|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
18.5.2011 10:00:00   
pamzika
aljaAn :) hahahaha to pa je bla dobra malo večji pujs :) hihihihihi.... no  to glede bifteka si me pa sedaj razveselila, čeprav še vedno dvomim, da bi ga lahko uživala, :) sj veš, kok vedno vsi sam komplicirajo, glede tega, .... če pa pomisliš je a res, da lahko toxo dobiš iz surovega mesa :) torej, sem ga js tm fasala :) ker sme ljubitelj in včasih sem ga jedla skoraj vsak emsec :) njam njam njam :) ...... to se pa morem pozanimat :) hehehehe ....

kok pa divjamo po trebuščku:)

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
18.5.2011 10:24:33   
Medea10
Hej čveke, kako ste?
Dost ste natipkale user posted image
Upam, da so slabosti pri večino poslovile in lahko začnete uživat nosečnost!

pamzika- ne se sekirat, pokliči G pa boš vidla da je vse ok. Vrjetno bi ti kaj rekel, če bi blo kaj narobe. user posted image Te pa čist razumem, da ti je hudo , ko ne veš točno kaj izvidi pomenijo...

Biftek- na toxo sem negativna pa si ga kljub temu privoščim- če vem da je čisto svež.

Mozolji- V prvi nosečnosti, sem jih bla polna, prav povsod so bli, zdaj pa jih zaenkrat HB nimam. Upam, da ostane tako. Je pa moja koža že drugače bolj nagnjena k mozoljavosti, potem sem pa šla parkrat v solarij pa mi jih je pobralo.

Pleničke- naša je stara sicer 1 leto ampak bomo jo poleti probali na kahlico navajat. Škodit ne more.

Mi zadnje čase roji po glavi prihajajoči user posted image . Kako bo to izgledalo (porod, pleničke...) Ja, malo hitro mi že rojijo te zadeve po glavi ampak, vsa nosečnost bo hitro mimo, ta semi ne vleče tako kot 1.. Razmišljam o Doulah, o dojenčkih "diaper free"... Kaj pa ve? Razmišljate kaj v tej smeri? Bi šle vse kar v P rodit? A bo katera spisala "Porodne želje" ali "Porodni načrt"? Bo katera vztrajala pri naravnem?

Kosilo danes- sem si včeraj premislila, ko sem prebrala o repi. So mi na misel padle enolončnice in podobno... Zato danes kuham pasulj. Kuham ga prvič, drugače ga kuha tast. Upam, da bo dober. user posted image Diši že lepo.

Vroč tuš- MI MANJKA! Že prvič sem bla čist razočarana, da tega ne smem več. Ampak za naše user posted image vse, ane? user posted image

Modrci- so mi premajhni VSI. Ene pol leta nazaj sem si na eni razprodaji nakupla enih 10 modrcev, ker mi je prsi 1. nosečnost kar krepko povečala in sem morala menjat, ker so mi v vsakem prsi "pobegnile ven". Zdaj pa lahko grem od začetka. user posted image Groza.

sarar- bi šla s tabo, pa žal nisem iz lj user posted image
verižica- ja, sporoči, bomo mi tud sprobali user posted image user posted image user posted image

dspela- user posted image user posted image user posted image Pridna s seznamom. Sam vidim, da ti sam seznam pobere tolk časa, da nimaš časa več kaj napisat user posted image

(odgovor članu pamzika)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
18.5.2011 10:45:29   
AljaAn
pamzika ne vem kako je s tatarcem oz surovim mesom ... samo preden sem šla na pregled sem si šla v trgovino kupit vodo in je bil tam en ki ga je kupoval (tatarca mislim) pa sem potem takoj ginekologinjo vprašala kako je zdaj z mojo tokso in hrano in je rekla, da nimam nobenih omejitev. Je pa kao če nisi prebolel potrebno biti malo bolj pozoren in dobro prati predvsem zelenjavo (sploh domačo solato, ko lahko zaidejo na vrt kakšni mački in jo veselo polulajo) in pa seveda sadje. Kaj je z drugo hrano pa ne vem.

