotovi da se mi je od zadnjega pregleda 23.12.05 ko je bil že obrnjen z glavco navzdol,zasukal tako da ima zopet glavco gor pod mojimi rebriuser posted image .Če se ne bo do naslednjega pregleda20.1.06 obrnil ga bodo ročno, je še čas in naj se ne sekiram mi je rekla.Mene je pa ravno sedaj strah, bi bilo bolje da mi nebi povedala
papa

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 22:16:11   
ninaki
Pozdravljene punce,

jaz sem bila pa danes spet malo med ljudmi user posted image Tukaj pri nas na vasi se bolj malo dogaja. Oz. sem se prevec nova, da bi se mi kaj dogajalo. Danes sem sla pa ze zjutraj v Lj in se najprej nacvekala z vsemi sodelavci, potem se sla malo potepat, pa v lekarno po vse lekarniske zadeve, potem zamudila uradne ure na CSD. Sem mislila, da bo kaka bolj uradniska stavba, pa je bila navadna stanovanjska, pa nobenega parkplaca nikjer spredaj. Sem 4x zaokrozila z avtom mimo, pol pa kar na zacetku ulice parknila in sla pes. Zamudila 7 min, itak, da mi niso hotele zenske odpreti. Pa slisala sem jih kako se menijo. Ah, kaj cem. Imam se en izgovor, da grem v ponedeljek spet malo v life, he, he, he. Pol sem sla pa se k prijateljici, ki me je pogostila s kosilom in doooolgim cvekom, za posladek pa se v Interspar v shopping - NAPAKA - cela garaza zasedena, Interspar prazen, jaz pa pozabila, da so razprodaje...... Se sreca, da sem sla samo po hrano. Na razprodaje ne grem, saj ne vem kaksno stevilko bom imela potem. Bom rajsi pocakala na drugo leto in kaj od starih cunj mi bo se prav oz. ne bo. Bomo videli. Edino cevlje bi si morala kupiti, pa bom sla kak dan dopoldne, pa malo bom pocakala, da te guzve minejo. Glede na nespecnost, ki se zadnje case spet pojavlja, bi sla lahko ze zjutraj oz. ponoci shoppingirat, he, he, he. Kako je pasalo iti malo med ljudmi. Vceraj sem se pogovarjala z mami pa me je vprasala, ce sem prehlajena, da imam kao cuden glas. Pa sem rekla, ah, kje prehlajena, to sem zarjavela, ker se zdaj z nikomer ne menim zjutraj in mi je grlo total zarjavelo user posted image

Jaz sem danes nakupila vso kozmetiko. Oprala sem ze vse runde, eno moram se speglati. Pol mi pa manjka samo se ene par stvari zame. Bolj mirna bom, ko bo vse pripravljeno. Just in case, mi je ena sodelavka rekla, da je njo prehitelo za 5 t in da ni imela cisto nic nastimano.... 

Aja, pa se to vam povem. Moji hormoni so se vedno v znamenju pucanja in drgnjenja. Kuhinja se sveti kot nova, he, he, he, saj je nova, ampak ni in ni mi dalo miru in sem jo morala spet malo podrgniti. Tako da, punce, ce ima katera kaj za podrgniti, naj javi. Cunjica d.o.o. vam je na uslugo user posted image Zdaj grem pa corit. Lepo spite in kaj fajnega sanjajte in se beremo,

Nina


(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: FEBRUARČICE 2006
6.1.2006 23:04:20   
sazi
Tinkatonka sprašuje o brcanju - moj/a brca NON-STOP. Nimam niti pol ure miru - niti ponoči, niti podnevi. Močno brca - oziroma se razteguje. Nogice se čuti kot precej špičaste, ko se nasloni tam med rebra in kolke, rita pa pogleda ven levo od popka in potem dela kroge tam naokrog - res neverjetno. Tole bo en hiperaktiven user posted image .
Kar se pa razprodaj tiče - imam namen kupiti samo nekaj zimskega za user posted image , pa se ne morem odločiti za vrečo ali pajacka. Pajackov takorekoč nimajo (ali pa so samo roza ali pa preveliki), vrečo pa ne vem, kako naj pritrdim v lupinico - pa takooooo cortkane imajo. No, sem se odločila, da pustim trgovine za 1 teden, saj imam en izpit v sredo, potem pa v akcijo: pregledovanje, kaj sploh imam, pranje, likanje in dokupovanje.
Lahkonoč vsem user posted image  in vašim user posted image  

