|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
28.9.2010 21:03:01   
Lenny1
zabica13 - jaz mu dajem D3 Oleovit avstrijske, pa je OK.

Sicer sva sla pa danes prvic sama na Roznik, s popolno opremo v pripravljenosti: dezno vreco, marelo, flasko s hrano... Se moramo pocasi navadit, da ni vec poletje... Ceprav kar ne vem kako ga oblect in pokrit.

Ali katera ve kje kupit rokavicke? Nas soncek ma tako mrzle rokce. Danes sem mu dala kar nogavicke gor. :-)

Lep vecer

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 351
28.9.2010 21:28:51   
mayci
Lep pozdravček!

Samo na hitro poročilo, potem grem malo počivat..user posted image ..je bil kar dolg dan...
Danes smo imeli prvo posvetovalnico, pikica ima zdaj 5090 gramov (odpustna teža 3870), velika je 57cm (zrasla 3 cm) in glavica ji je zrasla za 3,5cm, zdaj ima 39cm obsega.
Pediater je bil zadovoljen z njenim razvojem, dobili sva kapljice D3 in napotnico za kontrolni uz kolkov, ki ga imava 8.11.
Glede njenega obilnega polivanja pa je rekel, da če me bo skrbelo, kako napreduje s težo, naj jo kar pridem stehtat v zdr. dom, da se ne bom obremenjevala s tem, ker mi potem lahko začne zmanjkovati mlekca. Tako da bom verjetno res čez kakšna dva tedna šla spet malo preverit, kako pridobiva na gramčkih...user posted image

Potem smo se šli pa še slikat za osebno in je bila naša dama začuda pripravljena sodelovati, tako da je nastala prav luštna fotografija. user posted image

Lenny, super za sprehod user posted image Rokavičke misliš te bombažne (proti praskanju) ali kakšne bolj tople? Ta bombažne sem kupila v H&M-u, toplejše pa tudi lahko dobiš tam.

Zdaj grem pa počasi malo kavč polikat, se tipkamo kmalu! user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 352
28.9.2010 21:40:43   
dreamy.
Čer..

joj že vse napišem pol pa ponesreč zaprem..user posted image

Lenny: v razvojni mabulanti pediater in fizioterapevt pokaže pravilen način handlinga z dojenčkom, ker naš mali user posted image se ful preveč steguje nazaj oziroma glavico se mi zdi ful daje nazaj..škodt nam ne more

Mi mamo pa vsak večer pravega malega kričača..ful se dolgo umirja, po navadi dojim okoli 9 ure, kar na obe joški, pol pa že skor zaspi na eni, sam k je treba kupčkat al pa ga dat v posteljico se pa zbudi in vsaj eno urco dere..ful ga je težko umirit..a ma oziroma je mela še kakšna te težave..pa kako jih rešit...ne vem, a preveč infomracij čez dan sprejme in se pol zvečer ful težko umiri al kaj..

Pa neki sem zbolela, me tako grlo boli pa kašljam da je groza..sam upam da ne bom nič na malega prenesla, hvala bogu je moj user posted image doma ta teden k ma še očetovski dopust za izkoristit in mi ful pomaga, danes ga je imel tako rekoč cel dan

Nočko in lepo mirno nočuser posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 353
28.9.2010 22:03:11   
barbet
Ojla mamice!

Evo končno mene spet med vami. Sem bila malo brez prenosnega računalnika, na moževem pa sem pa vedno dala prednost ostalemu. Zdaj pa upam, da bom več med vami - se pa vidi, da je dela več kot v nosečnostiuser posted image

Smo pa že precej zrasli - sem pred par dnevi pogledala kapico, ki jo je imela iz porodnišnice-joj, kako je majhnauser posted image , pa nekaj cunjic sem tudi že dala na stran. Do enomesečnega pregleda je zrasla 6cm in se zredila za dober kilogram (tudi meni se je zdelo čudno, da tako hitro raste).