Medea10 ... jaz nikoli o brezpleničnih oktokih nisem razmišljala, ker sem narejena "po liniji najmanjšega odpora" in se mi to enostavno ne ljubi. Saj vidiš, da imam doma skoraj triletnico v plenicah user posted image . Pa bo brez šele ko bo šla v šolo očitno.

Porod ... sem bila prvič brez načrta in želja, pa se je super izteklo. Rodila v Ljubljanski porodnišnici in maksimalno zadovoljna, tako da bom šla tudi zdaj. Tudi tukaj se mi ne ljubi komplicirat, saj jim popolnoma zaupam in oni so zato tam, da vejo kaj delajo. Ampak itak smo pa vsak po svoje narejeni ane user posted image
Jaz sem bila res zadovoljna.

A bi jaz mogoče šla dol z računalnika in še kaj naredila danes ali kako user posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
18.5.2011 11:00:23   
Mufka
Sarar - hvala za informacijo za novi butik. Pridem. Ali ima nizke cene samo 1.6 na otvoritev ali bo tako tudi še par dni kasneje. Ne vem namreč, če mi bo uspelo priti ravno 1.6.

Mozoljčki - na sreču jih nimam. Samo na obrazu je v enem predelu postala koža malo bolj rdečkasta, drugače pa nimam problemov s kožo. Če to drži s puncami in mozolji bomo mi očitno imeli fanta.

Kosilo: upam da dragi danes prinese iz ljubljane škampe. Bomo imeli malo morske hrane. Drugače me enkrat na teden sili z ribami, meni pa v zadnjem času ribe sploh ne dišijo več.  Imam obdobje, ko mi najbolj paše kuhano zelje s krompirjem. :)

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
18.5.2011 11:34:34   
malabudra
Živjo, punce, kako ste?

Jaz sem danes tudi spala bolj tako, nikakor nisem mogla zaspat, sem se premetavala gor in dol, ponoči mi je bilo slabo in zbudila sem se lačna kot volk.

Moram potrkat, s kožo nimam nič večjih težav kot prej. Imam že od najstniških let mozolje po obrazu, dekolteju in hrbtu, ampak zdaj je bolj sem in tja kakšen, včasih je bilo pa Se mi zdi, da je koža zdaj celo bolj suha kot prej.

O porodu nisem še nič razmišljala, šla bom v Lj porodnišnico, pa bo kot bo, jim zaupam.

Kosilo, hm... Moj čez teden nikoli ne je doma in vedno kuham kosilo samo zase, pa mi je taka muka, tolk ene posode umažeš za tisti en krožnik kosila, čez dve ure sem pa spet lačna user posted image . Pred nosečnostjo nisem kuhala, če se mi ni dalo, zdaj se mi pa zdi, da nekako moram. Ideja s špinačko pa sploh ni slaba, če se mi ne bo dalo pacat, bi lahko naredila vsaj juhico.

pamzika
- za toksoplazmozo vedno pogledajo dve vrsti protiteles, IgG, ki kažejo na prebolelo okužbo, in IgM, ki narastejo ob sveži okužbi. Če torej piše, da imaš povišane IgG, to pač pomeni, da si jo nekoč imela, kar je povsem OK, to pomeni, da je ne moreš dobit še enkrat, ker imaš zaščitna protitelesa, ki varujejo tebe in otročka. Samo v nosečnosti se ne smeš okužit zaradi nevarnosti okužbe ploda, sicer pa sama okužba/bolezen ni nič posebnega. Sigurno pa ne moreš vedet, če si jo prebolela, ker nima značilnih simptomov, poteka kot ena viroza/gripa s povečanimi bezgavkami. Zato pa tudi testirajo.
Jaz sem jo očitno tudi prebolela, pa nikoli ne jem tatarca, starši mi nikoli niso pustili okoli mačk, sadje/zelenjavo so umivali kot nori... Moja prijateljica je pa rasla na vasi z mačkami, tudi potepuškimi, in obožuje tatarce, pa je ni imela. Toliko bolje, če si jo prebolela, ena skrb manj user posted image

Lep dan, nosečke!

