|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
17.3.2014 20:15:58   
marusap
Witch, ima kapico ja. Sem skoraj že diplomirala s teh kapic. Sem mu jih kupila že 8 in mu nobena ne odgovarja - ali je prevelika, premajhna, se mu vrti na glavi, se mu odkrivajo ušeska... grr!

Aeio, mi tudi tako kupčka podiramo. Sicer pa naš full rad sedi v tem položaju in ga imamo kar dosti pokonci. Glavico itak že lepo drži, pomoje da ni problema. Noče ležat pa pika user posted image .

Dorotheia, user posted image . Super ste zrihtali!

Danes sva se skupaj tehtala in ima približno 6,7 kg user posted image . Od nexta so mu že nekatere oblekice 3-6 mesecev premajhne. H&M ima pa že 68. Kam se mu mudi tudi ne vem...

Ko sem zadnjič razlagala od Laninega popka. Včeraj se ji je obrnil še bolj na ven in ima zdaj res velik "gumb". Jo jutri peljem k zdravniku, da pogledajo to čudo. Jo že cel dan podkupujem, da bo pridna, ker se na smrt boji zdravnika. Sploh ne vem kako jo bom držala, da jo zdravnica pregleda.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 126
18.3.2014 8:11:46   
witch
Dorotheia hvala za informacijo glede mleka. Če nam hipp ne bo odgovrajal mu novalac kupim. Glede cucljev pa mi imamo nuk že od začetka in so super. Tudi dudice imamo nukove in so ok.

marusap joj ja te kapice. Jaz sem dala eno delati po naročilu in mu je prav dobro odgovarjala. Ampak je pač pretopla. In rabiva bomabažno. To ki jo imava se isto vleče gor, ušesa so vedno zunaj... Tak da grem te dni po novo.
Dobro uredita z Lano. Poročaj kaj bodo rekli. Našemu se je pa popek ful izboljšal. Pa tudi krčev ni več user posted image Je zdravnica sumila na AD3 kapljice in sem jih ukinila in so izginili krči in tudi popek je boljši.

Naš fantič se nosi samo vazgor, bučko pa drži pokoci kot pri ene štirih mesecih. Ko ga daš pokonci glavice nikoli ne nasloni na mene ampak jo drži sam. Vsi so ful presenečeni da jo tak lepo drži. Neverjetno. Pa nimam pojma če je to ok da se dela tak močnega, ampak ne morem ga siliti ležati. Pa ko ga dam v posteljico, na tla, na kavč obrnjenega na hrbet obvezno dvigne glavico se poskuša dvigniti in na koncu obpua.

Moj prehlad je danes malo boljši. Ni še ok, ampak lažje živim user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 127
18.3.2014 9:49:36   
dspela
dorotheia, mi imamo aptamil proti krčem in napenjanje in se ful zgosti v flaški, če je hladno...sploh če počasi je.
Na še včasih tudi pogosti je....rabijo naši malčki...rastejo.

witch, naš tudi ful drži glavigo gor. Tudi je nima na rami...ampak kar v zraku...moraš jo kar fajn držati, ker včasih prav z močjo mahne z glavo. Nama je patronažna rekla, da ne bi še smel tako držati glave po konci. Mu je pa že uspelo, ko je ležal na trebuhu, položaj kravice.
Jaz tudi nimam dovolj mleka, pa moramo dodajati.

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 128
18.3.2014 9:51:43   
Night
Jaz sem pa ful vesela, ker se mi zdi, da sem se končno malo sprostila. Ugotovila sem, da je bil naš mladiček kar kronično neprespan, posledično vedno siten, ko je bil buden. Pa sem ga en dan kar prisilila, da je čez dan zaspal, zatemnila sem prostor, uturila sem mu dudo in je dejansko zaspal za dve uri. Potem je bil ves dan dobre volje in tudi ponoči je boljše spal. Zdaj ga probam večkrat kar samega pustit v posteljici čez dan, pa včasih malo zadrema, včasih se pa samo malo pogovarja sam s sabo. Zdaj mi je jasno, da mi ga ni treba skoz animirati in se z njim pogovarjati, saj rabi tudi sam bit. Ampak to sem šele zdaj ugotovila. No, važno, da sem user posted image Zdaj je pravi dobrovoljček, vedno nasmejan, sitnari samo, ko je zaspan in ko ga oblačimo user posted image

Ponoči se mi pa še vedno (pre)pogosto zbuja. Včeraj sem mu dala zvečer dodatek, ker sem mislila, da mogoče ni dovolj sit, pa se je zbudil isto. Je pa tisti dodatek kar pogoltal, tako da ne vem, ali imam sploh dovolj mleka?? Zredil se je sicer dovolj, je pa res, da je v zadnjih 5 dneh kakal samo enkrat.

Zadnje čase imam prav nočne more, še katera? Že tako težko zaspim zvečer, potem se zbudim, da ga nahranim in je spet včasih problem zaspat nazaj. Včasih sanjam take grozljivke, da joj.

