|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
7.4.2006 11:47:41   
petka
Mah Lenika, jest mam že ves čas na litre takega izcedka... baje to niso glivice, če nima vonja (ampak jest se vseen mažem z Multyginom, pa nič ne pomaga), moja ginekologinja prav "Jah gospa, malo manj se umivite, sploh z žajfo pa bo vse ok user posted image  - če to pravi ginekologinja, ki je primarij porodnega bloka v porodnišnici bo že res... ) Jest sam upam, da mali ne bo fasal glivic med rojevanjem in jih podaril še mojim joškicam user posted image  in oh in sploh.

Sicer pa pazite na svoje user posted image , začelo se je obdobje špikanja, pikanja, tiščanja.... ja naš mesec se bliža!!!!user posted image

A katera ve (vem, da je ta debata že bla, pa se res ne spomnim), kdaj se dobi denar od paketa oz. koliko dni po prejemu odločbe??? Jest sm čist brokeuser posted image .

pa pa, pa uživajte v sončku

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
7.4.2006 11:56:36   
lenika
Petka si me malo potolažila. Kar se tiče denarja od paketa. Jaz sem oddala vlogo nkje na začetku meseca marca, odločbo pa dobila 2 dni po tem in mi je na CSD rekla, da bom denar dobila nakazan 12. 4.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
7.4.2006 12:25:07   
majamo
Hojla majčice

Moje akne in mozolji po dekolteu in vratu so se malo umirili. Groza.  Sicer je bolje ker novi ne nastajajo, samo bo pa po moje koža kaki mesec al pa še več rabla da se popravi. user posted image  
No danes sem bila spet na kontroli rasti našega velikega user posted image  in že ima 3.300 g. v 35 t.  Mere ma prave, da počasi pride na ta svet, sicer je pa bolje da še malo počaka tam not.  Drugače je pa vse ok. 

Petka meni so rekli na CSD da vsakega 15. v mesecu izplačujejo, seveda če daš vlogo do 31 v preteklem mesecu.   Je pa 58.000
Jaz sem odločbo tudi dobila v roku 1 tedna oz. mislim da 10 dni, par dni kasneje pa tudi odločbo o porodniškem nadomestilu in o por. dopustu. Tam pa tak čudno vse obrazložijo da ne več kak pa kaj. 

Piše kolko bom dobivala bruto, nič pa o tem kaj vse ti odtegnejo pa kolko dobiš na TR.  Kolko sem si jaz računala, če bodo obračunavali tako kot plačo, bom dobila krepko manj porodniške. 40.000 do 50.000 manj.   user posted image     To se nam bo pa lepo poznalo v blagajni.    Pa so mi  ene ženske ki so že ble na porodniški govorile, kak so dobile lepo porodniško, kolko večjo kot plačo.   Res ne vem kako in kaj.   Ko sem klicala na CSD če bi mi to razložilipa je bilo ženšče tako sitno, povedala mi pa ni prav nič.

No če ve katera kako je s tem nadomestilom naj pove, da si lahko malo skalkuliram, kolko krat na dan bomo lahko preoblačili  plenice našega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čav

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
7.4.2006 12:28:14   
lenika
Majamo jaz sem tudi dobila zapisano na odločbi v bruto znesku, sem pa videla, da je to povprečje bruto plač v zadnjih 12-ih mesecih, tako, da mislim, da se porodniška ne bo bistveno razlikovala od plače.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
7.4.2006 12:47:26   
majamo
Lenika saj jaz tud mislim da bo tako ja.  Samo je hudič, ko tukaj ne dobiš nič prevoza in malice.   Sej meni je pri plači to ful lepo naneslo zdaj pa tega ne bo.  Kaj čmo.   Namesto da bi nam dali še kaj zraven!user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
7.4.2006 12:54:10   
aja
Punce, na strani CSD Ljubljana Šiška si lahko izračunate koliko boste dobivale. Pri meni je celo malo več kot je bila plača.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
7.4.2006 13:24:36   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Moj mozek ima pa danes in jutri neko (kot on pravi bull shit) izobrazevanje na obali.