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
18.5.2011 12:11:08   
pamzika
IZVIRNO SPOROČILO: malabudra

Živjo, punce, kako ste?

Jaz sem danes tudi spala bolj tako, nikakor nisem mogla zaspat, sem se premetavala gor in dol, ponoči mi je bilo slabo in zbudila sem se lačna kot volk.

Moram potrkat, s kožo nimam nič večjih težav kot prej. Imam že od najstniških let mozolje po obrazu, dekolteju in hrbtu, ampak zdaj je bolj sem in tja kakšen, včasih je bilo pa Se mi zdi, da je koža zdaj celo bolj suha kot prej.

O porodu nisem še nič razmišljala, šla bom v Lj porodnišnico, pa bo kot bo, jim zaupam.

Kosilo, hm... Moj čez teden nikoli ne je doma in vedno kuham kosilo samo zase, pa mi je taka muka, tolk ene posode umažeš za tisti en krožnik kosila, čez dve ure sem pa spet lačna user posted image . Pred nosečnostjo nisem kuhala, če se mi ni dalo, zdaj se mi pa zdi, da nekako moram. Ideja s špinačko pa sploh ni slaba, če se mi ne bo dalo pacat, bi lahko naredila vsaj juhico.

pamzika
- za toksoplazmozo vedno pogledajo dve vrsti protiteles, IgG, ki kažejo na prebolelo okužbo, in IgM, ki narastejo ob sveži okužbi. Če torej piše, da imaš povišane IgG, to pač pomeni, da si jo nekoč imela, kar je povsem OK, to pomeni, da je ne moreš dobit še enkrat, ker imaš zaščitna protitelesa, ki varujejo tebe in otročka. Samo v nosečnosti se ne smeš okužit zaradi nevarnosti okužbe ploda, sicer pa sama okužba/bolezen ni nič posebnega. Sigurno pa ne moreš vedet, če si jo prebolela, ker nima značilnih simptomov, poteka kot ena viroza/gripa s povečanimi bezgavkami. Zato pa tudi testirajo.
Jaz sem jo očitno tudi prebolela, pa nikoli ne jem tatarca, starši mi nikoli niso pustili okoli mačk, sadje/zelenjavo so umivali kot nori... Moja prijateljica je pa rasla na vasi z mačkami, tudi potepuškimi, in obožuje tatarce, pa je ni imela. Toliko bolje, če si jo prebolela, ena skrb manj user posted image

Lep dan, nosečke!

ooooo super hvala za obrazložitev, sem zelo vesela da je temu tako :) ker igM sem mela negativen, igG PA POZITIVNO TOREJ SEM ŽE PREBOLELA :) HVALA BOGU :) ME JE BLO ŽE KAR MALO STRAH :)

HVALA :)

(odgovor članu malabudra)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
18.5.2011 12:14:56   
pamzika
Punce hvala vam za lepo obrzaložitev in pomiritev... sem vesela, da miv edno pomagate in razalgate, ko imam kakšen problem, upam, da vam bom tudi jaz lahko kdaj to vrnila.

glede mozoljev
nimam nobenga večjega problema razn na dekolteju mam že celo nosečnost enega in istega, in to kr velikega :) hehehe ne upam, si ga stiskat, ker vem, da bo še večji :) in bolj dolgotrajen, tko da upam, da bo izginil, hehe:)

za porod, ne bom imela nobenega načrta, ker se mi di da se potem še bolj komplicira in noben ne ve kaj bi ... Če pa prideš brez vsega, zdravniki dobro vejo kaj morejo naredit saj so zato usposobljeni ....tko da zame ne bo nobenega načrta ..

