|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
17.5.2011 10:24:56   
MAMI 4
Meni pa sploh ni za sprehode...danes sem čisto na tleh....mislim, da si bom eno špinačo skuhala...po moje mi nagaja pomanjkanje železa...Gin. me sicer ni nič klicala (bila sem v lab. prejšnji teden). Sicer jemljem ELevit redno, vendar sem v nosečnostih jemala še Retafer. Bomo videli, samo res nisem za nikamor. Me prav pobira ta utrujenost. Še dobro, da sem na dopustu, ker si ne morem niti zamišljati, da bi bila v službi. Edino ne ve, če je pametno, da porabim cel dopust pred bolniško...kaj pa če ne bo šlo vse prav...bom potem brez dopusta do januarja...Saj upam, da bo vse ok, ampak nazadnje ni bilo vse ok....user posted image

Veseli me za tiste, ki ste se končno znebile slabostiuser posted image !

(odgovor članu lilije)
Neposredna povezava do sporočila: 951
17.5.2011 10:25:49   
korinca
Dobro jutro pupe.
Madonca, grem ene 2x na dan prečekirat forum, pa se vsakič tolko razpišete, da sproti pozabim kaj ktera pravi...
V glavnem nobena ni še potožila glede nespečnosti. Ne vem če je to običajen nosečniški znak, ampak meni se kar meša od tega. Zvečer, ko se vležem v posteljo (pa je to običajno kar pozno) sem kot bi imela mevlje v riti. Vse me srbi, ne najdem pravega položaja in potem še ene 3 ure gledam ko sova. Ponoči se ene 2x zbudim, vmes moram nekaj pojesti, zjutraj pa vstanem oz. se zbudim med 7 in 8 in niti slučajno ne morem zaspati nazaj.... Za popenit!
Druga nevšečnost pa je, da sem danes ponoči zopet začela malo krvaveti. Zaenkrat res čisto malo, bolj je to kri pomešana z belim tokom. Torej tak kremasti barvni izcedek user posted image .
Zaenkrat k zdravniku še ne bom šla, bom videla kako se bo nadaljevalo.

Pod tretje se mi bo pa danes kar zmešalo. Živim v bloku in se je taprvi sosed lotil prenove stanovanja. To izgleda tako, da že dva dni štema meni direktno v živčne končničeuser posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 952
17.5.2011 10:27:47   
korinca
U mami, na špinačo si me spomnila... njami... Že telefoniram mojmu, da gre v štacuno hahauser posted image

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 953
17.5.2011 10:34:19   
MAMI 4
Mufka, mislim, da navaden Lekadol (tbl.) lahko vzameš, tistega +C pa raje ne, saj sem slišala da ni ok... (ima ene dodatke)

Nas so pa sosedi povabili na češnje (no, naše otroke...pa sem jim malo pomagalauser posted image -saj je za otroka, a ne?).
Samo niso še tako sladke...

Korinca nič ti ne zavidam te prenove pri sosedih. Glede krvavitve, pa ne čakaj preveč. Če se bo stopnjevalo, le pojdi do G.
Tudi sama imam težave z nespečnostjo- ne vem če je prav, da se vležem na trebuh, pa na hrbet, potem začne sine brcati vmes (se sredi noči znajde med nama) itd...tako, da včasih tudi sama 3 ure gledam v zrak...

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 954
17.5.2011 10:47:28   
AljaAn
Hey!

Jaz bi tudi češnje!!!! Mi jih je moj zadnjič prinesel, pa sem jih v celem dnevu zbasala skoraj kilo. Pa jagod se ne morem najesti in ananasa , pa melone, hruške ... vglanem bi itak cel dan lahko samo jedla, edino dobro je da jem veliko sadja in solat, otalo mi itak ne paše. krompir na tak ali drugačen način ... bljak. Od cukra pa samo kakšni bonboni. Včasih bi vse dala za čokolado, zdaj pa je videti ne morem user posted image Ena pozitivna stvar nosečnosti. No in zaradi saja je prebava uredu. Na srečo.