Moj tut user posted image  - na obali. Zdaj mi še reč, da je v  hotelu Slovenija....user posted image  

No, dober dan najprej,
danes sem res zgodaj vstala - (razlog beri zgoraj - sva se morala še orng posloviti in si stalati napotke user posted image  ) , nato sem bila srednje do skoraj zelo depresivna, otrok ni blo več - šola, pa sem modro sklenila, da bo najbolje, da grem do moje frizerke. Najprej me je čudno gledala, saj sem že tri tedne nazaj rekla, da do poroda res ne pridem več, potem se me je pa vseeno usmilila, čeprav ni imela v bistvu kaj početi z mano. Malo me je pristrigla, stanjšala to mojo grivo, pa lepo nafenirala.... V bistvu sem taka kot prej, sam boljše voljeuser posted image user posted image

No torej, tudi jaz samska, sanjala danes ponoči nisem oz. se ne spomnem, če sem...MarijaPO, tvoje sanje so vedno bolj...khm.... Sem pa danes, ko sem šla od frizerja, kupila še en pliš komplet za user posted image  - po moje ga bo oblekel vsega skupaj enkrat - ampak.... pri tem muhastem vremenu nikoli ne veš, morda bo pa začetek maja snežilo.user posted image user posted image

Grem še malo prebrat forum, pa pridem še kaj nazaj, papa.... B.

< Sporočilo je popravil Barbs -- 7.4.2006 13:28:27 >

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
7.4.2006 14:52:46   
mojsoncek
Moj tut - na obali. Zdaj mi še reč, da je v hotelu Slovenija....

Moj je oz. naj bi bil v hotelu Barbara v Fiesi. Se je pa odlocil, da pride kar danes ze domov. Kot pravi ima doma bolj pametne stvari za poceti... je rekel, da ga boli grlo in da se ne pocuti najbolje user posted image .

uzivajte cez vikend... pa pa

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
7.4.2006 17:29:36   
sonca
Ojla!

Samo da se vam na hitro javim. (brala bom kasneje, ker nisem brala že kakih 14 dni). Pristala sem v bolnici, ker imam neredne popadke. Dobila sem tudi injekciji za razvoj otrokovih pljuč. Dopolnila sem 33 teden in moj G je rekel da upa da bo še vzdržal vsaj 2 tedna not. Zgleda da bom prva rodila med majčicami. Vam javima ko rodim, zvedela pa sem da imava fantka.

Fajn se imejte in uživajte.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
7.4.2006 17:44:43   
Barbs
Sonca,

kaj naj rečem - drži se !user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
7.4.2006 19:04:00   
lenika
Sonca drži se in nič ne prehitevaj, jaz moram še rodit pred teboj. user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
7.4.2006 19:10:35   
petka
Sonca,
res držim pesti, da bo malček palček se malce zdržal, itak pa bo vse ok!!!! Ravno sedaj je rodila prijateljica (1 dan pred rokom!!!), ki je imela take težave od 30.tedna... tako da...

Zdaj grem pa na en malinov čaj, trebuh mi že dva dni nekaj otrdeva, ampak je user posted image  spet zelo aktiven, tako da... si po eni strani že kar želim, pa dohrtarji tut, da bi se začelo, pa nič user posted image .... sem pač pataloška nosečnica v najboljši formi user posted image

papa

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
7.4.2006 20:02:21   
puncica
sonca kaj naj rečem, DRŽI SEuser posted image user posted image

Sicer pa smo bili mi včeraj v nabavi in to v najhujšem sneženju, kupl končno avtosedež in to maxi cosi, ker se mi zdi da je še najboljš, pa otrok ni tako puklast noter, kot je bila naša punčica v enem x sposojenem sedežu, ko se mi je res smilila, tle pa je bol v ležečem položaju. Pa nabavla:
- malinov čaj, mi je rekla una v Baziliki da naj ga pijem tri tedne prej, ne prej, pa še
- blazinice za prsa pa
-ene krpice za tamalga umivat, ker na začetku bomo prakticiral vodo in ne une robčke
- ja pa še welleda olje za masažo presredka, sam če mi bo kej ratal pa ne vem, ful si želim da me tokrat ne bi rezal in bi vse naredila, tako da se bo treba kr spravt masirat un predel spodaj, mojmu pa raj ne rečem, ker pol bo pa čist blesov.

