|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
26.5.2011 10:41:27   
oranška
pozdrav

danes sem doživela šok. Zjutraj sem opazika sveže krvav izcedek, takoj laufala v bolnišnico, kjer so mi naredili UZ. Pikica je ok, skček utripa, krvavim pa menda iz nožnice. Dobila sem utrogestan in bolniški stalež. In še eno slikico user posted image
Še vedno sem pretresena, čeprav presrečna da je vse ok. Upam da tako tudi ostane in da se krvavitev ustavi.

TEJČI, kako je pri tebi ko si imela podobno nevšečnost ?

malo sem si olajšala dušo, sedaj pa grem v horizontalo brati knjigo.

(odgovor članu ursha666)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
26.5.2011 11:33:20   
korinca
Dan

Danes sem imela ponovni uz, da preverimo kako je z našo pikico. Pamžek se drži, srček utripa...user posted image

Dobila sem tudi napotnico za genetsko posvetovalnico. Na moja leta mi pripada zastonjska Ac, ali nuhalna ali BHC.
Zaenkrat še ne vem za katerega se bom odločila. Je še katera, ki ima podobno dilemo. Vsak pregled ima svoje prednosti in slabosti. Nukalne je povsem neinvazivna in je rezultat takoj. HB je med14-16 tedniom in je rezultat v enem tednu. Slabost je . da je statistični podatek o splavu po postopku kar 2 odstotka. AC pa ima manjši procent splava, se pa dela šele v 18 tednu in, če je z user posted image kaj narobe je toliko težje, ker čutiš že brcike... Uf, ja sploh ne vem za laj bi se odločila. user posted image

Oranška, če so ti rekli, da krvaviš iz nožnice se praktično nimaš česa bati. Hb pa je praksa naših ginekologov taka, da res brez problema, ob vsaki skrbi napišejo bolniško in počivanje. Ti si kar lepo malo fraj vzami in si malo odpočij. Kakšen tedenček paše, potem boš pa itak spet hotela v službo, ko bo vse v redu.
Jaz sem danes moji g. skoraj obljubila, da se bom v službi pazila, da ne bom nič dvigovala in, da bom seveda takoj, če bo kaj narobe ostala spet doma. Če bi hotela, mislim, da bi mi mirno pisala bolniško kolikor bi hotla, ampak meni se že rola doma in komaj čakam, da grem spet malo nazaj delat.user posted image

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
26.5.2011 11:39:00   
Medea10
Hej, kako ste? Upam, da ok.

Pri nas nič novega.

oranška- hvala bogu je vse ok.

malabudra- super da si omenila za morje. Jaz si moram tud preračunat. Ko gremo na morje bom ravno v 21. tednu, tako da bo morfologijo morala delat teden prej.

sarar- ojoj, potem ste pa imeli pestro. Z mamo sta si ok? Midva z mojim očetom sva se parkrat vidla ampak mu ni do stikov.

Nalia- a že +6? Jaz pa še kar na -1,5 user posted image

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
26.5.2011 12:54:06   
Agnes27
Punce v katermu tednu pa se dela morfologija? Js bom v 18T ko bom imela naslednji pregled, pa je to verjetno še prezgodaj. A to ti tvoj G naredi?

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
26.5.2011 13:00:07   
j.b.
Hej hej punce!!!
Oranška in korinca user posted image da je vse ok! Ma sem prov vesela dokler srčki še tak veselo bijejo!!!user posted image

kg, sem še skoz na -3kg, pa sem dans že napadla škatlo piškotov Domačica, in mislim da ne bom več dolgo u minusuuser posted image . Tudi počutje se je korenito izboljšalo, posledično tut apetit. Edin zvečer me včasih še mal matra, ma nč hujšga!
NS čez teden in pol ... Kje je še to ... Ma komej čakam. Grem pa k dr. Strahovi.
Danes grem spet pomagat moji mami plet krompir, ga ima ful veliko njivo (še za prašiče). Prejšnji dan me je pod večer začelo mal mučit počutje, bi se najraje kar vsedla u zemljo ...Sem ratala taka čudna švoh. Pa sem komaj priplela do konca grabnja. Odločila sem se, da če se danes taka slabost ponovi, bom mami kar povedala za nosečnost, pa ji bo takoj jasno zakaj zaostajam user posted image , pa tut z mirnejšo vestjo se bom vsedla natlauser posted image . Aja, ati bo pa popazil tamalga, se mata tk radauser posted image .
Uglavnem, hočem povedat da če bom povedala komu za nosečnost je to mami, potem bom pa probala bit tiho še encajt pred sosedi in kolegi.
lp

