Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05 Rabim nujno nasvet !! Nekaj me hoče grlo bolet - občutek je že tak. Ta mali že par dni šmrka, moj pa je v soboto na pol nagi letal okrog, pa je tudi ves prehlajen, pa sem se jezila, da bo joj, če bom kaj fasala, zdaj pa že nekaj "čutim" in me ful skrbi, ker niti pod razno ne morem obležat. Naslednji teden je najbolj pomemben teden v zadnjih dveh letih, ker imamo v službi tuje goste v okviru enega projekta in JAZ sem zadolžena za njih, ker sem koordinatorka projekta ... A ima morda katera kak nasvet kako ubežat prehladu oz. bolečemu grlo???? Kaj lahko vzamem? Kako lahko preprečim?? Ko se me bo enkrat prijelo je konec, sem pečena za vsaj 2-3 tedne, ker se ne smemo z ničim filat... Zdaj ližem isla "bonbončke", pa pijem čajčke z medom, ... lahko inhalim s kakšnimi kapljicami mete npr. ali katerega drugega zelišča??? Please, help ... jaah, če te je že "prijelo", bo težko ubežati... Takoj ko začutiš v grlu tisti smotan občutek, da neki ne štima, si naredi, toplo limono z medom in malo soli, pa to popij dvakrat dnevno. Islamint je tud kul, ja. Včasih se na tak način uspeš izognat, včasih pa je lahko že prepozno. Js bi se tudi lekadolu izogibala, ne toliko zaradi nosečnosti, kot zaradi ostalih negativnih učinkov prehitrega zatiranja prehlada... Lekadol plus C pa sploh ne! To je pa itak "strup"... Veliko pit in počivat. Pit ali jest sveže pomaranče, da se nafilaš z vitaminom C, inhalacije s kamilicami in soljo, materina dušica pa se mi zdi, da ni najbolj priporočljiva v nosečnosti... Telo nam s prehladom pove, da rabi počitek in najslabše naredimo, če se našopamo z protiprehladnimi instant zadevami. Pa hitro okrevanje želim.
|