Pa potim se nenormalno. Ponoči se vsa mokra zbudim in to na mestih, kjer prej nikoli nisem švicala user posted image

Kar se pa spolnosti tiče, (ne vem, če se spomnite, da sem jamrala) je pa zdaj spet vse po starem in prav super. Moj je itak zadovoljen, jaz pa tudi, ker me je bilo strah, da ne bo več tako kot prej. In keglove vaje ful pomagajo, vsaj meni se zdi.

witch, super, da si bolje. Tudi naš mali drži glavico gor, ko ga imam čez ramo. Se mi zdi, da je to normalno. Pa še taki firbci so, morajo vse videt. Naš se v lunici že en mesec sploh ne nosi, zelo redko, ne mara bit tako. Mu boš dajala kake druge kapljice vit. D? Jaz mu jih sploh ne dajem, ker je imel po Plivitu krče. Bom pri 3 mesecih začela dajat. Samo potem bo pa že tako poletje, pa ne vem, ali je smiselno dajat?

marusap, vaš je pa res že zelo velik in ima lepo težo! Jaz ne vem, koliko tehta, ker imamo šele pri 3 mes naslednjič pregled. Se pa skupaj tehtava na naši vagi, pa ima okoli 6 kg.

dorotheia, sem vesela, da napredujete. Če bolj pogosto je, je to verjetno samo trenutno. Dojenčki itak nimajo nekega stalnega ritma. Vsaj pri nas je tako, ampak s tem, da jaz pogosto dojim, na 3 ure pri nas ne zdrži čez dan.

Kakšen je vaš odnos do dude? Jaz nisem ravno pristašica, ampak ga tako lepo potolaži, da ne vem, kako bi brez. Se pa že zdaj bojim, kako ga bomo odvadili, ker vem, da eni otroci se zelo težko ločijo od nje. Ima katera že s tem izkušnje?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 129
18.3.2014 12:15:21   
marusap
Dude: moja Lana je bivša zasvojenka z dudo. na koncu jih je imela že 7 in se mi je zdelo fajn, da bi bila brez dude pred prihodom Bineta. Malo v strahu sem se lotila projekta "odvajanje" - vse dude sva dali v škatlico, Lana je škatlico pobarvala in dala pred vrata za mucko Piko user posted image . Čez pol ure sva šle pogledat in so jo tam čakale rozinice in ene mala igračka. Po tem ni niti enkrat rekla, da rabi dudo. Stara je bila pa 26 mesecev. Brez problema torej. Bine jo ima in veselo duda. Se mi zdi 100x bolje kot prstek.

Popek: diagnoza pokovna kila. Če jo bo bolelo ali se bo izboklina povečala, morava na urgenco. user posted image

Night: jaz se ne potim, spim pa kot top user posted image . tudi sanjat nimam časa ponoči.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 130
18.3.2014 13:09:55   
Aeio
Vidim, da so naši malčki vsi podobni :)

Potenje: jaz sem se tudi tko potila, najbrž hormoni, zdaj je bolje, ampak čez dan se še vedno zelo. Prej se pa sploh nisem. Tudi dlake mi sploh ne rastejo pod pazduho. Sicer super, ampak zanimivo.

Duda: naš jo potegne le takrat, ko je bolj lačen, sicer jo kar odvrže. Je pa ziher 100% bolje, kot prst.

Mi zadnje dni tako slabo spimo… Joj, me prav glava boli!

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 131
18.3.2014 17:36:16   
Dorotheia
Zdravo punce!

Jaz sem danes tako utrujena. Sva bila še na sončku samo malo, ker sem prav počivat mogla.
Naš še vedno čudno je, no vsaj je. Čeprav se mi zdi, da bi nonstop nekaj jedel. Sem ga prej prav probala zamotit z igranjem, ker vsaj 2 uri razmaka pa je fajn, če je med hranjenjem.
Drugače pa je karakterno postal veliko bolj zahteven kot je bil. Se mi zdi, da bi nonstop rad, da se kdo z njim ukvarja. user posted image Zaspati ne zna več sam. Danes sem ga prav malo pustila jokca, ker sem vedela da joka od dolgčasa, pa se sploh ni ustavil. user posted image Dokler ga nisem vzela v naročje. Groza. Vidim, da ima karakter čisto po mojemu.
Pa zadnje par dni opažam da ko joka, večkrat sploh ne vem zakaj. Pa včasih, ko se je recimo prebujal zaradi lakote (tudi ponoči), se je lepo postopoma prebujal in oglašal in sem imela lepo čas mu pripravit hrano. Zdaj samo enkrat zajavka in plane v jok. Totalno nepotrpežljiv je postal. Ah ja. Bo že.
Sem pa samo za v posteljo še. Danes spet nisem uspela skuhat kosila.

Dajte povedat, kaj so vaši kaj zahtevni glede družbe in kako uspete vse uskladiti (npr. še zraven kaj postoriti)? Jaz vedno ravno, ko ali hočem sama nekaj končno pojesti ali mi kaj v loncu zavre, se začne mali dreti (in itak ga ne morem pustiti da se dere). Pa vedno več je buden. Zdaj mi dopoldne sploh ne spi že 2 dni nič. Pa je že totalno utrujen in sploh ne zaspi.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 132
18.3.2014 20:30:55   
Dorotheia
Aja pa punce (tiste, ki merite/tehtate) - koliko vam otročki spijejo okvirno čez dan in koliko obrokov imate oz. kako pogosto se vaši malčki hranijo?

