|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
15.4.2014 16:04:28   
Dorotheia
Naš je zadnja 2 dneva tudi ultra priden in se neverjetno sam zamoti. Kupila sem mu danes eno igračko zebro (torej črno-belo), ki se obesi in jo nonstop gleda in se pogovarja z njo, skratka zelo mu je všeč. user posted image

Spal je tudi danes do malo čez 6. uro, kar je res luksuz. user posted image Upam, da bo tole zdaj praksa.

Pa dopoldan tudi ko je bil buden, se je sam zamotil skoraj celo uro, da sem jaz v miru kot še nikoli do zdaj kosilo naredila. Prav nisem mogla verjet in sem samo čakala, da se začne dret, pa se kar ni. user posted image
Tako, da sem vse skuhala, pospravila, pomila že dopoldan. Neverjetno. Bila sva tudi zunaj, pa ful piha pri nas in je prav hladno, tako da mi kljub sončku ni prav všeč.

Naš pa ni ravno navdušen nad kopanjem. Mislim, vsaj joka se ne več, ampak ravno pretiranega veselja pa tudi ne kaže. Mogoče še bo.

Se pa zadnje 3 dni poskuša dvigovat tudi iz hrbtnega položaja. A ni prezgodaj za to ali se tudi vaši že? Saj sploh ne vem, kdaj naj bi se. Sploh, če ga imam v naročju ali je kje v napol ležečem položaju, se kar naprej oz. gor dviga. Neverjeten je.

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 226
15.4.2014 16:33:05   
witch
Pridnost naš je kar isti. Zamoti se za pet minut, potem pa ali si zraven njega in ga ogovarjaš, ali ga imaš v naročju. Se tolažim s tem, da bo boljše user posted image

Ponoči se še kar zbudi okrog dveh treh, pa potem ob šestih, sedmih in povlečeva še do osmih. Pri nama spi oz se carta samo zjutraj recimo med sedmo in osmo. Tisto kratko spanje in poležavnaje. Drugače je celo noč v posteljici.

Cepljenje hvala bogu ni bilo nobene reakcije in kar lažje diham. Sem ene tri dni skala okrog njega in iskala morebitne znake user posted image

Dvigovanje naš se ko leži na hrbtu že kar fajn dvigne. Včasih se mi zdi neverjetno kje vzame to moč user posted image

Kopanje čisto je nor. Prav uživa v vodi user posted image aja s pleničko sem ga po trebuščku pokrivala samo kakšen teden. Več ne.

Temenice jih je dobil. Sem jih praskala z nohtom pa sva se jih hvala bogu rešila.

Seks jaz sem imela pa krizo med nosečnostjo. Prav ni se mi. Hormoni so me čisto user posted image Potem po porodu pa me je metalo in bi kar takoj. Sva počakala dobrih 14 dni pa sva probala. Zdaj pa je tak, 1x, 2x na teden. Včasih tudi ne. Čisto odvisno.

Kilogrami jaz sem se v nosečnosti zredila za 4 kile. Po porodu sem imela 3 manj kot na začetku nosečnosti. Zdaj sem se tehtala in sem nekako na istih kilah kot pred nosečnostjo. Jih imam pa že od prej veliko preveč. Pa me je začela spet tista nesamozavst dajati. Tak da se spravljam migat, malo hrano pazim. Tak da upam, da bodo šli mičkeno dol. Rada bi še dala skozi vsaj eno nosečnost, potem pa bi se spravila pa shujšala ene 20 kil.

Kreme in žajfe, kremo uporabljam za rit navadno hladilno, za obrazek pa dr. pasha in mi je zakon. Lasišče mu namažem tu in tam z olivnim obljem. Žajfo pa imava home made. V glavnem čim manj kemije dajem na njega.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 227
15.4.2014 17:31:00   
mala_račka
shana86 - dobrodošlauser posted image user posted image user posted image zdaj se pa res že čisto domače počutim tuuser posted image

janaž - ti si me pa do solz nasmejala s tisto o mačkuuser posted image
tudi mene dajejo očitno hormoni oz. nekaj ne vem kaj...pa še eno zoprno bolečino čutim med seksom, tako da mi res ne sede prevečuser posted image
upam samo, da se bo sčasoma vse skupaj nekoliko stabiliziralouser posted image

kilogrami - trenutno sem na +1user posted image ta pa tudi če ostaneuser posted image nekje se mi pa mora poznati, ane?user posted image

drage moje a že kaj razmišljate o poletju in morju/toplicah, počitnicah? Jo boste kam mahnile s svojimi user posted image ?
kdaj mislite da je pravi čas, da otroka "daš" v morje/bazen?
jaz sem razmišljala, da itak bodo naši user posted image takrat stari že okrog pol leta in mislim, da če bo morje toplo lahko namočimo npr. nogice v morje
oz. če bo dovolj toplo lahko tudi plavamo....drugače pa kakšen bazenček napolnimo z vodo in čofotamo...kaj pravite?
jaz resnično obožujem morje in že komaj čakam, da jo mahnemo kam....kam pa nameravate v hotel, apartma, kamp?

a se vaši dojenčki že vsi obračajo? naša se obrne iz trebuha na hrbet, vendar razmišljam, da to najverjetneje bolj po naključju, saj se nekako zakotaliuser posted image
tudi glave v hrbtnem položaju še ne dviga sama...če jo dvigam za roke, se dviguje zraven tudi z glavico, da pa bi jo sama, je pa še ne...ali bi me moralo skrbeti?user posted image
drugače, če si jo položim na trebuh je neverjetna, glavo dviguje oz. drži pokonci že vse od 1. meseca - je pravi mali firbec (očitno ima to po mamiciuser posted image ...ženska pačuser posted image )

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 228
15.4.2014 21:07:58   
Shana86
Janaz macek haha user posted image Krci so minili... mogoce zaradi coliprev in Waya LGG, mogoce sami od sebe, ne vem. Odkar imamo Holle AM pa tudi napenjanja prakticno ni vec.
Cestitam za tiramisu ;) Midve sva danes za mami spekli torto, ima jutri 51 let. Je bila mala poleg v stolcku za hranjenje, gor sem dala en obroc z igracami in se malo pogovarjala z njo in je zdrzala user posted image

Obracanje: se se ne... kdaj se naj bi? Moja je stara 8 tednov. Ful pa ze pase kravice, glavico je zacela med podiranjem kupckov dvigovati ze pri 5 dneh pa ful se odriva, jo je treba res pazit. Menda je mocna, ne vem.

