tashq
|
ooo... kopanje:od cca.enega meseca smo jo kopali vsak dan.izključno zaradi rutine in ker mi je tako lepo spala potem.in če je slučajno kopanje pripomoglo k temu,potem jo bomo vsak dan kopali.čeprav po pravici povedano,se mi niti ne da,niti ni potrebno-koliko pa sploh so taki mali umazani? pa zdaj že kakšne 2 tedna niti ne segrevamo več stanovanja/sobe,je približno 20 st. notri vedno.jaz jo kopam kar v dnevni sobi/jedilnici/kuhinji,kjer imam tudi previjalno.zraven postavim 2 kuhinjska stola in nanju banjico.mogoče bi tako poskusila ti,Dorotheia,da ti ne bo treba celega stanovanja greti,ampak potem samo spalnico.no,če imate prostor v spalnici še za 2 stola... no,včeraj smo pa prekinili rutino.je prvič nismo skopali,ker smo šele malo pred osmo domov prišli(bili pri babici) in sem ji dala samo hitro jesti.so me tudi joške boleleeeeee.AU! sem se bala kako bo s spanjem pa je samo težje zaspala,je trajalo ene 15 min več,je pa prvič dobesedno prespala celo noč! 2x sem dala dudo.je torej spala od malo čez osem do sedmih!samo danes pa jo bo kar treba skopati,ker se je včeraj spet pokakala od vratu do pet,pa se mi zdi,da z robčki ne moreš tako dobro očistiti,kot potem lahko s kopanjem... obrati,telovadba:že kakšen teden "zna" s trebuha na hrbet.ampak samo včasih in ne vsak dan.bomo videli,če se bo stopnjevalo...njena telovadba so pa samo kravice.včasih tudi tako krči nogice med kravicami,kot da že hoče nekam zlest...rite prov fejst dvigne...more še pogruntat,da more najprej malo mišic dobit,da kam pride...ji še ni jasno čisto... rokice si pa tako tlači v usta...JAO...se prav zahvaljujem (nekomu pač že),da ima roke večje kot usta!zobki pomoje to niso,ampak le raziskovanje...ko bo znala držati igračko,bo pa to vedno v ustih.ko bo pa že znala sedeti,bomo pa tudi sigurno zamenjali **** slinčkov na dan.P. se je tudi tako slinila,ampak ona kasneje:recimo od prvega leta do drugega.ni znala ust držati zaprtih pa pika,je bil kar potoček napeljan ven... linea negra:še vedno...če se prav spomnim od prvič,izgine po nekem času...kdaj,pa pojma nimam... strij pa jaz nisem dobila (NOVIH! ) do 2 tednov pred porodom,potem pa kar velike čez cel trebuh... jah, so še vedno in bodo ostale...se pa tolažim,da tiste s prve N niso več tako opazne... oblačenje:zdaj je kakšen teden samo v bodiju z dolgimi rokavi in hlačah,pa ponavadi je pokrita še z dekico,če je na kavču ali na tleh.ko gremo pa ven pa odvisno od toplote:zjutraj ob osmih dam jaknico čez pa dekico pa prevleko od vozička + kapa. popoldne,če je sonce in fejst toplo,brez vetra pa le debelejši puloverček pa kapica za sonček/klobuček.če sem jaz v kratkih rokavih,pa P. v tankem puloverčku( v kratke rokave je še ne upam dati) pa je obema vroče(na soncu),potem je N.kar dosti oblečena.pomoje... rast zobkov:je tako različno od otroka do otroka...nekateri sploh ne opazijo,da je zobek prišel,drugi jokajo,so zoprni in ne spijo več tednov.plus vse vmes.slinjenje in tlačenje stvari v usta pa samo po sebi ni znak rasti zobkov.lahko je,lahko pa da ni... naj bi pa bila dlesen rdeča,otečena, preden zobek pride ven. dojenje:še katera izključno doji in ji mali večinoma prespi noč?jaz ne vem,kaj naj naredim, me včasih joške tako bolijo(od toliko mleka),da komaj še spim.ležim na hrbtu ko klada in se ne upam premaknit,da ne bo vse začelo špricati.pa komaj čakam,da se tamala zbudi,da malo sprosti pritisk.nočem je pa budit,ker potem se bo pa navadila na hranjenje ponoči,kar pa tudi ni v redu.raje potrpim še teh par mesecev,ko so bo mleko menjalo z GH pa bo že tako lažje... moja telovadba: nikoli nisem bila ne vem kakšen športnik,no... imamo voziček na popravilu,nadomstni(ki smo ga komaj dobili) pa ima počeno gumo in jo je treba pumpat vsak dan/večkrat na dan... če se pa s prazno voziš,je pa voziček postrani pa težji je, pa ni tako fino vozičkat,tako da gremo zdaj popoldne le na igrišče,dopoldne greva pa na mali sprehod,ker je res nemogoč ta voziček.še košare nima spodaj!aja,pa prvi kolesi se streseta! komaj čakam,da svojega dobim nazaj...takrat bodo pa spet pohodi...najmanj ena ura dopoldne pa potem še popoldne,če mi uspe P. prepričati,da je sprehod bolj zanimiv kot igrišče...misija nemogoče! februarke:zaradi mene ste dobrodošle!je boljše,da nas je na eni temi več,kot na dveh malo... no,pa pa... P.S.:je katera za to,da naredimo spisek,kako naši malčki rastejo in se debelijo? aja,še to:pomoje bo N. kmalu že št. 62 premajhna... nekaj št. 62 sem že upokojila,ostale so ji pa ravno prav...kaj imam jaz enega velikana doma... sploh,ker je P. v tem času nosila še 56 brez problema...
|