glede kosila, pa sem se ravnokar odločla, da bom naredla krompirjevo musako, ekr jo že res dolgo nisem :) in se mi je že zlo zlo lušta :)  njam njam :)

lep pozdrav punce

(odgovor članu pamzika)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
18.5.2011 12:40:55   
Anonimen
pamzika glede načrta poroda sem točno tako tudi jaz razmišljala v prvi nosečnosti, če bom imela plan in bo šlo potem kaj drugače, bo potem še slabše... in res bi težko karkoli splanirala, ker mi je oddtekla voda, potem še 2 ure nisem imela nobenega popadka in sem šla počasi do porodnišnice in opravila vse formalnosti, potem sem pa od prvega popadka naprej v 2 urah rodila... tako da ne vem kaj tukaj vmes ne bi mogla planirat al pa izvajat user posted image  
mogoče lahko rečem, da je moj plan v drugo, da bo šlo tko hitro kot v prvo in bom čist zadovoljnauser posted image
to s toksoplazmozo je pa čist nepredviljivo. jaz sem že celo življenje okoli mačk pa je tudi še nisem prebolela... tako da se zdej še naše mačke doma mal izogibam... tudi v prvi nosečnosti sem se je, pač preventivno in je bilo ok.

(odgovor članu pamzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1008
18.5.2011 13:59:06   
Monstera
Hmm glede te pozitivne in negativne toxo. Ko sem jaz klicala za razultate, mi je isto rekla, samo se ne spomnim, a je rekla negativna al pozitivna. Jaz sem jo vprašala, kaj to pomeni, sem jo že prebolela ali ne, pa je rekla, da to pomeni, da je še nisem. Tako da predvidevam, da ta rezultat pove ali si ti že prebolela ali ne, ne pa da jo imaš. Ker preverjajo ali imaš protitelesa ali ne.
No, mi smo z nuhaalne. Vse ok, jupi :D So rekli, da če zdaj oceni, bi bil fantek, ni pa to še 100%. Smo v 11t4d, pa za seznamček: PDP 3.12., naslednji pregled 7.6, nuhalna je bila pa danes, 18.5. Veliki smo 52mm. Bila sva pri Reševi v Dravljah in je bilo res super :D
3 dni nisem bruhala, zdej sem pa spet 2 dni za pored, kar neki, komaj čakam da se to neha.
Dajte malo povedat, kako je z baby shower. Kako se temu reče pri nas? Midva bi en piknik imela poleti pa ne veva kako se tega lotit. A se kar tako pova bi, a se pošlje vabilo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
18.5.2011 14:36:33   
Anonimen
Monstera: jaz sem šla včeraj dat kri za tokso in sem jo točno to vprašala. Pa je rekla, da če si bolezen že prebolel nima nobene veze, ker se lahko kadarkoli ponovno okužiš. Če si bil okužen in gre za staro okužbo, to ni problem. Problematična je nova okužba. In to oni testirajo. Ali gre za okužbo in ali je stara ali nova. Tako da negativen rezultat - v smislu, da nimaš okužbe trenutno, ne pomeni, da je ne moreš kasneje še dobit! Mačke pa so pač prenašalke in prav tako se jo da dobit iz slabo oprane zelenjave (recimo solate, kjer se slučajno po vrtu sprehajajo mačke ipd.)

(odgovor članu Monstera)
  Neposredna povezava do sporočila: 1010
18.5.2011 14:37:54   
Anonimen
baby shower pa nima slovenskega "uradnega" prevoda po mojem, ker je tukaj v navadi dajat darila po tem, ko je otrok že rojen, tako da nimam nobenega pametnega podatka na to temo user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1011
18.5.2011 15:03:03   
Mufka
baby shower

Wikipedija pravi:
V angleščini baby shower predstavlja zabavo za starše ali bodoče starše na kateri se jih obdaruje z darili za njihove novorojenčke.
Beseda je seveda podobnega izvora kot bridal shower (dekliščina) in nima nič skupnega z umivanjem dojenčka.
Tradicionalno preko baby shower zabave sorodniki ter prijatelji pomagajo staršem do vseh pripomočkov, ki jih le ti potrebujejo za novega člana družine.
Ideja baby shower izvira iz Amerike, kjer je izredno popularna, ter se hitro širi po celem svetu, predvsem po zahodno Evropskih državah.