Nuhala svetlina ... tudi jaz komaj čakam, pa niti ne toliko zaradi spola (v prvo nama Strahova ni povedala nič, ker on kao tako zgodaj raje nič ne reče) kot zaradi tega, da vidim pikico. Na nuhalni se res ze vse full lepo vidi in to lahko tiste ki niso prvič noseče potrdijo. Sem šla čez vikend prav gledat slike od naše gospodične. user posted image
Vsem želim uspešne preglede in poslušajte user posted image

lilije ... poznam jutranje igranje ... najina je vsak dan že pred šesto pri nama, potem se pa dela da spi in rit moli v zrak, pa stiska se in me boža po obrazu, tako kot jaz njo. Pa poje in ostale ne jutranje stvari. Dobro da jaz lahko na pol spim zraven, ker vsaj ni nič sitna. Je pa to odkar ima novo posteljo, ker prej je imela še tisto z ograjo, pa ni mogla nikamor . Sem ji ravno včeraj zagrozila, da ji bom dala nazaj tastaro, da se mi ne bo sprehajala naokoli, pa se ji je zdelo neizmerno smešno. Škrat mali ... me sploh ne jemlje resno. user posted image

MAMI 4 kako to misliš lena mama ... tudi jaz koristim ugodnosti poležavanja ta teden, ko sem popoldan in moj odpelje tamalo v vrtec. Potem pa spim in ležim in UŽIVAM!!! Tako da ti kar počivaj dokler lahko ...saj veš kako je proti koncu nosečnosti, ko ne spiš ponoči in lulanje pa to.user posted image

Dobrodošle vse nove user posted image Lepo da ste se nam pridružile in da se seznam še vedno polni. Res bo veseli december!!

Slabosti ... no meni je neprimerno manj slabo in računam, da bo tudi tega kmalu konec ... sem pa zato toliko bolj utrujena. To me pa ne gane ... pač malo več počivam in zaposlim za opravila tudi ostale.

Trebuh ... user posted image za nosečniške hlače. Jaz sem jih imela včeraj prvič za v službo. Fenomenalen občutek, ko te ni ne tišči.user posted image Pa se nisem še nič zredila, samo napihnjena sem in potem itak zgledam kot da imam dve kili več in to ne nosečniški ampak špehkasti. Pa če imam navadne hlače, mi je čez dve uri še slabše in se vedno bolj napihujem zaradi tiščanja. Pa saj je vseeno koliko ima katera že zdaj velik trebušček ... na koncu bomo vse kot "kiti" in si bomo komaj zavezale čevlje ... no tega se pa res ne veselim, ker bo takrat kar zima in se bo teba res oblačiti. Jaz sem bila prvič noseča čez poletje in se mi je zdelo neprimerno lažje. Nekaj navlečeš in natakneš japanke, pa že lahko greš s trebuhom na potep. Nič prepogibanja user posted image

LIJJA za nuhalno ne vem kako je če greš dvakrat. Upam da res ne plačaš obeh pregledov ali pač? Pokliči in vprašaj? Tako bi jaz naredila. Pa upam da bo bolje z išiasom ... jaz sem v prvi nosečnosti ležala zaradi hrbtenice nekaj dni, tako da vem kako se počutiš.

Laima glede službe ne vem kako je, ker imam jaz samo dopoldan-popoldan izmeno in nisem nič spreminjala. Tako da upam, da bo šef in ostali razumeli situacijo in se boste zorganizirali.
Verjamem, da bošprav luštna v pajacu... s trebuščkom ali brez.

Beatrice user posted image za pregled. Je res super videti pikico.

Buxl enako user posted image

Joj moram še Morje2011 čestitat za dvojčke. Verjamem, da se veseliš, čeprav moram jaz zase napisati, da me je bilo tega strah, saj jih imamo v družini in sem bila kar vesela, ko mi je povedala, da je en srček.
Pa čim manj obiskov zdavnikov in čimlažjo nosečnost.

No zdaj pa počasi končujem ta "kratek" post user posted image in hkrati upam, da nisem katere pozabila oz pozabila odgovoriti. Pri nas je malo prej posijal sonček in ne ljubi se mi v službo user posted image Bi bila doma s tamalo in možem.

Želim vam lep dan in božajte trebuščke ... male ali velike user posted image

Monstera dobro da so slabosti bolje in čestitke za poroko!!

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 955
17.5.2011 11:21:22   
nalia
Alja kako si vse zapomniš od katere je kateri postuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,meni niti približno ne rata.

