tashq
|
krst:mi ne bomo.sem pa bila jaz krščena pri treh mesecih pa naj bi se fejst drla,tako da se župnika skoraj ni slišalo.je samo rekel,da bom verjetno pevka. no,saj ne vem,mogoče me je preklel,ker sem totalno brez posluha... v glavnem,pomoje so župniki navajeni vsega.tudi verjetno glasnega opravljanja velike potrebe... oblekce namenjene prav za krst pa vem,da tudi prodajajo,samo so pomoje kar drage... pranje:recimo dobra 2 meseca sem prala striktno ločeno,malo praška,malo kisa, nič mehčalca.zdaj pa perem tudi z ostalimi cunjami,če je naših in njenih obojih skup za en stroj,ne da se mi pa čakat,da bi iz tega ratala 2 ločena kupa cunj;jih pa takrat obvezno še brez mehčalca.brez mehčalca bom prala do recimo enega leta. tetra plenice pa perem skupaj z ostalimi belimi na 90. potres:nič pri nas... druženje z babicami,dedki...:eno babico vidimo skoraj vsak teden,ker velikokrat tudi P. tam prespi.ostale pa bolj tako-tako.jaz bi rekla,naj vsaka zase ve,kako je najbolje za njenega .če se ji zdi preobčutljiv in jo je strah,da bi hitro zbolel,potem je pač bolje,da ste bolj doma,saj je še vedno kar dosti prehladnih obolenj.oblekca,jaz bi tako rekla:če vas kdo hoče videti,naj kar sam pride do vas.je sigurno veliko lažje njim pridet k vam,kot pa vam z malim na dolgo vožnjo pa še v neznano okolje,kjer ne veš, kako boš dojil/pripravil mleko,kako bo otroček spal.... mi bomo od zdaj naprej kar pazili,da N. dobi svoj opoldanski počitek.ali doma ali pa vsaj pri babici-tam smo se že navadili.na obiske pa bomo hodili ali pa jih sprejemali dopoldne ali pozno popoldne,seveda tudi pred sedmo.vedno pa pač ne bo uspelo,bomo tudi vedno dalj zunaj,ko bo poletje,ampak vsaj približno se pa bomo reda držali.je bila prav tečnoba,če ni šla spat ob 12. teža:nam je pri 6. tednih rekla,da naj jo malo manj hranim... hmmm...kako pa?v glavnem,nič nisem spremenila.no,pri treh mesecih pa ni nič rekla.Dorotheia,jaz sem pa nekje prebrala,da naj bi do 6 meseca podvojil težo,do enega leta pa potrojil.ampak, to je samo okvirno...P. je bila vedno zelo drobna,je še vedno(pri treh letih je imela težo na 5.percentili),ampak polna energije in skoraj nič bolna.je trajalo,da sem se nehala sekirati zaradi njene teže,ampak mi je uspelo. N. bo pa verjetno malo drugače,bo bolj bucek izgleda...no,bomo videli, kako bo šlo z GH in potem, ko shodi... nohti:do zdaj smo postrigli le enkrat.prej nismo,ker so se ji še vedno hitro lomili pa nikoli se ni popraskala.pri cca. treh mesecih pa smo postrigli,je bila pa že naslednji dan do krvi popraskana, ravno danes imam spet namen postrišti.morava biti pa oba,on drži,jaz strižem,tako pa gre. rastejo ji kar počasi... papa...
< Sporočilo je popravil tashq -- 23.4.2014 10:48:09 >
|