|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2011
18.4.2011 15:59:18   
juhica
Evo, pa je cukr test za mano, je blo kar ok, edino vse nosečke so riti bolele, so tok trdi stoli pr nas v ZD user posted image . Sem se pa res najedla zvečer, goro ovsenih kosmičev z rozinami in je fajn držal, mi ni blo slabo zjutri. Tamaledva sem pustila pri tašči, potem sem šla s starejšim na fotografiranje in na občino, dat osebno delat. po kosilu, pa smo šli domov, čisto utrujeni vsi trije user posted image

Mismis,a ni bla dones ponoči polna luna?? Moja dva sta neki rogovilila celo nočuser posted image .  No fajn, da je vse pripravljeno, tedni kar tečejo, sploh vam, ki imate dvojčke, še hitrejeuser posted image ...

Zdej gremo pa spet malo ven - do večera!!

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
   RE: Julijke 2011
18.4.2011 16:15:35   
mismis
Juhica, po Lunin.net je danes polna luna, itak pa ima polna luna vpliv par dni prej in par dni kasneje, zako da pazite nase. Pa super za cuker test, da je vse ok, glede boleče riti te pa prav razumem, tele klopi v ZD so skrajno neudobne user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
   RE: Julijke 2011
18.4.2011 21:35:24   
Beeo

IZVIRNO SPOROČILO: juhica

Beeo, veš jst sem si prvič vse tko na izi predstavljala in sem imela rahleeee popadke že dva dni prej. In ker so bili redni, sem se šla pokazati v Lj, pa mi reče una sprejemna sestra:"To ni nč gospa, k vas bo tok bolel, da se boste v štok od vrat hotel zažret, je to to!" - s temi besedami, manj ali večuser posted image . No in midva čist zgrožena, pustili so me not in drugi dan se sprehajava po hodniku in gledava une kovinske robove, ki jih dajo na stene pri vratih, da jih z vozički in posteljami ne poškodujejo in se smejeva, češ zaščitili so robove pred porodnicami user posted image ... No pa itak da potem ni bilo grozno, ampak je vseeno fajn, da te opozorijo, ker jst sem mislila, da ene res sam fuuul pretiravajo, in da res skor nič ne boli, ker imam drugače precej visok prag za bolečino, pod pogojem, da vem zakaj me kaj boli in me ne skrbi vzrok bolečine...


Heheheh, se strinjam da ni potrebno zamolčati da bolečina obstaja, je pa lepo, če jo predstavijo kot nekaj kar prinaša veselja, odpira vrata in je prelep čaroben nov svet :)
Upam, da ti bo drugič super cool in fajn :) Mi tudi že komaj čakamo.
V glavi si kar poskušam nekako naslikati kar se bo dogajalo. Mislim, da s tem naredim veliko pozitivnega za vse nas.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
   RE: Julijke 2011
18.4.2011 21:47:10   
Beeo

IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Drugače pa tudi jaz zadnje čase bolj slabo spim ponoči. Skoz se premetavam, pa spet hodim vsaj 2x na noč na wc po par kapljic (mi skoz nabija v mehur). Pa dokaj visoko moram spat, ker me grozno zgaga peče, pa tud lažje diham tako... v glavnem dete pritiska na vse konce že. Ker pa tako visoko spim, me zjutraj vse boli ... sploh križ. Joj, že zdaj (v 29. tednu) sem kot kit, ki se komaj obrača in prepogiba.... kaj še bo...user posted image


Smuki, tudi jaz zadnje čase spim malo višje in vedno bolj pazim kako se obračam, se mi zdi da najino dete tudi precej hitro pridobiva na teži in to zelo opazim. Majhen nasvet: blazinice za nosečnice so zakon. Poglej na:
http://www.zizaobjemi.me ali pa na FB ZIZA :)
jaz jo imam, čeprav mi jo polovičko kar mož sune ponoči, pravi da mu full paše :) Morda naročim še kakšno :)))

