|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm...
12.9.2014 15:02:29   
Rawa
Punce, ne naredit tako usodne napake kot sem jo jaz: namreč po punkciji je treba nosit rdeče spodnje hlačke, spodbujajo prekrvavitev maternice. V poštev pridejo tudi bele, medtem ko črne so pa ABSOLUTNO PREPOVEDANE!!!!! user posted image user posted image user posted image Hihihi, jaz sem že mimo punkcije, tiste, ki pa vas to še čaka, pa lahko upoštevate ta nasvet! user posted image Drugače pa so obvezni kalamari tisti dan po punkciji, tega bi z veseljem upoštevala, če bi vedela zanj..... njamsi user posted image

Če pa ima katera nasvet zame, ko sem 3. dan po transferju: kako se teleportirat v naslednji vikend, pa zbiram predloge!! user posted image

Lep vikend vsem!user posted image

(odgovor članu pejko)
Neposredna povezava do sporočila: 326
12.9.2014 19:19:50   
aspera
Živjo punce!

Po dolgem času se spet javljam tukaj, ker me nekaj zanima.

Lani sem imela 1.ICSI postopek in sem zanosila, ampak januarja sem žal v 10.tednu splavilauser posted image . Za 2.postopek sva se s partnerjem zaradi določenih razlogov odločila, da greva v Maribor. Najprej sva 7 mesecev čakala na 1.posvet, ta teden pa je on opravil spermiogram, meni pa so vzeli kri za AMH. Sedaj čakava na vabilo na konzilij, ker ostale papirje oz. izvide imava še iz Ljubljane.
Tiste, ki ste (ali ste bile) v MB, koliko časa ste čakale na vabilo na konzilij, po tem, ko ste imele opravljene vse preiskave in vse potrebne zadeve? In kako hitro gre potem po konziliju naprej?

(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 327
12.9.2014 19:35:53   
maychiee
Aspera user posted image ... Jaz sem bila v Mariboru. Po pregledih - Iz konzolija sem dobila posto cez 1 teden.
In sicer v cakalno listo sva bila vpisana 12.05.. Nato sem dobila posto, da morava 11.06. na pogovor ter da nacrtujejo zacetek posega nekje v mesecu juliju, avgustu ... No, nato sem julija zacela z tabletami, 21.8. Imela prvi ultrazvok (dobila injekcije) . 29.8. se en ultrazvok ter nato 31.8. stop injekcijo. Pa nekje vmes, ne spomnim se tocno sva morala dat se oba kri. Punkcijo sem imela 1.9. , transfer pa 6.9 ;)
Upam, da sem ti kaj "pomagala" user posted image
Lp in vso sreco!

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 328
12.9.2014 19:54:38   
NikaAnna
aspera jaz sem datum dobila cez teden dni, konzilij pa je potem dejansko bil cez en mesec od prejete poste.
Srecno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu maychiee)
Neposredna povezava do sporočila: 329
12.9.2014 22:57:37   
Aleda
Adelle- pri dolgem postopku začneš 22. dan ciklusa s špikanjem.
Pejko- sam tega bo pa velik za stisnt noter u trebuh + suprefactuser posted image

(odgovor članu pejko)
Neposredna povezava do sporočila: 330
13.9.2014 7:49:30   
jona klara
nika ana- kako si<' sedaj pa že bo akcija ane? srečno in sem vesela zate.....javi se kaj

aleda- a že v nizkem štartu? držim pesti, naj bo tale zadnji zate uspešen in ne naporen preveč. torej sta v lj ostala? koliko pa imaš amh?

sicer pa punce jaz v prvem postopku nisem jedla kalamar, rdečih hlač nosila in podobnopa je uspelo, mi 3,5 let nik veselo krssjšs dnreve, pol za drugiga pa sem vedno jedla kalamare pa te fore...ne verjamem nič več v nič to...ne jest kalamar je moj nasvet,ha,ha sicer pa kar je je ne glede na to kar narediš, misliš, bereš jaz sem sedaj po vseh teh postopkih prepričana, da na nič nimamo vpliva niti z pozitivo in negativo, čeprav je v tem veliko napisanega, pri meni se je vse izkazalo za obratno, pa dober vsaj 1x sem dobila boj, upam, da ga tudi ve ennkrat najmanj če ne večkrat-srečno vsem!

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 331
13.9.2014 11:50:25   
tejcy01
aspera oo super vidim da so se pri tebi stvari končno začele počasi pomikati in da boš že kmalu upam da v postopku user posted image upam da bo tokrat bolj uspešno in brez slabih novic user posted image vsake tok časa malo spremljam teme v katerih sem bila tudi sama :) tako da bom vsake tok pokukala tudi sem in navijala seveda zate in pa še za vse ostale punce user posted image

veliko sreče vsem puncam in da čimprej zagledate svoj magični user posted image user posted image tako kot sem ga tudi sama pred parimi meseci user posted image user posted image

navijam za vse user posted image user posted image držite se user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tejcy01 -- 13.9.2014 11:52:04 >

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 332
13.9.2014 20:46:04   
SemSonce
Čau.