Pa kako se vam zbujajo ponoči?

No, naš je tudi danes kar na polno jedel. Razmišljam že o poskoku v rasti, ker včeraj mi je čez dan popil vse skupaj nekaj čez 900ml. user posted image To je pa ful, se mi zdi. Glede na to, da je prej vedno okrog 700ml dosegel. Danes bo pa tudi okrog 800ml pomoje.
Pomoje bi rad več naenkrat pojedel, jaz pa mu še vedno štimam v malih flaškah okrog 100 oz. 120ml. Zdaj je kar naenkrat dobil zagon za hrano in me ful čudi. Skrbi me, da ne bi potem naenkrat preveč pojedel. Je to možno? Poliva sicer minimalno, enkrat na 2 dni, pa še to čisto malo.
Recimo ob 18h mi je pojedel okrog 110ml. Pa ful jokcal cel čas. No, sva mu z mojim ob 19h ponudila najprej 40ml in je spil v trenutku. Ponudila še okrog 50ml, tudi spil, a je imel dovolj. Meni je vse to čisto nekaj novega. Ker je bilo vedno čisto kontra. Upam, da ni kaj drugega narobe. Ker je drugače zadnja 2 dneva tudi fuul jokav. Danes mi je tečnaril in jokcal skozi cel dan po malem. Pa spi mi že 2 dni čez dan sploh ne, razen v vozičku. Res upam, da je to luna. Ker mi ne paše tale njegov siten karakter. user posted image Zaspal je prejle samo tako, da sem se jaz ulegla zraven njega. Pa še to čisto malo. Groza. Pa cel rdeč okrog oči od utrujenosti.
Kaj ve prakticirate?

Jaz sem danes čisto fuč.

Neposredna povezava do sporočila: 133
18.3.2014 21:49:02   
Aeio
Dnevna animacija: pol ure zdrži v počivalniku ali pa v posteljici, na katero namontiram igračke. Potem greva za pol ure pohajat, malo zaspi, skuham kavo, se zbudi, se previjeva, jeva,... Tak ritem je čez dan. Seveda še vmes jok, zvijanje,...

Tudi jaz upam, da je luna, ker sem tudi čisto preč. Tako se zbuja ponoči, da začne jamrati, pa jokcati, pa z glavo ob jogi se drsa. Ne vem, kaj ga tako čelo srbi ali kaj. Bom vprašala na sistematskem, ko bo. No, potem so tu dodatno še plenice. Dvojka premajhna, trojka prevelika. Proti jutru je vedno polulan, ga moram celega preobleč. Pa še nos se mu zabaše proti jutru. Ah...

Tako da ponoči še ni nekega ritma. Bi si ga pa kmalu želela, ker sem pravi zombi. Opazim pa edino to, da je po 8 uri zvečer zelo utrujen in mora spat.

Lepo in mirno noč żelim :)

Neposredna povezava do sporočila: 134
18.3.2014 22:43:34   
magdalenica
Iz našega vreščala, ki je imelo 2 meseca v riti uro in je hotelo jesti vsake 3h, se je razvil en tak enostaven dojenček.

spanje - Zvečer mora iti obvezno spat okoli 20h, sicer je povsem nesrečen in krmežjav. Odložim ga v posteljico in že spi. Do 5h zjutraj! Potem pa potegne še do 8h. Zdaj hodita s starejšim skupaj spat zvečer in zjutraj skupaj vstajata. Kar naenkrat imam zvečer spet mir, da lahko kaj naredim user posted image user posted image user posted image Spi pa na trebuščku, obvezno. Če ga odložim v posteljico na bok, znori.

duda - prvi je ni imel sploh, tale user posted image jo je imel prvih 14 dni, potem je ni več maral, je pa odkril prstek in ga s pridom uporablja user posted image Dude mu pa ne morem vsiliti, mu gre kar na bruhanje ...

čez dan - malo se crkljava, med previjanjem se veliko pogovarjam z njim (mu je všeč in smejoč odgovarja nazaj), sicer pa je precej manj v naročju kot prvorojenec. Ob dvoletniku doma se ne izide, prav tako ne gre več, da bi na vsak stokec/jokec pridrvela k njemu ... Včasih mora žal počakati. Je kar veliko v igralnem centru, ki mu postaja čedalje bolj zanimiv. Čedalje bolj ga zanima tudi bratec, ki se zraven igra.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 135
19.3.2014 9:27:05   
witch
Dorotheia jaz našem naredim 130 ml mleka. Poje pa čisto odvisno. Včasih vse, včasih pa samo 60. Večino pa med 90 in 110 ml. Nehala sem računati koliko ml poje čez cel dan. Sem to delala v začetku in je bilo ful odvisno.
Naš gre ob 20.00 spat. Potem se zbudi med eno in tretjo. Potem pa spet med četrto in šesto. Danes ponoči je vstal ob enih, potem ob štirih in ob sedmih. To noč je bil nekaj ful nemiren. Drugače jeva približno na 4 ure. Čez dan pa čisto odvisno. Če sva zunaj in spi, lahko čaka na naslednji obrok tudi štiri ure in pol. Če sva noter in se igra obvezno po treh urah jok.
Naš čez dan bolj malo spi, razen v vozičku in potem je vsak večer čisto rdeč okrog oči in jokast.

midva pa imava ponoči super ritem. bolj naju matra dan.