Duda - pri nas jo je že v porodnišnico mož prinesel, ker je prst sesala že v trebuščku, ima še sedaj sesalni žulj in se je v porodnišnici vsa popraskala, ker je nenehno rinila prst v usta.

sprehodi - tudi jaz imam takšne, da ne jeva v javnosti, ker se samo dojiva, pa se še nisem navadila, da bi to počela kar nekje

kakanje - naša se je v začetku pokakala čisto vsakič, zdaj pa kdaj spusti (user posted image hb tudi ponoči, da mi ni treba previjat)

krčke imamo tudi mi - popoldne. Ji dajem tržiške kapljice in se mi zdi, da mal pomaga. Jo pa še vedno mal navija in se sprehajava po bajti sem in tja

kile - jaz bi tudi dala stare cunje goruser posted image pa v večini ne gre (7kg treba nekako dol dat, pa ne gre nikamor)

??? - eno vprašanje: tiste, ki boste ali pa že hodite na telovadbo z dojenčki, kam pa hodite?

user posted image - midva sva tudi kar oklevala - zaradiuser posted image šivov in potem sva po šestih tednih probala, pa sva takoj nehala, ker je mene bolel ... čez par dni sva še enkrat in je bilo super user posted image Imam pa pregled pri g šele v petek
pleničke - sem imela nemške pamperske, potem sem pa mal brala in se pogovarjala o ostalih in sem poljske pamperske že takoj dala iz seznama, imam pa trenutno hoferjeve in so mi prav fine - mimo mi je šlo le 2x, ko je bila pokakana do vratu user posted image

pranje - jaz imam kar precej cunjic, plenic pa še več, tako da ne rabiva prat tako pogosto. Imava pa ŽE sušilni stroj - jupi. Sicer pa ima pranje čez mojuser posted image , tako da jaz samo mečem v kopalnico. Pereva pa vse z Luno, ni nujno ločeno, ampak če so (tudi) njene jih da na dvojno splakovanje.

... še kaj pa drugič
bodite lepo

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 354
28.9.2010 22:21:14   
Aisha86
IZVIRNO SPOROČILO: dreamy.

Mi mamo pa vsak večer pravega malega kričača..ful se dolgo umirja, po navadi dojim okoli 9 ure, kar na obe joški, pol pa že skor zaspi na eni, sam k je treba kupčkat al pa ga dat v posteljico se pa zbudi in vsaj eno urco dere..ful ga je težko umirit..a ma oziroma je mela še kakšna te težave..pa kako jih rešit...ne vem, a preveč infomracij čez dan sprejme in se pol zvečer ful težko umiri al kaj..

Evo, s tem se mi zdej ukvarjamo, traja pa že kr ene dva tedna tako. Redno, vsak večer. Mu dam te vetrovne kaplce v čaj in pol se res ful umiri in zaspančka. Kr pomagajo, čeprov ni tko hudo, da se ne bi dalo tud brez njih prežvet ma mu jih kr dam...Sam ne vem kolk čaja nej popije s temi kaplcami?? Jst dam 20ml in 8 kaplc. Je to preveč čaja?

Sicer pa dober večer po dolgem času, sej vs berem sam za kej napisat pa že nimam cajta...stanovanje mamo tako, da na skretu sploh školke ne vidm. user posted image Dizastr! user posted image
No, kaj delam te dni...ceu dan se sam z dojenjem oz. pomanjkanjem mleka ukvarjam. Po mastitisu je prava katastrofa! Skor vsak drugi obrok morm aptamil mešat. Najprej sm bla prov žalostna zdej sm pa že prov jezna! Vsako uro preverjam če se mi je že kej nabralo.

Aja, hvala punce za user posted image glede mastitisa. Sm se pol kr sama pocajtala, brez dohtarja in antibjotikov. Upam, da je to prvi in zadnji mastitis, ker je blo res grozno. user posted image

Bla sm tud na prvem "servisu" pri pediatru user posted image . Zrasli smo za 3cm (57cm) in se zredili za točno tolk kolkr se mormo-4780g mamo zdej. Pregled je biu hitr in površen...se mi zdi. Sam kolke je gledu in ga mal prevraču (tamalmu je hmal z glavco v steno butnu!?!).  Je biu pa extra priden, sej to je tko al tko... user posted image zarad tega sva se tud odločla, da gremo mal v KP v Planet tuš in glej ga zlomka...meli so inventuro! user posted image No, pol smo šli pa v Super novo, k je bla zarad tuša nabito polna, v previjalnici je bla kr gužva. Tm sm ga tud podojila. Uglavnm, kolkr me je blo strah tacga podviga, se je vse super izšlo, Pa3k je prespal celo šopingiranje...še bomo šli! user posted image
Ju3 mam pa pregled kolkov v Postojni in bo šla moja prjatlca z mano kr moj dragi ni dobil dopusta (oz. niti prašov ni) ker majo ful preveč dela. user posted image

Jooi jst bi kr še in še pisala ma mam še tolk za po stanovanju za nrdit in sebe za zrihtat...
no, lepo nočko vsem!