Morje: v javni bazen je ne bi peljala, morje bo pa pomoje prehladno. Bova vzela en mali colncek za napihnit od mojih starsev (sem ga imela se jaz, ko sem bila majhna) in noter natocila morje, da se segreje. Na zalost moj lahko dobi dopust samo drugo polovico junija in drugo polovico septembra. Prvic bo morje hladno, drugic pa vreme tako tako. Verjetno bomo sli junija v Kvarner nekam, vsaj to je moja zelja. Mogoce z avtodomom od mojega strica, ne vem se.

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 229
15.4.2014 21:28:13   
Night
Vidim, da pridno klepetate. user posted image Jaz imam obdobja, ko se mi sploh ne da na računalnik ali pa kar pozabim, pol pa mam tolk za brat in napisat user posted image

Naš mali lepo napreduje, vmes sem sicer zagnala malo panike, ker sem se bala, da se premalo redi, ampak ima pri 3 mesecih 2,2 kg plusa od porodne teže, kar je dovolj. Se polno dojiva in kakšen dan enostavno noče jest, potem pa drug dan obvezno nadoknadi. Ravno toliko, da se zasekiram. Sem mu probala tud večkrat AM dodat, ampak kar pljuva ven (flaško in mleko).

Kopanje: naš uživa v vodi, ampak zadnji teden joka, ko ga oblačimo, pa prej ponavadi ni. Je pa že prevelik za banjico in se odriva z nogami, tako da z glavo buta vanjo, tako da ga bomo kmalu preselili v taveliko banjo user posted image Pleničke nisem nikoli uporabljala. Kopamo ga vsak dan ali na dva dni. Začeli smo zaradi rutine, pa mu je bilo tako všeč, da smo vsak dan.

Obračanje: naš sicer se obrne s trebuha na hrbet, ampak kolikor sem brala v eni knjigi je to pri tej starosti nehote. Drugače pa nisem opazila, da bi kaj glavico dvigoval s hrbtnega položaja. Načeloma je pa kar rad in na hrbtu in na trebuhu.

Vozički: kdaj se lahko dojenčka da v športni del?

Pozornost: sam se zamoti na igralni podlogi za 10-15 minut. Rabi ogromno pozornosti, še najraje ima, da se z njim ukvarjajo različni ljudje. Mama ni dovolj user posted image Smeje se vsakemu, skoz brca in maha z rokami, zraven pa skoz kaj gruli user posted image Mi je pa fajn, da uživa na tleh in ga ne rabim veliko nositi, ima hitro zadosti, če ga kdo v roke prime. Ležalnika pa sploh ne mara več, ne vem, kaj se mu je zamerilouser posted image

Morje: bomo šli maja in septembra. Septembra se bomo že kopali, zdaj maja bo pa še premrzlo. Nad bazeni pa nisem preveč navdušena, bomo šli kdaj, ko bo starejši.

Kilogrami: jaz sem že kak mesec na istih kilah kot pred zanositvijo, me pa moti to, da nimam več mišic. Moram začet delat vaje, samo se mi ne da sploh. Pred zanositvijo sem bla pa kr malo mahnjena na šport, tko da mi je prav čudno.

Spolnost: mene tudi včasih boli, pa spodaj je suša (nikoli problemov prej), tako da sem ziher, da je to zaradi hormonov/dojenja. Moj bi itak skoz, jaz sem pa zvečer sam še za v posteljo. Ampak se potrudim. Nočem, da mi kam pobegne user posted image

Spanje: še vedno spim (pre)malo, ker se zbuja na 2-3 ure. Se zgodi, da prespi 5,6 ur v kosu, ampak to je bolj redko. Se tolažim, da mine in da tako vsaj menstre ne bom dobila, ker dovolj pogosto dojim haha.

Punce, a veste, da je zdaj eno leto, odkar smo zanosile?? Jaz sem si tako želela tega dojenčka in se dostikrat zahvalim vesolju (al komurkoli že) zanj. Včasih sploh ne dojemam, da je res moj otroček user posted image

Dobrodošle nove user posted image

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 230
16.4.2014 12:59:21   
dspela
shana, dobrodošla. Midva sva tudi čakala do prvega pregleda. Meni pa kar paše....ni problemov.

dorotheia, priden. Naš pa je začel zdaj čez dan tudi več spat...ali ima samo obdobje takšno ali bo zdaj tako...ne vem.

pridnost, ko je v gugalniku je nekaj časa vredo, potem pa se začne neki jokcat in moraš k njemu in začeti pogovarjat, potem pa se smeji...potem pa je vredo neki časa in spet začne. Se pa večkrat pogovarja z živalmi, ki jih ima nad gugalnikom.

kopanje, naš je tudi priden v vodi. S pleničko pa sva ga kopala samo kakšen teden.

temenice, jih nimamo.

kilogrami, jaz sem se v nosečnost zredila nekje 13 kg, zdaj pa imam jih 4 kg viška.

kreme, za ritko imava od welede, za glavo mandljevo olje, za telo pa ga včasih namažem z sivkinim oljem ali pa kar z mandljevim. Mila še ne uporabljamo.

mala račka, mi letos bomo šli samo za kakšen dan na morje, večkrat se bomo šli kopat.
Bomo pa verjetno šli drugo leto na Pag v kraj Zubovići....je super...smo lani tam. Jaz tudi obožujem morje.
Obračamo pa se še ne.

night, mi smo se kopali v banjici samo ene 5 krat...potem pa smo se začeli v veliki.

Neposredna povezava do sporočila: 231
16.4.2014 14:00:57   
janaž
hej, mi smo s pregleda: pri dveh mesecih: 5850g in 60cm user posted image

Morje:
Ali greste kam za 1. maj? Mi bomo šli malo v Istro, če bo vreme. Poleti pa slovensko primorje, in pa najverjetneje kam ob kakšno jezero v Avstrijo. Ma imamo celo poletje fraj, ga bo treba izkoristiti, planiram iti tudi sma z mulčkoma, mogoče s kakšno prijateljico... bomo videli.