Glede imen pa, hihihi, midva imava tudi svoj seznam, pa se še nisva med sabo uskladila :)
Tako, da mnenj ostalih skoraj raje ne vpletava, je pa vedno nekdo ki nekje nekoga pozna itd, tako da odločita se kakor vama paše! :)

aqua77: Juhuuuuuuuuu, kako lepoooooooooooo :))) Čudovito, tudi jaz že komaj čakam da se tega lotim, ampak najprej me čaka še nekaj selitvenega dela :)

Šnofla: ne sekiraj se glede izvajalcev!!! kakorkoli obrneš, vendo bo nekdo zamujal, pa ne pride, pa ne naredi kit dogovorjeno, vzemi v zakup in pojdi na sprehod, ali pa na dober sladoeld :)

Drugače smo mi super :)

Zanima me le, kdaj so vam dali ginekologi tabelo za vpisovanje in štetje gibov?
Mi smo v 29 tednu in mi je že dala listek za izpolnjevat, a ni to malo prehitro?

Jutri odločitev kateri voziček, mutsy ali maxi cosi? :))) Mislim da Mutsy :)

Večerni objem in lepe lepe lepe sanje vsem!

(odgovor članu Beeo)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 7:41:45   
juhica
Hvala Beeo, želim ti enako, en lep porod - in ja tko kot sem nekje prebrala - vsak popadek vzameš kot valovanje, ki te prinese še bližje k tvojemu otroku - jst sem velikokrat na to pomislila, in se sprostila, pa je bilo ok - tudi dihanje je meni izredno pomagalo, čeprav ga prej nisem mogla vaditi, ker se mi je vrtelo - ko pa gre zares, pa dobi smisel user posted image .

Hehe, drugič je že bilo, in je bila res lepa izkušnja - vse je potekalo po mojih planih (tako kot sem si predstavljala) - no ok, sam porod pa izredno hitro (20 minut sem bila v porodni sobi, preden se je rodil), se je pa tamali rodil ob 9 zvečer, pa glih tko sem želela, da se potem šteje kot nulti dan in da se je varstvo za tamalega krasno izšlo, takrat me je to precej skrbelo, zdaj je situacija drugačna, imam sosedo, če me na hitr zvije... Upam da bo tudi v tretje ok, predvsem pa da bo vse v redu z otročkom in z mano, in da ne bo potreben kak carski rez... Za tabelo ne vem, ampak jst že zdaj spremljam, ker je tako pogosto in konstantno brcanje, da bi me preveč skrbelo, če bi se umiril - brca pa dobesedno skoz, al se pa sam obrača nežno, vsekakor ima polno dela user posted image

Spet je en tak lep dan zunaj, upam da se bo dalo kej posončit na naši terasici user posted image ...

(odgovor članu Beeo)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 8:49:22   
spetko
jutro punce..

kako ste?..ve ste tako pridne s pisanjem na forumu da vam sploh ne sledim več..

danes je moj sinček ostal z mano doma, ker mu rastejo 5-ke in je malo zakuhal vročino pa je tko malo tečko, pa sem rekla da kr ostane doma, ker se gremo tudi pol pokazat zdravniku ki ima že od četrtka neke pikice na zapestjih..in nič ne zginja tako da se gremo pokazat, pa upam da ni nič takega..
pol pa grem še ginekologu da vidim kaj mi bo reku, upam da se je stanje izboljšalo...in da je vse ok s pikico v trebuščku...
pa upam da mi bo pokazal na hitro na UZ :))..

jaz pa test za sladkorno še nisem opravljala..mogoče mi bo danes dal za drugič da moram..

metilu...sem te želela že prej vprašat pa sem vedno pozabla...kaj tista krema ki mažeš za tanjšanje kožice na lulčku pomaga kaj?..ni nič stranskih učinkov pa to?

ve ste vse tako pridne z rihtanjem in nabavaljanjem...jaz pa še malo čakam ker neki preurejamo in selimo...tako da upam da me nič ne prehiti preden to ne uredimo...pa nič si še nisem dala duška z nakupovanjem oblačilc al karkoli drugega...ker me vse to zaustavlja da najprej uredimo kje bomo bli...pol pa z veseljem na delo...:)))

se vam še kaj kasneje oglasim da sporočam kako je bilo..
zdej pa grem se malo ukvarjat s sinčkom, pa po stanovanju pospravit, kosilo in pol k zdravnikom..
držte pesti da je vse ok...

lep dan želim




_____________________________

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 9:03:13   
rakica82
Jutro,

Kako ste kaj? Jst gledam skozi okno in je tok lepo ,ker sije sončekuser posted image .