V zadnjem obdobju praznovanja ob rojstvu otroka postajajo nekaj vsakdanjega, saj postaja rojstvo novega družinskega člana nekaj neprecenljivega za vso družino. Tradicionalno se je baby shower prirejal le za bodoče mamice, ki so se ga udeležile le ženske, vendar se v zadnjem obdobju opaža trend, da se tako moški kot ženske v paru udeležujejo sodobnih baby shower zabav.
V preteklosti se je baby shower prirejal le za prvorojenega otroka, vendar se tudi ta trend spreminja, saj je vsako rojstvo oziroma posvojitev resnično neprecenljiv dogodek, ki ga želimo ohraniti v trajnem ter lepem spominu.
Prav nič nenavadno ni, če se baby shower prireja ločeno za sorodnike, prijatelje ter sodelavce.

Tradicionalno mora baby shower vsebovati:
- Tradicionalno, dolžnost prirejanja baby shower zabave pade na najboljšo prijateljico bodoče mamice, ki jo s tem posebnim dogodkom popelje v starševstvo.
- Okrasitev ter darila naj bodo skrbno načrtovana.
- Pošljejo naj se vabila v imenu mamice/staršev vsem povabljenim.
- Baby shower se prireja za zaprti krog najbližjih sorodnikov, najboljših prijateljev ali sodelavcev.
- Glede časa oziroma kraja prireditve ni točno določenih pravil.
- Za popestritev dogajanja so dobrodošle igre z baby shower tematiko.
- Običajno se vse goste po zaključku baby shower obdari z majhnimi spominskimi darili.
Vzpostavljeno iz »http://sl.wikipedia.org/wiki/Baby_shower« Mislim, da ga mi ne bomo imeli. Ko bo prikula na svet ga bodo pa itak vsi hodili gledat. in ker so takrat božični in novoletni prazniki pričakujemo še posebej veliko daril. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
18.5.2011 15:33:29   
malabudra
Še enkrat okoli tokso - če so IgM visoki, to pomeni, da je ženska trenutno okužena in se jo zdravi z antibiotiki. Če so visoki IgG (in IgM negativni), to pomeni, da je okužbo prebolela pred nosečnostjo in nevarnosti za plod ni. Če je ženska zdrava (torej nima raka, ni HIV pozitivna, nima obolenj imunskega sistema...), jo ta protitelesa ščitijo pred ponovno aktivno okužbo. Torej če poje okuženo meso, skočijo pripravljena protitelesa v napad in tokso popapajo, preden se okužba lahko razvije. Zato se tudi ženske, ki so tokso že prebolele in imajo torej visoke IgG, na tokso ne testirajo več ne v tej ne v drugih nosečnostih. Če meni ne verjamete: pušenjak. In pa, iz istega foruma: "Da toksoplazmoza pri nas ni velik problem kaže npr. dejstvo, da se na sveže z že leta okuži cca 1%, od okuženih pa na plod okužbo prenese prav tako manj kot 1%. To pomeni, da imamo med 20.000 nosečnicami v bistvu 200 okuženih in med njimi 2 okužena plodova. tolikšen je problem toksoplazme v Sloveniji že več 10 let in ob vseh preventivnih in drugih ukrepih se ta delež ne spreminja. Če mene vprašate je celo vprašljivo, koliko sploh res koristi vse naše angažiranje v ta po učinkih sodeč minioren problem. Samih stroškov s tem v zvezi namreč ni malo." Tako da, punce, če imate pozitivne IgG, bodite mirne... So še druge zadeve, ki veliko bolj lahko škodujejo plodu (npr. aktivna okužba z virusom CMV), pa se jih teh testiranj rutinsko sploh ne opravlja. Sploh pa, če začneš samo to razmišljat, kaj vse gre lahko narobe in s čim vse se lahko okužiš, se ti zmeša. Preventiva, umivanje rok, zelenjave, nič mačk, pazit pri mesu - absolutno, samo brez panike user posted image

Baby showerja tudi pri nas ne bo, bodo tako vsi po rojstvu drli na obisk user posted image

Uživajte na sončku, jaz grem kuhat kosilo.