Pucanje noska:
kako vi pucate nosek, naša P je danes rekla, da nič ven vlečt, samo fiziološko notri našopati, da na drugi strani ven priteče in to je to. Mi smo pa skos sesali ta nosek.

Night: pri nas je tudi tako, en dan se doji več, drugi dan pa manj.

Obračanje:
nša sicer včasih pade iz kravic na bok, vendar to po pomoti, mislim, da je sedaj še čisto prezgodaj, da bi se že kotalili.

Vozički: če imaš športni del, ki se čisto položi lahko uporabljaš od rojstva. Drugače pa ne vem, nismo nikoli preveč uporabljali vozička.

Dorotheja:
zanimivo tale zebra, sem nekje prebrala, da dojenčki vidijo predvsem kontraste, tako, da so črno-bele igrače baje ful fajn.

tokle zaenkrat, pa pa

< Sporočilo je popravil janaž -- 16.4.2014 14:01:31 >

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 232
16.4.2014 15:13:18   
tashq
BLW:se mi zdi zanimivo to...bomo pa verjetno srednjo pot ubrali...torej,enkrat čežanica,drugič jabolko v roko...
vreča:hm...N. ni v vreči tako kot v lupinici,ampak je veliko bolj sključena,skoraj kot v trebuhu...noge ima sploh pokrčene,bradico pa tudi na prsih...potem je to narobe?user posted image samo res ne vem,kako bi jo lahko drugače dala...
N5ra:dobrodošla!user posted image bom jaz tudi tako šla v boj s temenci,samo še po glavnik moram skočiti.
Shana86:dobrodošla!user posted image
janaž:bravo za tiramisu!jaz pa nisem pekla že od N dalje pomoje.no,saj ne da sem presežek od kuharice,ampak konec N me je pa res kar nekaj metalo pa sem kar pekla.zdaj pa kar ni časa...če pa je,grem pa jaz raje pospavljat stanovanje ali pa zbežim v trgovino,da imam malo časa še zase...user posted image
dvigovanje s hrbta:že nekaj časa to dela.Dorotheia,prezgodaj ni,verjetno mu je všeč pokonci in bi se rad vzdignil pa probava.saj uspelo mu ne bo,ker se mora usest z boka.samo bo še nekaj časa trajalo,da naši user posted image to ugotovijo...user posted image
kopanje:v zadnjo sem rekla,da se kopamo vsak dan zaradi rutine.no,zdaj se ne več vsak dan,ampak recimo na 2-3 dni.sem ugotovila,da tudi tako prespi celo noč bp.drugače pa uživa v kopanju;sicer se ne smeji na glas,ampak brca pa krili z rokami pa,tako da imamo mi tudi poplavo vedno.že sanjam o tem,da jo prestavimo v tuš kabino,samo bo pomoje treba še počakati,da bo znala sedeti najprej.do takrat bomo pa še naprej imeli poplavo...user posted image
sem pa ugotovila,da se ji ritem podere,če ne spi popoldne v svoji postleljici.jo tako zmede,če smo nekje na obisku in se ne naspi,da potem še par dni traja,da spet lepo spi popoldne.ker je čisto druga:če 2 uri v miru odspi,je kot angelček potem popoldne pa sama se zamoti pa vriska od veselja.če pa ne spi dobro,je pa potem celo popoldne na glavo-bi bila najraje vedno v naročju...pa bo ta vikend spet isto,ker gremo na kosilo k babici v nedeljo...
dopust:letos ne gremo nikamor,smo dinarčke porabili za stanovanje in avto...user posted image bomo šli pa tako za en dan na morje pa en dan verjetno v Čatež,pa še kar nekaj izletov imamo v planu.zdaj čakamo na lepo vreme potem gremo pa v Volčji potok.jeeeej,spet bodo dinozavri!user posted image če katera še ni bila,je to super izlet za malčke(tiste,ki že imate otroke) pa preverjeno tudi staršem ni dolgčas.user posted image
športni del vozička:naj bi se dalo takrat,ko otrok lepo sedi.ker pa je veliko otrok "firbčnih"(nočejo več ležati,se jokajo in dvigujejo...) in/ali že prevelikih za košaro,se pa lahko da že prej,samo ne čisto pokonsi pa medenica mora biti podprta-daš pod kolena zvitek brisače,plenice...--->tako sem prebrala na MON-u pri dr. Tanč.to govorim,če želiš malo dvignit naklon.če pa želiš,da samo leži kot v košari pa lahko že od rojstva.
kilogrami:po porodu sem bila na nuli(imam pa še vedno 10+kg viška od prve N),v zadnjo ko sem se tehtala sem imela pa kar 3 kg plusa...user posted image pomoje se pozna,kar sem bolj malo vozičkala ene 2 tedna,ker sem imela probleme z vozičkom.user posted image sem pa včeraj dobila 2.! nadomestni voziček pa info,da čakajo ogrodje od mojega vozička iz Nemčije...bo še kar nekaj časa za počakat...user posted image bom pa spet lahko malo(VELIKO!user posted image ) vozičkala.danes nisem mogla dopoldne,smo imeli posvetovalnico,jutri tudi ne bo šlo,imam zobarja,potem pa že lahko!končno!user posted image
pucanje noska:sem jaz tudi slišala,da naj bi nekaterim kar ven pritekla ta fiziološka.no,nam ne...jo kar dol požre...tako mi uporabljamo kar pumpico...pa smrkelj tudi dol požira pomoje...user posted image sicer v nosu ni nič videti,diha,je normalno,samo ko bruhne malo mleka ob kupčku,je zraven še smrkelj...user posted image
posvetovalnica:zelena luč za GH pri 5. mesecih,pomoje se bomo kar držali.drugače je pa vse ok.tudi pikico je lepo prenesla.je zajokala za nekaj sekund,potem je bilo pa že uredu.je pa potem iz obeh strani jedla,kar se naredi samo včasih zvečer,pa malo težje je zaspala...zdaj jo bom pa počasi zbudila,da spet jeva,potem pa po Pio v vrtec.
podatki:5920g in 61 cm. je pa lubi rekel(on je bil zraven ob tehtanju),da je kazalo 6120g pa je teta rekla,da se odšteje 100g zaradi bodija,torej je 5920g.user posted image že v zadnjo so jo pa v dolžino verjetno malo narobe zmerili,ker so merili od prstkov ne od pete dalje.user posted image no,pa saj se naslednjič to potem poravna.maja imamo še eno cepljenje,julija pa posvetovalnico.
papauser posted image

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 233
16.4.2014 16:22:18   
Dorotheia
Midva danes sploh ne bova šla nič ven, ker je tako grdo vreme in prav grdo piha. Sem cunje zunaj sušila in me je prav prepihalo, ko sem jih obešala.