Korinca da nimava midve istih sosedov????Meni že tudi 2 dni vrtajo je kr zoprno tole ja,pa glede nespečnosti,jsz grem sicer zgodaj spat,je pa spanje slabo,najmanj 4x na noč grem lulat,vroče mi je,potem me zebe,pa spet vroče,zilijonkrat pogledam na uro,tako da sicer spim,ampak slabo,če se preveč prečujem med obiski na wc,se potem matram nazaj zaspat. Glede krvavitev pa nikar nebodi preveč pogumna pa se pojdi naročit in pokazat. prepričana sem da ni nič narobe,samo jaz vem da bi poklicala in vprašala. Počivaj,ne pretiravaj z delom,če hodiš v službo,mogoče pa rabiš počitek pa boš vsaj v bolniško šla.

danes sem šla na tehtnico pokazalo+3,5kg...jojojoj,obvezno morem it v nabavo nosečniških hlač.

Špinačko imam v načrtu jutri,sem mojemu že danes naročila naj gre v lidl po njo,mi je fina tam k je s smetano že. Se mi zdi čist drugačnega okusa kot pa tuševa naprimer.

Drugače še kar nekaj jem,zaradi slabega okusa,kislega v ustih,jem kake mentose,tic tac,zdej bom raje prešaltala na sadje me je tehtnica malo zbistrila..upam da moj danes kupi tudi češnje.

pridem še nazaj..čaoo mamike

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 956
17.5.2011 11:26:06   
korinca
morje 2011, ne vem, ali sem napisala takrat gor  ali ne. Kakorkoli tudi od mene iskrene čestitke za user posted image user posted image . Jaz pa sem potihoma upala, da me doleti kaj takega. Tudi mi jih imamo v družini po mamini strani, tako, da verjetnost je. Pa še klomifenčkov sem kar nekaj popapcala, ta mesec sicer ne, ampak pravijo, da ima lahko tudi kak mesec še učinek.
Ima pa moja kolegica dvojčke stare enako kot moja tavelka in smo takrat skupaj vozičkali. Včasih sem ji bila prav fouš. Res sta bila lušna. Pa kasneje sta se lepo skupaj zaigrala...

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 957
17.5.2011 11:28:56   
lilije
agnes27: kje pa imaš ti NS. Jaz jo imam tudi danes teden v domžalah

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 958
17.5.2011 11:34:55   
korinca
nalia, haha, bova ugotovili tja čez kake 3 mesec, ko se bova s trebuhom gužvali v liftu ;)
Krvavitev se mi je trenutno ustavila, bom videla kako bo čez dan. Sem pa že itak na bolniški od prejšnjega tedna zaradi tega.

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 959
17.5.2011 11:39:27   
lilije
Hej Vam moram povedat, da začnem jutri s terapijami za hrbtenico, na katere sem čakala 7 mes.

Imam pa diadinamiko(to ti dajo na hrbtenico elektrode, po katerih pride električno valovanje), potem ultrazvok (baje neki pomaga) in pa ročno masažo hrbtenice. Vse po 10X.
Me je pa kr malo strah oz. imam tak čuden pbčutek. Na trebuhu ne morem več ležat, ne vem pa ali imajo v Zrečah kakšen stol (za nosečnice), da se lahko kontra usedeš - nasloniš in ti obdelujejo hrbet.

Vglavnem imam mešane občutke.

Pa kr predstavljam si, ko bom jutri povedala, da sem noseča, se bodo potem tam menl ti fizioterapevti in naglas eden drugega spraševal, če imajo kakšen stol za nosečnice,...  pa sigurno se bo našel kdo iz mojega kraja - samo, da malo čuje, bo naslednji dan vedelo že 3/4 folka.user posted image

(odgovor članu lilije)
Neposredna povezava do sporočila: 960
17.5.2011 12:18:06   
Mufka
Češnje imamo blizu Krškega - saj veste, pri nas je vse prej in večje, kot drugje. :) Imamo jih 5. Ena je že čisto mimo, na drugo so se naselili priči, kar niso pojedli so pokakali, tri še pa ostanejo, samo še niso zrele. Si pa sledijo ena za drugo od zgodnjega maja pa do julija. Jaz sem jih nabrala tri velike košare. Tiste ta najbolj zrele so bile tudi zelo okusno sladke, še posebej so pasale, ker so tako zgodnje. Nekaj sem jih raznosila, največ pa pojedla sama, ker odrugi so že malo izbirčni in jim te tazgodnje niso tako zelo dobre in se šparajo za trdike. Sporočim, ko bo naslednje drevo zrelo, da pridete ptiče odganjat. :)

(odgovor članu lilije)
Neposredna povezava do sporočila: 961
17.5.2011 12:25:35   
Mufka
Mami 4 - če ne bo vse OK, boš pa takrat vzela bolniško in ne dopust. Jaz tudi mislim cel dopust skoristit avgusta, ker mi tako najbolj odgovarja glede službe. Potem bom pa delala dokler bom lahko. Decembra smo pa itak že na porodniški.