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
26.5.2011 13:00:51   
j.b.
morfologija se dela nekje med 21 in 23 tednom, to ti naredi tvoj ginekologuser posted image

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
26.5.2011 13:26:12   
dspela

user posted image

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image , prvi pregled, naslednji pregled, NS, kraj  

27.11.
candi, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?, ?
nepovemše, 30, 2 user posted image ,1 user posted image , ?, 26.6, ?, Ljubljana
29.11.
Beatrice, 26, 1user posted image , 0user posted image , 18.4., ?, 16.5., Ljubljana
30.11
Malabudra, 29, 2user posted image ,0 user posted image , ? ,31.5, 24.5, Ljubljana
1. 12.
sugababy, ?, 3user posted image , 1user posted image , 19.4. ?, 12.5., Ljubljana
lelo, 28, 2user posted image , 1user posted image , 10.5. ?, 14.6., ?
lilije, 29, 2 ,1 ,13.4, 11.7, 24.5, Celje
2. 12. 
bobek05, 30, 2user posted image , 1user posted image , 8.4., 3.6., 23.5,?
3. 12.
sashy, 23, 3user posted image , 2user posted image , 18.4., 17.6, ?, okolica Ljubljane
Lijja, 33, 1user posted image ,?user posted image , ?, ?, 18.5,?
Sizikaa, 29, 2user posted image , 1user posted image , 22.4., 17.5, ?, ?
Monstera,24, 1 user posted image , 0 user posted image , 18.4, 7.6, 18.5, Ljubljana
4. 12.
Twixy , ?, 6user posted image , 1user posted image , 5.5., 6.6., ?, ?
5. 12.
helena08, 31, 3user posted image , 2user posted image , ?. ?, ?,?
Agnes27, 28, 1user posted image ,0 user posted image ,20.4, 25.5, 24.5, ?
6.12.
hribovkati, 32, 1user posted image , 0user posted image , 19.4. ?, ?, Velenje
ursh_, 25, 1user posted image , 0user posted image , 22.4., ?, ?, Grosuplje
pamzika, 25, 1user posted image , 0user posted image , 19.4., 17.5., 24.5, ?
MAMI4, 34, 6user posted image , 4user posted image , 12.4., 21.6, 24.5, Koper
Liama, 32, 2user posted image , 1 user posted image ,21.4, 17.6, 27.5, ?
hruškolinka, 30, 2user posted image ,1user posted image ,?, ?, ?, Ljubljana
7.12.
flora1983, ?, 3user posted image , 2user posted image , 5.4. ?, ?, Velenje
mala81, 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, 25.5, ?
AljaAn, 34, 2user posted image ,1user posted image ,21.4, 5.5, 31.5, ?
8.12.
9.12.
fortune, 30, 1user posted image , 0user posted image , 29.4, ?, ?, Ljubljana
10.12.
Anonimnauser posted image , ?,  ?user posted image , ?user posted image , 5.5., ?, ?, ?
morje2011, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
11.12.
catt, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
12.12.
nalia, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 1.6, 31.5, ?
sover30, 1 user posted image , 0user posted image , 5.5. ?, ?,?
13.12. 
14.12.
Taddy78, 32, 3user posted image , 1user posted image , 4.5., ?, ?, ?
15.12.
Nutry, ?, 3user posted image , 0user posted image , 3.5., 13.5., 1.6, Ljubljana
mixi, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.4., 27.5., 6.6., Koper
neon, , 30, 2 user posted image , 0 user posted image ,  28.3, 20.5, ?, Okolica Šentjurja
tetka10, 22, 2user posted image , 0 user posted image , 11.5., ?, 30.5, Ljubljana
16.12.
evelin, ?, 3 , 1 , 21.4., 4.5., ?, ?
17.12.
Mufka, 33, 1user posted image , 0user posted image , 4.5., ?, ?, Brežice
18.12.
Acitak, 27, 2 user posted image ,1user posted image ,3.5,21.5, ?, Velenje
19.12.
ketikat, 33, 2user posted image , 1user posted image , 13.5., ?, 8.6, tujina
sarar, 29, 4user posted image ,2 user posted image , 25.5, 22.6, ?, Ljubljana
20.12.
Medea10, 21, 2user posted image , 1user posted image , 9.5., 7.6, 2.6, Maribor
j.b., 25, 2user posted image ,1user posted image , ?, 7.6, 6.6, ?
21.12.
22.12.
23.12.
buxl, ?, 1user posted image , 0user posted image , 16.5., ?, 14.6., ?
24.12.
25.12.
kasija, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?, okolica Ljubljane 
26.12.
27.12.
Ursha666, 26, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.6, 1.6, Idrija
tasa3, ?, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?, ?
28.12.
oranška, ?, 2user posted image ,0user posted image , ?, ?, 15.6, Maribor
29.12.
30.12.
31.12.
x.12.