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: FEBRUARČICE 2006
7.1.2006 9:33:23   
Eviii
pa sem spet prva danes tle.
včiri zvičir smo šle s kolegicami na vičirjo. vsako leto gremo vn za tri kralje (oziroma befano, kot ji pravimo mi) in si izmenjamo darila. jst sm si letos zaželela naročnino na kako revijo, da bom kej mela za brat v naslednjem letu user posted image . so mi punce naročile revijo moj malček. pa zravn sm dobila še eno lušno čajnico v obliki lunice. so rekle, da za moj ursi čaj user posted image . vičirja je bla super in smo se naklepetale. sploh ne vem, kdaj je bla ura skoraj ena in kako sm sploh uspela zdržat do takrat.
naš-a brcač-ica je aktiven-a več al manj samo podnevi. ponoči lepo spimo. samo če se jst zbudim, se tudi on-a malo pretegne, češ mama pejdi nazaj spat in mi dej mir. na wc ponoči ne hodim, tako da mi ni treba vstajat do jutra. zjutraj pa vedno dobim pozdrav za dobro jutro, pa zvičir pred spanjem dobim tudi ene par brcik. čez dan se pa itak moj buši trese ko da bi bil not kak potres user posted image .
prala in likala nism še nič. danes nameravam podret jelko (če je ne bo naš mačkon slučajno že prej demoliral). v naslednjih dneh pa si bom počasi pripravla torbo za v porodnišnico (me je petra kr presenetla in sm se malo zamislila nad samo sabo) in seveda pol pranje in likanje. pa kozmetiko morem še nabavit (mogoče bom pa to prepustila kolegicam al pa žlahti kot darilo ob rojstvu), drugo pa več al manj že imam, vsaj za začetek.
mene te razprodaje ne mikajo niti najmanj. že okoli novega leta je bla gužva vsepovsod. zdej se pa ljudem dobesedno zmeša. in res se mi ne da pol ure parkinga pred trgovinami iskat. pa tudi kot ste same rekle, kaj pa vemo, kako bo pol, ko se bomo čez eno leto vračale nazaj v službo. glih včiraj sm se o tem pogovarjala z eno od kolegic, ki je lani rodila in gre čez en teden nazaj delat. je rekla, da ji ni nič več prou. se je zredila za eno številko in ne more dat več nič nase. in je včiri veselo zapravla 50 jurjev, da ima sploh kej za oblečt za v službo. tako da s tem sploh ne bi prehitevala. odvisno od nas samih, kolko se bomo potrudle po porodu s telovadbo in razmigavanjem.
kako ste ve drugače s telovadbo? jst že od srede novembra ne hodim več na jogo, pa mi je tako pasalo. enostavno ne smem in ne uspem. trudim se neki doma delat kej vaj (predvsem počepe, pa metulčkanje, pa dihanje in sproščanje, pa keglove vaje), ampak ni isto kot v telovadnici, ko smo ble po eni uri in pol (skoraj dveh včasih) čisto prepotene. ko nardim par stopnic, pa že sopiham. bi res rada dobila vsaj malo kondicije za porod.
lep vikend in se še kej beremo kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: FEBRUARČICE 2006
7.1.2006 10:21:17   
tinkatonka
Hojla punce!

Ja očitno nas je petra vse malo prestrašila. No jaz sem cunjice oprala že med novoletnimi prazniki, čaka me še posteljina in prevleke od vozička. Ravnokar pa perem plišaste igrače. Od kar so stali na moji polici v otroški sobi je minilo že kar nekaj časa, pa sem se odločila da jih operem in postavim nazaj na polico blizu otroške posteljice. Pa glede na to, da bo še nekaj časa trajalo da se posušijo sem že danes začela. Pomojem bom imela tam do 15.januarja kot sem imela tudi v planu, vse oprano in zlikano ter pripravljeno. Seznam nakupov v lekarni bom pustila nedotaknjenega do poroda, pa mi bodo medtem ko bom jaz tam v porodnišnici to lepo nabavili. Edino po kar se bom odpravila še v teh dneh je modrček za dojenje. Bom šla kr v Popek. Tam dobiš poleg modrčka za darilo še 10 blazinic za dojenje. Pa je prec en strošek manj. Pa še zelo kvalitetni modrčki se mi zdijo. Mislim pa da so od triumpha. pa glede nato, da so moje joškice že sedaj zelo zelo velike, ko še ni mleka notri, je dobro da si nabavim takega s čim boljšo podporo.