Drugače pa, kjub temu, da sem se ful pazila se je naš malček malo nalezel. Nosek ima mičkeno zabasan user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 136
19.3.2014 10:13:51   
Dorotheia
Ok, jaz še vedno upam na luno in predvsem, da bo danes lepši dan. Sem malo boljše spala ponoči, čeprav mi je nekaj jokcal in se nonstop nekaj oglašal. Ne vem, kaj mu ne paše. Pa ponoči, ko se hraniva. skoraj vedno spi ali zaspi vmes in potem ni šans kupčka podret in ga potem skozi celo noč matra. user posted image

Uglavnem jaz sem optimist in upam, da bo danes boljši dan in bo malček boljše razpoložen.
user posted image

Se pa pri nas ful pozna, da je ubistvu tale bolnica in te preiskave čisto porušila ritem. Ker naš je bil prej res ultra priden in tudi ponoči je par noči že prespal (to se je začelo tik preden smo morali v bolnico), zdaj se pa spet pogosteje zbuja.
Sva ga pa začela dajat v zibelko prej že ob večerih, tam ob 8h ali 9h. Odvisno, kako je buden oz. tečen. user posted image
Potem se še enkrat nahrani okrog 11h in potem mi spi do 3h ali 4h (odvisno) in potem zaspi nazaj in spi do 6h ali 7h. Saj ni slabo. Samo glede na to, da čez dan ful malo spi, bi bilo zanj in tudi zame veliko boljše, če bi ponoči bolj prespal. Ker se mi zdi, da je tako siten prav od tega tudi, ker ni dovolj naspan in je utrujen.

Mi je pa zdaj celo zaspal. Čudež. Dala sem mu ninico na glavo in mu dudo popravljala, pa je po dolgem času brez protestiranja zaspal. Zdaj hitro pojem. Potem bo že mali spet za hranit in potem šibava na dolgo turo na sonček, si bom hrano kar s sabo zanj vzela. user posted image

Ne morem pa verjeti, da še vedno, zdaj že 6 dan, ful rad je in ni v tem času (odkar sem zamenjala mleko) niti enkrat protestiral ali bo ga kaj bolelo. user posted image Dosežek. Upam res samo, da res nima alergije, ker se bom potem spet sekirala, zakaj sem mu dala tole mleko. Ampak predvidevam, da če bi imel alergijo, da se stanje ne bi tako izboljšalo.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 137
19.3.2014 11:31:33   
tashq
Dorotheia:super,da se vam je tako popravilo!user posted image alergije pa pomoje tudi nima,ker zdaj z veseljem je pa tudi izpuščajev nima itd. pa vseh ostalih znakov za alergijo.

jaz tudi bolj malo lahko čez dan naredim,ubistvu le najnujnejše:zase poskrbim!user posted image torej pojem,malo sem pogledamuser posted image ,pa kaj pospravim na hitro.kaj kompliciranega za kosilo ni šans,pa tudi večjih pospravljanj ni.to vse počaka na takrat,ko je lubi doma,da jo popazi pa v miru(!) to delam.bi znorela,če bi npr. pomivala po tleh ali lupila krompir,pa vmes 10_x_ mogla tamalo mirit.user posted image
sem pa ugotovila,da je bolje,da je v vozičku budna,da mi potem doma več spi.user posted image danes sva šle na spehod brez dude(prvič),pa je zaspala šele po 3/4 poti,z dudo je pa vedno v prvi 1/3 zaspala.tako da bo zdajle ob 12,ko jo dam v posteljo spat,kar fino spala,upam...user posted image pa ima mami malo časa še za knjigo;zelooo rada berem,zvečer pa že po enem poglavju zaspim,tako sem zmatrana,pa grem ob cca. 10h spat.user posted image

koliko mi poje pa pojma nimam,nimam števca na joški...user posted image se mi zdi pa da fejst rase-ta vikend bom upokojila št. 50,56(jih še vedno nisem pospravilauser posted image ),št. 62 ji je trenutno ravno prav pa iz škatel bom pobezala za št.68.pa porabimo samo še ta paket plenic št. 2,potem gremo pa na trojko!user posted image rasejo naši user posted image ,ne?user posted image

duda:P. je bila čisto noraaaaa nanjo.sicer je bila prve 14 dni brez(mami je bila protiuser posted image ),potem jo je pa mogla dobit.ASAP!user posted image jo je pa imela večinoma le za spanje in tolažbo,ni je imela non stop v ustih.pri 29h jo je dala pa vili,ki jo je nesla dojenčku.P. je že velika punca pa ne rabi več dude,dojenček pa.user posted image samo prvo noč je malo težje zaspala,potem pa ni bilo več problemov.čez 2 dni je celo norice dobila pa smo srečno pregurali brez dude.še vprašala ni zanjo...user posted image no,čez pol leta pa sploh ni več vedela,da je kdaj imela dudo pa tudi zgodbice o vili se nis pomnila več.
N. ima tudi dudo,ampak tudi večinoma samo za spanje(ponoči ji ven pade pa ji je ne dajem nazaj,pa tudi zaspi),čez dan pa odvisno:če je bolj jokica,jo ima kar veliko v ustih,če se ji pa dogaja pa ne...z odvajanjem se bomo pa ukvarjali,ko pride čas...user posted image poznam tudi primere,ko so otroci jo sami pljunili ven pri enem letu-jo pač niso več marali.je pa duda res definitivno boljša kot prst;dudo lahko vzameš,prsta pa ne.user posted image