Danes mo zaključki s prvimi dozicami hormonskih koktajlckov :-) in jutri imamo prvi ultrazvok. Držim figice da folikelcki lepo rastejo.

Lep vikend se naprej

Life is like a box of chocolate...you never know what you are going to get.

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 333
13.9.2014 22:21:29   
maychiee
SemSonce drzim pesti in srecno! user posted image user posted image

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 334
13.9.2014 23:12:09   
Aleda
jonaklara- ja jutri začnem. Sva ostala kar v lj ja, čeprav moram reči da sem res razočarana nad mojim dr ker mi ni mogel nameniti ob zadnjem posvetu malo več časa in mogoče predlagati še kakšno preiskavo. Za mb se nisva odločila ker se nama zdi predaleč in ni rečeno da bi pa tam nujno uspelo. AMH me pa niso dal testirat, sama pa tut nisem šla.

(odgovor članu maychiee)
Neposredna povezava do sporočila: 335
14.9.2014 22:52:58   
aspera
Hvala vsem za odgovore user posted image .

tejchy01, hvala za lepe želje. Upam, da bova imela tokrat več sreče. Drži pesti user posted image . Kako si pa ti, se v redu počutiš? V katerem tednu si že? Sem vesela, da vama je končno uspelo user posted image .

Aleda, stiskam pesti tudi zate, upam, da vama uspe user posted image user posted image user posted image .

Midva sva se pa že za drugi postopek premestila v MB, čeprav imava tudi skoraj 2 uri vožnje do tja. Ampak sem zadovoljna, se malo drugače lotijo zadev kot v LJ. Meni so dali pregledati AMH, samo ne vem še kakšne izvide imam. Zaradi rjavih izcedkov po menstruaciji so mi rekli tudi, da bi mogoče bilo pametno opraviti histeroskopijo, ampak sem rekla, da če ni nujno, da raje ne bi, ker sem boječka za te zadeve user posted image . Potem smo se pa odločili, da še malo počakamo s tem, čeprav ne vem, če sem pametno naredila tole.
Mojemu se je pa spermiogram malenkost izboljšal in mu je dr.Reljič rekel, da sploh ni tako slab, da ne bi bilo možno naravno zanosit, samo če nama toliko časa ni uspelo, da nama kljub temu predlaga, da nadaljujeva s postopki.

Sem bila pa tudi pri svoji ginekologinji zaradi bolečin v jajčniku in teh rjavih izcedkov, pa mi je rekla, da bi me ona poslala na laparoskopijo zaradi suma na endometriozo. Zdaj sem pa čisto zbegana, v MB bi mi delali histeroskopijo, moja bi me pa poslala na laparoskopijo user posted image .

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 336
15.9.2014 8:12:59   
Aleda
Hvala Aspera, v mb se res bolj potrudijo, naredijo več preiskav. Se mi zdi da v lj kar šparajo user posted image . Meni ni jasno zakaj že nismo prej sprobali menopur, mogoče je pa dražjiuser posted image Sestra mi je razložila da je drugačen kot puregon, tako da mogoče bo kaj bolj primeren zame...bomo vidli.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 337
15.9.2014 11:03:09   
tejcy01
aspera jst sem zdaj že v 13.tednu user posted image jutri zvečer imam nuhalno in upam da je vse vredu in bom šele takrat malo bolj mirno zadihala user posted image počutim se zaenkrat kar vredu...imam bolečine v križu in pa glavobole ampak bom že preživela user posted image user posted image

veliko sreče in pa ja držim pesti da bo pri tebi vse OK in da ti končno rata in boš tudi ti spet srečka user posted image user posted image srečno user posted image user posted image

glede lj.klinike pa mislim da jih je treba kar malo sam spomniti na kakšne dodatne preiskave user posted image jst sem jim tud sama rekla da bi delali IMSI tako da me je dr.poslušal in evo bilo je uspešno user posted image tako da kar malo same vstrajajte pri kakšni preiskavi in kar same malo predlagajte svoji gin.na kliniki za kakšno dodatno zadevo če se vam to zdi seveda potrebnouser posted image

pozdravček vsem in srečno user posted image user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 338
15.9.2014 14:07:59   
pejko
Hei, punce, kako ste?
Semsonce?
Jaz sem že cela živčna, sem komaj 4. dan po ET, prsa niso več napihnjena (imela sem res 2 balona od hormonov) in sem že cela panična. Ja, vem, zdaj pride komaj do vgnezditve, ampak...po 4ih letih čakanja sem itak živčna :/

