ursah
|
Spet jaz (naša ravno spi, pa imam malo časa...): ali vaši kaj jokajo v vozičkih? Naša ko gremo ven, ponavadi zaspi, če so izpolnjeni ustrezni predpogoji: da je pošteno sita. Vendar ko se med sprehodom zbudi, je vedno jok - in takrat ne pomaga vozičkanje dalje, jo je treba vzet ven in nosit. Tako smo ta vikend vozili prazen voziček in imeli njo v naročju (btw: verjetno je bilo hecno za videti, morda je kdo mislil da imamo kar 3 - enega na rokah, enega v vozičku, enega pa še v trebuhu v cca 4 mesecu nosečnosti ). Malo sumim, da joka zaradi dolgčasa - začasno je enkrat pomagalo, da sem odprla košaro, da je lahko gledala ven, vendar teorija še ni dokončno potrjena. Sva pa se danes ravno naštimali za ven, ko je začel dež . In sva že cel dan notri... Drugače pa naša že ful dviguje glavico, njen novi najljubši položaj (poleg leže v rokah) je v položaju za kupčka, da lahko gleda okoli. Glavico kar drži pokonci oz. si jo položi na rokici in gleda. V stanovanju imamo platfonjere z ledicami, in te so ji zelo zelo všeč. Opazila sem pa tudi, da je prav navdušena nad televizijo - če je v dnevni, moram prav pazit da ni obrnjena proti TV,ker sicer jo kar gleda in gleda. Ali se še kateri to dogaja? Barbet: midva sva kupila ruto za nošenje. Zdi se mi OK, čeprav se je moramo še malo navadit - predvsem dajanja notri. Ker sva trenutno še malo nevešča tega, se mala začne kaj kregat, če ne uspe takoj. Je pa tako: včasih ji je ful ušeč, včasih pa tudi ne. Kadar ji je, mi je zelo fajn, ker jo veliko lažje nosim in mi zelo razbremeni hrbet. Minus te rute je pa zvitost otročka notri - šele sedaj, ko jo imam, vidim kaj je s tem mišjeno. Ker otrok je uvit v obliki črke u (kao položaj v maternici), pa še okoli materinega telesa - nekako v obliki črke S. To po mojem že ne more biti v redu. Midva to rešiva tako, da ji glavico nasloniva na pol ven iz vreče in jo z eno roko vedno podpiram - tako so samo noge nekoliko zvite, ne pa tudi glavica. Sem pa vesela, da sem kupila navadno za 35 EUR, ker se lahko zanje pošteno skeširaš, otrok je pa v vseh teh rutah, slingih itd. enako zvit (so mi namreč ponujali približno isto stvar za 70 eur v BC ). Se mi zdi, da tu ful služijo na tem, da mame hočemo za otroke "vse najboljše"...
|