Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 12:32:02
|
|
|
|
Tammyv
|
Pejko bravo, drzimo pesti.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 12:35:19
|
|
|
|
pejko
|
Hvala, tammyv, enakoo :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 12:54:43
|
|
|
|
Rawa
|
Miškolinka, tammyv, pejko, maichee Pa če sem še katero pozabila, se opravičujem Tudi jaz sem preživela punkcijo in transfer Reš mi je vstavil eno pikico, sedaj me pa čakata mučna 2 tedna. Transfer sem imela na 3. dan, kdaj je smiselno v tem primeru delat test?? Ker do uradnega verjetno ne bom uspela zdržat Ely85, jaz bi ti pa svetovala, da delaš po občutku. Npr. jaz sem bila pred punkcijo v veliko slabšem stanju kot pa po njej, saj sem imela ogromno cisto, ki me je tiščala (na punkciji so jo spunktirali - bilo je je za vsaj 6 epruvet ). Tako da sem bila na bolniški tisti teden prej, ta teden pa sem že v službi (je pa res, da nimam stresne službe sploh). Po punkciji sem šele lahko fajn zadihala, prej sploh do sape nisem prišla, da o napihnjenosti sploh ne bi.... . Želim vsem en velik plus! Katera je naslednja, ki ima za opravljat test??
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 13:44:17
|
|
|
|
pejko
|
Rawa, in hvala...kdaj si pa imela transfer? Jaz o testu ne vem...ene so pisale, da 10.dan. Kaj kdo opazi, kako sem danes aktivna na forumu :) Se vidi, da sem doma in počivam
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 14:24:46
|
|
|
|
maychiee
|
Pejko ! Sem zelo vesela in drzim pestiiii ... Seveda bo ratalo! Mora :) Rawa - jaz tudi nevem ce bom zdrzala ampak... Po mojem bo pa hitro minilo Upam na nase pluseke
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 17:47:56
|
|
|
|
ely85
|
Hvala vam za odgovore drzim prstke za vse da vam cimprej cas mine in seveda cimprej da jih zagledate
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 20:09:37
|
|
|
|
*miškolinka*
|
rawa bravo držim pesti joj se vleče teh 14 dni držim pesti za vse, da bomo takele
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.9.2014 21:38:48
|
|
|
|
Aleda
|
Pozdravljene,se kar dogaja tukaj vidim...drzim pesti za vse. Jaz pa grem v četrtek po injekcije,v nedeljo pa start. Bi pa nekaj vprašala. a če maš nizek AMH sploh lahko kaj storijo,so kakšna zdravila primernejša? Pa glede aspirina 100, koliko se ga ponavadi vzame, 1 tableta na dan?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 10.9.2014 7:16:06
|
|
|
|
SemSonce
|
Pozdravljene. Pridružujem se vam še ena IVF-ovka. Sem v drugem postopku, kratki protokol, včeraj začela z injekcijami. Držim pesti za vse nas
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 10.9.2014 7:31:44
|
|
|
|
*miškolinka*
|
Aleda in SemSonce dobrodošli in srečno Aleda, odvisno kako nizek je AMH, meni je zdravnik rekel, če bo zelo nizek (oz. nekaj je govoril tudi o minusu), potem ni druge rešitve kot pa darovana jajčna celica...kakšen AMH pa imaš? Če se zdravnik odloči za postopek, pa ti ustrezna zdravila predpiše. O aspirinu 100 pa nič ne vem..še...kaj pa je z aspirinom?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 10.9.2014 7:37:49
|
|
|
|
pejko
|
SemSonce, dobrodošla in sreeečno! Aleda, jaz imam 0,77 amh, 1. postopek sem imela zelo blago stimulacijo in pridelala 3 folikle slabse kvalitete vsi prazni. Zdaj v 2. pa 2 lepa in enega mickenga in imam 2 celici, ampak zelooo močna stimulacija 4x menopur. Ko me je dal na klomifen, sem imela 2 folikla. Tako da ne vem...reagiram vsakič enako in smo rekli z rešem, da če zdaj ne bo nič, bomo samo s klomifenom in punkcijo... Aspirin 100 pa ene emljejo za prekrvavitev maternice so pisale. Jaz ga ne jemljem. srečnooo!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 10.9.2014 7:45:22
|
|
|
|
ziva1
|
Hoj, tudi sama začnem jutri s postopkom. Zanima me, kdaj ste dobile , ko ste nehale jemati kontracepcijo? Jaz sem jo nehala jesti v nedeljo, pa do danes še nisem bolana, jutri pa imam že prvi UZ in prevzem zdravil? Upam, da bo vse ok. Držim pesti za vse, da zagledate pluske.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 10.9.2014 8:05:18
|
|
|
|
zari
|
Pozdravček Najprej srečno vsem, da čimprej zagledate svoj plusek in potem srečno do konca . Aleda aspirin 100 sem jaz jemala enkrat na dan, pol ure pred obrokom, jaz pred kosilom.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 10.9.2014 8:10:45
|
|
|
|
maychiee
|
Aleda, SemSonce dobrodosli ;) In vso srecooo! Ziva1 bos dobila jutri ;) No, jaz sem jo dobila tisti dan ko sem imela uz in nisem vedela da to mora bit tako..