Suziika nam so na materinski šoli govorili tudi o akupunkturi, meni se je zdelo kar zanimivo, morem še malo premislit v tej smeri.

Popek je pa tudi pri meni že malo izginil, se je moj priožil, da mi ne more več prdet po popkuuser posted image . Ker ma navado, da me heca s tem ,da se mi na trebuh uleže in pol "prdi" po popku in je pogruntal, da ne spušča več zvokovuser posted image .

Juhica super za test, da je mimo. Stoli po ZD so pa itak za crknit.
Mi smo tudi na materinski šoli imeli ene predpotopne stole in me je prvi dan rit bolela za pop...sem še cel večer šepala.

Beeo to o porodu se pa popolnoma strinjam. Nam je na materinski šoli o porodu predavala babica, ki to delo opravlja že 35 let in je s tako ljubeznijo in navdušenjem govorila o tem, da je bilo prav lepo poslušat.
In je rekla točno tako, da porod boli, da je to napor, za mamico in otroka, ampak da je to bolečina, ki ima svoj namen, iz katere pride nekaj najlepšega na svetu, in da je vredno potrpet. Pa še to je rekla, ne paničarite, poslušajte babico in kaj vam govori, sodelujete, pa bo šlo. Meni je bilo res všeč, ker ni olepševala, povedala je tako kot je, ampak ni pa iz tega delala znanosti.
Tako ,da user posted image za take babice, mislim da si vse lahko želimo ,da bi pri porodu imele koga takega.

Blazino za spanje imam pa tudi jaz, morem rečt da malo pa pomaga, tudi če si jo dam za hrbet, da se gor naslonim. Je kar fajn.

Lepo se imejte in izkoristite sonček







_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 9:58:41   
Anonimen
Dobro jutro vsem user posted image , se še jaz malo javljam. Zadnje dni imam bolj malo časa za RR ali pa za FB skupino...prosti čas raje preživljam zunaj, na sončku ali pa greva z možem na kakšen krajši izlet. Ta vikend sva preživela na Bledu in povsod, kamor sem pogledala, so bile mamice z vozički. Ko sem jih gledala kako se s svojimi otročki sprehajajo okoli jezera,  sem si samo še bolj zaželela, da bi bil julij čim prej tukaj, da bom končno lahko objela svojo štručko.

Drugače pa je počutje (z izjemo bolečih bokov, nočnih pohodov na wc in rahle bolečine v hrbtenici - za to sem si sama kriva, priznam, ker ne znam dovolj počivat) OK. Ampak, glavno je, da je mali dobro in da je zelo aktiven...včasih me tako nabrca, da mi je kar slabo user posted image   Je pa kakšen teden dni nazaj tudi mož opazil kako mi trebuh poskakuje, ko mali telovadi user posted image  Drugače pa me je v soboto dragi nasmejal s svojo ugotovitvijo...jaz sem ravno prihajala iz kopalnice, mož je bil pa že v postelji...in ko sem vstopila v sobo, se je začel tako od srca smejati, da mi ni bilo jasno kaj se dogaja. Pa mi reče: 'A veš kaj sem ugotovil? Da najprej pride v sobo tvoj buši, šele nato pa prideš ti!' user posted image

In še glede materinske šole: dva predavanja sta že za nami in moram reči, da je kar zanimivo. Imamo tudi srečo s predavateljicami, ki nam znajo stvari predstaviti na pravi način in ne delajo iz tega neke nove znanosti.

Zdaj pa je čas, da se počasi spokam ven na en dolg sprehod. Je tak lep dan, da ga ne želim zamuditi user posted image

Vsem user posted image  in user posted image  želim tak čudovit, sončen aprilski dan...pa ne pozabite se razvajat...si to zaslužimo user posted image

(odgovor članu rakica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 2683
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 10:06:34   
rakica82
Sej ne vem kera je napisala, da je dala biciklel zanekrat na počitek. Ampak jaz ga bom očitno tudi.
Sem se spravla prej na kolo da grem 2 kilometra stran do tašče na vrt po solato, po cesti, vmes je malo klanca, ampak takega da komaj je kaj od njega.
Sopihala sem kot slon, počutim se kot da sem šla na Triglavuser posted image .