Kako imate pri vas v službi glede odsotnosti za preglede v času nosečnosti: koristite ure, dopust, bolniško? Obstaja pravilnik, ki pravi, da mora delodajalec zagotoviti nosečnici plačano odsotnost za preventivne preglede, samo so pri nas v službi gluhi za ta pravilnik. Pa ne vem, če bi zapenjala. 

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 962
17.5.2011 12:35:05   
Medea10
Hej punce, kako ste? Upam da čimboljše! Sploh ti, korinca. user posted image

Da vam malo pojamram. user posted image Čist sem utrujena, danes sva s tamalo poležavali do !!! 11h. Pa še kar bi spala.

Kolki me ubijajo. Tu in tam sem ok, potem pa pa kar naenkrat zgrabi in boli. Zadnjič sva s tamalo bli na deki zunaj na sončku in jaz sem se vlegla na hrbet. Vstat se nisem več mogla. user posted image Kak sem se premaknila, me je zabolelo. Kaj bi mi pomagalo? Vadba?

Kg- še vedno jih mam enako. V bistvu še pol kg manj.

NS- šele čez 2 tedna in 2 dni, komaj čakam, da dočakam user posted image Upam, da se bo spol videl. Mojemu sem omenila, da bi spol in ime obdržala zase pa se mu zdi (zaenkrat) smešno. Nekako ga bom že prepričala.
Prvič so nama na NS rekli, da bo fantek (priznam, bila sem razočarana), potem sem to tud sprejela, kaj mi je pa preostalo user posted image , na 3D sva pa želela potrditev in dr. nama najprej ni želel nič povedat, na koncu pa se je le videlo, da bo babika, je rekel, da je 99% prepričan. Takrat je malo manjkalo, da bi začela skakat do stropa. Tokrat pa ne bom razočarana ne glede na to ali bo fantič ali punčka.

sarar- kako že gre to z verižico? user posted image

Nalia, MAMI4- hvala za idejo. Bom še jaz nardila špinačo jutri. Čeprav jo bom vrjetno jedla sama. Danes imamo marelične cmoke z kompotom. user posted image

sadje- pa meni se tud dogaja, da bi lahko samo sadje jedla- umiram za jagode. Vso sadje mi paše. Ko mi moj prinese kak hamburger, kebap al pa kako drugo hitro hrano, mi sploh ne diši. Čokolada tud ne. Sladoled mi je tud fajn, ker mi miri želodec.

korinca- glede nespečnosti ti žal ne morem svetovat, ker mam ravno obratno težavo- samo spala bi. Ponoči, ko moram na wc, mi sploh ni za vstajat.

Upam, da nam danes uspe it na sprehod.

(odgovor članu lilije)
Neposredna povezava do sporočila: 963
17.5.2011 12:44:55   
AljaAn
Mufka ... jaz se za preglede kar tako zmenim da zamenjam turnus ali pa pridem malo kasneje v službo, pa potem kakšen dan potegnem. Sploh nisem vedela da obstaja tak pravilnik user posted image Pri nas šefinja itak ni nič navdušene nad mojo drugo nosečnostjo in ji ga raje ne bom omenjala, je pa res, da bi morala 31.5. delati popoldan in imam NS, pa sem ne da bi vprašala, če lahko ... samo rekla jaz delam tisti dan dopoldan. Če misli kaj komplicirat, bom pa ginekologinji rekla za bolniško in me potem cel teden ne bo.

Lilije ... verjamem, da si komaj dočakala terapijo, ampak a misliš da se je pametno igrati z elektrodami v nosečnosti? Daj se raje pozanimaj kako je s tem. Sem ravno zadnjič pri ginekologinji poslušala ko je ena spraševala za neke kozmetične anticelulitne programe, pa ji je lepo odsvetovala, da lahko povzročijo splav. Ej saj ne da bi te hotela strašiti, samo ker sem jaz imela v prvi nosečnosti težave s hrbtenico, pa mi niso mogli nič pomagati. In pred nosečnostjo sem hodila v Sočo na neke terapije, pa se mi niti niso dele tako nedolžne. Jaz bi raje preverila kako je s tem.

Nalia ... jah težko oz. si ne ... potem pa odprem okno in grem lepo po vrsti. Če boš dobro gledala, boš videla da vedno začnem z odgovorom pri zadnji in se potem počasi premikam naprej. Odgovorim eni in grem spet naprej brat. Pa še tako pol pozabim.

