Barbs
|
Jutro... smo še vse? Nekam slabo kaže.... no ja, bo že punčica poročala, ko dobi kak sms-ek. Spet nekaj mojih mnenj : Žabice za pod komplet ; jaz jih bom vzela in mu jih tudi oblekla , ne glede na to, kakšno bo vreme... Imam pa za na vrh en bombažni, pa en ne debel pliš kompletek - bom raje to dvoje zbirala, al eno al drugo... nekak mi ne sede,da bi kar na gole nogice oblekla pliškota - mogoče zato, ker je brez stopalc. Imam tiste kompletke body + hlačke(do pasu) s stopalci iz čisto tankega bombažka, kot neko spodnje perilo mi deluje in bom dala na golo kožo - tetra majčk nimam in jih tudi ne bom uporabljala, niti na začetku ne, ker so povsem neuporabne. Torej za domov : body z rokavčki, hlačke s stopalci - oboje bombaž, potem čez pajacek bombaž ALI komplet pliško (hlačke + majčka), nogavičke, kapica bombaž + majica (jaknca) s kapuco (REZERVA; če bi zelooo zeblo) in obvezna odejica za pokrit v lupinici. Se mi zdi, da če ima dvoje rokavčke in ga lepo zadekaš v torbo ali stolček je mehko, toplo in prijetno...dekca da čist drug občutek.. Pretirano razvajanje dedkov in babic ; nikoli izpeta tema in po moje je prav tako - brezveze, da sploh govorimo; probajmo se čimmanj sekirat in nekak razumet naše babice in dedke.... mi bomo sicer pri našem tretjem imeli samo še eno babico ( mojo mamo... joj, kako bi bil moj ati, ki je lani julija umrl, vesel, ko bi vedel za vnučka .... , starši od mojega so pa že več od njegovih študentskih let pokojni) . No, pri puncah je bilo pa tako, kot mora bit - razvajanje, seveda... od obeh. V smislu posebnih papic, ko sta se pazili tam, pa kupovanja zelooooo didaktičnih ( ) in oh in sploh igrač, pa za konec tedna prespat pa zjutraj v posteljo dobit kakavček pa piškot , pa obvezno prisostvovanje na pripreditvah, kjer sta nastopali in temu primerno sijanje od ponosa... pa zagovarjanje, ko jih je "hudobna mami" kregala, ... Mislim, da je to normalno. Še vedno sta razvajani, kolikor sta pač od mame lahko, pa ni z njima nič narobe - obratno; svojega nonota se tako zelo radi spomneta, z ljubeznijo, gledata fotke, pa jih božata, pa uporabljata besede in štose, ki jih je on uporabljal, nono imata ful rade ; poleg tega pa sta vseeno od nekdaj znali razumeti, kaj se sme in ne, kaj lahko kupimo, kaj zmoremo, kaj ni realno pričakovati... in kljub tem "razvajanjem" sta super punci! Vsak otrok MORA biti razvajan od babic in dedkov.... saj znajo presojat, ne se bat... in "fint", ki jih bodo uporabljali pri starih starših, zihr ne bojo doma... Stari starši so OK: če pa pač gredo prel meje ( kar se zelooo redko zgodi) pa se je treba pogovort in morajo res biti ekstremi, da ne razumejo, kdaj lahko otroku s svojimi odločitvami, ki jih sicer sprejemajo z ljubeznijo do vnukov, tudi škodijo.... Joj.... nakladam..... grem mal brat okrog; sicr sem sinoči imela neke namišljene sindrome, me je pikalo v prsih in kao bolela glava... ravno, ko sem hotela it brat vse o sindromu HELLP me je pa minilo in sem zaspala... Jutri je MAAAAJ Bomo organizirale kako net žurko????