Povrh vsega pa sem s sabo vzela nožek in vse, nekje na poti pa izgubila vrečko, in seveda pri tašči nobenega doma, na vrtu nikjer nič takega kamor bi lahko nabrala berivko tako, da sem šla zastonj user posted image .
In ostala še brez solate za kosilo povrhuuser posted image .

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 10:10:44   
škrpijonka
Jaz sem pa jezna, da se mi kar kadi iz ušes. Sem imala ponovno test glukoze 50g in seveda spet bil pozitiven, tako da moram v četrtek spet na dolgega 100g. Jaz za te teste in zdravnike pokurim toliko dopusat, da mi ga bo zmanjkal še pred nastopom porodniške. Na tešče sem imela 4,5 cukra po testu pa 8,9 kar zvilo me je.
Da ne govorim o tem da delam še celi maj in tudi materinsko imam v maju, pa dva pregleda in še labaratorij, o bolniški pa lahko samo sanjam.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 11:28:58   
MagicSpell77
Hello souser posted image !

Tale vikend je bil pa produktiven! V soboto sem pospremila dragega na en tek in je bil 14! Čestitam!
V nedeljo pa sem mami peljala na morje in sva šle še v Monfalcone v trgovino za otroke in sem kupila voziček!!! Jeeeeee, končno ena večja stvar za našo pupo. Včeraj zvečer sem prišla nazaj, ker mi danes pridejo zmerit za nova okna, in smo voziček sestavili in sprobali. Jaz sem super zadovoljna, ker ima vse kar sem želela, pa še v naš mali lift paše. Zgleda pa takole.
Dobila sem ga več kot 200€ ceneje kot je v Pikapolonici. Zdaj nas pa zelo zanima kdo hudiča se bo vozil v njem user posted image user posted image Komaj čakam julij, da spoznam to našo pupo.

Sem mislila vprašat kako je tole s kolesi? Jaz se še kar vozim vsak dan, pa me vsi kregajo. Meni pa na kolesu prav nič ne manjka. Saj grem po kolesarski stezi, na križiščih pa pazim. Steze imamo lepo urejene in me nič ne ruka med vožnjo. Če pa je kje kakšna grbina se pa vstanem, da ravno ne rukne od spodaj.

Zanima me še kako je s to akupunkturo pred porodom, tako da vse informacije so zelo dobrodošle.

Lep sončen dan želiva jaz in moja user posted image !


_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 11:52:22   
rakica82
Škorpijonkauser posted image sočustvujem s tabo. Zakaj pa ne moreš dobit bolniške?

Magicspell77 super za voziček, se splača mal še drugje pogledat .Pa čestitke tvojemu, pridenuser posted image .

Za kolo jaz ne vem, vem samo da me je danes skoraj pobralo in sem se zato odločila, da gre na počitek. Resno jaz grem lažje na Šmarno goro kot par minut s kolesom.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 12:28:14   
škrpijonka
Zato ker so v službi čakali do zadnjega in komaj maja začnem uvajat sodelavko, ki me bo nadomeščala. Pa še materinsko bom začela maja. Ja pa vsaj ta sodelavka toliko fer in je rekla, da začneve jutri z uvajanjem in da se bo hitro naučila in da lahko zaradi nje grem takoj potem na bolniško.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 12:38:16   
**M**
 
user posted image



najprej ena kofica za vse, kako ste kaj?

Jaz sem imela včeraj pregled, naredila mi je uz, zaenkrat vse superuser posted image
Vidim, da slabo spite, tudi jaz, obup so tele noči, ko zaspim morm spet lulat in pol sm budna kot sredi dneva. Sem pa že kr mal nerodna pri vstajanju iz postelje, moj se mi sam smejiuser posted image

Mismis...če sem si prav zapomnila  tudi hodiš v ambulanto za patološko nosečnost, katero zdravnico imaš, če ni skrivnost? Jaz mam Blejec Tanjo, pa mi nekak ni...