Moj možek danes dela in je v Portorožu. Primorke čuvajte ga! user posted image user posted image  Upam pa da čimprej pride nazaj, ker mi je dolgčas in iz tega dolgčasa se ponavadi razvije moja nosečniška tečnoba. No pralni stroj je igrače ravno opral, tako da grem "delat". Sicer pa zihr pridem še 10001× pogledat če ste kaj novega napisale.

Lp Tina



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: FEBRUARČICE 2006
7.1.2006 15:39:22   
marty5
Uh, punce, kak dan je za mano user posted image .....

Že včeraj zvečer sva šla po še nekaj stvari za user posted image  in so me presenetile razprodaje (sem pozabila, da so...). Kaka gužva! Na srečo vsaj v BC ni bilo hudega - potrebovala sem žabice in še en začetni kompletinček za user posted image . Kakšne številke ve kupujete? Jaz vzamem 62....tisti 58 se mi zdijo hudo miceni.
Danes pa smo imeli rom pom pom doma - vrtali smo krniso za zavese, pospravljali staro šaro iz otroške, ki je bila do sedaj priročno skladišče user posted image  in razdrli smo jelko - to mi je bilo najbolj smotano opravilo....vsi tisti trakci, pa lučke...lepo jo je postavit, en user posted image  pa pospravit.

Kot berem, že vse lepo perete in likate. Jaz začnem jutri. Zdaj sem pospravila in počistila pohištvo in bom imela kam spravljat. Mislim pa, da imam zdaj skoraj vse za user posted image  - vsaj za začetek. Edino še skok v lekarno me čaka - alkohol, fiziloška ipd.


Skratka, danes sem povsem uničena. Zdaj me moj vleče na sprehod in čeprav se mi glih ne da, grem - je tak lep dan in malo svežega zraka ne bo škodilo ne meni ne user posted image .

Fajn se imejte in prečekiram kaj je novega še zvečer user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: FEBRUARČICE 2006
7.1.2006 20:53:30   
Kami
Čao punce,
evo mene še za kako minutke. Dans me spet hudo mučijo popadki. Upam, da jih bo spanec umiril. Se mi pozna, da sem bila včeraj in danes v šoli. user posted image  Ampak super, da sem šla, ker sem se lahko tako osebno še za en izpit zmenila, tudi če bom manjkala na vajah. Zato mi vsako predavanje tako veliko pomeni.
Zdele proti večeru pa spet veselica v trebuhu. Mali je sicer pri miru, mene pa zvija, se mi zdi, da imam 100 sramnih kosti in vsaka posebej me boli user posted image . Trebuh trd kot kamen. Ma, saj bo minilo.
Pa še Liam spet pravi, da ga bolijo lička. No, toliko da boste vedle za svoje, če se vam bojo kdaj jokali, da jih lička bolijo: očitno ga spet bolijo ušesa. Sem mu dala paracetamol pa toplo blazinico, upam, da ne bo šlo v vnetje... user posted image  Glede na to, da je med prazniki ravno spraznil ene antibiotike zaradi škrlatinke, pa še sploh...
Ja, jaz bom kar kupila Ursi v ponedeljek, ker s tole mojo vodo je vse huje. Spijem najmanj 5 litrov na dan tekočine (hrane sploh ne štejem tukaj), lulat grem pa mogoče 5x na dan po kak dcl ali malo več. Ni čudno, da sem kt en balon. user posted image  Lipov čaj nima zaenkrat nobenega učinka, vsaj ne občutim. AUUUU spet popadek.... No, ta bi bila pa hecna, če bi takole rojevala ob tipkanju po tipkovnici...user posted image  Grem rajši ležat. Saj bo minilo, jaz imam še ful planov do konca januarja.
Bodte pridne, ne mi vse rodit čez vikend! user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: FEBRUARČICE 2006
7.1.2006 21:34:19   
sarazan
Čao!

Danes sva bila pa midva z možem umetnika user posted image . Sva risala po stenah otroške sobe pikapolonice, čebelice in metuljčke. Pa sploh ni slabo izpadlo.