Naj vama s korinco čimprej nehajo vrtat.

Korinca ti pa vseeno pokliči ginekologinjo. Že prejšnji teden si imela težave s temi krvavitvami in raje se ne hecaj .. pregled, počivanje in bolniška. Vse za otročka.

No kosilo kuhano ...smrdi ...in še dobro, da grem v službo.

Ve pa uživajte na sončku. Vam zavidam user posted image

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 964
17.5.2011 12:48:46   
Anonimen
dan, no sedaj je pa tudi meni končno uspelo prit do ginekologinje. vse je ok. srček je videla in to je to. rok potrjen kot sem že sama zračunala 19.12. Pol po pregledu me pa moja mama vpraša a sem vprašala a bo fantek al punčka user posted image  sem rekla, da ji bom slikco pokazala in naj ona meni pove kaj bo user posted image  itak je še čist prezgodaj za to ugotavljat.
nora lakota se je končno umirila. spim pa tudi jaz zelo slabo. tako da se pridružujem ostalim, ki ne morete spat. sam to je sam mal treninga za pol - k se dojenčki pač zbujajo user posted image  no pa tudi kakšni večji... moj se še zdej enkrat ponoč zbudi al pa dvakrat (kej sanja al pa mu je vroče) pa je star že več kot 3 leta.

(odgovor članu Medea10)
  Neposredna povezava do sporočila: 965
17.5.2011 13:18:35   
MAMI 4
AljaAn-user posted image , prav imaš. Lulat sicer hodim že sedaj ponoči....že nekaj dni...dokler se trebušček ne pomakne gor bo tako.
Se pa bolj bojim kako se bo moj sinek (2 let in pol) obnašal ko se bomo navajali na kahlo- nič se mu ne mudi- punce so bile pri njegovih letih že "davno" suhe, on pa nima neke sile...upam, da nam rata čimprej...saj veš kako je...ko samo preoblačiš, pereš, pa ponoči rjuhe menjavaš...upam, da bo poleti suh, še preden bo mami kot debeli prašičekuser posted image .

Glede hrane sem bila tudi jaz do pred nekaj dnevi na istem- dišale so mi le zdrave reči,, čokolada itd...bljak, danes se pa stver spreminja, tako, da sem se začela bremzati...

Jaz sem si pa ravno privoščila špinačo, mlad krompirček z mladim grahkom in pohano mozarello...mljask

Lilije- vprašanje, če ti bodo to terapijo sploh delali...masaža že, vendar elektrode?

Mufka- a imate res češnje? jaz sem pa mislila da smo na primorskem prvi?!
Imaš prav glede dopusta, hvala.

Medea10-NJam, marečilni cmoki...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 966
17.5.2011 13:27:52   
Medea10
MAMI4- njam, bi kar prišla na kosilo.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 967
17.5.2011 13:29:30   
neon
Živijo, nosečke!

Pridne pridne! Ste se res veliko razpisale user posted image
Jaz pa čakam na petkov pregled (tretji že, ker smo imeli nekaj manjših težavic), ampak se ga neskončno veselim, ker sedaj bomo pa že videli malega korenjaka - ni več samo pikica, a ne user posted image

Počutim se odlično, mislim, da se tudi malo manj bašem - končno !!!, pa tudi tečnoba me že mineva. Sem se spremljajala, kako sem mojemu živce pila, tako, da je že skoraj ogenj bruhal, sama sem se pa malo manj kot smejala in vse mi je bilo ravno! Juhu, hvala bogu za podivjane hormone user posted image  cel hudiček znam bit! res user posted image  

hotela sem vam povedat še glede spanja in sanj - jaz že dva tedna sanjam same lepe stvari, je pa res, da sem nekje zasledila, da je predpogoj za lepe sanje toplejši prostor, bolj mrzel pa za manj lepe sanje user posted image  - ne vem več, kje sem to pobrala - 24 kur? al kje podobno

No, sej počasi prideva tudi midva na vrsto za nuhalno, ampak še ne še v petek - smo danes odprli 10 teden user posted image

bodite lepo, najejte se češenj in izkoristite lepe in sončkotove dneve

PS
je katera zasledila kakšni so tamponi za plavanje? Znamka? Jaz bi šla na bazen, čeprav baje postrani gledajo nosečke na bazenu - bakterije, glivice, vnetja..... in neodgovornost... Yeah, right! Ne vem kako potem speljat aktivno gibanje v vodi? Cene nosečniških tečajev gredo pa v nebo user posted image  Kakšen nasvet?