animiranje:ga ni veliko,bolj tako mimogrede:ob previjanju,kopanju,"luftanju" rite,dojenju,po dojenju,pa včasih še vmes.ni časa vedno pa včasih mora tudi ona malo počakat,da se ji posvetim.že tako mora večinoma P. počakat,včasih je pa lahko obratno.ji je pa tudi igralni center vedno bolj zanimiv,prav tako rokice in P.,ko se zraven igra.user posted image

moje spanje:sem se začela potiti med prvo N pa se še ni nehalo...user posted image naj se smejem ali jokam...user posted image mogoče hormoni ali pa povečanje teže.če shujšam,se bo mogoče nehalo...user posted image nočnih mor pa nimam(sem imela ene dve med N),sanjam pa,samo jih sproti pozabim...še vedno N pozabljivost...user posted image

no,N. se nekaj krega,jo grem malo animirat,potem pa papico pa spat!user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 19.3.2014 11:35:18 >

Neposredna povezava do sporočila: 138
19.3.2014 16:06:53   
Dorotheia
Naš pa je danes zaenkrat (TRKAM!) spet ful priden. Mi ful spi. user posted image
Tako, da sem že cel kup stvari uredila inh še več lahko sem pošpegam. user posted image
Skuhala kosilo, cunje nesla sušit, zunaj sva bila ful dolgo, malo sem pospravila in še kaj pomoje. Ful fajn. Kaj bi dala, da bi bil vsak dan tak. user posted image

Naš je tudi počasi že za 62 števikico ja. Sicer so eni bodiji 56 ful pretegneni in mu še lih pašejo - čeprav so res na tesno na njemu. Ampak bomo zdaj zdaj prešaltali direkt na 62. Vsi pravijo, kako se je zdaj v teh 5 dneh, ko je lepo jedel, poredil. Joj, joj. Zato komaj čakam izvide za alergijo, da bom lahko čisto mirna, ker zdaj nisem čisto čisto. Čeprav res sklepam, da če bi slučajno imel alergijo, da bi se verjetno pokazalo kaj. Edino dva mozoljčka je dobil na enem ličku, ampak to pripisujem tretji zadevi.

Danes sem mu kupila dve bombažni pižamci, pa kar v številki 68. Itak če bo tako hitro rasel, bo takoj tam tam.
Pa še dve Nukovi flaški sem mu kupila, ker so večje od Aventovih in zdaj bomo itak na Nukovih cucljih, ker odkar ga hranim z njimi, vsaj ne traja celo večnost, da poje. user posted image

V petek bo imel lubi verjetno dopust in gremo na morje. Upam da vreme zdrži.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 139
19.3.2014 16:07:52   
Dorotheia
Aja, pa živčnost in stres preteklih dni je naredil svoje. S kilami sem že skoraj tam kot pred nosečnostjo. Če bo šlo takole naprej, bom kmalu še bolj suhcana. user posted image

Evo, ravno dobila izvid za alergijo po pošti - negativen!! user posted image Zdaj sem še bolj vesela!! user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 19.3.2014 16:15:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 140
19.3.2014 17:16:08   
witch
oblekice - midva se že kakšen mesec na 62. Kakšen bodi mu je še prav 56 ostalo. Se pa že dva dni spravljam iskat in prebirat oblekice 68.

duda - zna biti cel dan brez nje, edino ko gre spat jo ima. Zna pa biti tečko in jo ima cel dan v ustih. Zvečer ko je ful utrujen zaspi brez nje. Mu je pa ne popravljam noter ko spi. Edino zjutraj ko jaz hočem da spi, njemu pa več ni in je nemiren in se obrača in premetava, pa je tečkasti. Takrat mu jo popravljam

animacija - ima rad enega zraven, da se pogovarja z njim, mu poje, rad ima bratraca ko skače okrog. In je cel da se kaj pogovarjamo z njim.
Sem imela pa včeraj nečaka na popoldanskih počitnicah in je bilo kar pestro. Tri leta starega ukrotiti, pa tega dvomesečnega urediti. Težka je user posted image sem dala večjemu poganjalčka, malega pa v vozek pa smo šli. Je bilo pestro, ampak fajn. Sem uživala z njima. Obvezno pa ga moraš v oči gledati ko se pogovarjaš z njim. Če sem na drugi strani sobe pa mu nekaj govorim kakšno minutko je ok, potem pa se pritožuje.

Naš tudi danes kar precej spi, je pa tečkast. Mislim da ga malo zabasan nosek matra. Koliko krat na dan mu ga lahko čistim? Zjutraj in zvečer bo dovolj? Noče, da je preveč in mu sluznico ali kaj v nosku poškodujem...

Dorotheia user posted image user posted image za negativen izid.