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 355
29.9.2010 11:45:35   
ursah
Masha_M: jaz sem dala oglas na med.over forum, ce mi kdo posodi ta SNS, in se je nasla prijazna gospa. Menda pa niti ni tako drag, kot sem jaz mislila... Imam pa se jaz vprasanje zate: kako ti je uspelo dogovorit se za srecanje z LLL svetovalko? Jaz bi tudi to nujno rabila, sem jih prosila za srecanje, pa so rekli, da se ne dobivajo v zivo - razen na srecanjih (ki so pa predalec). 

BTW: jaz sedaj poskušam s temi cevkami, in bi rekla, da je nekaj srednjega. Plus je to, da res kao dojiš, ne dobiva flaške in ni sesalne zmede. Minusi so pa: je nekoliko nerodno, hkrati pa ne vem kako je v resnici s simulacijo dojk. Jaz imam tudi težave z malo mleka (pa dojim ful, pijem, se pravilno hranim), in te cevke naj bi povečevale količino mleka zaradi večje simulacije prsi. No, jaz ne vem koliko potem otrok potegne iz dojk in koliko iz cevke - me skrbi da gre večino iz cevke... 

< Sporočilo je popravil ursah -- 29.9.2010 11:48:29 >

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 356
29.9.2010 13:59:19   
ursah
Punce, ki dojite: kako pogosto dojite? Kakšni so razmaki vmes? Na LLL forumu sem videla, da se dojenčki (novorojenčki predvsem) dojijo praktično non-stop. Tudi pri nas je taka praksa, čeprav po potrebi še dodajamo. Z non-stop mislim dobesedno non-stop: na uro, pol ure, tudi na 15 minut, in to traja in traja. Kako vam ostane še kaj časa za kaj drugega ob vsem tem: za druge otroke, razna opravila itd.? Kako greste sploh kaj ven, če je dojenje tako pogosto?

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 357
29.9.2010 14:15:04   
spacebaby
ursah, midva imava akcije na cca 2 ure, včasih tudi manj. Če greva kam ven, pa vedno spi, takrat lahko jeva tudi čez 4 ure, se še nikoli ni začel pritoževati do zdaj. Če gremo kam z avtom imam vedno s seboj nastavek za dojenje in bi pač v avtu to uštimala, če sem na sprehodu, sem pa tako največ v pol ure lahko nazaj.  Imam pa takrat ko sva doma tudi jaz občutek da samo jeva in jeva, res. Potem pa še previjanje, pa obvezno cartanje med obroki, pa gre dan mimo. Po hiši kaj postorim, ko pride mož iz službe, da ga on kupčka in se z njim ukvarja. Dostikrat se je že zgodilo, da sem sama pozabila jesti in piti, tako me zaposli. Od 7ih do 8ih zvečer gre spat, takrat dostikrat spi v kompletu 3 ur, tudi naslednjo rundo včasih, potem pa od 4ih naprej jeva na pol ure, saj takrat zelo malo poje, takoj zaspi in je potem hitro spet lačen.
Upam, da ti je to kaj pomagalo.

< Sporočilo je popravil spacebaby -- 29.9.2010 14:17:14 >

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 358
29.9.2010 14:28:24   
spacebaby
Saj res, prej ste govorile o D3 kaplicah. Tudi jaz mu dajem Oleovit, pa ga super prenaša, nobenih krčev. Enkrat sem mislila da so ga krči mučili, ko je bil star 3 tedne, ampak ko zdaj pomislim nazaj, to sploh ni bilo to, je bilo čisto navadno napenjanje. Tako da sem vesela, da tako dobro skoz pridemo.....hitro potrkam na les.