Danes je naš mali že malo bolj siten, ampak verjetno zato, ker dopoldne sploh ni in ni mogel zaspati - predvidevam, da je bil že preveč utrujen. Če je pol urce kinkal je veliko. Upam, da bo popoldne zdaj nadoknadil.

Spi že cel teden do 6h zjutraj, tako da smo vsi veseli. user posted image Upam, da se bo tole nadaljevalo. Okrog 6h (ali 6.30) se najeva in spi še kako uro ali uro in pol. Pa drugače je tudi dopoldan spal še kako uro ali še malo več. Sicer ga ponoči slišim da še jamra ali zajoka okrog 4h (predvidevam, da v spanju, ker traja samo par sekund) a se sploh ne zbudi, tako, da tudi jaz ne vstanem.

Temence - sem pozabila napisat, da jih naš še ni imel, razen čisto nekaj malega na obrveh (kako smešno user posted image ). Upam, da tako tudi ostane, če ne pa bom šla po mustelin šampon, sem slišala veliko pohval.

Morje - mi gremo zdaj za prvomajske na Pag (komaj čakam) za 1 teden. Malo me sicer skrbi, ker bo ravno po ceplenju, a upam, da mali ne bo imel kake hude reakcije. Drugače pa ne bomo nič več šli letos (razen kak dan izleta na slovensko obalo mogoče), ker midva varčujeva za nakup stanovanja. Takoj se pozna. Pa, ko pomislim za vrtec naslednje leto, me prav mine, naju bodo čisto obrali pomoje. user posted image
Ko smo že ravno pri vrtcu - boste/ste ve že kaj vpisale? Kdaj boste dale malčke v vrtec/varstvo?
Jaz sem našega že prijavila za vrtec v Kranju in so nam že poslali, da so ga dali na poseben čakalni seznam (ker pač ne bomo od septembra, ko je glavni vpis), ker bo naš potreboval vrtec od začetka januarja. Moram pogledati, če so ti seznami kje objavleni in če je naša šifra že na njemu. Upam, da dobimo vrtec, ker drugače ne vem, kam bom našega dala. Stari starši še vsi delajo, midva pa imava tudi oba službi od zjutraj in tja do 4h/5h vsaj. Pri meni bo že tako pomoje pestro, ker bom verjetno večkrat mogla podaljšat, ker kakor se slišim s sodelavci, je močno povečan obseg dela.

Glede kilogramov pa sem se v zadnjem mesecu za 1kg še zredila. Tako, da sem čisto slabe volje. Je bilo mesec nazaj boljše, skoraj čisto kot pred nosečnostjo (razen trebuha seveda), zdaj pa kar nekaj. Se pozna, da imam več časa za hrano in nisem več tako napsihirana zaradi malega (ker mesec nazaj ali še več, nisem mogla jest od skrbi). Pa zdi se mi, da mi trebuh raste (pa sem imela vedno ravnega kot dilo, groza, še malo pa me bodo spraševali, če sem spet noseča). Sem pa odločena, da začnem ravno na morju s tekom spet vsak dan (bom ob večerih tekla, ko dam malega spat) in še malo bolj bom na hrano pazila, ker zdaj zadnji mesec sem res pretiravala z vsem. Moram priti nazaj na svojih 52kg. Zdaj sem na 56kg.

Kar se tiče motorike - naš se sicer na vsake toliko obrne iz trebuha na hrbet, pa še to bolj po nesreči se mi zdi. Dviguje se tudi iz hrbtnega položaja, kravice rad pase in radovedno gleda naokrog ali se pogovarja z mano v tem položaju - v položaju kravic že hoče kobacat, pa mu seveda ne uspe (nogice premika pač, kot bi želel nekam iti, hehe). Drugače se pa najraje nosi v pokončnem položaju, da vse gleda in obvezno mora vse videti - zelo rad gleda sploh obraze in se pogovarja z ljudmi. user posted image

Spolnost
pa tudi pri meni še ni tako kot bi si želela. Moj pa pravi, da ni razlike od prej. user posted image

Kreme - jaz sem sedaj kupila hladilno mazilo od Dr. Pavlovič in je super. Prej sem imela namešano iz lekarne, pa mi je tole sedaj boljše, ker je bolj mazljivo in se lepše razmaže. Drugače pa uporabljam samo še pri kopeli žajfo od Mustele. Pa včeraj sem kupila losjon oz. gel za umivanje, ki ga ne rabiš izpirat od Mustele, za občasno uporabo (meni Mustela tako fajn diši). Pa olivno olje na vsake toliko uporabim. To je pa to. Voda je itak zakon.

Voziček-športni del - pravijo, da bi otročka lahko dal v športni del, ko samostojno sedi. Ampak če imaš tak športni del, ki se čisto poleže, lahko pomoje že prej. Mislim, da je malo otrok, ki so lahko v košari tja do pol leta, saj so vsi že preveliki za košare do takrat.

Pucanje noska - jaz ponavadi samo fiziološko nakapam (par kapljic v vsako nosnico) in poskušam z vatko ven potegniti.
Drugače je ful lepo na tej strani razloženo:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4409440

Mi imamo pa točno čez teden dni posvetovalnico in ceplenje - komaj čakam posvetovalnico, ceplenje malo manj. Me res zanima, koliko je zrasel in se zredil. user posted image

Še eno vprašanje - ali se vam vsi malčki pravilno razvijajo, premikajo, je bil mogoče kdo poslan na fizioterapijo ali razvojno?

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 16.4.2014 16:32:57 >

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 234
16.4.2014 17:22:43   
witch
Naš malček že dve noči, po kopanju takoj zaspi. Spi ene pol ure, se zbudi in neutolažljivo joka. Joka kakšno uro in potem v solzah zaspi. Ni ga mogoče umiriti, prav panično joka. Potem naprej pa je vse normalno, isto čez dan. Kaj bi to lahko bilo? Nimam pojma kaj ga muči. Ker joka eno uro, zaspi v solzah in je potem vse ok naprej. Upam, da bo današnja noč normalna. Ker sva včeraj že oba jokala...