Za seznamček: naslednji pregled 9.5.2011

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 12:53:48   
smuki
Beeo - to blazino sem si nabavila že pri prvi... pa je že takrat nisem kaj velik uporabljala... ker mi je pri njej roka postala mravljinčasta... pa ne morem skoz sam na enem boku spat, pol mi je šlo pa na živce, da sem si jo ponoč vlekla na drugo stran postelje... Paše mi edino, če se popoldan mal uležem.. za nekaj časa...
Si najraje kr odejo zvijem in med noge... itak skoraj ne morem biti pokrita ker mi je skoz vroče.
Ime - zdaj imava kao izbor treh imen. Pa sem jih omenila moji mami in ni bila nič kaj navdušena, tisto katero nama je pa obema všeč pa še izgovorit ni znala... pa ni nič kaj posebnega... o joj... groza...

Glede dihanja pri porodu - če ne dihaš pravilno, ti lahko postane slabo oz. jaz sem bila cela mravljinčasta... potem mi je pa babca pokazala kako pravilno dihat... pol je pa šlo. In res ful pomaga, če popadke predihavaš..... sploh ne moreš verjet, da lahko tako plitko in hitro dihaš.... sam ko je sila, se zeeelo potrudiš....
Upam sam, da bo šlo v drugo hitreje, ker prvič je trajalo 6 ur...

Jaz imam tud tamalo doma, ker je dobila vnetje ušes, pa smrka. Mi je pa kr naporno, ker je ati na službeni poti (glih ko je šel je zbolela in smo prečule dve noči) in sem potem cel dan sama z njo.. Pa skoz ga kliče in išče ter maha z roko papa... se mi kr smili..

Vožnja s kolesom mislim, da je odsvetovana predvsem zato, da ne padeš. Jaz sem ga tud dala na stran še za nekaj časa.... ker res nikol ne veš. Lahko si še tako previden, vendar se ti lahko mimo grede zgodi, da se ti kaj zvrti in zgubiš ravnotežje.




(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 13:59:37   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: **M**


Mismis...če sem si prav zapomnila  tudi hodiš v ambulanto za patološko nosečnost, katero zdravnico imaš, če ni skrivnost? Jaz mam Blejec Tanjo, pa mi nekak ni...




jaz imam dr. Tul Mandičevo, to pa zato, ker mi je ona vstavila materični obroček (je njena raziskava), je pa super zdravnica, prijazna, vedno me zna potolažiti in se zna nasmejati (pač imam navado šaljivo govoriti), vedno mi tudi vse razloži. Tudi moj, ki je vedno na vsakem pregledu zraven, je navdušen nad njo user posted image .

Če ne bi imela nje, bi imela pa sigurno dr. Cerarja ali Pušenjaka, ker sta strokovnjaka za dvojčke.

dr. Blejčeve ne poznam, ok samo na videz, jo je imela pa moja sestra pri prvem porodu zraven in je bila zelo zadovoljna z njo, res pa je, da je bilo to 13. let nazaj

_____________________________

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 14:13:14   
bubu_bibi
Lep dan še od mene.

rakica82 user posted image , jutri pa se najej(ta) solatke še za danes!

škrpijonka - user posted image , mislim nate in prav nič ti ne zavidam. Želim ti pa, da hitro mine (pij, saj voda ne vpliva na rezultat) in da hitro ugotovio kako in kaj. Drži se! Pa čimprej zaključi z uvajanjem sodelavke, da se malo odpočiješ...

MagicSpell77 - čestitke za uspeh možeka in za voziček. Pa pazi nase in na vajino pupiko na kolesu - tudi jaz mislim, da gre za ravnotežje, ki se zaradi trebuščka spremeni (dokazano!) in okretnost, ko moraš se obračati, umikati, ustavljati... Če pa je tebi ok, kar!

