nepovemše
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursha666 Ja 1 novembra sem se zaposlila (prej sem delala pri Sintalu za nedoločen čas) pri Varnost Koper... So me povabili. Z zagotovilom,da mi dajo v kratkem pog.za nedoločen čas...(največ 2 pogodbi) 1.pogodba je bila za 3 mes,2 pog. za 1 mesec,3.pogodba za mesec in sedaj zadnja 3 mesece... in mi poteče konec junija. Vmes ni nobenega dneva umes! Kako bi človek z veseljem hodil v službo?? Res mene je vse minilo... Ufff, Ursha666 to je pa res bedno... Iz meseca v mesec ne veš, kako bo. Drugače pa ti iz lastne izkušnje lahko potrdim, da ob prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas si upravičena do nadomestila. Meni se je namreč iztekla marca. Sem se prijavila na zavod in dobila nadomstilo. Imela sem že ponujeno novo pogodbo (v novi službi), pa sem prosila, če jo lahko sklenemo en mesec kasneje, da se malo distanciram od stare službe, ki je bila res adijo. Tako sem se za en mesec prijavila na zavod, potem pa služba in odjava. Za ta en mesec sem dobila nadomestilo. Nadomestilo znaša pa 80% tvoje plače za prve 3 mesece, potem pa 60% tvoje plače, ne sme pa preseči 1050 EUR bruto. NS - jaz sem imela 1:2500, pa je rekla da je tveganje nizko. Potem je previdno ponujala še ta dvojni hormonski test, pa je meni BV. Že na nuhalno sem šla bolj zato, da vidim otročka, pa še moj, ker nekako v sebi vem, da je vse ok. Se mi zdi res škoda denarja, da potrdijo, da je tveganje nizko, kar mi je že zdaj povedala. Nuhalno je mmeni delala obakrat čez trebuh. Vaginalni UV delajo na začetku, ker je maternica še tako majhna, da je še vedno v mali medenici med kostmi in tako bolje vidijo. Ko dete raste, pa lahko vidijo že čez trebuh. Meni se bo tudi iztekla pogodba med porodniško... tukaj sem ravno dobro začela delat, zanosila sem pa v tistem mesecu, ko sem bila doma - med obema službama, haha. Sem se tako sprostila, da je takoj ratalo. No, zdaj me sicer malo skrbi odziv, ampak, ker kaj dosti ne morem narediti, se poskušam čim manj sekirat. Kar bo, pač bo. LP
|