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 235
16.4.2014 18:00:10   
Dorotheia
witch ali jesta pred kopanjem in po kopanju oz. tik pred spanjem?
Ker lahko oz. pomoje najverjetneje nima to veze s kopanjem ampak jaz bi prej rekla, da s hranjenjem oz. težavami v povezavi s temu. Je kar znano, da dosti dojenčkov joka po hranjenju (tudi naš včasih kako uro po hranjenju, ampak samo po prvem obroku zjutraj/ponoči, pa ssem ugotovila, da takrat, ko preveč poje oz. prehitro in tudi verjetno ni vseh kupčkov podrl - ampak pri nas je to spet druga zgodba, ker je vse skupaj zaradi refluksa).

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 236
16.4.2014 19:54:05   
janaž
Witch, res je zanimivo, ker ti že zaspi in se potem zbudi in joka. Naša večkrat takole joka, kadar je zelo utrujena in ne more zaspati ali kadar jo kaj muči, kupčki, zgaga, krčki... Drugače pa naj bi bilo znano, da so dojenčki zvečer bolj sitni, jokavi, ker so polni vtisov od celega dne in se z jokom nekako resetirajo. Eni temu pravijo večerni blues.

Naša je bila tudi danes precej jokava, kar ni mogla zaspati, čez dan in potem je bilo sedaj zvečer vse narobe, jok in jok... no sedaj mi pa že spi... po mojem bo kar potegnila. Ko je takole jokava smo vsi znervirani, ker se midve nimava kam umaknit ... upam da bo čimprej tole obdobje mimo...

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 237
16.4.2014 20:05:14   
witch
Sem prej mislila da bom lahko kaj več napisala pa mi dete ni pustilo user posted image
Zdaj pa spi in mati lahko v miru čveka user posted image

Night naš se tudi odriva z nogicami v banji in buta z glavico. Ga moram prav močno kontra držati.

Vozički meni je P na pregledu pri treh mesecih rekla, da naj poslušam otroka in njegove želje ter se mu prilagajam. Rekla je, da mu brez problema dvignem ležalnik in tudi v vozičku košaro, če ima to funkcijo, če ne ga dam športni del. Jaz še uporabljam košato, ker itak 99% časa v vozičku spi.

Ja, tudi mene že cel april daje sentimentalnost. 18. bo eno leto odkar smo ga naredili (je bil postopek zato pač vem user posted image ). In sem kar sela solzna, ko se spomnim tega. Postopka, ki je bolel. Ko sem šla iz bolnice sem mojemu rekla, da me je ful bolelo in nočem nikoli več to dati skozi. Kot da bi takrat čutila, da se bo pikica obdržala. In ja, neizmerno sem hvaležna za njega. Itak sem se pa že miljion krat zahvalila za njega. Da sem po tako dolgi borbi končno dobila njega, in končno zaživela svoje sanje user posted image V drugo pa sem optimistična, da ne bo potrebno spet hoditi po bolnicah.

1. maj gremo v gore user posted image morje pa bo verjetno proti koncu poletja. Najverjetneje Ciper user posted image

Pucanje noska sem mu nekaj časa non stop ven sesala. Zdaj sem pa nehala. Ko vidim, da je kaj na koncu noska mu posesam, ali probam z robčkom. Ga pa ne moti nič v nosku in normalno diha. Ko se mi je včasih zdelo da ima nekj v nosku, in sem mu sesala ni priteklo nič. Dojenčkom pa hitro iz ust pride kaj do noska (mleko, bruhanje) in jih potem tisto draži. Tak da mu ne sesam več. Fiziološko pa uporabljam samo ko mu ga sesam.

Dorotheia nimam pojma ali je to od hranjenja. Ne poje nič več kot prej. Kupčka lepo podre. Je pa res, da je bil včeraj malo pobruhan ko je začel jokati. Hraniva se pa po kopanju.
Evo zdaj je lepo zaspal in upam, da se zgodba danes ne ponovi.

janž ja čisto lepo zaspi, brez joka, brez težav. Potem pa okrog pol devetih stoka, mu popravim dudico (kot vedno ko se zbudi), drema kakšno minutko, dve, potem pa začne jokati. Joka v posteljici, joka v naročju, joka v vseh možnih položajih. In to ne nek navaden jok, ampak se prav panično dere. Krčki so ga mičkeno matrali, dobil je popkovno kilo, smo ukinili AD3 kapljice in so krči nehali in kila je izginila. Tak da to mislim da ni. Sem pomislila na zobke, ker se ful slini. Ampak je čez dan dober. In če bi ga zobki, bi sitnaril tudi čez dan. Nisem več dovolj pametna. Samo močno upam,da bo danes ok.

< Sporočilo je popravil witch -- 16.4.2014 20:10:07 >

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 238
16.4.2014 20:59:50   
marusap
Jaz se že dolgo časa nisem oglasila, berem vas pa pridno.

Danes sva imela posvetovalnico. Ga prinesem in reče setra: "Kar sedet ga dajte." Jo čudno pogledam in ji odgovorim, da še ne sedi. Pa pravi ona da ponavadi pri pol leta že sedijo. Hihi, naš je tak velikan, da ga je za 3 mesece postarala. Tehta 7320g (porodna 3500), velik je 63 cm (porodna 48cm). user posted image Je pa samo dojen. Dobil je tudi pikico in cepivo proti rota virusu. Malo sem pojamrala, ker se mi zdi da se obrača bolj na desno, pa me je pediatrinja potolažila da je simetrija ok.
Hemoglobin smo spravili na 110 in do naslednje kontrole pri 6. mesecih nimava več sirupa. Presrečna sem, ker je konec tega mučenja!
Danes popoldan je cel čas jokal - verjetno ga je bolelo po cepljenju ali se je slabo počutil. Drugače je zelo priden, veliko se sam zamoti, sam se uspava. V posvetovalnici mu je skoraj uspel obrat iz hrbta na trebušček. Pomoje bo v roku enega tedna že obvladal.