**M** - hvala za kavico, mafine tokrat predajam naprej... Jaz s postelje vstajam preko kolen - če ležim na boku, ki je obrnjen proti notranjosti postelje, se prevalim na kolena in potem grem rikverc dol; pa mi je to bistveno lažje, kot metat noge preko roba...

smuki - katerega imena ni znala mama izgovoriti, če ni skrivnost? Pa to sta ji napisano dala, ali ponoviti ni znala? Naj se ti punčka čimprej pozdravi in dočaka atija. Saj bo kmalu bolje! user posted image

Uživajte sosrečkeuser posted image user posted image in se beremo!



_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 14:13:17   
**M**
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

IZVIRNO SPOROČILO: **M**


Mismis...če sem si prav zapomnila  tudi hodiš v ambulanto za patološko nosečnost, katero zdravnico imaš, če ni skrivnost? Jaz mam Blejec Tanjo, pa mi nekak ni...




jaz imam dr. Tul Mandičevo, to pa zato, ker mi je ona vstavila materični obroček (je njena raziskava), je pa super zdravnica, prijazna, vedno me zna potolažiti in se zna nasmejati (pač imam navado šaljivo govoriti), vedno mi tudi vse razloži. Tudi moj, ki je vedno na vsakem pregledu zraven, je navdušen nad njo user posted image .

Če ne bi imela nje, bi imela pa sigurno dr. Cerarja ali Pušenjaka, ker sta strokovnjaka za dvojčke.

dr. Blejčeve ne poznam, ok samo na videz, jo je imela pa moja sestra pri prvem porodu zraven in je bila zelo zadovoljna z njo, res pa je, da je bilo to 13. let nazaj


Ta ženska je zakon ja, sem že bila pri njej in morm rečt, da mi je žal, da  nisem že od začetka šla k njej. Sam zdej je mal pozno, da bi skakala od enega do drugega.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 14:28:21   
škrpijonka
Samo ko se spomnim na tisto sladko vodo mi postane slabo. Sicer pa bomo preživeli, se tolažim s tem da samo še malo.

Vse se pritožujete čez sapnje, no saj tudi jaz se zbudim, da grem na wc in težko nazaj zaspim, vendar kar se pa obračanja tiče nimam težav - že trkam. Se pa trudim, da zaspim na levem boku, vendar zmeraj se zbudim na hrbtu. Prej nikoli nisem mogla spat na hrbtu.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 15:39:17   
frcafella
Pozdrav nosečnice!

Kako ste kaj?? Jaz sem zadnji teden malo več počivala, mi je trebuh zelo otrdeval, me je že pošteno zaskrbelouser posted image  Saj mi je v prvi nosečnosti tudi, samo se mi zdi, da mi zdaj še bolj, ali pa sem že pozabila.... V glavnem, zdaj je že malo bolje... Pa še joški so me spet začeli bolet.... Še dobro da imam te da-da modrčke, da me res nič nikjer ne špana.... Ma res ne vem kaj je to....

rakica82, kako kaj napredujejo dela?
bubu_bibi, user posted image  za takšen pregled.... Meni moja vedno vse pokaže in razloži, ne mara pa prisotnosti partnerja pri pregledih, ne vem zakaj. Tako da je moj bil z mano na NS, pa karkoli sem hodila v bolnici, pa na 3D.... Drugače pa ne.

maca84, bravo za diplomo. Res super, da se tega rešiš pred porodom in lahko v miru pričakaš dojenčka...

Meni tudi ni noben omenjal cuker testa....

smuki, pri izbiri imena gledava predvsem da je nama všeč, ne glede na pogostost. Ok, pa da ni ravno v najožjem sorodstvu, na druge stvari pa se ne ozirava. Tako da če ti je ime všeč, pa kar pogumnouser posted image
MetiLu, uau, super za cotikeuser posted image