barbi18, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?. 6.5, 24.5,?
ema09, 31, 1user posted image , 0user posted image , 9.5., 17.5., ?, Žalec
Bibana, ?, 1user posted image , 0user posted image , 29.4., ?, ?, ?
Jassika, 36, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
naja81, ?, 2user posted image , 1user posted image , 11.5., ?, ?, ?
korinca, 37, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
dspela, 696697, 2user posted image , 0user posted image , 24.5, 5.7, ?, okolica Celja
Ajraz, 27, 1user posted image , 0user posted image , ?, 11.5., ?, Gorenjska
katy82, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
Bethany, 740741, 2user posted image , 1user posted image , 31.5, ?, ?, Celje
kyl24, 24 , 0 user posted image  , 0  user posted image  , 28.4, 31.5, 1.6okolica idrije 

SKUPAJ NAS JE : 55
NOSEČKE Z DVOJČKI
:1  

Z nami so pot začele:
aprilasemtuuser posted image
mala bejba user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
    - noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
                - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
26.5.2011 13:39:40   
dspela
Pozdravljene!

Hitro malo napišem,potem pa kuhat.

Jaz sem bila prej user posted image , zdaj pa sem  user posted image . Tako sem se veselila. V soboto naj bi šli na  naš vikend, moji starši, brat(sestra bo zvedela, ko bom v 4 mescu. pride šele julija nazaj), pa midva oz.trije, pa tast in tašča. Takrat na bi povedala. Pa kličem domov, pa povem, da ne bomo delali nastraška ta vikend, ker še ni vse pripravljeno...pa reče ata, da je brez veze gor iti, ker je slabo vreme napovedano, in da ne moreš nič gor delat.

Sem tako žalostna...pa tako sem se veselila  user posted image   Bi najrajši user posted image . Bom vidla, kaj bo moj reku, ko pride domov.
Sploh nimam volje več , še komentirat se vas ne da. Komaj se se spravila da seznam popravim, včeraj sem ga 2 krat popravla, pa mi ni hotlo objavit.  user posted image

Grem kuhat, da se malo zamotim

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
26.5.2011 14:13:49   
ursha666
Jaz sem čisto out...do 6h zjutraj v službi...sedaj pa spet delam od 14 dalje....user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
26.5.2011 14:37:32   
sarar
oooooooj punce. no, jz sm končno tud iz šihta prišla...
a veste, kok sem bila včeraj boga user posted image  pridem zvečer dam iz šihta, me je že med šihtom glava bolela, ko sem šla pa dam pa vedno bolj... kar na bruhanje mi je šlo od bolečine. ko sem pa dam prišla pa sam v user posted image  in sem 15 min jokala, tok me je bolelo... pa sem 2 lekadola vzela(je sestra od gin.rekla da lahko) pa je ful cajta rabl da je prjel... pol pa zaspala pa sploh ne vem kdaj... zdj pa že cel dan po mal čutm, pa kr odlašam s tableti... bom probala tko če bo šlo...
oraška in korinca, tudi od mene user posted image  da je ve ok, super! no, hb. je človk prec bl mirn user posted image
korinca, ne bi ti znala svetovati na kaj pejt... če bi se jaz odločala bi šla najbrž na ac... tudi moja soseda je šla in je prvi dan počivala drug dan pa že delala. no, pa je bila ful user posted image  ko je rezultate dubla da je vse ok, pa še spol je zvedela :)
medea10, ja kar pestro user posted image  ne privoščim pa nobenemu otroku z alkoholikom živet... žalostno... ja z mami imave stike, se je skulirala. sam ti povem, da kokr ni imela materinskega nagona tko tudi nima nagona do vnukov... ah, kaj češ. mam pa taščo in tasta tok dobra da ju ne zamenjam za nič user posted image ... za tvojega očeta pa-ne sekiraj se, imaš svojega lubija k te ma rad... očetu bo pa že enkrat žal, boš videla. slej ko prej...
j.b.-še vedno lahk poješ tri škatle domačice naenkrat pa nas ne dohitiš user posted image .. no, pa vseeno blagor tebi. jaz pa sem apetit dobila in se moram kr nazaj držat ko me drži. dobr da so to zaenkrat samo še momenti user posted image
dspela, hvala ker si mi popravila datum user posted image  edin za ns mi manjka datum gor, jo imam 13.6.
če pa ne boste šli na piknik, potem pa jih povabi na ''kavico'' in povej novičko. ah, ne bodi žalostna zaradi tega, saj ati ne ve, kaj bi rada povedala
ursha, tebi pa želim, da ti šiht čimprej mine user posted image

