Dorotheia
|
Hejla januarke! Night, tvoj je bil pa res dolgo pokonci. Ampak če ni nič sitkan, potem itak ni problem. Otroci so pomoje ful različni. Naš je bil do sedaj čez dan max. 4 ure pokonci, ampak je bil potem že čisto preveč siten. Itak je ponavadi tako, da če je buden od enega hranjenja do drugega, da po drugem potem zaspi. Ponoči pa se naš tudi zbudi samo za hranjenje, redko zajoka (če mami ne da dovolj hitro hrane ), pa potem zaspi nazaj - je pa pri nas tako, da se zvečer nahranimo enkrat od 22h-23h, pa se potem zbudi enkrat od 2h-3h in potem še zjutraj enkrat od 5.30-6.30 (mi je pa predvčerajšnjim spal od 2h - 6.30 in sem se ful naspala). Čez dan pa se še vedno hrani tam okvirno na 3 ure (če veliko poje tudi redkeje in obratno). Plenice - mi smo zdaj na Pampers Premium 1 in zaenkrat so še ok, ampak bom samo tole porabila do konca - smo pa imeli vmes tudi dm-ove 1 in mullerjeve 1 in so bile vse ok. Zdaj v naslednje mu bom kupovala pomoje kar dm-ove 2 (od 3-6kg). Bomo videli, če se bodo dobro obnesle. Bi pa rada preizkusila tudi Lumpijeve, so baje kar vredu tudi. Tele pamperske premium care so se zaenkrat res dobro izkazale, ampak so mi predrage (razmišljam edino, da bi jih vnaprej kupovala, da bi jih uporabljali samo ponoči, ker predvidevam, da dlje zdržijo in so bolj vpojne). Drugače se pa itak tako pogosto še previjamo, da ni ravno važno, kakšne plenice ima na riti. Pa niti ne kaže na to, da bi imel občutljivo kožo, ker ima ful ful lepo do sedaj. kontracepcija - midva sva pa pomoje zelo plodna, glede na to, da nama je tale sonček "uspel" takoj (pomoje prvi mesec, ko sva opustila kontracepcijo in nisva pazila). Pa si noben od naju ne želi, vsaj še ne zaenkrat, še enega otročka. Je eden dovolj naporen. Čeprav ga imava oba najraje. Midva bova pa kar na kondomih, sva bila že prej, ker sva odkrila ene res dobre (tabletke meni ne ustrezajo sploh, kaj drugega pa tudi ne bi imela - nočem vnašati kakršnih koli hormonov vase). Drugače bi mogoče imela še kakšnega otročka ampak max. enega še in še to čez 2-3 leta. Jaz nisem ravno tip človeka, da bi imela otroka takoj za otrokom. spolnost pa mene tudi malo skrbi, čeprav nisem bila rezana. Ampak, ko se spomnim in pomislim na porod in kakšna štruca je šla skozi mene ven, me prav zaskrbi, kako bo in če me bo bolelo. Pa malo sem bila šivana. Nisva še poskusila, pa bo jutri mesec dni od poroda. No saj itak pravijo, da v času čišče naj ne bi imel odnosov. Meni se drugače čišča počasi končuje. Pomoje bom kar počakala do prvega pregleda pri ginekologu. Naš mali pa še nič ne deli nasleškov. Komaj čakam. Upam, da bo smejko. Da ne bo preveč resen otroček. Sodelavka ima fantka, ki se nikoli ampak res nikoli ne zasmeje in je prav čudno. Tak resen dojenček je. Dajte mi povedat, kako se kaj ukvarjate z vašimi dojenčki? Naš še nič kaj dosti ni zainteresiran za animacijo, razen to, da se ga kaj okrog nosi, če je tečen. Drugače pa ni zainteresiran. On se kar sam zamoti s svojimi rokicami in je to to - ali pa gleda slike na steni, ker so kontrastne oz. črno-bele. Jaz bi pa rada, da bi se že midva ukvarjala. A sem prezgodnja? Pa včasih se zalotim z mislimi, da mogoče pa nisva dovolj povezana, ker se ne dojiva in se tako med nama ni ustvarila tista pristna vez. Imate ve vse občutek te povezanosti oz. navezanosti dojenčka na vas? Mislim, jaz ga imam itak najraje, ampak se mi zdi, da mali ni tako zelo povezan, tak samostojen se mi zdi. Sem čudna? Mi smo bili do sedaj na sprehodu šele 3x. Ma če je tako smotano vreme. Ta sneg. Upam, da bo kmalu spet lepše. Drugače je pa naš tudi zrasel. Tak močen fantek je postal, se mi zdi. Čeprav se še vedno čisto čudno hrani - enkrat poje 80ml, drugič 60ml, potem 110ml. Potem nikoli ne vem, koliko naj mu pripravim. Imam pa še vedno dovolj svojega mleka čez dan, ponoči pa dobi 2 ali 3 obroke AM. Sem zadovoljna s tem.
|