Beeo, ja, gibi se štejejo če se ne motim celo od 36. tedna; sicer pa je moj sin bil tako aktiven čez cel dan, da nikoli ni bilo potrebe po štetju gibov. Še na porodni mizi je brcaluser posted image  Tale v trebuhu pa tudi nič kaj ne zaostajauser posted image

bucibirba, Mutsy je res zakonuser posted image

Šnofla, joj, ne omenjaj mojstrovuser posted image  Pred leti, ko sva opremljala prvo stanovanje, nisva nikjer našla omarice za čevlje, ki bi dimenzijsko pasala v naš mini hodnikec in sva jo dala delati k mizarju..... Dobila čez leto dniuser posted image  Pa pri obnavljanju ne prvi teden delavec ful pridno delal, potem prosil za delno plačilo narejenega, ko sva ga pa plačala, pa ga ni bilo na spregled po par dni skup, pa vedno neki izgovori.... Mislim katastrofauser posted image

muki1, ooooooooo, Toscana, jaz bi tudiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image . Samo ne vem, s tem trebuhom nekako ne upam predaleč??? Pa ne vem zakaj.... Pa user posted image  za še eno pupiko, samo da je detece zdravo.... Drugače pa od kozmetike tudi jaz prisegam na tisto manj je več, enako sem tudi pri prvem otroku. NA začetku za kopanje samo trdo milo od Mustele, pa še to ne vsakič, predvsem pa samo za ritko. Potem po kopanju sem uporabljala mandljevo olje za pregibe, iz lekarne, to pa je tudi vse... Za nos bom vzela še en baby vac, kakšno dudico in flaško od TT, pa vidla sem da imajo tudi super sete za nego (škarjice za nohte, termometer, pa ne vem točno še kaj) - vse to bom naročila kar pri da-da, da imam čim manj laufarije, pa z vsem od njih sem bila zadovoljna. Zložence, vato, mrežaste gatke in podobno bom tudi kar iz Tosamine spletne trgovine naročila - ni ga čez komotuser posted image

julijka11, boščika tvoja malauser posted image  Meni je tudi na splošno kriza, ko vidim, kako malo časa preživimo doma z družino.... Bi najraje bila tam nekje do otrokovega tretjega leta domauser posted image

mismis, to so pa res odlične info in podrobna trotlziher navodila za mene, računalniškega antitalentauser posted image  Najlepša hvalauser posted image

MAtejita, o, ti pa imaš še kar precej opravkov, ampak saj bo. SPloh ko je sila, se vse zmore...

Suziiika, jaz ne bom šla na akupunkturo, ker ne vem, koliko kaj to pomaga. Ene pravijo, da jim je kao pomagalo, ampak tega dejansko ne moreš vedeti, ker ne veš, kako bi potekal porod, če ne greš na akupunkturo. Poznam pa tudi eno, ki je hodila, pa se potem nikakor ni odpirala in na koncu imela CR....

Beeo, porod je res boleč, ampak kot si rekla, je tudi lepa izkušnja. JAz sem prvič na koncu dobila EA in sem vesela da sem jo, sam porod pa imam res v najlepšem spominu in me ni niti najmanj strah drugega poroda...

Se opravičujem za cel roman; sem nadoknadila za nazajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
   RE: Julijke 2011
19.4.2011 19:52:50   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: škrpijonka

Jaz sem pa jezna, da se mi kar kadi iz ušes. Sem imala ponovno test glukoze 50g in seveda spet bil pozitiven, tako da moram v četrtek spet na dolgega 100g. Jaz za te teste in zdravnike pokurim toliko dopusat, da mi ga bo zmanjkal še pred nastopom porodniške. Na tešče sem imela 4,5 cukra po testu pa 8,9 kar zvilo me je.
Da ne govorim o tem da delam še celi maj in tudi materinsko imam v maju, pa dva pregleda in še labaratorij, o bolniški pa lahko samo sanjam.
škorpijonka, meni ga na tešče sploh niso merili samo po 1,5 h in sem imela 8,1 in so celo paniko zagnali... pol so mi pa na diabetološki, kamor sem morala it delat 100mg test povedal, da je normalno na tešče do 5,1, po 1h do 10, po 2 urah pa spet do 5,1 za nosečnice, pri diabetikih majo pa celo višje mere. In so mi dali izvid, da sem b.p. človek bi tiste kokši v Zd utamanil. Pol je pa kukr zdravstvena blagajna prazna ... Tam ko bi lahko šparali ne, tam ko pa bi bilo dobro, da ne šparajo, pa šparajo user posted image user posted image