Za jutri sem pa patronažno naročila. Sem jo prosila, če pride stehtat Davida, saj je naslednja posvetovalnica šele čez 1 mesec, pa bi rada videla, če kaj napredujemo. Da me vsaj ne bo skrbelo, ker tako poliva in bruha, pa še meni občasno malo mleka zmanjka.
Pa še par stvari jo moram vprašati, sem si kar na listek zapisala, če ne bom spet pol pozabila. Tako da dobim kakšne mal strokovne odgovore na vsakdanja vprašanja, od spanja na boku, kakanja in podobno.

Danes sva že bila na 2-urnem sprehodu, pa ga bom zdajle vseeno še zapakirala v sleepy wrap in greva še malo na sončka.

Uživajte!

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 359
29.9.2010 15:12:48   
nimanorwen
ojla punce.

končno mam spet normaln net. čim je mou mglce, prec nč ne delauser posted image prekleti mobitel ejuser posted image drgač pa moj fotr kandidira kle pr ns za župana in sm mogla raznost njegove letake po celi vasici. in iskreno in nepristransko lahko rečem, da bi biu full dobr župan. sm on ni "ritka", tk da kej dost pomoje ne bi mogu narest, sej vsi vemo, kašn tip človeka moraš bit za kej tazga. pa tut na teh letakih je ostou zvest sam sebi, brez kakršnihkoli bednih pocukranih izjav tipa "dajmo si roko", "za svojo občino", "vsi za enega eden zavse".
mela sm dons pregled pr ginekologinji. so ble full vesele darilc.user posted image pregled ni nč bolu, lepu se je vse zacelil, edin eno kocino sm mela vraščeno tm pr šivih (itak, kdu pa, če ne jest) in zatu me je še zmer full bolel. sej se mi je zdel, da mora neki tazga še bit, sm si sama nism upala prčkat tm okul. zoja podnev še zmer ne aja kej dost, učas mi jo rata mou okul prnest v vozičku (npr zdele, zato vm pa lahko pišemuser posted image ), sm to ne traja prou doug. spi pa od polnoči do pol 7 zutrej v kosuuser posted image user posted image user posted image user posted image pol jo nafotram in spi še ke do ene 9, s tem da se ob 8 že začne zbujat in proizvajat raznorazne čudaške zvoke. moj pravi, da žmevlauser posted image  brala vs nism kej dost, ne znese, tk da sm na hitr pokomentiram, kar se spomnim.
izhodi - ona je čudežno čist drug človk, če km greva. kavice, šopinge, dohtarje, vse prespi. ne predrema, ampak prou prespi. sm da jo dam v avto, je že koma.
ubistvu začne učke zapirat, sm da vidi lupincouser posted image
mleko - mam ga full. ampak sm se na ta račun zredila 2 kg nazajuser posted image  sm prou preizkus nrdila in ugotovila, da moram lepo normalno jest (to "normalno" pomen pr men več k ponavad, k morm full pazt skus). sm kaj čmo, bom že pol hujšala. sej bom pilates zdej začela. tk da punce, če mate premal mleka, probejte več jest. pr men pali. in itak ful pit in pa un čaj tekanne še zmer dost pijem. za počivat pa nimam cajta žal.
mayci - a si pomilsna na sterilizacijo? če si zihr, da sta zaklučla, se men to zdi ful dobra rešitev. jest bom to najbrž šla, k se mi zdi brezveze s tabletkami filat za prazen nič. in pa user posted image  za nove mere in grameuser posted image
aisha86 - jest ji jih dajem kr na dudl ... pomoje, če mu nucajo, kr ostan na tej dozi kaplc.

zdej grem pa pucat - itakuser posted image  lp, zdej me najbrž spet ne bo neki cajta glede na vreme, k ga obetajo. pozdravček

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 360
29.9.2010 15:59:40   
Lenny1
Spacebaby - prosim napisi kaj ti bo rekla za spanje na boku. Nas soncek se takoj na hrbet spravi, ni vec variante, da ga zalozim.

Nimanorwen - kolk super, da Zoja tako lepo spi! Pa da je pregled za tabo!
Aja, v Indiji je prav praksa sterilizacija, me je ful presenetilo.

Midva sva pa ravno z Roznika. 2 urni super sprehod, pa caj navrh.

Nas Robin jè cca. na 3-4 ure. Ponoci pa ene 5 ur spi. Vedno ga najprej podojim + 90 ml Novalaca.