Ja in potem pridemo domov in imamo doma več kot 20 cm snega mater, zdej je še vse belo pa je cel dan sonce sjal, ma poln kufer ga imam mater.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
7.4.2006 21:09:51   
TiaSara
Sonca zdržita še malo, mora pa res Lenika prej priti na vrsto!

Ne vem kaj je ta vikend, ampak jaz sem tudi sama - no, danes in jutri. Je prav žalostno. Sicer sem pa jaz sanjala, da je moj user posted image  oslepel, potem ga je pa še avto zbil in je imel zelo grdo rano na strani... V glavnem groza. Sem ga šla zjutraj takoj orng prečohat.
Sicer sem pa danes nekako povožena in mislim, da bom šla kar spat. Čez dan sem šla na sprehod, pa sem se po 10 minutah obrnila, ker sem se počutila povsem zanič. No zvečer sem šla še enkrat, pa je bilo bolje. Ampak sem se pa zmatrala!
Aurora user posted image user posted image user posted image  za zadnji delovni dan - res paše biti doma! Cofek, zate pa držim pesti, da ti čim hitreje mine.

Pikicaa - no torej bova vsaj dve, ki bova spremljale vse ostale majčice pri velikem dogodku. Lepo, pa malo se bova tolažile, ko bova postajale nestrpne. Moram reči, da sem jaz že sedaj malo (čeprav vem, da je še zelo prezgodaj - konec koncev moramo še sobico zrihtati).

No, lepo noč s čim manj sprehodi do WC-ja vam želim!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
8.4.2006 9:17:50   
lenika
Dobro jutro majčice.

Danes imamo pa mi lep sončen dan in sem takoj bolj vesela. Upam, da bom zbrala kaj energije, da bom šla na kakšen krajši sprehod in da me ne bo preveč navzdol tiščalo. Kar se tega tiščanja tiče, sem opazila, da se zjutraj navadno dobor počutim, pozno popoldne in zvečer pa se to tiščanje stopnjuje. A je pri vas tudi tako?
Včeraj zvečer me je enkrat tako zagrabilo, da sem mislila, da mi bo medenične kosti kar narazen potegnilo, nato pa je popustilo in je bilo bolje. Ponoči se je vse skupaj popolnoma umirilo, tako, da sem super spala.

Punčica midva imava tudi maxi cosi, se nama je tudi zdel najbolj primeren, upam, da bo res tako.

Drugače pa imamo mi sedaj že resnično vse pripravljeno, tudi torbo za v porodnišnico in sedaj samo še čakamo. Me je pa strah kot verjetno marsikatero, ki je prvič noseča, da ob tem vsem špikanju in bolečinah ne bom vedela kdaj gre za res. Tako da Barbs, Punčica in mogoče še katera punca z iskušnjami, vse informacije so dobrodošle.

Lepo se imejte v tem prelepem sončnem dnevu, javite se kaj in nič ne prehitevajte, sedaj so na vrsti aprilke, potem pa najprej me iz začetka meseca maja.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
8.4.2006 13:40:00   
petka
Jest sem totalno nevedna (in danes malo zblojena, ker smo ga včeraj do 3h zjutri žuraluser posted image ).
Ampak a mi lahko ena pove kaj za user posted image  je to HLADNA STERILIZACIJA (tako piše na trakcu za dudo, da je treba hladno sterilizirat - samo oprat al kaj user posted image ).
Pa še to... katere stvari je treba sterilizirat (glavnička in krtačke za laske verjetn ne?)