Morje: Mi že komaj čakamo. Gremo junija za 14 dni v mobilno hišico v Pakoštane. Maja gremo pa za en vikend na turistično kmetijo. Bo prav pasalo malo zamenjat okolje.

Voziček: Naša košara je full velika in ga bom imela kar še nekaj časa v košari. Se mi zdi fajn da je na ravnem in toplem, fino zaščiten pred vetrom, ker itak zaspi takoj ko ga damo v voziček.

Vrtec: Mi nismo dobili mesta v vrtcu. Pojma nimam kam ga bom dala user posted image .

Kilogrami: Bine se redi, jaz pa hujšam. Juhu. Sem že na 53 (pred zanositvijo 59). Telovadim nič extra, smo pa veliko z vozičkom okrog.

Volčji potok in dinozavri so res super! Mi imamo letno karto in smo veliko tam. Pa fino veliko igrišče imajo. Ko bojo zacveteli vsi tulipani, bom pa še otroka pofotkala :).

Kopanje: Mi se kopamo 2x na teden, ker ga kopam v dnevni in imam full dela preden segrejem, prinesem stvari... Je pa banjica že premajhna in tudi buta z glavo. Se bomo počasi prestavili v kopalnico.

Uvajanje goste hrane: jaz nisem za eksperimentiranje; po 4. mesecu bom počasi začela uvajati riževo kašico, nadaljevala bom pa s spasirano zelenjavo in sadjem. Imam slabo izkušnjo - je prijateljica dala otroku banano, mali je ugriznil konkreten košček in se mu je zataknil. Potem se je davil in bruhal. Ne, ne ni to zame.

Lahko nočko vsem dojenčkom! (aja, mi ponoči še vedno jemo na tri ure in se 1x na noč previjamo)

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 239
16.4.2014 21:23:02   
Night
witch, čudno, da se ti zbuja v joku ... Verjetno ga kej boli? Naš se je včeraj tako zbudil, pa ko sem ga dvignila, je takoj kupčka podrl, ga je zgleda to matralo. No, enkrat prej se je pa zbudil, ko sem se jst tuširala in noge brila in ne vem kaj še vse delala, pa pridem iz kopalnice, pa slišim, kako se mali mojemu v naročju dere. Nikakor ga ni mogel potolažit. Pa sem ga dala na joško in je v momentu zaspal. Malo me moti to, da ga lahko samo jaz uspavam. Že tako nikamor ne morem sama za dlje časa, kaj šele, da bi ga midva kje pustila, pa šla kam. Flaško itak ven pljuva, dude pa tud nima.
Sem ti fouš za Ciper user posted image

Pucanje noska: vedno dam najprej fiziološko in potem posesam. Meni je patronažna takrat rekla, da je tako v redu in da lahko sesam tudi večkrat na dan. Zdaj par dni ima zabasanega, prej pa je bil kar mir.

Kako pa kaj vaši odnosi s partnerjem? Jst priznam, da mojega kar malo zanemarjam. In mi je hudo, ampak si ne morem pomagat. Zvečer padem v posteljo ali pa raje berem knjigo kot da bi seksala user posted image Saj je potrpežljiv (kaj mu pa preostane), ampak imam slabo vest. Polno dojim in spodaj je suša, tko da tudi ko se spraviva k temu, je bolj tako-tako. Pa boli me tudi še malo. Ne vem, al zato, ker je suho ali pa zato ker sem bla šivana. Sva probala z dvema lubrikantoma, ampak mi ni ok, tisto mi sam sluznico draži.

Sva pa drugače s tamalim večji del dneva pogosto sama, tako da mi včasih prav manjka, da bi kam šla in malo odklopila. Manjka mi en ornk čvek, pa zelo težko kam grem, ker ne vem, ali bo razpoložen ... Kofetkanja se ne morem it, ker ni šans, da spi v stoječem vozičku user posted image Pa tud, ko se mi kje začne jokcat, kar živčna ratam in se ne morem sprostit.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 240
16.4.2014 23:53:23   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
3. mesec: 6400g, 62 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63 cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48 cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5 cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58 cm
2.mesec: 5850g, 60 cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5 cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 241
17.4.2014 8:01:56   
Aeio
Witch , mi imamo podobno zadnja 2 dneva. S tem, da se zbudi po uri, dveh. Joče in se dere... Nič ne pomaga, samo malenkost je bilo nocoj bolje, ko sem ga potem dala v pokončni položaj na moja ramena.

Ne vem, ali toliko sanja, ali ga kaj boli...

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 242
17.4.2014 8:56:34   
Shana86
Night imava podobne tezave glede partnerskih odnosov... Sva kar malo pozabila na naju, predvsem je to moja krivda, priznam. Vso energijo dam za user posted image ...

Nosek:moja puncka je tudi prehlajena user posted image Nosek ni zamasen, ji pa izcedek zateka v zrelo in drazi na kaselj. Vlijem noter fiziolosko in posesam. To sedaj prvic, ta suhe smrkeljcke sem pucala s fiziolosko in vatko. Tisto prebrizgavanje naj bi izgledalo tako, da das otroka v narocje in ga nagnes naprej, da mu ne tece nazaj. Nisem se probala. Drugace pa zs zamasene noske menda v porodnisnici uporabljajo Olynth H za otroke, ceprav pise nad 2 leti. Sem ga kupila, take stvari vedno rabis sredi noci...

Vozicek: bom cim dlje uporabljala kosaro. Se pa dvigne naslonjalo, to ze sedaj uporabljam pri klancu navzdol user posted image Zaenkrat je se zadovoljna z opazovanjem igrac, ampak pomoje ne bo vec dolgo, je firbec. Bomo pac takrat sli na sportni del. Imamo sreco, da imamo zimske dojencke, bo vedno topleje.

Drugace pa je moja ze mamina maza. Ce smo na obisku, sem po dolocenem casu samo jaz dobra, sicer joka. Mi je fino po eni strani... user posted image Tudi sicer ne mara biti po narocjih. Zacne teckati in jo moram odloziti na kavc, v kosaro, da malo gleda igrace, brca, se jim smeje in ima mir pred vsemi. Toliko o tem, da se majcenih dojenckov ne sme pestvati, ker se scrkljajo... Okej, z vecjimi je druga pesem.