Lep dan se naprej!

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 361
29.9.2010 16:18:24   
sky77
IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

mayci - a si pomilsna na sterilizacijo? če si zihr, da sta zaklučla, se men to zdi ful dobra rešitev. jest bom to najbrž šla, k se mi zdi brezveze s tabletkami filat za

za sterilizacijo je pa mayci precej premlada. Mislim da je limit 35 let oz. 3 CR. Edino če bi šel njen.

Ste pa boge s tem dojenjem. ko vas berem si samo mislim kakšno srečo imam. Jošk ven in že lahko je. Mleka pa tudi vedno dovolj, tudi če ne jem, ne pijem in ne počivam. Ker pijem že običajno ful malo, tako da se je telo zgleda prilagodilo temu.

Imamo pa pri nas drug problem. Bor ima nenormalno suho kožo po glavi. Sploh na lasišču je groza. Sem ga prejle namazala s ful mastno kremo, zvečer bomo pa še laske oprali. Pa da vidimo če bo kaj boljše

budnica ...

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 362
29.9.2010 19:26:06   
nimanorwen
ha. 2x v enem dnevu sm Zojo okul prnesla z vozičkanjem - spet dremuckauser posted image  mami pa na rr (spet) plus čekiram cunce od next-a.
spanje na boku - zverini ostane na boku samu, če je čist koma (kar je bl redko). drgač se prec na hrbet obrne. pa jo kr pustim. važn, da je btičca enkat na eno, drugič na drugo stran obrnjena.
sterilizacija - ja vem, moraš bit 35+ ... sej to sm mislna tk, k bo mayci zadost starauser posted image najbl zihr.
sky77 - srečnica ti. bi bla lhk dojilja in mastno zaračunalauser posted image  probej user posted image  namazat kr z obično niveo, uno v pločevinkiuser posted image

grem jest pa nalivat se s čajem. zdej pa res lp za par dni.

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 363
30.9.2010 12:30:19   
žabica13
Mi smo zaajali in mai in par minut časa, ki jih raje kot da bi kaj naredila po razsutem stanovanju visi na rr.

Včeraj sva imela z Davidom na pediatriji kontrolni pregled in je hb vse ok! Njegovo napredovanje je po zdravničinih besedah, tako kot iz učbenika, vse mere točno tako kot naj bi šle gor gredo gor user posted image  Priden moj sonček. Se pa tudi že veselo smeji in v ličkah se mu akr jamice delajo. Mami se pa kar topi user posted image

stanovanje - pri nas je tako, da je groza. Upam da se mi ne najavi kak prefin obisk v naslednjih dneh, ker bi mi bilo že prav nerodno. Mislim da tako neurejeno še nismo imeli. Samo je težko kaj drugače. Tiste (če je sreča) 2 rundici spanja čez dan ko ima hitim kuhat, prat, če je sonček pa vsaj eno rundo spanja prevozičkava. Moj dragi pa je doma ali pa ga ni, je isto. Ko ga ni sem itak sama, ko pa je samo na svojo pisarno misli, tako da fizično je, a za naju ga praktično ni. Ma to so že take zgodbe, ki niso za forume.  Če ni hujšega bomo preživeli tudi to.

dojenje - zadnje dni opažam da se noče več dojit user posted image  oz. se ful kregava na joški. Povleče parkrat in kriči, in tako se matrava kakih 10 minut, potem grem po iztisnjeno mleko ali dodatek. Po driugi strani pa ko ga dam v položaj za kupček (če je z glavico malo nižje) mi ful rine v joške in išče. Danes zjutraj sem imela čisto trde že, pa sem ga čakala da se zbudi da se podojiva (ene par ml sem izčrpala prej ven da ne bi imel težav na začetku) - in je bilo isto se priklopi, 3x povleče in jok, Pa še enkrat, še enkrat in še enkrat tako. Nato sva dala flaško, in sem si mleko izčrpala, in ga je bilo rekordnih 130 ml, večinoma vse na desni, kamor sem ga pristavila. Torej ni bilo krivo da ni bilo mleka, bi se lahko za cel obrok najedel, pa ne in ne.

Kakšno imate mnenje o tem da si mleko izčrpaš in mu ga daš po flaški? Mislite da bi mu manjkalo crkljanje ob dojenju? Ker če je tak kreg mu čustveno bolj malo da....