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
18.5.2011 16:44:54   
Béatrice
sarar  - razmišljam, da bi se ti pridružila, vendar je ta dan še predaleč...

prehlad - tudi mene boli grlo! Moja terapija - zjutraj 2 pomaranči in pol limone v kozarec in čaj z limono in medom. Tekom dneva isla in granobil pa malo več čaja. Zaenkrat se stanje izboljšuje. Aja, pa ponovno nosim spodnjo majico!

baby shower - zakaj bi vse Američane oponašal??? Naredi "zadnjo" zabavo samo za vaju s sorodniki in prijatelji!!! user posted image   Zadnje uživanje v "dvoje" v res tem pomenu! Ko je otrok enkrat član družine, ne bosta več samo vidva... Naredi vabila za piknik v tem smislu, kako se lotit piknika pa verjetno veš. Rabiš meso, zelenjavo, pijačo in dobro voljo. user posted image Pa brez zamere. Sem že tudi sama o tem razmišljala. Me je osebno že minil, da bi organizirala tak piknik, ker imajo vsi najini prijatelji družine in je potem piknik en velik otroški vrtec (kar se je izkazalo na zadnjem RD)!

Uživajte in pridno božajte trebuščke!

Neposredna povezava do sporočila: 1014
18.5.2011 16:51:49   
LIJJA
Živjo bejbe, danes bla na nuhalni v Dravljah. Po moje edina brez bodočega fotra zraven v celi zgodovini nuhalne. Ga kličem in kao ena p* v službi in čist pozabu. No, zdej vsaj vem, da se lahk sam nase zanesem. Mi prav nič ne pomaga, da je mu je blo kasnej ful žal. Me je tok iz tira vrglo, da sploh ne vem, kaj je zdravnica govorila in pozabla sem za spol vprašat...V glavnem sem dala tud kri za hormonski test - čez 10 do 14 dni. Nuhalna je ok, je rekla zdravnica 1:2720. Ampak kaj če ne bi bla, a bi se pol na svoji rami zjokala al kaj user posted image .
Če bo katera rabila ta podatek - če je otroček premajhen in se mora narediti še en pregled, plačaš enga - vsaj v Dravljah.
Spet mi ni jasno, kje sem po tednih v nosečnosti - po ovulaciji 11t5dni, danes po velikost ploda 13t. V ponedeljek je gin. zmerila plod 4,1 cm, zdej je pa kar že 6?? A pol ima moja g. čist zanič ultrazvok? Upam, da ni tud cista v jajcevodu za dva cm večjauser posted image

-Sarar - mene zlo interesira ta razprodaja (Emporium spodaj si rekla, ne)? Ne vem pa tok naprej, kdaj 1.6 bom mela cajt. Če te interesira družba, se lahk kasneje slišva/piševa.

Punce, drgač pa zavidam vsem, ki jim diši zdrava hrana. Jst bi jedla sam pice pa sendviče pa njoke. Mesa raj ne, mogoče kake čevape. Tudi una tortilja iz McDonaldsa mi diši, pa Royal. Pa un sir u maminem hladilniku, ki je iz domačega surovega mleka in ga menda ne smem, ker ni iz pasteriziranga??
lp

Neposredna povezava do sporočila: 1015
18.5.2011 16:56:56   
LIJJA
Boutique Špela je drgač v hali a, je rekel stric google - a je to to? 

(odgovor članu LIJJA)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
18.5.2011 17:12:13   
nalia
lijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,vem da si besna in sploh razočarana nad svojim,kr pošinfaj ga tu,ti bo lažje...ah ti dedciuser posted image ,ne moremo z njimi,brez njih pa tudi ne gre..