Zvecer ce joka od utrujenosti in ne more zaspati, jo tudi jaz tolazim z josko. Ucinkovito in hitro. Ce se potem zbudi iz spanja in jamra, je kriv nepodrt kupcek ali pa refluks - odkar imamo podlozen jogi, je ful bolje. Witch ga mogoce napenja, ima krce - pomaga ce ga nosis na roki na trebuscku? Pri nas je bilo tako,reden smo zamenjali Aptamil za Holle.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 243
17.4.2014 10:17:43   
tashq
ooo...user posted image
Kranjski vrtci:Dorotheia,na njihovi strani je lista sprejetih otrok in čakalni seznam.samo to še ni dokončno in mislim,da je samo za letnik 2013 in starejše..mi smo tudi na čakalni listi za letnik 2014,pa nas ni tam.verjetno bomo dobili šele septembra 2015 vrtec.verjetno bosta mogla malo pogledati za privat varstvo.
witch: user posted image upam,da se vama želja uresniči pa da mali hitro postane bratec.user posted image pa da se vam to jokanje umiri.tudi jaz nimam pojma,kaj bi to bilo.
partnerski odnosi:bolj tako-tako.te zadnje mesece tudi živiva bolj eden mimo drugega.on ima izmensko delo:recimo dela 2 dni zjutraj(začetek med 4. in 6.),potem en dan popoldne (med 12. in 14.),potem pa še 2 dni nočna (začetek med 16. in 17.),potem pa en dan ali 2 frej.pa jovo na novo.če je že doma,pa spi ali pa je,se tušira...potem je treba še v trgovino, po Pio v vrtec,Niko na sprehod peljati...se komaj kaj vidiva,če pa se,imava pa "delo".saj počasi bo boljše...user posted image se pocrkljava kar tako mimogrede včasih,pa to zaleže za nekaj časa...
prebrizgavanje s fiziološko:Shana86,tega pa še nisem slišala.bom poskusila,če bo imela zamašen nosek.do zdaj sem vedno poskusila tako,da jo dam na bok in našpricam v zgornjo nosnico.naj bi tako teklo iz spodnje ven,samo pri nas ji je v grlo teklo.user posted image
papa,gremo na sončka...user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 244
17.4.2014 12:03:27   
tashq
witch:mogoče je mali spet lačen?N. je tudi en dan eno uro po jedi neutolažljivo jokala pa ni pomagalo nič.ne duda,ne nošenje,ne različni položaji...nič.potem sem ji pa dala za jesti,je pa jedla.pa čez 1,5 uro spet.user posted image v slabih treh urah torej 3x.lahko poskusiš,če bi bilo to.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 245
17.4.2014 18:50:58   
Shana86
u pa res, lakota... še posebej, če je izključno dojen - zvečer je manj mleka.

Mene pa že celo popoldan heca. Ne vem, ali imam več mleka ali ona ni lačna - pri meni poje, dodatka pa noče, samo nekaj žveči cucelj in pljuva ven. Potem pa četz dobro uro spet hoče jesti... nonstop imam priklopljeno. Če ji ne dam jesti, vrešči. Kakšna ideja? Ali pač počakam, da mine, kot je očitno z večino stvari glede dojenčkov user posted image

V vrtec pa sem jo jaz tudi priavila in bila zavrnjena, dddd septembra še ne bo 11 mesecev. Smo na čakalni listi, ampak verjetno ne bomo dobili, iščemo privat varstvo. Pozna kakšna kaj okoli Kranja?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 246
17.4.2014 21:27:02   
dspela
za prvi maj, mogoče bomo šli pogledat svet v malem (minimundus) v Celovcu.

čiščenje noska, samo če je nujno...mu poskušava ven potegnit, drugače pa mu samo dava v vsako nosnico dve kapljici fiziološke.

dorotheia, super za spanje. Naš pa ima vsako noč drugi ritem. Je pa že nekaj časa se zbujal okoli 4 ure. V kateri kraj pa greste?

vrtec, midva ga še ne bova vpisala. Bosta ga babi in dedi čuvala, dokler res ne bo potrebno iti vrtec oz. malo šolo.

partnerski odnosi, midva se zvečer malo pocrkljava, sex pa odvisno, ker se meni sploh ne da....tako, da je zaenkrat mož spodbuda.

Danes pa je eno leto odkar sem imela zadnjo M....je prav nič ne pogrešam, ker sva dobila tisto, kar sva si najbolj želela.

Pri nam se je pa spanje čez dan zelo spremenilo. Prej je večina spal samo kakšnih 15 min ali pol ure...zdaj pa skoraj cel dopoldne prespi oz predrema. Potem pa je popoldan bolj buden, ponoči pa spi....samo, da zdaj ima vsako noč drugačen ritem, se različno zbuja. Mu je pa uspelo celo spati od 20 do 4.30, v napol spanju pojesti in zaspati še nekje do 8 ure. Samo, to je bilo samo eno noč.

1. posvetovalnica: 4100 g in 55 cm
2. posvetovalnica: 5460 g in 59.5 cm

Neposredna povezava do sporočila: 247
17.4.2014 22:26:32   
Dorotheia
Joj, tale teden je tako čudovit. Mali totalno priden. user posted image
Danes je spet spal do 6h, sva pojedla in spal skoraj do 10h. To je bila zagotovo samo izjema, ker je včeraj čez dan ful malo spal. Drugače mi spi po hranjenju še do kakšnih 8h.

Pa danes je bil dopoldne spet totalno priden, se je več kot uro zamotil sam, da sem spet lahko normalno skuhala kosilo. Sem spet samo debelo gledala. Mali je cel čas čebljal, se smehljal, brcal in bil nasploh super. Kaka razlika, ko je naspan. user posted image
Pa tudi spal je lepo čez dan. Pa kako je nekaj najlepšega, ko se zjutraj zbudi cel naspan, dobre volje in ima nonstop nasmešek na obrazu, samo da ga pogledaš. user posted image Mi vedno tako ogreje srček.