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 10.9.2014 8:39:02
|
|
|
|
SemSonce
|
No sej nas je kar nekaj,....res upam da čim prej ugledamo tako zaželjene . Želim vam lep sončen dan kljub dežju
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 11:33:36
|
|
|
|
pejko
|
Punceee, me je počakala ena pikica , ki jo zdaj čuvam...Jupiiiii :) Je bila dr. Reševa, ki je zelooooo prijazna!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 13:26:54
|
|
|
|
Aleda
|
Hojla, hvala za odgovore Danes sem dobila suprefact za 14 dni po 0,9ml, ker sem že dvakrat imela ciste in je blo potrebno podaljševanje s suprefactom. Miškolinka, Pejko- AMH si nisem šla testirat, predvidevam da imam znižanega, ker slabo reagiram, imam malo celic. Samo dvakrat sem imela 6 in 10 celic, ampak niso bile kvalitetne, vedno sem prišla le do 1, 2 zarodkov. Na začetku ko smo začeli s postopki me dr dal na hormonske preiskave in sem imela fsh malo povišan, rekel je da kaže na zmanjšano rezervo. Sedaj mi je zamenjal zdravila in imam menopur namesto puregona, ki naj bi bil primernejši, čudno se mi zdi, da nismo že prej probali... dal mi je visoko dozo in upam da bo kaj boljši rezultat, še v zadnjem postopku. Glede aspirina 100 je limonca pisala da ga je jemala, Reš ga baje priporoča. Bom probala tokrat Pejko- lepo grej pikico
< Sporočilo je popravil Aleda -- 11.9.2014 13:28:21 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 15:36:49
|
|
|
|
ely85
|
Ojla punce najprej pejko cestitke in drzim prstke in seveda za vse ostale vidim da omenjate ta amh ??? Kaj je to in kdo ti pove kaksnega imas??se opravicujem ampak sem prvic v postopku in se dolocenih stvari nevem
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 19:14:10
|
|
|
|
pejko
|
Hvala, punce! Aleda, kakšno dozo meopurja imaš? Ely85, to je anti müllerjev hormon, ki ti pokaže, kakšno rezervo jajčec imaš. Po domače povedano ti pove, koliko so tvoji jajčniki stari...Jaz imam 0,77, tukaj lahko pogledaš, kolko sem stara po tem testu :) http://humupd.oxfordjournals.org/content/early/2009/09/30/humupd.dmp036/F2.large.jpg Načeloma ti ne dajo za delat tega testa kar tako po defaultu, ampak če si starejša ali pa če slabo reagiraš na zdravila.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 19:50:48
|
|
|
|
maychiee
|
Pejko cestitaaaam ! Suuuper! Zdaj pa lepo cuvat pikico ... Punce mene pa zanima ali lahko vzamem kaksno tableto proti glavobolu - mi jo bo razneslo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 20:18:13
|
|
|
|
ely85
|
Hvala pejko za odgovor... :) tablet pa mislim da lahko lekadol glede nato da je moja kolegica spila za glavobol v nosecnosti mislim da nebi smel bit nic narobe....vseeno pa rajsi poklici svojega gin. Bo znal najboljse povedat....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 21:25:36
|
|
|
|
pejko
|
Hvala, maychiee :) Po moje lahko vzameš karkoli. Sicer lekadol res priporočajo v nosečnosti, ampak če sem prav razumela oz. enkrat prebrala, itak 1. mesec je otrok full zaščiten, ker takrat naj ne bi vedel, da si noseč in je že narava zrihtala tako...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 21:39:42
|
|
|
|
Aleda
|
Pejko- ne vem ker danes nismo nič govoril o tem, pozabila sem vprašat. Na napotnici mi je pisalo 4 pa - zraven sej ne vem lih kako to zgleda, je za mešat kot pr stop injekciji a ne. A je ena ampulca menopurja+ampulca vode = 1 doza?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 11.9.2014 23:19:33
|
|
|
|
Adelle
|
Pozdravljene punce... midva sva imela vceri konzilij, dobila sva zeleno luc in navodila za naprej. Moram poklicat prvi dan menstruacije za navodila, dolgi postopek bom mela, pa probal bomo z menopurjem in suprefaktom ker se je zadnjic s to terapijo prejelo. Kako je ze blo pri dolgem postopku? Kdaj zacnes z inekcijam? Nocko
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 12.9.2014 7:39:25
|
|
|
|
pejko
|
Aleda, jaz sem tudi imela 4. Ja, je za mešat, meni je Reš rekel, naj mešam 2 praška z 1 vodo, torej 4 praški in 2 vodi, da je čisto ok. Jaz sem imela to in diphereline... Adelle, juppi, kdaj pa jo pričakuješ? Žal ne vem nič o dolgem postopku...vsekakor srečno!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?