< Sporočilo je popravil sarar -- 26.5.2011 14:38:31 >

(odgovor članu ursha666)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
26.5.2011 14:45:23   
ursha666
Sarar :Hvala!user posted image

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
26.5.2011 15:34:47   
*TEJČI*
Oranška -držim pesti, da bo s tvojo pikico vse vredu. Pri meni je bilo tako, da sem v 6. tednu zjutraj začela krvaveti-v bistvu je šlo bolj za izcedek, ki je bil na začetku bolj rdeč, nato pa se mi je skoraj dva tedna pacalo tako de sem vsako jutro imela precej rjavkastega izcedka. Dobila sem pa tablete dabroston in buscopan(-ne vem če sem prav napisala) in strogo mirovanje, brez dviganja. Tudi mene je vse skupaj zelo prestrašilo, sploh ker imam za sabo že en splav, sem bila kar prepričana da bo spet vsega konec. Mi je pa ginekolog rekel, da je to zelo pogost pojav pri nosečnicah v začetku nosečnosti, ponavadi niti ne iščejo vzroka krvavitev, sploh v prvih 10. tednih, je pa res da včasih to vodi tudi do splava.
Najbolje je da si vzameš čas zase, počivaš in se poskušaš čim manj obremenjevati-če se krvavitev ne povečuje potem je to zagotovo dober znak.

(odgovor članu ursha666)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
26.5.2011 15:38:11   
Medea10
sarar- moja mama je tud alkoholok, sam si noče priznat. Sem prekinla vse stike z njo ravno zato. Vsakič, ko smo se vidli je bla nažgana potem pa je hotla še tamalo po rokah vlačit (naj ji pade iz rok user posted image ). Sem ji dala ultimat naj se gre zdravit, ampak zgleda ji je alkohol več kot jaz in tamala. Ampak mi je vseeno. Tud jaz ne privoščim nikomur z alkoholikom živet, mislim, da ni večjega "pekla" nazemlji. user posted image
Sestra se je tud odselila?

(odgovor članu ursha666)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
26.5.2011 16:29:33   
Béatrice
Danes sem šla po opravkih za moža in mi je McD zadišal in sem probala tanov hamburger 1955... Njami!!! user posted image Ful je bil dobr... Ko sem prišla domov, sem si hotela pripravit eno veliko skledo solate pa me je spanec premagal. Mam manjše bolečine v sp.delu trebuha, tko da počitek in upanje, da ne bodo ratale prehude.

Danes sem tašči omenila, da bi rade volje pomagala pri grabljenju in obračanju sena, vendar me je takoj prekinila, da sva velik dala skoz za user posted image , da itak ne smem bit na soncu in da se nej kr pazim. Tko da sem večino dneva v hiši, kjer je vročina še znosna. Ker sem pa še na antibiotikih, si pa ne upam velik bit zunaj, ker cele dneve mal pihlja.