Sem res takoooo utrujena, da sem se kar k babi na kosilo prijavla... bom raj dons mal na sončku počivala, baje bo potem spet dež user posted image .
V postelji se pa tudi jaz težko obračam s to raztegnjeno in bolečo medenico, zraven tko jamram user posted image .

lep vikend

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
8.4.2006 15:23:03   
Mari71
Punce,
pa dejte lepo tako kot Anglezi v vrsti za avtobus stat v vrsti za PDPuser posted image . Kaj se neki prerivate spredajuser posted image ?
Vam samo javim, da grem v torek enajstega aprila na odvez cerklage in da če se do cetrtka ne javim, se prav gotovo že kaj dogaja tam v LJ porodnišnici. Bolj bi mi bilo, da mali še malo počaka (PDP 06.05.2006, danes smo skočili v 37.teden), pa vseeno.
Še to: jaz sem danes tudi brez mojega user posted image  (pa da nimajo ti kje kak skrivni zboruser posted image ?).
Uživajte v sončku! 
Pozdravček vsem majčicam!

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
8.4.2006 17:11:25   
lenika
Spet jaz. Sem bila zunaj na sončku približno 2 uri in je bilo krasno, le da sem sedaj zmatrana kot, da bi pretekla maraton.user posted image Ja no še malo pa bo bolje.
Mari 71, vso srečo in upam, da se še kaj javiš, kajti rok imaš le en dan pred menoj in zato raje še malo počakaj, če pa ne, pa tudi ni nič hudega, ker so naši malčkiv 37. tednu resnično že dokončno razviti in jim ne bo nič hudega tudi, če malo prej pokukajo na svet.

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
8.4.2006 17:40:01   
Barbs
O punce,

sam da se malo prklopim. Tudi moj user posted image  je nepričakovano že včeraj pred deseto uro zvečer prišel s seminarja, tako da.... mojsonček - zgleda, da jih je ta nosečnost orng prijela. Je komentiral, da ne bi mogel normalno it ven s tipi, pa žurat, pa spat v hotelu, ker bi ga skrbelo, kako je doma. No prav, bila sem kar vesela, ker sem imela neke čudne "popadke". Ampak, dobesedno. Lenika, sprašuješ, kako boš vedela... Povsem natančno , boš videla. Po vseh teh bolečinah in špikanjih in ne vem še čemu, je mene sinoči čisto rahlo začelo grabiti na obeh straneh trebuha - v predelu - višini, kjer naj bi bili jajčniki nekoč.... ne znam ti opisat natančno - na obeh straneh hkrati me je rahlo "prijelo", kot bi me hkrati priklopili na elektrodice ( ne vem, če si že kdaj npr. bila na kaki masaži, ko ti priklopijo neke štromčke za topit špehec" - verjetno ne, ker si še mlada... jaz pa user posted image user posted image  )  skratka, je zabolelo ( niti ni bila bolečina) , prijelo na obeh koncih hkrati, s strani se je rahlo razlezlo proti osrednjemu delu trebuha in tako par sekund "obviselo v zraku" ... nato pa popustilo.... Najprej nisem bila pozorna, potem pa se mi je to še dvakrat ponovilo, čez kake pol ure in čez kako uro... Potem sem natanko vedela, kam to "bolečino" uvrstiti in sem se je spomnila izpred let. Nato se ni več ponavljalo. Na vcju sem imela tudi več sluzi kot običajno, vendar nič krvave, tako da nimam pojma, ali se mi čep že lušči user posted image    Če bi se tiste bolečinice stopnjevale, če bi postale redne, npr. najprej na vsako uro, potem pa skoz manj, potem je to znak, da se je začelo, sploh, če bi začel še križ mal bolet. No, pri meni se je čisto ustavilo in danes je ok, ampak mi je user posted image  povedal, ko me je gledal, ko sem prišla izpod tuša, da je evidentno, da se mi je moj trebušček spustil. Ker prej je bil zelo visoko in štrleče, zdaj pa kar neki... tako da user posted image  Ne vem... Popadke boste gotovo prepoznale, nč bat.user posted image