Drugače bom pa jutri pripravila torbo za v porodnišnico. Se mi je trebuh nekam dol prestavil, še mami mi je to takoj rekla, ko me je videla. Sicer nimam nobenih popadkov ali drugih simptomov, pa tudi rodila ša ne bi. Ampak, da mož ne bo delal panike... user posted image

Kupila sem si tudi malinov čaj. Mislila sem ga začeti piti šele čez en teden, da se res ne bo kaj prekmalu začelo dogajati.

Pridne bodite in počivajte.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: FEBRUARČICE 2006
7.1.2006 22:03:42   
wallery
user posted image Ola!
Tudi jaz sem se danes nadelala,dopoldan sem čistila po omarah, ...nato so prišli na obisk moževa sestra,pa tašča in tast no in ko so odšli sem se lotila še likanja sm zaenkrat še na začetku pri plenicah za široko povijanje(danes sm jih zlikala cca 50  (nekaj jih še moram -svoje +prijateljičine da mi jih ne bo potrebno takoj po rojstvu )+ostale moje, moževe in Nikine cunje)ostalo se še suši nekaj pa moram še oprati tako da me jutri čaka še dosti dela,zdaj sm pa tako utrujena pa križ me user posted image boli.


Na razprodaje pa tudi ne bom šla  preveč gužve mogoče bom šla pogledat ko se malo umiri saj moram kupiti še kakšno oblačilo zauser posted image   ob odhodu za domov,
kakšne velikosti -št. pa ste pripravile ve za odhod iz porodnišnice


_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 9:35:37   
jasnica
Dobro jutro,
spet se po dolgem času oglašam,kot ponavadi po pregledu.V petek sem imela UZ v porodnišnici in sem spet čisto zmedena. Moja user posted image ima komaj 1600g, vsaj pol kg premalo, ker še vedno ne dobiva dovolj hrane. Čez 4 tedne imam pregled in takrat obstaja možnost da mi sprožijo porod ali pa naredijo carski rez, takrat bom 3 tedne pred PDP.Baje je bolje če živi zunaj maternice. Mene je pa iz minute v minuto bolj strah, živim v popolni negotovosti ker ne vem kako se bo vse skupaj končalo. Strah me je poroda, samo še jokam kot kakšen otrok. Najmanj od vsega pa si želim umetne popadke, ker je ravno zaradi tega sestra od mojega fanta prizadeta, ker je imela med porodom umetne popadke in je dobila udarec v glavo.Stara je 28let,po obnašanju pa na stopnji 12 letnega otroka.Njuna starša sta letos umrla, nama pa je ostala njegova sestra ki živi z nama in resnično nimam želje in moči za še eno takšno osebo, tako da NOČEM umetnih popadkov! Berem o carskem rezu in ni nikjer nobene spodbudne besede.
Poskušajte uživati do konca in čim manj črnih misli!

Pozdravček

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 9:57:59   
marty5
Dobro jutro februarčice user posted image !

Jasnica, držim pesti, da bo z user posted image  vse ok. V tolažbo naj ti povem, da je ena sošolka s faksa imela podobne težave kot ti - non stop so ji govorili, da user posted image  zastaja v rasti in je imela tudi stalne preglede. Res je rodila malo lažjega otroka, ampak je danes pri 7ih mesecih, že prava korenjakinja user posted image  in nič ne zaostaja za vrstniki.
Glede strahov pa.....se pridružujem klubu user posted image . Strah me je vsega - od CR, umetnih popadkov in seveda najbolj tega, da bi bilo z user posted image  karkoli narobe. In kaj naj? Edino, kar lahko naredim je, da si govorim, da bo vse ok in skušam ne mislit na to. Ni lahko, ampak z delanjem skrbi je le eno gotovo - škodimo tako nam kot user posted image ....To mi moj user posted image  non stop dopoveduje. Na določene stvari nimamo vpliva in lahko le upamo na najbolje. Sem zdaj pametna, ampak verjami, da so trenutki, ko me preplavi tak strah in panika....

Gremo na bolj pozitivne teme user posted image . Očitno v teh dneh vse isto počnemo - smo gospodinje, umetnice......Midva sva včeraj po sprehodu tudi "krasila" otroško sobico. Ker nisva kaj prida umetnika, sva si nabavila trak za steno in šablone, ki jih samo nalepiš. Moram reč, da sva se vseeno namatrala - tisti trak ni tako enostavno dat gor. Je pa prišlo lepo - jaz se sobice kar ne morem nagledat user posted image . Ko še malo uredim in pospravim, bom naredila kakšno slikco. So mi slikce v albumih na RR marsikdaj dale kako dobro idejo.

