tashq
|
witch:jaz sem pa še pred P. imela željo fantka in punčko-tako da bo starejši fantek skoz pazil na svojo malo sestrico... že med N.(prvo) sem pa nekako upala na punčko,ker sem slišala,da naj bi bile punčke bolj pridne...(hm...to sem si pomoje bolj nekako predstavo ustvarila-saj vemo,da otrok ni otroku enak).v drugo sem si pa spet bolj želela punčko zgolj iz praktičnosti:iste obleke...lubi si je pa želel fantka:da bo pač imel sineta... no,želja se je uresničila meni,njemu pač ne,je pa seveda obeh princesk vesel.... pri teh spolih prav pride ta pregovor:ni važno,kaj je,samo da je zdravo!in to je najbolj pomembno! bomo pa vedno slišale kakšne čudne komentarje glede nečesa že...važno je,da si ne ženemo tega preveč k srcu... drugače pa:z lubijem kar poskušajta,enkrat vama bosta že ratali dve punčki... spanje:malo čez 7 začnemo z večerno rutino:zračenje rite,kopanje,hranjenje,podiranje kupčka.potem jo imam pa v rokah na kavču,ona z dudo in počakam,da zaspi.ponavadi prej kot v 5 minutah,ker je večinoma že od petih pokonci.potem jo pa odložim v posteljico in se zbudi med 2. in 4.,ko poje(kupčka ne podiram,ima dvignjeno vglavje) in jo budno brez dude dam v posteljo,pa kmalu zaspi nazaj.samo jaz ne morem zaspati prej kot ona,ker jo poslušam,kako cmoka,godrnja,jamra... no,važno,da ne joka...potem pa se spet zbudi malo pred 7.,ko spet je,takrat pa vstanemo pa gremo v vrtec.če je pa ati doma,jo pa pri njem pustim pa sama peljem P. v vrtec.takrat tudi N. malo še odspi,drugače pa zaspi v vozičku.lahko kar trkam,ker mi tako fino spi že od 3.tedna.od lubija sestra ima pa fantka(zdaj je že bolj fant ),ki je od 2.dne(!) dalje prespal celo noč!uau! pleničke:imamo Mullerjeve,zadnje paket dvojke. smo še od P.zadovoljni z njimi,nikoli nam tudi ponoči niso spustile.no,zdaj pri Niki jo je velikokrat treba še ponoči previt,ker se pokaka...(kdaj bo tega že konec??? )smo pa imele neke Pampers(ne vem,katere,smo jih dobili,zapomnila si pa nisem),pa so nam ponoči spustile ene 2x. kolegica,ki je bila zadnjič pri meni,je pa prinesla Lumpijeve.pri P.smo tudi dobili en paket Lumpijevih pa mislim,da sem bila kar zadovoljna.nekako smo se navadili na Mullerjeve,ga imamo blizu pa tudi robčke,blazinice za dojenje pa podloge za previjanje tam kupujemo... pralne plenice:smo uporabljali pri P.nekaj imamo Racmank,nekaj pa švedskih plenic(mislim,da se tako reče ):uporabiš dve tetra plenici in potem s to švedsko plenico,ki je ubistvo samo krpa blaga,samo ti dve tetra plenici pritrdiš na rit.podobno kot so včasih naše mame delale.ni mi bilo všeč,ker tako hitro premočijo,čeprav smo imeli čez še "nepremočljive" hlačke.ne vem,ali pa jaz ne znam namontirat... sem jih pa pri P. uporabljala takrat,ko je imela rdečo rito pa še včasih kar tako.je bila rita bolje v enem dnevu-veliko bolje kot katerakoli krema,vsaj po mojem mnenju.zdaj pri N. bomo tudi tako delali,samo čakam,da neha tako pogosto kakati...je veliko lažje prati polulane plenice kot pokakane. boge naše mame,pa včasih še strojev ni bilo,a?
< Sporočilo je popravil tashq -- 26.3.2014 18:04:30 >
|