Nič, počasu bo bolj pestro doma (pride mož), tko da bom še mal uživala v tišini. user posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
26.5.2011 18:59:13   
malabudra
medea in sarar, se vama pridružujem z mamo alkoholikom... Ne morem verjet, da smo kar tri, o mamah alkoholikih se sploh ne govori, kakšnega očeta se kdaj pa kdaj tolerira. Tudi jaz tega nobenemu otroku ne privoščim. Zdravljenje, japajade, kako se boš zdravil, če nočeš priznat, da imaš problem? Smo probal na vse možne načine, zdej pa pač nekako shajamo. Jaz tako, da sem se čimprej odselila. Po telefonu se slišiva mogoče enkrat na 14 dni ali še manj, vidimo se na kake dva meseca. Še ne ve, da sem noseča, in me je strah, kako bo hotela otroka pestovat. Ne vem, kaj bom naredila. Moj oče je bolj tako-tako, z njim sem še manj v stiku, sestra ima svojih težav čez glavo dovolj, že zato, ker še živi doma. Imam pa zlato babico in kar v redu taščo user posted image

oranška, jaz sem imela identično zgodbo kot Tejči, zakrvavela v 6. tednu in pred tem en ss, ampak sem zdej v 13. tednu in otroček zgleda b.p., tako da glavo gor, vse bo OK! user posted image Sem zato od takrat na bolniški in moram počivat, krvavim pa že dolgo ne več.

ursha666, naj ti služba čimprej mine!
dspela, super si, da urejaš seznamček user posted image Ne bit žalostna, lahko jim pa na kavici poveš, kot je rekla sarar, v vsakem primeru bodo zelo veseli! Jaz sem tud hotla povedat ta vikend, pa je plane pokvaril šef, ki je mojega službeno poslal za par dni v bivšo Jugo, pa še dež bo.

korinca, jaz bi se verjetno tudi odločila za ac... Nuhalna je relativno poceni, greš lahko sama, BHC je pa nekoliko manj zanesljiva od ac. Se pa sicer dela prej, kar je tudi +.

agnes27, kolikor vem, morfologije ne delajo vsi osebni ginekologi, vsaj v Lj je tako, pošiljajo v porodnišnico pa tudi drugam.

j.b., si mi take lušte z Domačico nardila... Pa pred pol ure sem se s sladoledom basala user posted image

Uživajte, user posted image !

(odgovor članu Béatrice)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
26.5.2011 19:44:42   
Medea10
malabudra- Jaz mam tud zakon babico, sma si zelo blizu, bolj kot sva si z mamo bli kadarkoli. In ker smo imele take starše, kot smo jih imele, bomo me boljše, je tako?

(odgovor članu malabudra)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
26.5.2011 21:01:31   
buxl
Hej punce!

Kar pridno čvekate, vas probavam spremljat, sam za pisat mi časa zmanjka.. Mi že nestpno čakamo na nuhalno - 14.6. jo imamo, takoj naslednji dan pa letiva na dopust, se že vidim v senci s knjigo v naročju. user posted image user posted image
Za prihajajočega dojenčka jih zdaj že kar precej ve, moja familija ve, njegova tudi, pa nekaj najbližjih prijateljev tudi. Sva imela najprej namen počakat do nuhalne, pa sva si kar premislila, ker je srečo itak fajn delit, pa še z alkoholom me pol ne silijo. user posted image
Še vedno se super počutim, edino spat hodim malo prej kot običajno, napihnjena sem pa kot žaba, še dobro da me je okolica dost navajena v pajkicah, da jih zdaj mirno nosim. Mi pa ful oblačila težave povzročajo, ker sem bila navajena kar dosti oprijetih oblačil, zdaj jih pa ravno nočem nosit, ker mam ful velik trebuh, ki ga verjetno pri 10. tednih še ne bi smelo biti... Še dobro da vage nimam doma, da bi me še tista v depro spravljala! user posted image Se mi zdi da kar vzhajam, čeprav jem kar normalno, mi nič kaj bolj ne diši sladko ali pa junk. V bistvu mi ful paše solata!
Glede staršev alkoholikov - tudi moj fotr je alkoholik (fotr zato, ker si naziva oče ne zasluži), težko je živeti s takim človekom, sploh če je po vrhu vsega še žleht ko [sm=hudicek1.gif
Imam pa v zameno zlato mamico, sestrice in bratca, za njih bi naredila vse na svetu, jaz pa tudi vem da lahko kadarkoli nanje računam, fotra sem dala pa na ignor in meni je tko čist ok.
Aja, še glede slabega izvida na nuhalni - tudi moja sestra je imela zelo slab izvid na nuhalni, je sicer šla še na amniocentezo, danes pa ima najbolj krasnega štiriletnika na svetu! Pa čisto zares je najbolj krasen, če je njegova najljubša teta to reče! user posted image To je res velik kompliment zame, saj ima kar 6 tetk. user posted image V glavnem, glavo gor, pozitivne misli v glavo, pa lepo počasi proti decembru, ko bomo dobile nov naziv (no nekatere samo na novo... user posted image ).