No jaz sem se napokala celo skledo kokic,sem praviuser posted image in pol se čudim od kje kilogramčki???..ja od zdrave hrane najbržuser posted image ..

danes slabosti nisem imela in posledica je tu-žrtje!!user posted image

se še javim..papa

(odgovor članu LIJJA)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
18.5.2011 17:34:56   
Medea10
LIJJA- user posted image Jah, moški. Kot je nalia napisala; z njimi je težko, brez njih pa še toliko bolj. Jaz bi mojega včasih kar skozi zaprto okno vrgla user posted image Ti mu sam povej, da mu je lahko peklensko žal, da ga ni bilo, ker je zamudil res nekaj posebnega!

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
18.5.2011 18:26:48   
LIJJA
Hvala za podporo punceuser posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
18.5.2011 19:13:05   
Laima
Lijja te razumem, a najpomembnejše je, da je z otročičkom vse uredu in da je šla nuhalna dobro skozi.

Boleče žrelo-samo žajblja ne pit ali grgrat(stara vračica-travarica gospa, ki se spozna na zelišča pravi, da so žajbelj in ne vem še katera zelišča pile ženske, ki so želele splaveti. Če pa karkoli počneš z žajbljem zvečer ne spiš.)Nosečnicam in doječim mamicam se žajbelj odsvetuje.

Tatarski pa isto ne glede ali imaš proti telesa ali ne. Povprašajte kakega sanitarnega inšpektorja vam bo povedal. Isto surova jajca v kakih kremah, sladoledih,...

Ne vem kdo je mi je odgovoril na vprašanje povezano z službo. Kasija???Nočno delo vem, da mi bodo ukinili, a me zanima, če upoštevajo priporočilo ginekologa, ki napiše, da priporoča le dopoldansko delo in ne več delo v turnusih, kar pomeni tudi popoldan ne.

No pa še dogodek iz moje službe-zato sem v dvomih.
Imamo več lokacij na tej enoti kjer delam jaz nas je pet in mi pokrivamo delo 365 dni in 24 ur na dan, druga enota dela samo dopoldan od pon.do petka, tretja enota dela v dvoizmenskem delavniku dop,pop šest dni v tednu s tem, da popoldansko izmeno konča ob 19.00 (nedelje proste).

No in ko sem predlagala, da bi delala jaz dopoldan od ponedeljka do petka, ker če odmanjkam ali grem na dopust me lahko nadomesti kolegica iz druge enote (ima enak urnik in še direktor je obljubil da bo ta iz druge enote vzkočila, ko bo potreba) Potem pa presenečenje-veste ta iz druge enote ne more vskočit je noseča-besede direktorja. Ja kaj sem pa jaz? Jaz pa vse moram in kot kaže bom mogla še popoldan. No še vedno tiho upam, da ne. Prihodnji teden v četrtek bo padla kocka.
Kaj pa če se mi popoldan kaj zgodi in je ginekolog odsvetoval delo popoldan? Kaj pa potem?
Ne izmikam se delu, a imam teh pritiskov med tem, ko sem doma dovolj. Za določen čas sem in imam občutek, da me prav vsi j.... v glavo. Brez zamere za besede. Sem besna, jezna, razočarana, žalostna,.....in še 1000x bolj občutljiva, kot ponavadi.

Pa še bruham ponovno-po moje dela tudi ta stres svoje. Ne vem, kdaj se bo končalo.

Plenice-moj dečko jih je zapustil  pri dveh letih in pol, sem ga kar slekla 3x se je še ponoči polulal v posteljico in potem je bilo konec, malo večkrat čez dan a je v mesecu dni prešlo. Sem se pa tudi jaz bala, kdaj bo nehal. Ko pa sem pleničko enkrat odstranila je ni bilo več-niti ponoči.
Pravijo, da tisti otroci, ki prej spregovorijo kasneje zapustijo pleničke in obratno. Kdo ve? Mogoče pa je kaj na tem. Jutri ima mali logopeda gremo preverit govor. Črka r enkrat rata, drugič ne. Pa še šumniki so malo sporni. Bomo dobili kake vaje.Ja čez 14 dni bo imel 5 let. Je že pravi možek, ki se zelo veseli, da bo veliki brat.

