janaž
|
Dobro jutro, naše mere pri 1 mesecu: 4900g in 58cm imava pa tudi P v sredo pri 2 mesecih. Naša je ravno prebolela en prehlad pa je fasala novega. Danes ponoči sem ji 3x spucala nos, da je lahko spala. Ma drugače je pa mi pa super spi. Zadnji teden se mi je zbujala 1x na noč. Sploh ne morem verjeti, da je to res, ker tavelik se je zbujal na 2 uri. Skupna postelja: mi smo imeli tavelikega v skupni postelji, ker se je toliko zbujal mi je bilo najlažje. Pri nama pa je bil do 3 leta, zdaj pa ima svojo posteljo, čeprav se še vedno pride pocrkljat, sploh sedaj ko je . Malo pa zaenkrat odlagam še v košek, le zjutraj jo ponavadi pustim v postelji. Se mi zdi še premajhna, ker je zdaj ornk gužva, ko pride še tamal. Temenca: pri nas je grozno, sploh, ker je dolgo nisem kopala. V petek sem jo spet po dolgem času in čudež ni jokala, je pa bilo konec veselja, ko sem o dala ven. Res ne mara biti nagica in tisti meter od banjice do previjalne, je bil preveč. Baby led weaning: na netu najdeš precej na to temo in obstaja tudi forum, kamor mame pišejo svoje izkušnje. Malo sem že pozabila, si bo treba pogledati, ko bo čas....tole bo po spominu. Drugače pa je to uvajanje hrane na otrokovo pobudo. Ja res še ne sedijo sami lahko jih pa posedeš v stolček za hranjenje in zafilaš z brisačami ( tako smo mi naredili pri prvem). Smisel je, da se najprej naučijo grizt in potem požirati hrano (kar je ravno obratno kot pri hranjenju z pasirano hrano). Izogneš se tudi pitanju (hranjenju po žlički). Enostavno posedeš otroka za družinsko mizo in postaviš pred njega krožnik s hrano, ki jo lahko je, prime. Mi smo začeli z banano, kuhano cvetačo, brokolijem, celim olupljenim jabolkom... Za nisem nikoli kuhala posebej, sem pa pazila, da je bilo v naši hrani vedno, kej takega kar je lahko jedel. V bistvu imaš s to metodo veliko manj dela, ni dodatnega kuhanja, hranjenja, pa še meni se zdi to otroku prijazna metoda - ni posiljevanja s hrano -pa še eno žličko za .... (sem delala v zavodu za invalide in smo se pogovarjali tudi o tem... in se kar zgrozim ko vidim kakšno mamo, ki tlači žlico v usta otroku, ki daje jasne znake da ne bi) Posledica tega je da imaš vse okoli stolčka umazano, ampak to moraš vzeti v zakup, otrok, se vsaj na začetku praktično nič ne naje...mora se potem še dojiti, bolj spoznava okuse in teksture - to je bolj igr in učenje... Zelo dobro je tudi za finomotoriko, saj se trudi pobrati hrano s krožnika. Res je tudi, da otrok postane zrel za tak način hranjenja šele pri 6 mesecih in če ne bi pridobival na teži že prej, seveda ne bi čakala. Nekako sem vedno verjela v stavek, da otrok nikoli ne bo namerno stradal, da bo vedno pojedel kolikor potrebuje. http://www.babyledweaning.com/ tukaj je še ena stran Aja, Kranjčanke in okoličanke, ste za kakšen sprehod? pa pa
|