Nekaj se oglaša naš mali možek, dosti rr za danes zgleda...

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 364
30.9.2010 12:48:42   
ursah
Žabica13: si ista kot jaz, par minutk njenega dremeža izkoristim za to, da kuham kosilo in visim na rr :). To, kar opisuješ - kreg na dojki zadnje dni: mi smo imeli podobno. Jaz sem si to razlagala tako, da se mu ne da sesat in bi raje flaško, ker samo teče - sesalna zmeda (tudi v na med.over forumu za dojenje sem to zasledila). Ker flaško ti pa lepo spije verjetno. Jaz sem to rešila tako, da sem vztrajala in vztrajala in čez par dni je minilo. Če se je preveč kregala, sem ji dala flaško in naslednjič spet poskusila. Sem pa vmes prešla na nastavke; zaradi tega kreganja in poškodovane bradavice (ker me je preveč bolelo). Sedaj noče bradavice, samo nastavek, ampak me to ne moti. 

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 365
30.9.2010 14:33:04   
Masha_M
Žabica13: Če se krega je za to res lahko razlog, da nima potrpljenja da bi dobro priteklo. Ker 130ml iz ene dojke bi moralo biti več kot dovolj!

Poskusi mogoče sama malo vzdražit bradavico/dojko, da sprožiš izcejalni refleks in ga potem pristavi, ko že ornk teče. Al pa, če se na začetku v redu pristavi za nekaj minut poskusi s kompresijo, ko se začne kregati, da bo tok mleka še naprej močnejši.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 366
30.9.2010 15:37:51   
žabica13
ja po flaški je prej tistih 130 ml (ki so bili res čudežna izjema, se ponoči nabralo, pa včeraj sem se basala ko pujsek user posted image ) popil ko nič, je samo na dnu malo ostalo, morda max. 10 ml. Torej lakota je...potrpljenja očitno ne.

Masha_M mi znaš kaj več o kompresiji povedat, kako jo narediš?

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 367
30.9.2010 17:49:08   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

Masha_M mi znaš kaj več o kompresiji povedat, kako jo narediš?
Simpl ko pasulj. To je samo fensi izraz za stiskanje dojke. Preberi si več tule:
http://www.asklenore.info/breastfeeding/breast_compression.shtml in poglej video clipe tukaj: http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13, še posebej tega: http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=34:4-day-old-after-tongue-tie-with-compressions&catid=6:video-clips&Itemid=13

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 368
30.9.2010 23:41:11   
kamelija
Evo mi smo po enem tednu na morju spet doma. Prav luštn je blo zamenjat klimo. Tamala je uživala na zraku, sem pa opazila, da je pred spremembo vremena ful tečna. Takrat po cel dan joče, nič ji ni prav in jo je ful težko umirit.user posted image

Prvi pregled pri pediatru je tudi že mimo, je zrasla za 6cm in pol user posted image (sm se tud jz začudla, da tok hit rasejo) pa slabo kilo zredila.

AD3 sem začela z dozo po dve kapljici na dan in zaenkrat dobro prenaša. Krčke že itak ima, pa dostikrat se ful napenja preden se pokaka. Se mi prav smili!

Plenice, se mi še  ni zgodilo, da bi bila pokakana do vratu. Imamo pa pampers 2 in DM-ove. Edino včasih pri nogici ob strani mal pride skoz.

No zdaj pa gremo spančkat je bil naporen dan!

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 369
1.10.2010 7:59:28   
spacebaby
Lenny1, si napisala naj ti sporočim, kako bo za spanje na boku. Patronažna je rekla, če noče, pač noče, ne ga za vsako ceno siliti. Saj je že dovolj, da je vsaj malo na boku, tako polovično. Drugače pa ni problema, glavica je zdaj že tako močna, da če bi začel bruhati bi jo lahko obrnil, tako da se sploh nesekiram več. ŠE vedno ga uležem na bok pa malo založim, potem se pa obrne kolikor se hoče.