Mozolji-jaz sem bila v prvi nosečnosti katastrofa. Koža mozoljčkasta po porodu v nekaj urah pa sem dobila akne in bil je fant. Sedaj sem pa lisasta in zelo brez barve, a to po moje zaradi bruhanja že skoraj mesec dni in sem podobna školjki-odbiva vame od nje. Koža je pa veliko bolj suha, tako, da jo bom mogla vlažit.

V Kiku ni bilo nič zame. Trenutno tehtam 62,5kg in trebušček je mali-malo napihnjen-ni še za nosečniška oblačila. Oblekce so sedaj prave zame, pa še toplo je.

Porod-po moje epiduralna in nobenega načrta. Pustmo se presenetiti. Prvi porod je trajal 8 ur, upam, da bo tokrat hitereje šlo skozi. Sem se imela pa lepo, moj mož je bil poleg in prijateljica do sredine, potem je odšla, babico sem imela fantastično in sva tudi že sedaj v navezi-tako, da upam, da bo tudi tokrat z nami. Rodila sem v Postojni in bom šla tudi tokrat.
V prvo sem dojila in upam, da bom tudi tokrat.
Kar se načrtov tiče, pa sem bolj spontana ko pride-takrat odreagiram, kot odreagiram-na porod se jez ne znam ne vem kako pripraviti. Sama sebi sem že med nosečnostjo dopovedala, da zadeva je boleča in da če je toliko žensk že rodilo bom tudi jaz. Je blo dobro, da sem se pripravila na bolečino, ki sem jo v nekaj dneh pozabila-razen šivi so me opominjali, da se je nekaj zgodilo. Šive sem imela notranje in to zaradi tega, ker mi je žila počla.  Celilo se je 8 mesecev. Boleči spolni odnosi po porodu tako zame, kot za moža. A z vajo in malce potrpljenja nama je uspelo prebroditi tudi to.

Ma sedaj sem pa že prav zatežila s tem postom-dovolj.
LPuser posted image

(odgovor članu LIJJA)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
18.5.2011 19:18:58   
Jassika
Čer punce,
na žalost nimam lepih novičk user posted image . V petek sem bila na čiščenju, ker je šlo za večplodno user posted image s 4 GV vendar vse brez ploda. Tako se poslavljam od vas, sicer s težkim srcem, ampak drugače ne gre. Najprej sem bila seveda zelo žalostna, ampak ko sem ležala v sobi in bila v družbi bork, ki so jih doletele še mnogo hujše stvari, sem se kar nekako potolažila. Če bo hormon naprej tako lepo padal kot sedaj, imam čez 3 mesece zeleno luč za ponovno zanositev.
Vsem želim lepo, zdravo in predvsem mirno user posted image ter hitre in neboleče porode. Ostajam vaša zvesta navijačica user posted image

(odgovor članu LIJJA)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
18.5.2011 19:51:20   
Laima
jassikauser posted image user posted image user posted image ,
obžalujem. Ostani močna in pozitivna.
Čez tri mesece pa vso srečo!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
18.5.2011 19:57:19   
nalia
o jassika zelo mi je žaluser posted image ,čez tri mesece pa ponovno v akcijo,držimo pesti!

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
18.5.2011 20:05:24   
j.b.
jassika, kolk mi je hudo zate user posted image user posted image user posted image user posted image Čimveč poguma, moči in čez tri meseca veselja pri "ustvarjanju" novega člana user posted image user posted image user posted image SREČNO!!!user posted image

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
18.5.2011 20:20:59   
LIJJA
Žal mi je, da to slišim Jassika. Vso srečo vnaprej user posted image user posted image user posted image , držim pesti.

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.