Imamo se radi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 968
17.5.2011 13:31:46   
Medea10
neon- najbolje da greš vprašat za tampone v lekarno, oni bodo najbolje vedeli. In pa super za pregled in korenjačka user posted image

(odgovor članu neon)
Neposredna povezava do sporočila: 969
17.5.2011 13:40:46   
pamzika
no pa da se še javim tujkj ...

ewo jaz se javljam s pregleda :) kaj si nor spet smo delali ultrazvok in to že tretjič, čeprav moj g. pravi, da ti pripadata sam dva na eno nosečnost. :) veliki smo že 43mm :) pri 11t2d :) juhuu :) se je ginekolog pošalil tudi vi ste bli enrkat tako mali pa se poglejte kakšni ste sedaj :) pa sva se oba smejala :) faca nimaš kaj :)drugače pa je kri in urin vredu,... super ne :) komaj čakam drug teden, ko grem na nuhalno, in potem spet čez 4 tedne k mojemu g. Lep pozdrav vsem...

morje2011 - čestitke za user posted image user posted image ....... tudi jaz sem potihem upala, in čakala, ker imamo po atijevi strani dvojčke :) no dobro mogoče pa pri drugi nosečnosti...

drugače pa vidim, da ste kar fejst pridne , en dan ne pridem pgoledat, imam pa kar 2 strani za prebirat :) ufff user posted image ....

uživajte ta lep dan :)

kok pa divjamo po trebuščku:)

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 970
17.5.2011 13:56:04   
malabudra
Pridno ste se razpisale... user posted image

Tiste, ki ste že imele nuhalno, super, jaz res komaj čakam. lilije - imam jo ob 9h zjutraj. Včeraj mi je en kolega, ki sicer ni ginekolog, ampak relativno dobro obvlada ultrazvok, malo sondo vozil po trebuhu, pa je bilo tako lepo gledat malo bitje... Ne morem verjet, kako hitro rastejo, 14 dni nazaj je bilo dete pri ginekologinji videt še kot mali paglavec, zdaj se pa lepo vidijo vsi prstki, nosek, trebušček, brca, skače, srček bije... Res noro. Še kar ne morem verjet, da na ekranu gledam svoje dete. Komaj čakam, da ga na nuhalni vidi tudi moj, zdej mu samo slikice z ultrazvoka kažem, pa se čudi, kaj je ta siv zmazek in če je to res roka user posted image
Določanje spola na nuhalni je pa zelo nezanesljivo, bo treba kar do morfologije počakat. Samo kaj, k se eni takrat tako skrivajo, da se jih ne da ujet user posted image Meni je sicer precej vseeno, kaj bo, če bi izbirala, bi imela fantka, ampak bom tudi punčke več kot vesela. Samo naj bo otrok zdrav.

Bolniške sem že kar pošteno naveličana, samo si pri teh slabostih sploh ne predstavljam, da bi opravljala svoje delo. Je sicer že veliko veliko boljše in bi šla rada v službo, potem grem pa malo po opravkih, v trgovino, na pošto, pa mi je vedno bolj slabo, tako da me kar skrbi, kako bo. No, še vsaj do nuhalne bom doma, potem pa bomo videli.

Utrujenost - kaj pa vem, itak sem doma in počivam, tako da hudega mi ni. Jedla bi pa ves čas. Ste mi take lušte nardile s češnjami! Se tudi jaz javljam, da pridem odganjat ptiče user posted image Sem danes nekaj urejala za službo, pa je imela ena v eni pisarni malo gajbico češenj na mizi, so se mi tako sline cedile, da sem se komaj zmenila, kaj bi rada user posted image Trudim se omejit sladkarije, ampak mi bolj slabo uspeva, sladoleda bi pojedla, kolikor ga vidim, pa čokolade, piškotov... Komaj čakam, da se resno začne sezona sadja, marelice, breskve, nektarine, mmm... Potem sladkarij ne bom več pogrešala.

Nespečnost me je bolj matrala čisto na začetku, sem se ponoči skos neki zbujala, zdaj me jezi to, ker moram zjutraj, ko se zbudim, takoj na wc, ker imam čisto poln mehur. Ko pridem v posteljo, pa ponavadi ne morem več nazaj zaspat. Dokler mi je bilo še ful slabo, sem pa tako morala vstat in it jest, takoj ko sem se zbudila, magari če je bilo to ob petih zjutraj user posted image Rada spim na trebuhu in za zdaj to še laufa.