Veliko dobega počutja in dobre volje vam želim! :)

P.S.: Še nekaj podatkov za v tabelo:
stara sem 28 let, prvič noseča, torej tudi doma še ni nič dojenčkovuser posted image , naslednji pregled bo pa kar na nuhalni, ki jo dela tudi moja ginekologinja, datum 14.6. Sem pa iz Kamnika. user posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
26.5.2011 21:14:37   
Laima
user posted image pozdravljene,

končno sem malo zadihala. Od kar sem v službi smo še delam, ko pridem domov pa moram počivat, ker sem utrujena ko samuser posted image , glede urnika nismo še rešli-se pa direktor strinja da popoldanska max. do 20.00, da sem potem ob 21.00 doma. 01.06. se bomo na naslednjem sestanku domenili kako čež čas dopustov.
Jutri imam nuhalno, tokrat imam kar neki strah v sebi, a po drugi strani si pravim, saj bo vse o.k., ne vem mogoče zato, ker sem tokrat več različnih zgodb slišala, prebrala. Ma bo vse uredu ne user posted image ?

Sem kot en balonček, brez nosečniških hlač več nikamor-zredila pa sem se za 1kg in pol do sedaj oziroma od prvega vpisa v materinsko knjižico. Prej pa sem shujšala-bruhanje-trenutno imam še 0,5kg lufta od teže ob zanositvi. Pri prvem sem se do 3 meseca zredila za 3,5 kg, tako da sem tokrat kar pridna, a moram pazit. Vem kakšna borba je potem extra +kg težko izgubiti.
V h&m sem dobila na znižanju super nosečniške kapri hlače za 10E, sedaj jih perem, pol pa v sušilca, da bodo za jutri. Drugače pa so cene kar navite za te nosečniške cunjice.

Punce, vse odvisnosti so huda stvar od alkoholizma, drog,...hrane, sexa,cigaret.... do hazardiranja. Ne vem katera je hujša, ker vse oblike prizadenejo širok krog ljudi okrog sebe. Vse prinesejo en križ pod streho v kateri bivaš.
Res pa je sploh pri alkoholizmu, da je družba strpnejša do moških, kot do žensk. Ženske se tudi veliko bolj skrivajo, čeprav ko si enkrat notri je odvisnost težko skriti.
Vaše mame so pomoči potrebne ženske, ki se jim je nekoč, nekje nekaj v življenju zalomilo. Po tolikem času verjamem, da sploh ne vedo več zakaj in  pijejo iz navade ter zato, da pozabijo, ublažijo občutek krivde, da ste ve odšle, da se je zgodilo to, ono,.... vse je dober razlog za zvrnit dva kozarčka preveč. Omama. Priznajo pa ne, ker vedo, da njihovo početje ni ok. Se mi pa smilite ve, ki ste otroci alkoholikov, na nek način žrtve, ki težko tolerirajo alkohol- Predvidevam, da ste si izbrale tudi partnerje, ki nimajo teh težav, ker bi jih vaš dobro izdelan obrambni radar prepoznal že na km daleč, da neki pri tem fantu ne štima. Je pa življenje v takem okolju na en način prednost, za osebno izkušnjo,  rast, drugačno življenje. Da pretrgate ta vzorec in s svojim materinstvom vzpostavite novega brez odvisnosti in z močnim občutkom za sočutje in razumevanje svojih otrok.
Ste čudovite ženske, nekatere že mame, ene boste konec leta postale-vse se bomo trudile v veri, da delamo dobro za naše otročičke. Ga bomo tudi kaj po domače usrale, a ne zanalašč. Zagotovo bodo pa naše napake drugačne od tistih, ki so jih storile v naših življenjih naše mame in očetje skupaj, ali pač tista oseba, ki je skrbela za vas.

Malo sem preveč padla noter. Se opravičujem, a kot smo že enkrat prej zapisale, vsaka lahko pove kar misli, čuti,... Želim vam vse dobro in upam, da ste mamam na nek način odpustile, pozabile pa ne boste nikoli.