Kolo jaz sem v prvo kolesarila do 5 meseca. potem pa ne več, ker je bil 1. buško napoti, 2. pa preveč pritiska na žile v trebušni votlini in medenici ob vožnji v hrib zaradi napenjanja mišic, otroček dobi premalo kisika, ... vsaj tako sem prebrala in mi je bilo povedano


kdaj so vam dali ginekologi tabelo za vpisovanje in štetje gibov?
user posted image prvič slišim, mi niso dali ne v prvo ne v drugo ne zdaj
user posted image
kakorkoli, jaz sem s pregleda, ta malo razgraja po bušiju, da kar poskakuje. Sem povedala za kolk, pa me je pod nujno poslala k fiziatru. so ugotovili, da je najbrž kak živc vkleščen, ko sem malega dvigovala, mi dali terapijo (elkrične mravljince na kolk, ki mišico, krčijo in mehčajo, svetovali medenični pas- nosečniški, samo da ne podpiraš buškota ampak stisneš okoli bokov in predpisali telovadbo telovadbo za nosečnice (ta je samoplačniško), kile +9 v 28 tednu user posted image baje statistično povprečje, naslednji pregled 17.5.

aja pa po novem več ne dajejo potrdila o predvidenem porodu, ampak greš z materinsko knjižico na CSD in tam vse urejaš

< Sporočilo je popravil frufru -- 19.4.2011 20:08:08 >

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
   RE: Julijke 2011
20.4.2011 6:59:38   
škrpijonka
Frufru jaz sem bila to na diabetičnem in na tešče je bil 4,5 po eni uri (50g test) pa 8,9. Tako da me jutri čaka 100g test. Kaki so pa bili rezultati na prejšnjem 100g testu pa mi niso povedali, samo da sem negativna. Že ta stres, da moram tam sedet mi verjetno dviguje cuker.
Joj punce mene že dva dni tako srbijo bradavice, s čim si jih naj namažem?

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
   RE: Julijke 2011
20.4.2011 7:08:30   
monika2011
...jaz pa sem dobila potrdilo o PDP...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
   RE: Julijke 2011
20.4.2011 9:06:45   
anci banci
jutrooo...

lep pozdrav čisto vsem
čist na hitro javim,,, imam kar polne roke dela..študij, dobili smo novo sobo za starejšega in pripravo na malanje

potrdila za porod-so mi rekli v porodnišnici da ga več ne dajejo in da vse urediš z materinsko knjižico...

glede poroda...je ena lepo napsiala, kar ji je rekla babica na predavanju...seveda je napor in tudi boleče je(vsaj popadki) drugo pa ne (vsaj iz mojih izkušenj)...če pa ubogaš babico je pa sploh uredu...dihanje pa itak pomaga:)

(odgovor članu monika2011)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
   RE: Julijke 2011
20.4.2011 9:47:28   
rakica82
Hej,

mi smo s tavelikimi deli končaliuser posted image user posted image user posted image . Vsaj vrtanje, brušenje, kitanje to je že vse. zdej pa čaka beljenje in pospravljanjeuser posted image . Ampak sem tok vesela, ker je šlo hitreje kot smo misliliuser posted image . Tako ,da upava da nama uspe prebelit še ta teden, da pol za silo pospravim pred dopustom.

Imam pa drugače ta teden čist poln, vsak dan pazim malega, popoldne delam danes že tretji dan, včeraj sem prišla domov ob 23h, danes tudi moram za par urc, jutri popoldne imam še pregled na pediatrični kliniki. Se mi kar malo pozna, sem utrujena ful. Mi je moj jže zagrozil da drug teden na moru bom samo ležala pa noge v luft. Pa priznam, da komaj čakam da se malo spočijem.

Škorpijonka upam ,da ti čimprej mine.

Ancibanci vi tudi v delu vidim. Pridni.

Kar se pa tiče mojstrov je pa itak obpu, midva imava srečo. Elektriko poštima moj bratec ali tata, knauf pa stene nama je delal od sestrične fant, pohištvo imamo pa tudi v žlahti mizarjeuser posted image . In je ful lažje, pa ceneje tudi.

Lep dan vsem

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?