Danes sem šetala okrog, pojedla ribo in ananas, malinovega čaja pa sploh ne upam pit zdaj. Vseeno malce prisluškujem, če se slučajno kaj dogaja. V sredo imam Stankota user posted image  pet do desetih dopoldneuser posted image , imava zadnji UZ na ta boljši mašini in bomo videli, kaj bo povedal.
Petka, bom pogledala mal, kaj bi lahko bla hladna sterilizacijauser posted image  , TiaSara, kar se tiče sanj greš počasi po Marijinih stopinjahuser posted image , Mari, ti pa pazi nase, ko te "odvežejo" - sicer boš pa tam na dohvatu ruke, tako da... boš morda res ta prva majčica, če ne bo sonca ( upam , da je danes vse vredu z njouser posted image )Punčica,čestitkam za avtosedežuser posted image , mi imamo kar lupinico avtofix chicco, ki jo bomo potem po nekaj mesecih zamenjali s ta pravim sedežem za v avto....
Grem še mal krake gret ven.. pa zvečer še kaj zatežim user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 8.4.2006 17:43:57 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
8.4.2006 20:04:36   
cofek
punce, kaj je zdaj to - vas dva dni ne berem, pa ste že skoraj vse v porodnišnici?! user posted image eeej, ustavite konje, saj se je april šele začel - me smo v drugem krožku...

sonca, držita se!!!

drgač mamo pa tudi mi maxi cosi, ker imamo tudi quinny voziček in se mi je zdel še najbolj primerno to lupinico kupit (tudi namesto ležalnika).

tele naši očkati so pa res pozorni, ne? očitno so se vsi odpravili na zahod (moj je šel kao v Verono), pol so se pa najbrž nekje dobili in odločili, da prej pridejo domov (user posted image je bil doma za kosilo user posted image ).
glede spanja pa tole: sem imela precej burno noč - zaspala sem okrog 11h, nakar me ob pol 1h zbudi trušč in sem že študirala, če ni slučajno napa padla dol, pa ugotovim, da je bila samo ura v kuhinji -da ne omenim kako je bil naš čuvaj (user posted image ) prestrašen (kaj bi šele bilo, če bi nekdo res vlomil k nam....user posted image )- in ker se je razbilo steklo sem morala zadevo še posesat. In končam in grem na stranišče pa nazaj v posteljo, ko slišim, da se je pokvaril kotliček in sem mogla še to popravit,... pa sem se čist zbrihtala in je šlo spanje do pol treh,... pa ob pol 5h spet na stranišče, ob 6h pa vstat,...

Barbs moram priznat, da bi take simtome jaz gladko spregledala in jih pripisala premikanju user posted image . drgač me je pa ravno včeraj bolel križ,...user posted image .
izcedek imam pa itak že od začetka nosečnosti...
no, pa ne bom delala panike, ker sem danes še vedno noseča user posted image .

danes pa upam, da bom kaj boljš spala,...
uživajte, lp t

< Sporočilo je popravil cofek -- 8.4.2006 20:22:01 >

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
8.4.2006 20:07:53   
puncica
Ojla punce
No mi smo pa dans končno preuredil sobico kjer imamo računalnik in kavč, tako da bo šla naša punčica tja spat, no danes še ne so ate djali bomo vidl kdaj se bo ati tako opogumil da jo bo dal sem, se mi zdi da mu je kr mal hudo, ker tamala je ful na njega navezana in vedno ko se ponoč al pa zjutraj zbudi gre k njemu ko jo dam v zakonsko postlo, zdej pa kr neki cinca user posted image

Sicer smo pa imel zjutraj tud boje, no moj me neki po stran gleda, ker pravi da zavijam z očmi ko kdo pride pa kaj ko mi gre na živce ko se ravno takrat kdo nacrta pa bum noter pa DOBER DAN na ves glas, ko spravljamo opoldne tamalo spat, to me pa res živcira, sej potem pa me še trebuh mot, potem pa sem še jokala, ker me je napizdil da naj se mal lepš obnašam, pa potem me noben več ne mara in kaj sledi smilim se sama seb in sem najbolj boga nosečka na svetu, pa vse me tišči, pa kolki bolijo, pa še tamal ni nikol prmir v trebuhu. No sej potem sem se skulirala, moj se pa še vedno drži ko limona, no mi je pomagal punčico skopat pa se mi zdi da od kar sem mu rekla da kaj sem mu naredila da vse neki meče po tleh pa se drži ko limona je mal bolš, no sej se bo že unesel če ne prej jutri, ko je dirka skoz našo vas, pa bo ves blažen spet avte gledal.