Bodite fajn zlate user posted image ,
še kaj tipkam, ko bo čas. V soboto delam.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
26.5.2011 21:17:19   
sarar
ursha, zdaj je pa najbrž že konc šihta... no, zdaj pa domov počivat user posted image
medea10, sej si tud moj fotr ne prizna... sam če rab deci vodke za zajtrk pa vmes ne vem kok pirov čez dan... ne vem, mogoče pa je? user posted image  ah, vsi so glih..jz mu tud tamala ne bi dala za čuvat, k vem da bi joh tko vlaču po bifejih k je mene ko sem bila majhna.
ja, sestra se je pa tud odselila in ima fantiča ki je star tri leta, ravno danes ga čuvam user posted image
beatrice, jaz vsakič ko gledam reklamo za ta hambi hodim okrog vsa slinasta... ga bo treba preizkusiti, zdaj pa sploh k si mi fajn lušte nardila user posted image ... taščo pa le ubogaj, ima prav... ne naprezaj se po nepotrebnem... mene tudi tašča crklja... kar paše... no, pa saj se tudi tako imamo radi, zdaj pa sploh ko sem user posted image
zdaj pa čakam, da pride ati od mojega varovanca pol pa direkt v pojslo, sem zaspaaanaaa user posted image
pridne bodite in lahko nočko

(odgovor članu ursha666)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
26.5.2011 21:18:16   
Laima
pa še user posted image user posted image user posted image vsem

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
26.5.2011 21:25:08   
lilije
Dobra novica za mojo NS:
Danes em je klicala Strahova (ker sem, da la v ponedeljek kri). Rekla je, da so krvni testi vredu in da je sedaj tveganje 1: 2300.
Sem jo še vprašala, če bi šla na amnoc. (pač tisto iglo), pa je rekla, da ni potrebe.
Tak, da to je to. user posted image

Drugače pa napišem jutri več. Danes sem imela res naporen dan. Kar neko laufarijo. S sinom sva po dveh dneh že bila nazaj v mavčarni. Ugotovil je namreč, da je njegov gips na nogi fajn trd in ga lahko uporabi kot boben - posledica : par udrtninuser posted image

Lep večer naprej!

(odgovor članu buxl)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
27.5.2011 6:34:32   
hruškolinka
Oranška, krvavitve so precej pogoste v začetku nosečnosti, pa to še ne pomeni, da je kaj narobe. Verjamem pa, da se fejst ustrašiš. Ni luštno.
Ursha666, a misliš, da boš po porodniški lahko dobila delo v dnevni izmeni al boš morala tudi nočne delat? Meni se kar stem ni pred očmi, da bi morala nočne delat po porodniški pa po zakonu se mi zdi, da ti itak ni treba?
Korinca, naj te ne skrbi tisti odstotek 2 % splava, ker kakor jaz vem, je ta odstotek podoben kot pri ženskah, ki niso imele nobenega posega, tako da sploh ni nujno, da je to fejst povezano. No, brala sem, da ni nikjer dokazano, da ženske, ki so splavile po posegu, da je to posledica posega ampak bi mogoče splavile tudi brez posega.
lilije, no vidiš, bravo za v redu rezultat.!

Martin
2.8.2009

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
27.5.2011 6:51:12   
sarar
dobro jutro punce! jz ne morm več spat, pa sem še sem gor skočila preden se moja piška vstaneta.
no, včeraj zvečer ko je prišel moj svak po fantiča ki sem ga čuvala, mi je z verižico pogledal spol otroka in je pokazalo da bo user posted image  punčka, tako da zdaj pa samo čakam ali res vedno zadane kot je rekel user posted image . naredi pa tako, da je  zlato verižico po dolgem nad mojim levim zapestjem držal. roka je bila čisto pri miru... pol pa če se začne vrrteti v krogu, je punčka, če pa gre levo/desno je pa fantek... bomo videli

lilije user posted image user posted image  čestitke za super rezultat... sem vedela da bo vse ok!!! no, zdaj pa lepo user posted image  do konca in nič več skrbi ti želim... ah, za malega se pa ne sekiraj... je tako majhen in gotovo ni edini primer ko morajo ponovno naresti gips... otroci pač user posted image
hruškolinka, mamice po porodniški so zaščitene da jim nekaj časa ni treba delati v nočni izmeni.. vem, kr ima moja sestra tako službo in je bila samo dop-pop
zdaj grem pa zajtrk za škratka naštimat... se še beremo!!!