Danes sem se šla pobarvat k frizerki, je bil mali še celo pri atiju priden. Ker ponavadi, če mene ni zraven, je kar hitro siten.

dspela, misliš Pag? Mi gremo v Straško, kjer so tiste mobilne hišice v kampu. Midva sva že prej vsako leto šla za prvomajske tja in sva vedno govorila, da ko bova imela dojenčka, bomo tudi prišli, ker je nasploh v tem času tam cel kup mladih družinic z malimi otročki in je tako luštno. Ne vem samo, kam bova dala malega spati - kaka ideja? (prenosne posteljice še nimava)

Shana, saj če so te dali na čakalno listo, nisi zavrnjena ali kako? Isto so nas. Pa meni je ena gospa razložila, da je za take kot smo mi, poseben seznam, in dobiš mesto v vrtcu takoj, ko se sprosti mesto. Je pa teh dojenčkov cel kup in je res gužva, tako da najverjetneje res ne bomo dobili mesta do časa. Tako, da če kdo ve za kakšnokoli prosto mesto oz za kak zasebni vrtec, kjer naj bi imeli prosto, se tudi jaz priporočam. V okolici Kranja.

partnerski odnosi - je res težko, ker tudi midva zvečer samo padeva v posteljo, ampak kar najdeva čas in se pocrkljava. Meni je ful pomemben tudi odnos s partnerjem in ponavadi prišparam še malo energije tudi zanj. Ker dojenček je itak v ospredju v vsakem primeru, ampak še vedno pa si želim ohranjati odnos tudi s partnerjem. Saj v končni fazi sva bila najprej midva, dojenček pa je sedaj vstopil v najino življenje.
Sem pa tudi jaz zadnje dni sentimentalna...ravno leto nazaj sem imela zadnjo menstruacijo...se spomnim, da sem že lani na Pagu za prvi maj mislila, da sem noseča, pa mi je bilo čudno, ker sva še vedno uporabljala zaščito. In spomnim se občutka sreče, ko sem pomislila, da sem kar že noseča. No sem sicer mesec kasneje zanosila, ampak vseeno. Tisti prvi občutki ob novici, da sem noseča in to. Nepopisno. Kako gre hitro čas. Zdaj so pa ti mali čudeži že z nami. Jaz imam tudi en "ritual" v eni cerkvici v Zagrebu decembra....najprej sem imela željo, da ne bova imela težav pri zanostvi, ker sva si oba zelo želela otroka, potem lani sem šla noseča isto tja in si zaželela, da bi se nama rodil zdrav otroček (sem bila itak že proti koncu nosečnosti), letos bomo pa vsi skupaj šli :-) Nostalgija pač.

Ah ja....ti dojenčki so res ena sama sreča...čeprav je naporno.
Je pa res, da jaz zdaj šele začenjam res uživati...prvi mesec je bil meni tako naporen...sem mislila, da ne bom zdržala, ker je bilo nonstop kaj z malim.....zdaj so se pa stvari uredile in je tako luštno...

Joj, zdaj sem pa čisto raznežena...user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 248
18.4.2014 8:57:08   
witch
Naš jok se je umiril user posted image mogoče pa ga je samo luna dajala. Malo sumim tudi to, da se je prebudili in ni mogel zaspati nazaj. Potem pa je hotel da je po njegovo. Midva sva ga pa hotela uspavati nazaj. Saj se je vmes za minutko umiril. Smo bili v temi in se tolažili. Drugače pa se ne dojiva in pojedel je isto kot vedno. Se je pa ponoči ob 23.00 zbudil in je začel jokati, sicer ne tako panično, sem mu dala hrano in je bil pokonci še nekaj časa. Tak da ne vem. Sem pa vesela da se je umirilo.

Partnerski odnosi hja ni kot prej. Priznam tudi jaz da gre vsa energija za user posted image Se pa trudiva. Ker je moj ostal brez službe smo vsi skupaj cel dan doma. Podnevi se ukvarjava z njim, zvečer pa imava nekaj časa za sebe. S tem da jaz delam diplomo in sem ko je le čas pred računalnikom. Saj bo vedno boljše user posted image

Danes pa mineva točno eno leto odkar smo naredili naš mali čudež user posted image mami je cela solzna in se je že sto krat zahvalila tistemu, ki ga je poslal. Neizmerno sem hvaležna za njega.
Jaz sem imela zadnjo M 1.4., potem je sledilo kup tablet in uzjev, na današnji dan postopek, potem pa čakanje. Čeprav nisem upala, bala sem se upati in sem M čakala. 2.5. bi jo naj dobila. Za prvi maj sva bila v Bosni na dopustu. Z vložki sem skala kot nora, zvijalo me je in itak bo vsak čas prišla. Pa prideva domov in je ni. Testa nisem delala, ker je pač ni zaradi menjave okolja in počitnic. Pa slo šli dnevi M ni bilo. Ker pa sem mogla v bolnico javiti kako je, sem mogla narediti testi. 10.5. sem se končno opogumila in še preden se je pobarvla kontrolna črtica, je testna že sijala v najlepših barvah user posted image Neverjetno res...

tashq hvala za lepe želje user posted image

Punce lepe praznike vam želim user posted image

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 249
18.4.2014 16:46:59   
Shana86
Witch cestitam za eno leto user posted image Pa da so tezave minile...

Dorotheia smo dobili posto, da smo zavrnjeni in uvrsceni na cakalno listo. Pa saj sem ze vnaprej vedela, da bo tako.

Mi imamo pa obupen teden. Vedno se je zbujala ob dveh in pol petih, potem nismo vec veliko spali. Potem je parkrat prvo rundo potegnila do stirih, v nedeljo celo do petih! Sem bila fuuuul navdusena, da bomo koncno zaceli ponoci vec spati. Zdaj pa ze stiri dni zaspi ob pol desetih in spi do dveh, potem pa prakticno nic vec. Ali pa v spanju tako jamra, se preteguje, kaslja zaadi smrklja, da ne spim. Cez dan mi itak spi samo v avtu, vozu in medtem ko kuham, tako da sem zombi. Tri ure spanja dve zaporedni noci se gre, tole pa... Pa se prazniki so pred vrati. Se tolazim, da je taka zaradi prehlada. Drugace se mi bo zmesalo... Moz je itak do vecera v sluzbi, potem doma zida in sem do osmih sama. Danes sem kar zjutraj spakirala in sla k mami, ima dopust, da sva skupaj spekli potico, pazila je malo, da sem dala skoz vse trgovine, zdaj pa jo je peljala na sprehod, da vsaj malo dam noge na dopust. Drugace ni sans...

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?