Srečno punce user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 339
15.9.2014 14:26:38   
NikaAnna
jona klara ja, smo v zadnjem mesecu, okrogli kot baloncek user posted image ko vas berem, ne morem verjet, da sem se v zacetku leta bila na istem, zdaj pa se malo in bom imela svojo puncko pri sebi. Bodite mocne punce, tudi za vas bo prisel cas, pa ne glede na to kako dalec in nemogoce se vse zdi user posted image kako si ti? kaj novega?
Drugace sem pa tudi jaz po punkciji in po ETju sla na kalamare, nosila rdec sal (nisem imela rdecih spodnjic), lezala stalno na levem boku... tako da poskusit ni greh user posted image
aspera tudi jaz sem imela histeroskopijo z laparo postopkom v Mb. Jaz bi sla cez vse se enkrat in slepo poslusala mariborske zdravnike, ce bi bilo treba. Res te ustimajo tip top, no vsaj mene so in se kar nekaj punc, ki jim je uspelo priti do otrocka po ne vem koliko letih truda in poraznih izvidih.

Ne obupajte!! user posted image

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 15.9.2014 14:27:06 >

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu pejko)
Neposredna povezava do sporočila: 340
15.9.2014 19:31:19   
aspera
Jaz sem pripravljena iti na laparoskopijo skupaj s histeroskopijo, tako da bi mi vse hkrati naredili. Fora je pa v tem, da so mi v MB predlagali samo histeroskopijo, ki jo delajo kar tako "na živo" in baje boli, tako da sem rekla, da še ne bi šla, če ni nujno. Laparoskopije mi pa niso omenjali.

Moja osebna ginekologinja bi me pa poslala na laparoskopijo, ker imam zadnje 3 mesece bolečine v levem jajčniku in dolgotrajne rjave izcedke po M.

Zdaj pa že čakava na konzilij in nimava do takrat nobenega posveta več, tako da ne vem kaj naj. Razmišljam, da bi kar svoji ginekologinji rekla, če mi lahko da napotnico za laparoskopijo (na katero bi me ona tako ali tako poslala) plus še za histeroskopijo in da to opravim v tem času, ko čakam na konzilij in na sam začetek postopka.

A mislite, da bi to šlo skozi?

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 341
15.9.2014 21:23:02   
SemSonce
Času.

No moji folikli so vsi se mali, manj kot 9mm, sam če bo tko kot prvič se bojo kr na hitro zdej razcveteluser posted image .

Jutri se en ultrazvok in potem vidimo kako naprej.

Lepe pozdravcke in veliko pozitivne energije vsemuser posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 342
16.9.2014 8:28:02   
nunalie
Aspera, odločitev za histeroskopijo je seveda tvoja. user posted image Lahko ti pa povem iz lastnih izkušenj, da histeroskopija ni noben bavbav in da nas forumi večkrat napsihirajo kot pokažejo dejansko situacijo. Jaz sem se je tudi fuuul bala, bila vsa trda na stolu ... potem pa ugotovila, da je manj boleče kot vsaka user posted image . Pred pregledom sem vzela nalgesin in je šlo brez problema skozi. user posted image

(odgovor članu SemSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 343
16.9.2014 9:26:41   
SemSonce
Spet jaz.

Drugi ultrazvok je žal pokazal, da folikli niso ravno napredovali. Ampak zdravnica, ki ga je opravila pravi, da slej ko prej se bojo že zbudili,.....se bomo pač še malo špikaliuser posted image .

Ma bomo zmagali.

Kako ste kaj ostale, se pri vas kaj dogaja?

Lep dan vsem

(odgovor članu nunalie)
Neposredna povezava do sporočila: 344
16.9.2014 10:08:02   
limonca*

IZVIRNO SPOROČILO: aspera

Jaz sem pripravljena iti na laparoskopijo skupaj s histeroskopijo, tako da bi mi vse hkrati naredili. Fora je pa v tem, da so mi v MB predlagali samo histeroskopijo, ki jo delajo kar tako "na živo" in baje boli, tako da sem rekla, da še ne bi šla, če ni nujno. Laparoskopije mi pa niso omenjali.

Moja osebna ginekologinja bi me pa poslala na laparoskopijo, ker imam zadnje 3 mesece bolečine v levem jajčniku in dolgotrajne rjave izcedke po M.

Zdaj pa že čakava na konzilij in nimava do takrat nobenega posveta več, tako da ne vem kaj naj. Razmišljam, da bi kar svoji ginekologinji rekla, če mi lahko da napotnico za laparoskopijo (na katero bi me ona tako ali tako poslala) plus še za histeroskopijo in da to opravim v tem času, ko čakam na konzilij in na sam začetek postopka.

A mislite, da bi to šlo skozi?