Razmišljam pa, da bo treba počasi nekaj okoli obleke naredit, sicer še nisem povedala, da sem noseča, ampak me nosečniške hlače vedno bolj mikajo. Enih kavbojk si ne upam dat oprat, ker se potem ne bom več noter stlačila user posted image

korinca - jaz ti tudi svetujem, da vseeno kontaktiraš ginekologa. Mogoče te bo hotel videt, počitek pa imaš itak predpisan. Se ne spomnim - a so ti dali Dabroston ali kaj takega zaradi krvavitve?
Nam so pa prenavljali sosednje stanovanje cel prejšnji mesec. Cel dan vrtanje direkt v možgane, brrr...
Tud jaz sem jedla klomifenčke, ampak sem se po pravici povedano bala dvojčkov. Ko jih vidim zunaj v vozičkih, se mi zdi super, doma si pa ne predstavljam, kako bi jih sfolgala... Na srečo je ratal samo eden.

lilije - vsekakor pred fizioterapijo povej, da si noseča, ker mislim, da ti ničesar od naštetega ne smejo delat. poznam eno nosečko z groznim išijasom in je bila vsa predpisana terapija počitek, ni smela na nobeno fizioterapijo. no, mogoče bi šla ročna masaža, če te lahko kam dajo user posted image

tiste, ki ste spraševale okoli službe in pregledov - če ne gre drugače, vam lahko za dan pregleda osebni zdravnik izda bolniški list, tako da z delodajalcem ni nobene potrebe zapenjat.

A že katera hodi kam na kakšno telovadbo ali kaj podobnega (no, tiste, ki laufate za otročki, je imate več kot dovolj user posted image )? Jaz sem bila pred nosečnostjo kar precej aktivna in mi je prav čudno, da že več kot en mesec nič ne migam. Ti sprehodi so mi bolj tako... Sej ne bi šla ravno tečt, ampak bi se lotila nekaj v smislu joge ali pilatesa. Se mi pa vse zdi obupno drago, samo zato, ker je "za nosečnice" user posted image .

Uživajte na sončku, čim manj slabosti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 971
17.5.2011 14:38:26   
Monstera
Ojla :D
Joj ste me narobe razumele, nisem se jaz poročila ampak prijatelj :D Mi se še nekaj časa ne bomo, ker nimamo denarja :D Če bi jaz bila zaposlena, bi bila druga pesem ja :D Iz istega razloga tudi na nobene telovadbe za nosečnice ne bomo hodili.
Jaz imam tudi težave s spanjem. Ne spim 2 uri skupaj :S Se zbudim, grem lulat, obrnem kouter, da je mrzla stran na meni in zaspim nazaj. se pravi res ene 4 do 5x se zbudim. Pa sanjam tudi vse živo, da so nama dojenčka zamenjali, da se je rodil z enim učem, kar neki XD
Sadje pa zelenjava mi full pašeta, mamo tega full doma, nisva pa neki kuharja, ene 2x na teden kaj skuhava, 2x greva k staršem ponavadi za vikend, 1x jeva zuni pa 1x recimo nimamo kosila. Moj ima še menzo v službi, ima usak dan kosilo in je res smešno kuhat samo zase :D Bi pa jaz tud full češnje in borovnice mmmm. Češnje sem videla v šparu, 6 evrov pa še neki kila :S Tako da jih nismo uzeli.

(odgovor članu malabudra)
Neposredna povezava do sporočila: 972
17.5.2011 14:54:12   
nalia
uf ste pridneuser posted image

mami4 naj te prvo potolažim,moj sine je star 3 leta in je še vedno pleničaruser posted image ,pa nikakor ni pripravljen biti brez še. Čakam na toplejše čase in seveda na čudežuser posted image ,da se odloči da bo zdaj suhuser posted image ,uh to bo cel podvig.

se javim kasneje,čestitke vsem za super opravljene preglede,nuhalne..tudi mene bo razneslo od firbca kaj nosim na nuhalniuser posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 973
17.5.2011 16:56:47   
Laima
user posted image pozdravček,

ma ste pridne za pisat in ene mate odličen spomin, ko odgovarjate-jaz imam spomin kot luknjast sir sploh sedaj v nosečnosti. Po 4 dneh miru sem danes zopet objemala mojo prijateljico v kopalnici.user posted image
Prehitro sem se veselila, da je za mano.user posted image

V pajaca še pridem user posted image a trebušček je na tesnem-drugač-ok, bomo videli do sobote, imam plan b-eno oblekco, je komot in lahko diham.
Zdaj za v službo bom imela pajkice plus dolge tunike in bo-vsaj za začetek zdržalo potem pa bo treba kaj v nabavo, da bom komot in cartkana.