< Sporočilo je popravil witch -- 19.3.2014 17:17:17 >

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 141
21.3.2014 21:37:24   
Night
Kako so kaj vaši malčki? Jaz sem zadnje dni tako sproščena in zadovoljna. Naš mali se vsak dan več smeje, ko je buden, je večinoma dobre volje in to mi je všeč user posted image Je pa tudi res, da čez dan spi več kot je prej in mislim, da je to razlog. Če je zaspan, je še vedno tečka, ampak se hitro potolaži in zaspi.

Zdaj, ko je tako vreme, sva itak več ali manj zunaj in nama obema zelo paše. Dvakrat greva z vozičkom, enkrat pa ga nesem v nosilki, da gleda malo ven in opazuje drevesa, avte, ljudi. Res ga vse zanima. V vozičku ne uživa toliko, saj nič ven ne vidi. Večkrat se tudi zamoti sam, ga odložim v posteljico, pa se pogovarja z igračkami. Ful je hecen. In tud drugim ljudem se smeje, najbolj uživa, če se nekdo pogovarja z njim. V primerjavi s prej je postal zelo nezahteven dojenček. Zdaj mi je tudi ponoči spal dva dni po 5-6 ur v kosu, tako da aleluja, napredujemo user posted image

Danes je imel malo bolj zeleno blato, pa tudi precej močan vonj je imelo. Je to normalno? Ker sem brala po netu, da to lahko pomeni, da nečesa ni dobro prebavil.

Kako veste, da se vaši dojenčki dovolj redijo? Mi imamo drugi pregled komaj pri 3 mesecih. Naš ni ravno debelušček, tako da ne vem, ali zadosti dobiva. Saj če lepo spi, pa če je drugače vesel, je verjetno v redu?

Dorotheia, super za izvid! Zdaj pa samo tako naprej.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 142
21.3.2014 22:02:56   
Dorotheia
Mi smo tudi super.
Danes je moj imel dopust in smo jo šibnili na izlet na obalo. Je bilo res super. Tudi mali ful priden, ali je gledal iz vozička in se smehljal ali pa spal. Idealno bi bilo, če se ne bi 10min preden bi odrinili nazaj proti domu začel dreti. user posted image Je malo prehitro postal lačen in je bil totalno neučakan. Pa takoj dretje na polno. No, pa smo tudi to zrihtali. Tako, da je v glavnem res super dan za nami. Prejle smo se spet kopali in mali božansko diši (jaz ga 1x tedensko namilim, po nasvetu patronažne), nahranili in zdaj lepo spančka. Ob 23h ga še enkrat nahranim in upam, da bo ponoči čimdlje spal. Zadnje dni si spet želim, da bi spal dlje kot samo do 3h oz. 4h. user posted image Sem neučakana ane. Upam, da bo kmalu spet še bolj spančkal, čeprav vem, da tudi tole ni slabo.

Hranjenje (trkam) še vedno super. Mali nima nobenih težav (spet trkam). Sicer kak dan več poje, potem kak dan manj. Ampak to mi je itak normalno. Glavno, da nima težav pri temu. user posted image
Tale teden, ko je lahko normalno jedel, je prav lička dobil in je zdaj v obraz pravi bucko. user posted image Drugače pa se mi zdi, da je čisto povprečen dojenček, niti suhcan, niti bajs.

Mene tudi ful zanima, koliko zdaj tehta. Upam, da dovolj pridobiva na teži. Bomo videli čez dober mesec, ko imamo spet posvetovalnico. Če drugače redno lula in kaka, potem baje je to dober znak za rejenje.

Night, zeleno blato je lahko tudi odraz krčev - ga kaj zvija? (tako je meni patronažna rekla) ali pa, da kake zadeve ni ok prebavil ja. Lahko pa se pojavi kar tako. Če je samo kak dan in se ne ponavlja oz. traja dlje časa, ni to nič takega. Tako je bilo meni rečeno za primer, če je otrok samo dojen oz. dobiva materino mleko.
Medtem, ko če je otrok na AM (nima veze delno ali v celoti) pa je to dokaj normalno oz. nič takega. Naš je vedno imel ful lep kakec. Zdaj odkar smo na tem Novalacu AR pa ima zelenkastega (čeprav zadnja 2 dneva že opažam prehodno tudi spet rumenkastega), pa je to ob menjavi AM baje čisto normalen pojav. In baje imajo nekateri otroci, ki so na AM tudi vedno tak kakec. No, če se bo ponavljal tale zelen kakec, bom itak pediatrinjo vprašala. Drugače so meni v pediatrični rekli za tole mleko za alergike, da je zeleno blato po tem mleku (Allernovi) čisto normalno, da naj me ne skrbi. Verjetno še za katero drugo tudi to velja.

Mene pa zanima, tiste, ki ne dojite, na koliko ur vam dojenčki jejo čez dan? Še vedno na 3 ure ali redkeje? Ok, ponoči itak vem, da je drugačen režim. Naš čez dan še vedno drži 3 ure ali včasih hoče jesti celo na 2,5 ure. Redko zdrži več (mogoče v vozičku, pa še to redko). Kdaj naj bi se to spremenilo ali sploh se? Samo tako me zanima.