< Sporočilo je popravil sarar -- 27.5.2011 6:52:50 >

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
27.5.2011 10:31:05   
acitak
IZVIRNO SPOROČILO: sarar

dobro jutro punce! jz ne morm več spat, pa sem še sem gor skočila preden se moja piška vstaneta.
no, včeraj zvečer ko je prišel moj svak po fantiča ki sem ga čuvala, mi je z verižico pogledal spol otroka in je pokazalo da bo user posted image  punčka, tako da zdaj pa samo čakam ali res vedno zadane kot je rekel user posted image . naredi pa tako, da je  zlato verižico po dolgem nad mojim levim zapestjem držal. roka je bila čisto pri miru... pol pa če se začne vrrteti v krogu, je punčka, če pa gre levo/desno je pa fantek... bomo videli

he he...men je tud v levo šla verižica, to se pravi da bo pupa...joj kk bi bla vesela, imam že ime zanjo (za fantka še ne), mela bi par...čeprav mi ta kitajska tabela kaže fantka...pa v prvo je tud kazala fantka in je tudi bil...bomo vidli kar mi je namenjeno pač bo...sam da je OK...

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
27.5.2011 10:43:40   
Medea10
Dobro jutro babe, kako ste? Upam, da ste vse ok, da vas slabosti ne matrajo in boste lahko uživale v lepem sončnem dnevu.

Joj, kako me je ena neumnica razkurila zdaj. user posted image user posted image user posted image
Praznovala se bo obletnica valete (na ribičiji user posted image ) in jaz sem rekla da me ne bo, zaradi tega ker sem pač noseča, drug razlog pa je da mi pač nekatere osebe ne "pašejo". Res se mi ne zdi pametno, da bi skakala tam okrog, na koncu pa vsem pokvarila vse ker se ne bi dobro počutla.. In ona mi reče, da ima tud sama enga otroka doma in drugega na poti in bo kljub temu prišla- ona se ne izgovarja na to. Halo? Kaj me pa briga ona? Morala sem se spihat. user posted image

Jem še skoraj samo sadje- tako zelo mi ga paše jest, kot še nikoli. Jagode sem dala malo na stran, da se jih ne bom naveličala, zdaj sem bolj na bananah in grozdju. Njams.

Včeraj nismo jedli kosila (jagodni cmoki in kompot- bomo ga pa imeli danes) ker je dragi na kavču zaspal takoj ko je prišel iz šihta, ko se je zbudil smo pa šli v mesto- morala sem si it kupit japonke, ker te, ki sem jih nosila lani so mi letos malo prenačičkane user posted image , tako da imam zdaj ene čist simpl s črnimi tankimi trakci. user posted image

user posted image Dajte mi povedat- na eni temi teče debata o bazenčkih- še ni prehitro, da se tamali malo namočijo, a ne? Postavila bi ji ga na terasi, kjer je ponavadi še kaki 2 stopinji topleje..

Lilije- super za dober rezultat. user posted image user posted image user posted image

sarar- fajn da si sporočila za verižico. Zdaj moram še samo nekje zlato verižico dobit, potem pa da vidimo. Je pa pravilo, da ti mora to nekdo drug delat, ne?

IZVIRNO SPOROČILO: sarar

sam če rab deci vodke za zajtrk pa vmes ne vem kok pirov čez dan... ne vem, mogoče pa je?

user posted image To si pa fajn napisala, sem se prav narežala zraven.

Laima- user posted image To pa je govor- čudovito si napisala.

buxl- welcome to the club. Nisem si mislila, da na je toliko. Včaih se mi je zdelo da sem sama in edina na svetu, zdaj pa vidim, da je kar dost takih težav okrog mene.

malabudra- jaz sem mami pustila da pestuje tamalo, ko je bila samo trezna. Ko je človek pijan, nima nekega občutka kako močno te prime in je res tvegano dat takega malega nekomu kar tak na roke. Ene 2× se je držala tega da ni pila, ko smo prišli (nje še enkrat ni blo k nam, sploh ne ve kje živimo, ker ona pač ne more prit na obisk), drugače je pa bla vlita tako, da je komaj stala in takrat sem ji samo povedala da me je spet razočarala in smo se kar obrnili pa kar šli.

Korinca- kako si?

Beatrice- poslušaj taščo, ima prav.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.