TiaSara ja groza kakšne sanje, sej jst sem tud imela neki podobnega groznega pa se zdejle sploh ne spomnem, ja sej itak ful hitr pozabim user posted image greš pa res po stopinjah Marije user posted image

lenika ja glede popadkov, se mi zdi da jih imam jaz že od enga 24 tedna naprej, vsake tolk časa me boli glih tako kot pri popadkih pa trebuh otrdi pa to, sem pa ugotovila da je večino bilo krivo to da sem nosila najlonke in me je dol tiščal al pa če sem imela preveč prtisnjene hlače. Je pa res tako da bolečina gre od križa naprej v trebuh in je podobno kot pri menstri sam da je lahko močneje, pa traja nekaj sekund/minut, pa popusti, ja pa trebuh ti otrdi takrat, no neki takega se men dogaja.

petka glede hladne sterilizacije pa se mi zdi da to pomeni, da daš v mrzlo vodo, pa daš neke tablete noter, ki se kupijo prav za hladno sterilizacijo in to je to, pustiš mislim da čez noč in se stvar sterilizira. Tablete menda prodajajo v DM, nisem pa sigurna.

mari71 a tebe bodo pa kr odvezal user posted image , ne zamert hecam se, tako boš vedela da bo šlo pa zdej zares a ne, no upam da počakaš še kakšen teden, pa da boš vstopila v majevski mesec.

Barbs tvoj opis popadkov, pa pri men sploh ni podobn se mi zdi user posted image , ja no, mogoče jaz drugače doživljam, ker se tud men dogaja tu pa tam, da se mi zdi da imam popadek a nič rednega in kritičnega.

Ja nič punce uživajte, jaz pa grem pogledat če tamala punčica že spi, mater zdejle me spet pikec v trebuhu tako pod rebra tišči, da morm kr ravn sedet user posted image , mogoč ga moti tipkanje

LP

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
9.4.2006 8:22:24   
lenika
Dobro jutro majčice.

Jaz sem spet zgodnja tukaj, ker je bilo moje spanje spet bolj slabo. Okrog enih ponoči me je zbudilo nekaj, čemur bi jaz lahko rekla popadki, vsaj mislim, da so bili, potem pa so prenehali in zopet sem zaspala nazaj, dokler me niso zbudile bolečine v želodcu, ker se Matic očitno vse preveč opira nanj. Nato končno spet zaspim nazaj in me zbudi boleč pritisk na mehur in tako šibam na wc, tam pa samo nekaj kapljic in nazaj v posteljo. Ob pol sedmih se zbudim z bolečinami v križu od ležanja in premetavanja in kar ne morem več spat, zato vstanem.
Saj vem, da samo jamram, a nekomu se moram potožit, ker zadnjih nekaj dni je ratalo pa že res težavno.

Me pa zanima, koliko kaj ve pojeste? Jaz pojem bistveno manj kot sem pojedla v zadnjih nekaj mesecev, ker mi user posted image  precej pritiska na želodec in če preveč pojem, me takoj začne bolet želodec in nekaj boleče črvičit. Moram pa tudi precej pazit pri izbiri hrane. Če jem sladkarije ali kakšno težko hrano, me poleg bolečin začne mučit še zgaga.

Sicer sem pa danes stopila v 37. teden in upam, da se mi bo trebuh kaj kmalu spusti, pravijo, da je potem bolje in ne pritiska več tako na želodec in čutiš pravo olajšanje.

Joj sem danes zatežila. Upam, da se ve počutite bolje in da ste v redu spale.