Drugače pa je tudi naš ful smejko. Vsak dan se bolj smeje. In isto ima zelo rad, če se pogovarjamo z njim. Opazuje tudi že ful in je radoveden (zato se tudi najraje nosi pokonci). Želela bi si edino, da bi se malo več znal zamotiti sam kot se je na začetku. Ker zdaj, vsaj tale teden, bi se nonstop moral kdo z njim pogovarjati ali drugače ukvarjati. Pa včasih si želim, da bi iznašla neko zadevo, ki bi mu dudo držala dlje časa v ustih, ker mu še vedno ful pada ven in mu jo moram pogosto popravljati. user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 143
23.3.2014 11:44:29   
Night
Kakšno smotano vreme je danes user posted image
In spet se je ponoči zbujal na 2 uri, prav mučno je že to. Čez dan je včeraj zelo malo jedel, zvečer sem mu uturila dodatek, ker me je skrbelo, da je lačen, pa je spil samo 30 ml. Včasih, ko se dojiva, mu kar mimo ust teče in sem po celi majici mokra. Pa suva z glavico nazaj, krili z rokami. Kakšen dan pa lepo pije in ni problemov. Nimam občutka, da bi imel krče. Bom probala spet malo z brezmlečno dieto, mogoče mu ne paše.
Kako se ve spopadate s pomanjkanjem spanja? Meni je prav grozno kakšen dan. Sploh ko je tako deževno in depresivno kot danes. Pa še sama bova čez dan, ker mojega ni. Ah ja... saj bo minilo.

Neposredna povezava do sporočila: 144
23.3.2014 13:06:48   
Dorotheia
Evo mi tudi že par noči slabo spimo, tako da Night nisi edina. user posted image

Zdaj za vikend sicer ni problem, ker je tudi moj dežural, drugače pa kriza. user posted image

Pa sploh ne vem zakaj je to. Ker je že tako lepo spal ponoči in se zbudil samo za hranjenje in takoj nazaj zaspal. Zdaj pa komaj zdrži do 3h (prej komot tudi do 4h). Sicer zaspi nazaj tudi zdaj takoj, pa se potem čez uro zbudi, ker ga nekaj matra oz. boli (sklepam), včasih se zvija, včasih ne, včasih pomaga, če se ga nosi, drugič spet ne. Pojma nimam, kaj ga matra. user posted image Predvidevam pa da kislina. Potem pa je tako celo noč. Ali dežurava po par ur in potem komaj zaspi. Ali pa se zbuja na par ur z istim jokom. user posted image Joj, upam, da se tole kmalu normalizira, ker drugače bo energija šla. Že zdaj sem na hlapih. Upam, da ni zamenjal dneva za noč. Ker je podobno stanje, kot je bilo prej čez dan. Ampak tudi čez dan spi po obrokih. Nisem več pametna. Upam samo, da bo kmalu spet ponoči bolje spal. Ne pa da bo samo še slabše. Pa čez dan lepo je in kar na 3 ure hoče, pa lepo poje. Pa je kljub temu danes ponoči od 23h zdržal samo do 2.30. user posted image Očitno rabi še več hrane. Ampak želodček še vedno ne premore več kot 140ml naenkrat, ker je včeraj toliko pojedel v šusu in seveda potem pobruhal kar je bilo odveč.
No ja, saj bo bolje.

Mi dobimo pa danes po dolgem času obiske. Zvečer greva pa sama z mojim na večerjo, se že veselim. (sem pa že razmišljala, če bi šla namesto na večerjo spat user posted image ).

Night, z nespanjem se pa težko spopadam, ker sem oseba, ki težko funkcionira brez spanja. Imam kar težave, samo se mi zdi, da sem se malo že navadila. Me pa kar ubija tole spanje po kosih. Ni to to.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 23.3.2014 13:07:44 >

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 145
24.3.2014 9:55:48   
tashq
joooooj,kakšno vreme...user posted image kdaj bo sončeeeeeeek!??!?

pri nas nič novega,nobene spremembe v budnosti,pri hranjenju...
je pa začela z rokico tolčt igračko,ki ji visi dol z loka.user posted image pa še pogovarja se z njo.še najbolj se pa krega na eno žirafo-le kaj ji je naredila,da jo tako tepe....user posted image se ji pa vidi,da bi rada še z drugo rokico tolkla po tej igrački pa ji ne znese...se našobi,tolče z eno rokico po njej pa se matra,da bi še z drugo roko pa še ni ugotovila,da se mora malo obrnit...user posted image saj bo,počasi...
sem pa včeraj končno zamenjala cunje!!!!user posted image od N. premajhne pospravila(dobila 4 mini škatle),pripravila št.68,pa P. zamenjala zimske cunje s poletnimi.sem delala od 9 zjutraj do 6 zvečer, s postanki za hranjenje-moje in Nikino.user posted image pridelala sem pa 110 l vrečo oblek za oprat....user posted image danes operem še en stroj cunj,ki že čakajo v košari,potem se pa lotim te vreče.upam,da mi znese do konca tedna...nimamo sušilca pa se vse bolj počasi suši...user posted image

sva šle z N. dons že ven malo,da sva P. peljale v vrtec,tale dopoldanski sprehod bomo pomoje kar spustili,popoldne pa greva P. iskat.razmišljam edino,da bi jo dala v vrečo,ne v voziček.je kar naporno držati dežnik in peljati voziček.bomo videli,kakšno bo vreme takrat.