Tudi mene zanima, kakšne številke oblačilc ste nabavile za odhod iz porodnišnice in prve dni/tedne? Kot sem že napisala - moja oblačilca so št. 62. Tudi prodajalka mi je rekla, da so tiste številke 58 bolj za manjše otročke oz. nedonošončke. Če bo treba bom pač še kakega manjšega kupila - upam pa, da ne bo treba user posted image .

Jutri imam ogled porodnišnice. Malo me je strah.....ena kolegica je rodila lani aprila in je bila vseskozi zelo korajžna glede poroda.....do ogleda porodnišnice, kjer je ena user posted image  rojevala in tako kričala, da se je od takrat dalje začela noro bat poroda user posted image . No, upam, da bo meni prikrajšano, ker se že tako kar malo bojim vsega skupaj user posted image . Morda pa mi strah preženejo user posted image ....nikoli ne veš.

user posted image  lepo preživite nedeljo in čim manj skrbi vsem user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 8.1.2006 9:59:55 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 11:37:57   
tinkatonka
Dobro jutro!

No zdele sem pa prov slabe volje. Ste prebrale zgodbo od naše februarčice jery?? Res mi je iskreno žal, da se jima je to pripetilo in sem prov jezna na nekatere zdravnike, ki hodijo v službo samo zato, da imajo konec meseca plačo, niso pa popolnoma nič odgovorni pri svojem delu. user posted image user posted image user posted image

No tudi pri nas doma smo žalostni in zaskrbljeni user posted image user posted image . Tašča je bila v petek sprejeta v bolnico zaradi bolečin v hrbetnici in pljučih, ki se ji vlečejo že en mesec. Je jemala že antibiotike pa ji ni nič pomagalo. No včeraj dopoldne pa so ji kr naenkrat začele mrtvičiti noge in je hroma. Ne morem verjet, da to lahko pride kr tako iznenada. Pod popkom nič ne čuti...zaenkrat diagnoza vnetje kostnega mozga. Zdravljenje vsaj 6 tednov z injekcijo vsake 4 ure. Prov grozno se vam ne zdi. Moj mož je čisto na tleh. Že tako je bolj čustven take stvari ga pa sploh prizadenejo. In sem v vsej svoji nosečniški tečnobi zdaj tako pazljiva, da mu ne težim, čeprav bi se najrajš na trenutke kr na trepalnice postavila, ampak se držim nazaj, ker vem da ga pa zdaj res ne smem obremenjevati z mojo tečnobo. Vem kako hudo bi bilo že meni, če bi se to dogajalo z mojo mamo. No pa še moj fantiček me bolj malo brca. Pomojem zato ker smo vsi zdaj malo v stresu in to čuti tudi on. Sploh zdej ko sem prebrala zgodbo od jery bom še bolj pazljiva.

Jasnica...upam da bo s tvojim dojenčkom vse vredu. user posted image user posted image user posted image  

No tako...ne morem napisati kaj veselega in pozitivnega ker se sama počutim zelo slabo. Upam da mi misli kmalu uidejo vsaj za trenutek kam drugam.

Lp Tina


p.s. upam da vas nisem preveč zamorila. Nekje se moram izpovedat.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.1.2006 12:10:44   
marty5
Tudi jaz sem zdaj videla jery-in post in ga kar nisem mogla prebrati do konca. Znova in znova se zavedam, da je roditi zdravega otroka pravi čudež. In jaz se sekiram, ker user posted image  še ni obrnjen na glavico user posted image . Če bo to največji problem, sem prav srečna! Ne glede na vse kar se dogaja, pa moramo ostati optimistke - že zaradi naših user posted image , ki si zaslužijo le najboljše.

Tinkatonka, žal mi je zaradi tašče. Verjamem pa, da bo ravno veselje ob prihodu vašega  user posted image  pomagalo, da bo zdravljenje in okrevanje potekalo čim hitreje. Ne bi ji mogli priskrbeti boljšega zdravila in razlog, da čim hitreje pride k sebi. DRžimo pesti user posted image user posted image user posted image , da bo kmalu vse ok!

Uh, danes je bolj težak dan....najboljše, da pridobimo malo energije in boljše volje s kakim sprehodom na svežem zraku....

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?