Jaz sem sedaj dva dni sanjala neke moraste sanjeuser posted image -prvo noč, da so sodelavko ubili na parkirišču-šla je na razgovor za službo namesto mene, ker jaz nisem mogla. Poslal me je pa na nov razgovor direktor. Groza
Danes ponoči, pa da je umrl kolega in sem ribala neka lesena vrata kot nora.
Sem šla mal prebrat v sanjsko knjigo, sanje naj bi prinesle spremembe in to pozitivne v moje življenje.
Upam, da res. Pozitiva!!!!user posted image

Nočno spanje je pri meni tokrat od kakega 6 tedna ne nosečniško, saj se zbujam, hodim lulat, zgodaj vstajam in čez dan sem kot kaka cunja-brez volje za karkoli. Mami4 mislim, da je rekla, da se boji da bodo rekli njeni otroci, da je lena mama. Potem sva že dve taki. Lahko odpreva klub ta lenih decemberskih. Ne vem a je to pozna pomladanska utrujenost, al res tako hormonsko nabita nosečnost? Nisem več prav pri pravi. Utrujena pa neverjetno. Sploh si ne predstavljam it v službo, saj ne verjamem, da bom tako priboljšala, da bom kos vsem izzivom. Pustimo se presenetiti.

Elektromasaže al neka terapija je ena omenila-odsvetujem-za plod ni dobro. Že navadnih masažnih blazinic za hrbet na navadno baterijico AA ne smeš uporabljat. Si čakala 7 mesece, kaj če bi še kako leto odložila terapije? Daj se prej posvetovati.

Kontrolna nuhalna-kako je s plačilom ne vem, vprašaj prej, da boš zagotovo vedela kako in kaj. Če je premajhen otročiček, pa raje za teden dni premakni, da zraste 1,4 cm.
Tudi jaz se nuhalne veselim, bom pa koristila nadure tisti dan, bolniška se mi zdi neumno jo koristiti za uro pregleda cel dan, mogoče jo bom še potrebovala-dopust pa tudi ne hvala. Ga bom koristila konec junija in avgusta pa še pred iztekom pogodbe za določen čas, če mi ne podaljšajo do porodniške. Zmanjkalo mi bo mesec pa pol, a zgleda, da mi niso naklonjeni. Počakajmo, vam sporočim najprej kako bo šel sestanek prihodnji četrtek glede urnika in upoštevanja zdravniško-specialističnega mnenja, potem bom lahko bolj predvidela kaj me čaka konec poletja.

Plavanje v bazenu, moje mnenje je še vedno, kljub tamponom ne hvala, sploh javna kopališča. Srečno pogumnim.

Jeste pa dobre stvari-jaz sem danes prav eno zimsko kmečko varjanto jedla, si je mali zaželel klobase od dedija, k niso mastne. Pol pa še mal repe zraven in krompirja. Klobasa mi ni šla, repa pa-kislo, njami.
Skozi bi nekaj jedla in moj okus izbira vse od zdravega do nezdravega.
Nekje sem zasledila, da ne smemo user posted image nosečnice mladega sira mozzarele, a jaz jo obožujem. A je to res al se omejujem po nepotrebnem? Tako bi si rada naredila solato z mozzarelo, pa ne vem, če smem. Pomoč?

Mejte se, dovolj sem napisala paše ne vem, če sem vsem odgovorila. Pa še drugič.user posted image

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 974
17.5.2011 18:24:17   
MAMI 4
Laima, kolikor vem odsvetujejo sire splesnijo- gorgonzolo, za mozzarello prvič slišim. Recimo, da če bi prišla od kmeta, bi bil problem, ker je sveži sir- zaradi bakterij itd., ampak te kupljene so itak toplotno obdelane in kontolirane ?

nalia- hvala za tolažbo. Potem pa tudi vam vso srečo, da se čez poletje rešite plenic! Do decembra seveda! Če seštejem vse otroke in leta previjanja in dojenja...kar nekaj bi se jih nabralo! Ampak veselim se novih pustolovščin z novim družinskim članom.

Z otroki se že kregamo za ime- to kar sem izbrala jim nikakor ne gre...meni pa ne njihova izbira....oči je zaenkrat neutralen

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.