aja,Night:saj uporabljaš blazinice za dojenje?jaz bi imela tudi čisto mokro majico med dojenjem(ali na eni ali drugi strani ali pa kar na obehuser posted image ),če ne bi uporabljala teh blazinic.včasih N. tudi lepo pije,včasih se pa malo afna ali smeje vmes in seveda potem teče dol.si pa to blazinico v modrčku tko na dol zaviham,da "presežek" mleka ulovi.če je potrebno, jo pa potem zamenjam.

lp,pa čimhitrejše izboljšanje vremena želim!vam in nam!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 146
24.3.2014 11:46:18   
Dorotheia
Grozno to vreme.
Pa naš malček se je prehladil. Zamašen nosek, res pogosto kihanje in včeraj je kašljat začel. Tak suh kašelj. Verjetno je pametno, da pokličem pediatrinjo, kajne? Vročine nima, razpoložen je tudi vredu. Ne bi ga pa rada vozila na pregled, kjer je polno bolnih otrok, da ne stakne še kaj drugega. Me zanima, samo če moram kaj za kašelj imeti oz. mu dajati. Smo pa danes, kljub prehladu ponoči vstali samo 1x po dolgem času, aleluja.

Pa včeraj sva malega peljala k svakinji, da sva šla midva na večerjo, pa mi je bilo potem žal. Se celi 2 uri nisem mogla sprostit in sem nonstop razmišljala samo o malem, kako je, pa če se kaj joka. Ma grozna sem. Je bilo očitno prezgodaj zame.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 147
24.3.2014 13:28:58   
mala_račka
Živjo:)

Sicer še vedno nekoliko več sodelujem pri februarkah, pa vendar je moja user posted image na svet prikukala konec meseca januarja, tako da redno spremljam tudi vaše straniuser posted image

Dorotheia - tudi naša mala je imela prejšnji teden zamašen nosek in je kašljala. Pa še očke je imela prehlajene. Pa res ful pazim, da je ne dobi kakšen prepih oz. kadar jo imam v vozičku in piha, jo res vedno dobro zadekam:)
Pa vendar je kljub vsemu očitno malce bolj občutljiva. Jaz sem ji nosek čistila s fiziološko raztopino, ravno tako tudi oči. Pa je bil nosek ok po dveh dneh, oči pa že po enem. Za kašljanje ji jaz nisem dajala ničesar, je pa res kašljala samo dva dni.
Če bi kašljala dlje, bi se sigurno obrnila na pediatra.
Kar se tiče pa varstva dojenčka, te pa čisto razumem...tudi sama sem čisto nervozna kadar jo pustim pri kom v varstvu. Ampak si vedno rečem, da se mora navaditi, da so tudi drugi ljudje v njeni bližini, ne samo mamicauser posted image
Pa tudi same si moramo vsake toliko vzeti čas zase, saj si le tako naberemo novih moči, ki jih pri user posted image še kako potrebujemo - le tako bomo srečni oboji...me in naši user posted image

Punce naj še vas vprašam...koliko časa naj ne bi dojenčka vozili ven v dežju? Zanima me, ker nam je rekla patronažna, da gre dojenček lahko ven vedno, razen v megli in dežju NE! pa me zanima koliko časa naj bi to veljalo oz.
koliko mora biti dojenček star, da ga lahko pelješ ven tudi kljub megli oz. dežju? Naša user posted image se je namreč zelo navadila zaspati zunaj in imamo v deževnih dneh kar borbeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 148
24.3.2014 13:58:35   
oblekca
Ojla punce user posted image

Čestitke vsem za zdrave user posted image in vse dobro vam želim!

Končno se tudi jaz oglaša, sicer vas kar redno berem.

Imava zlatega fantka, res je zelo miren in nimam se kaj pritoževat. Zelo uživamo skupaj in dnevi kar prehitro minevajo....

Spimo dobro, zbudi se enkrat, včasih dvakrat na noč. Se dojiva in tudi dodajam, ker je mleka žal premalo, sem pa skoraj doktorirala kar se dojenja tiče in se presekirala sto na uro, a obupala nisem in poskusila res vse možno...Se pa sedaj obremenjujem, ker se preveč redi in ker ni samo dojen je pri pediatru hitro vse narobe...

V varstvo ga še nisem dala in tudi nimam tega namena še kar nekaj časa, ker se mi zdi še premajhen. Že ko sem šla na pregled po porodu sem jokala, pa ga je imel mož...tako si res ne prestavljam da bi ga komu drugemu dala v varstvo...

Je katera opazila smrdeče blato pri dojenčku? Naš ima res zelo smrdeče blato in tudi smrdeče vetrove. Me zelo skrbi če je kaj narobe.

Mi lahko prosim napišete koliko je tehtal in koliko je bili velik vaš user posted image pri cca. dveh mesecih.

Uživajte mamice user posted image

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 149
24.3.2014 17:04:13   
mala_račka
Oblekca-mi smo imeli v petek posvetovalnico pri 2 mesecih, ki jih bo dopolnila jutri. Naša princeska meri 56cm in tehta 4600g. Je prava mala manekenka:)

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?