malabudra
|
Pridno ste se razpisale... Tiste, ki ste že imele nuhalno, super, jaz res komaj čakam. lilije - imam jo ob 9h zjutraj. Včeraj mi je en kolega, ki sicer ni ginekolog, ampak relativno dobro obvlada ultrazvok, malo sondo vozil po trebuhu, pa je bilo tako lepo gledat malo bitje... Ne morem verjet, kako hitro rastejo, 14 dni nazaj je bilo dete pri ginekologinji videt še kot mali paglavec, zdaj se pa lepo vidijo vsi prstki, nosek, trebušček, brca, skače, srček bije... Res noro. Še kar ne morem verjet, da na ekranu gledam svoje dete. Komaj čakam, da ga na nuhalni vidi tudi moj, zdej mu samo slikice z ultrazvoka kažem, pa se čudi, kaj je ta siv zmazek in če je to res roka Določanje spola na nuhalni je pa zelo nezanesljivo, bo treba kar do morfologije počakat. Samo kaj, k se eni takrat tako skrivajo, da se jih ne da ujet Meni je sicer precej vseeno, kaj bo, če bi izbirala, bi imela fantka, ampak bom tudi punčke več kot vesela. Samo naj bo otrok zdrav. Bolniške sem že kar pošteno naveličana, samo si pri teh slabostih sploh ne predstavljam, da bi opravljala svoje delo. Je sicer že veliko veliko boljše in bi šla rada v službo, potem grem pa malo po opravkih, v trgovino, na pošto, pa mi je vedno bolj slabo, tako da me kar skrbi, kako bo. No, še vsaj do nuhalne bom doma, potem pa bomo videli. Utrujenost - kaj pa vem, itak sem doma in počivam, tako da hudega mi ni. Jedla bi pa ves čas. Ste mi take lušte nardile s češnjami! Se tudi jaz javljam, da pridem odganjat ptiče Sem danes nekaj urejala za službo, pa je imela ena v eni pisarni malo gajbico češenj na mizi, so se mi tako sline cedile, da sem se komaj zmenila, kaj bi rada Trudim se omejit sladkarije, ampak mi bolj slabo uspeva, sladoleda bi pojedla, kolikor ga vidim, pa čokolade, piškotov... Komaj čakam, da se resno začne sezona sadja, marelice, breskve, nektarine, mmm... Potem sladkarij ne bom več pogrešala. Nespečnost me je bolj matrala čisto na začetku, sem se ponoči skos neki zbujala, zdaj me jezi to, ker moram zjutraj, ko se zbudim, takoj na wc, ker imam čisto poln mehur. Ko pridem v posteljo, pa ponavadi ne morem več nazaj zaspat. Dokler mi je bilo še ful slabo, sem pa tako morala vstat in it jest, takoj ko sem se zbudila, magari če je bilo to ob petih zjutraj Rada spim na trebuhu in za zdaj to še laufa. Razmišljam pa, da bo treba počasi nekaj okoli obleke naredit, sicer še nisem povedala, da sem noseča, ampak me nosečniške hlače vedno bolj mikajo. Enih kavbojk si ne upam dat oprat, ker se potem ne bom več noter stlačila korinca - jaz ti tudi svetujem, da vseeno kontaktiraš ginekologa. Mogoče te bo hotel videt, počitek pa imaš itak predpisan. Se ne spomnim - a so ti dali Dabroston ali kaj takega zaradi krvavitve? Nam so pa prenavljali sosednje stanovanje cel prejšnji mesec. Cel dan vrtanje direkt v možgane, brrr... Tud jaz sem jedla klomifenčke, ampak sem se po pravici povedano bala dvojčkov. Ko jih vidim zunaj v vozičkih, se mi zdi super, doma si pa ne predstavljam, kako bi jih sfolgala... Na srečo je ratal samo eden. lilije - vsekakor pred fizioterapijo povej, da si noseča, ker mislim, da ti ničesar od naštetega ne smejo delat. poznam eno nosečko z groznim išijasom in je bila vsa predpisana terapija počitek, ni smela na nobeno fizioterapijo. no, mogoče bi šla ročna masaža, če te lahko kam dajo tiste, ki ste spraševale okoli službe in pregledov - če ne gre drugače, vam lahko za dan pregleda osebni zdravnik izda bolniški list, tako da z delodajalcem ni nobene potrebe zapenjat. A že katera hodi kam na kakšno telovadbo ali kaj podobnega (no, tiste, ki laufate za otročki, je imate več kot dovolj )? Jaz sem bila pred nosečnostjo kar precej aktivna in mi je prav čudno, da že več kot en mesec nič ne migam. Ti sprehodi so mi bolj tako... Sej ne bi šla ravno tečt, ampak bi se lotila nekaj v smislu joge ali pilatesa. Se mi pa vse zdi obupno drago, samo zato, ker je "za nosečnice" . Uživajte na sončku, čim manj slabosti!
|