Aspera, sama sem bila v MB na histeroskopiji nekje pred 5 postopkom če se ne motim. niti najmanj me ni bolelo, pa so mi rezali ostanek pregrade. user posted image Meni je bilo še zanimivo gledat na kamero kaj dela..
Res ni nobene panike, škoda, da te je strah. Jaz grem jutri spet, ker grem drug teden po eskima.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 345
16.9.2014 16:36:16   
lena2014
Punce živjo,

prosim za pomoč. Bila sem prvič na IVF - neuspešno, imam 1 zamrznjenčka.
Vstavili naj bi mi ga v septembru. Sem na kliniki v MB.

Problem je v tem, da so mi dali ovulacijske teste in ko naj bi bilo zjutraj in zvečer pozitivno naj pokličm. Danes zjutraj je bilo pozitivno, sedaj pa sem ponovno probala (nisem mogla čakati do večera) pa je zopet negativno. user posted image
Kako sedaj, je imela kakšna isto izkušnjo?

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 346
16.9.2014 20:17:15   
rebrebu
Pozdravljene vse IVF-ovke!

Nazadnje sem bila aktivna pri januarka 2014, in sem upala da mi ne bo treba več tkole klepetat in debatirat o inekcijah:( moja punčka je doživela infarkt v 25t, 2 meseca nazaj....in sedaj sem v 2 poskusu za 2 otroka. Zacela sva v torek 9.9. z injekcijami,no v včerajk ni blo nič, je menju Reš zdravila in zj mam u petek 2 uz. Upam na prebuditev celic:)

drzim pesti, da nas cimvec zagleda te magične in željene pluske!

(odgovor članu lena2014)
Neposredna povezava do sporočila: 347
17.9.2014 8:54:14   
nelly208
Pozdravljene punce!

Nekaj časa po neuspešnem ivf sem bila neaktivna. Ta mesec sem šla z velikim upanjem in sproščenostjo po pingvinčke. Na prvem UZ-ju pa sem doživela razočaranje in žalost. Poslali so me na laporskopijo, na katero bi naj čakala 4 mesece. Sem se že sprijaznila, da letos pač ne bo nič več, a vseeno imam nekaj vprašanj, mogoče je imela katera podobne izkušnje. Sumijo namreč, da se mi v jajcevodu nabira toksična tekočina, katera bi naj ubijala zarodek. Veliko je tudi možnosti za odstranitev jajcevoda.
Vprašanje pa je naslednje: Kako dolgo ste čakale na laparo v MB? Kako dolgo po laparoskopiji ste še morale čakati na ponoven začetek postopka oziroma prenos zamrznjenčkov?

Zelo bi vam bila hvaležna za kakšno informacijo, ki je nisem konkretno nikjer zasledila.
Vsem želim najboljše in najlepše....da čim prej zagledate +

Lp

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 348
17.9.2014 15:13:13   
Rawa
Eno vprašanje imam, če katera slučajno ve: že 2 dni me vedno, ko imam poln mehur, fejst bolijo jajčniki, predvsem ponoči oz. zjutraj ko se zbudim, imam cel boleč trebuh in traja kakih 20 min po wcju, da me neha bolet. Kot kadar te močno tišči na wc in nimaš kam user posted image Se je kateri to dogajalo? Tako da čez dan hodim kar tako preventivno na wc, čeprav samo po par kapljic, da slučajno ne bi bilo preveč, ker ni nič kaj prijetno.

Drugače sem pa 8. dan po transferju, živci že delajo na polno user posted image Zaenkrat se še držim nazaj s testi, ker bo šele jutri 14 dni od stop injekcije in ni nujno, da je že šla ven iz sistema. Sem si brala na ameriških forumih, da nekatere delajo teste vsak dan od stop injekcije naprej, da vidijo, kako je vsak dan rahlejša črtica in kdaj izgine (in potem ponovno postane močnejšauser posted image ). Rekorderka je bila ena, ki je teste delala na štiri (4!!) ureuser posted image

In kako ste ostale, že kak plus kje? Tudi vsem novim srečno! Sem na hitro prebrala vaše poste in žal na nobeno vaše vprašanje ne znam odgovorit.....

(odgovor članu nelly208)
Neposredna povezava do sporočila: 349
18.9.2014 8:09:09   
*miškolinka*
Rawa, jaz ti lahko povem samo svojo izkušnjo: po punkciji me je dva dni pri lulanju bolelo, tako kot ko sem imela vnet mehur...mogoče bi bilo fajn, da pokličeš zdravnika in ga vprašaš...

no, jaz sem danes 13. dan po transferju, zaenkrat tečke še ni na vidiku, čeprav me zvija kot pred tečko user posted image

jutri sva si vzela frej dan :) držite pesti user posted image

navijam za vse vas, srečno user posted image user posted image

(odgovor članu Rawa)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?