Lepo se imejte. Jaz bom upam šla danes kaj ven na sonček in se bom mogoče potem kaj bolje počutila.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
9.4.2006 9:23:38   
Barbs
Dobro jutro ,

spanje user posted image user posted image user posted image user posted image .................. na obroke, z vmesnimi kotaljenji do vcja. Kakor se grdo sliši, se tolažim z dejstvom, da nisem edinauser posted image  Pa poskušam zdaj novo taktiko- popoldne zadremam za slabo urco in se potem potrudim ostat budna vsaj do 23h in čez in potem ko zaspim, spim vsaj do treh v enem kosuuser posted image  Potem pa ob petih, pol sedmih, danes sem celo zadremala nazaj do pol devetih, ko mi je iz kuhinje pridišala kava. Odlutam na vc, se na hitro malo poškropim in še v spalni kar v kuhinjo - zajtrk, kavica s kakavčkom posuta, sosedov kruh s semeni... Začetek dneva je takoj lepšiuser posted image  Če sem poštena mi ni nobene sile, res.
Glede popadkov; ja, seveda je odvisno, kako in kje se začne, v hrbtu spredaj... Balaševič bi rekel "princip je isti, sve su ostalo nianse"user posted image  Prebrala sem, da je eni user posted image  ginekolog rekel, da bo vedela, da ima popadke po tem, da ko jo bo zgrabilo, se ne bo mogla premaknt, da se bo kar za mizo prjela in počakala par minut...user posted image  Jaz sem si s popadki še lase sušila pri tamali, pa kavo popila, pa pregledala, če je vse v neseserju, pa takeuser posted image ... Lenika in punčica, mene tudi vsak večer in del noči še matra, ampak opažam, da je zjutraj boljše. Tudi če so popadki zvečer, niso tapravi, ker minejo.. No ja, bomo videli. Punčica, upam, da se je dragi že pomiril - čisto te razumem, da si sitna; mene je naprimer zadnjič kar malo s tira vrglo to, da je mojega en kolega poklical, če lahko pride iskat neko kaj jaz vem katero reč za računalnik. In valda je rekel ja. Nato je prišel kolega skupaj z njegovo punco, z buteljko, čokolado za otroke , in tisto "nekaj iskat" se je obrnilo v čisto pravi obisk, za sedet in nakladat, jaz pa utrujena, ker smo ravno prišli s Primorske. Nekaj časa sem se trudila, potem pa ( priznam, grdo od mene, ampak...user posted image ) rekla, da mi je ful hudo in da se moram it mal vležt. Nato sem gladko šla počivat, dragi pa je bil kulturni animator. In se sploh ne ukvarjam z mislijo, kdo je zameril in zakaj in če je...user posted image

Še danes dopoldne nekaj sončka, potem pa spet menda šit. Itak sem žalostna, ker ima tamala tamala od jutri naprej teden življenja v naravi in ji moram spakirat rukzak pa bobija. Saj vem, da se bodo imeli fajn, ampak... hormoni !!!!! Ful mi je hudo, ker želim, da smo kar vsi vsak dan doma, da jih zvečer vse polupčkam... user posted image  Eh...

Se še kaj oglasim, lepo nedeljo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
9.4.2006 10:58:07   
sonca
Pozdravljene!

Najprej vse najboljše za rojstni dan Mariji in Barbs. (upam da sem prav napisala). Vidim da imate ostale tudi popadke, me pa veseli da ste že daleč (37 teden). Jaz bom v torek imela polnih 34 tednov, kar je konec kritične meje in bom lahko mirno rodila ( baje ti po tem tednu več ne zaustavljajo popadkov). Jaz večino časa ležim in pijem magnesol, kar je proti krčem ( in mene ponoči zgrabi krč v nogo- me je tak bolelo da zjutraj hodit nisem mogla -  mislim da meni ta magnesol nič ne pomaga).
Danes bo baje ful lepo vreme, jutri pa spet dež user posted image .
Hvala za vašo skrb zame.
Se še slišimo.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
9.4.2006 11:43:26   
lenika
Sonca me veseli, da si še vedno doma in, da si bolje. Zdrži še kakšna dva tedna, potem pa resnično ne bo več panike. user posted image

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.