Mufka
|
Monstera: Sožalje. Mamica bo vedno z vami živela v lepih spominih. Lilije: Mislim, da tveganje 1:800 glede na tvojo starost sploh ni tako veliko. Starejše kot smo, večje je tveganje. Zraven tega tveganja 1:800 so ti napisali tudi tveganje glede na tvojo starost. Če je tveganje glede na nuhalno manjše od tveganja glede na starost se jaz sploh ne bi sekirala. Poleg tega je pa 1: 800 tudi kar mala verjetnost, da boš ravno ti tista ta 800-ta. Tveganje za splav pri pregledu z iglo je veliko večje - najmanj 1 procent, kar pomeni da vsaka stota pri takšem pregledu splavi. Torej, dala boš 500€ in tvegala, da boš ena izmed stotih, ki bodo naredile splav, zato ker se bojiš, da boš ena izmed osemstotih, ki bodo imele otroka z Dawnovim sindomom. Nihče si ne želi imeti bolanega otroka, vendar vsega pa tudi ne moremo predvideti in včasih moramo tudi zaupati. Če ti je usojeno, da te to doleti imaš lahko rezultatat tudi 1:20000, pa boš ravno ti tista dvajsettisoča. Moje ocenjeno tveganje glede na starost mislim da je nekje 1:350. Če bo nuhalna pokazala da je tveganje 1:400 bom čisto zadovoljna, ker bom vedela, da je boljše, kot pravi statistika za mojo starost. Če pa bo pod 300, bom pa šla na dodatne preiskave in če bi krvni test pokazal 99% verjetnost da gre za Dawnov sindom, bi verjetno naredila splav. O tem raje sploh ne razmišljam. Sem prepričana da bo vse vredu. Tako zame, kot zate Lilije. Komaj že čakam, kdaj bom imela to nuhalno. Sestra me sploh še noče naročiti, ker pravi, da še nima terminov za takrat ko bom jaz v 12 tednu. Imam pa v ponedeljek še en pregled pri ginekologu. V 11 tednu. Prvega sem imela v 6 tednu, ker je bil to pač moj prvi pregled pri novemu ginekologu, drugega sem imala v osmem tednu, da se je videlo, če je vse vredu, potem je bil laboratorij, vse B.P., sedaj pa še eden pregled pred nuhalno. Pri ostalih nisem zasledila, da bi imele še en ginekološki pregled pred nuhalno tam nekje 11 teden. Ali se motim? Saj nimam nič prosti, če me večkrat pregledajo, samo firbcam, kako je drugje. Dokler ne bodo jasni rezultati nuhalne tudi ne bom povedala širši javnosti, da sem noseča. Sedaj vedo njegovi in moji domači pa moja najboljša prijateljica, ki me je itak pogruntala še preden sem bila na prvem pregledu. V službi torej povem po nuhalni, čeprav sem slišala govorice, da sem noseča še predem sem dejansko zanosila. Po njihovo (par zlobnih natolcevalcev v službi), bi sedaj morala že skoraj počasi rodit. To pa samo zato, ker so slišali, da se poročim in seveda so takoj pomislili, da se poročim zato ker sem noseča. Čeprav sem zanosila pol leta po tistem, ko sva določila datum poroke in se ne poročam, ker sem noseča, ampak sem noseča zato, ker se bom poročila. Pri mojih letih nimam več časa čakat še par let, da si bom ustvarila družino. Tudi pri meni v službi ne bodo najbolj veseli (predvsem šefi), ko bodo zvedeli, da sem noseča. Mislim, da bom morala delat do zadnjega: moj delovnik je sicer dopoldan osem do deset ur, vendar moram kar nekajkrat na mesec potegniti cez cel dan, kar pomeni, da sem lahko v službi tudi od 7 - 22h, ker je pač narava dela takšna. Upam, da me bodo vsaj med porodniško pustili pri miru. V nasprotnem primeru bom pač morala postaviti hude meje, ki lahko pomenijo tudi zgubo mojega položaja v službi ali pa višjo plačo. Pustimo se presenetiti. Za takšen denar kot delam sedaj sigurno ne bom več delala cele dneve in da te gnavijo kadar koli se jim zaljubi. Ko bo bebek, bom raje čas preživela z njim. Na mojem oddelku se še dve spravljajo v porodniško in ko sem direktorja vprašala, če bomo vzeli kakšno nadomeščanje za čas porodniških je rekel, da se naj kar med sabo zmenimo in iskoristimo rezerve, ki jih imamo. ??? Kakšne rezerve??? Kar pomeni, da si bomo njihovo delo lepo razdelili tisti, ki ostanemo. Oziroma, tisti, ko bodo ostali. Ko bodo zvedeli, da še jaz grem, se zna še katera odločit, da ne bo delala za tri in bo po hitrem postopku zanosila. Me zanima če bo potem vzel kakšno nadomeščanje za čas porodniške, ali bo kar ukinil naš oddelek. Še vedno pa bo nekdo moral dokončati začete projekte. Ampak jaz na porodniški pač ne! Ja v službi je povsod križ. Tko zdaj grem pa nazaj delat.
|