Pa stehtala ga je, celih 5 kil in še malo. Sem prav vesela, saj me je malo skrbelo, da se premalo redi. Pa je rekla, de je čisto lepo rejen user posted image

Danes zjutraj smo bili pa pokakani do srede hrbta, je šlo vse mimo plenic. To se nama še ni zgodilo, bilo je že parkrat blizu, vendar se je do roba plenic glih še ustavilo. Danes pa ne. In to v času od polnoči do 6ih zjutraj.
Smo pa na dvojkici, zadnjič sem v Šparu kupila malo zaloge, sem tudi že kar trojkico kupila, ko so ravno Pamperske imeli v akciji.

Če se meni začne kregati na joški sem ugotovila, da sta dve možnosti: ali je zmanjkalo mleka, ali pa je treba podreti kupček. Pa je kar dostikrat zaradi kupčka, potem ko ga podreva, je pa spet v redu.
Je bil pa zdaj 2 dneva tako zaspan, da je še jedel bolj malo. Kar spal in spal bi. Mi je kar pasalo, glede na to, da imava večinoma od jutra do popoldneva vse skupaj cca pol ure spanja. Tako lahko kaj naredim in malo počijem.

Sedaj pa grem, čajčka skuhati in kaj pojesti, David se je končno umiril. Ga imam tukaj zraven na kavču in se mu že nekaj časa drema, pa ga kar nekaj pokonci meče. Potem pomaga, če ga po glavi božam, se kar lepo pomiri.

Pozdravčke vsem mamicam!

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 370
1.10.2010 12:13:46   
solis
Dan mamice!!!

Vidim, da je kar zatišje zadnje dni tukaj na forumu, imate najbrž vse veliko dela s svojimi sončki user posted image .

Tudi pri nas je pestro. Zadnje dni sva z mojim user posted image  urejala stanovanjski kredit. Najkasneje januarja, če bo vse posreči pa že decembra, se selimo v novo stanovanje. Zdaj nas pa čaka še adaptacija kupljenega stanovanja in nakup pohištva, tako da bodo naslednji meseci še naporni. Poleg tega sem ravno prebolela eno virozo (tri dni sem imela vročino in malo me je bolelo grlo). Upam, da se mali dve nista nalezli od mene. Nina itak smrka že cel mesec, včeraj popoldan pa se ji je nos še poslabšal in je celo noč težko dihala. Upam da bo ostalo samo pri prehladu. Ana pa tudi smrka že cel mesec, ko nekaj dni že kaže na bolje, se ji naslednji dan nos spet bolj zapaca, tako da je čiščenje noska non stop na sporedu. 

No zdaj pa grem, Ana se že oglaša...

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 371
1.10.2010 14:13:58   
žabica13
Masha_M hvala za linke! Od včeraj mi ga je 2x celo uspelo na joški obdržat kljub kreganju, 1x je pa zmagal on. Si moram res to knjigo Poporodni načrt nabavit, ravno danes je prišel katalog od Sveta knjige, in ker takoalitako moramo nekaj vzet bom kar to knjigo kupila.

Solis super za stanovanje - to pa je za vas prelomno leto, stanovanje, dojenčica user posted image  Pa stiskam pesti da se čimprej do konca pozdraviš.

Naš mišek spančka, to je ena taka ura ko mi skoraj vedno zaspi. Ima že kar nek svoj ritem, ki se ga če ni kakih posebnosti kar drži. Ponoči se mi sicer še vedno na 3 ure zbuja, samo potegne zjutraj tudi do 8 ali celo 8.30 nato.

Me pa malo skrbi, ker se mi zdi da vedno manj je - danes zjutraj ob 6 se je zbudil (to je bil tisti obrok ko je ob kreganju zmagal on, ker nisem želela da čisto zbudi mojega), in pojedel vsega skupaj 50 ml, nato ob 9 je spet pojedel zelo malo, šele ob 12 sva imela normalen obrok. Prej je pa z užitkom vedno stankal 100-120 ml.

joj moram končat, sirenca se je vklopla user posted image

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 372
1.10.2010 15:37:59   
kai1
Pozdravljene, mamice

Solis super za novo stanovanje in čimprej se pozdraviteuser posted image
Manca ima tudi zamašen nos že več kot 1 teden in je čiščenje tudi na sporedu ob vsakem previjanju, pa še kdaj umes. Dala jo bom pa cepit proti rota virisi, saj anže  že pridno nosi bacile iz vrtca.

Naša miška tudi zadnja 2t manj je sploh dopoldne. Popoldne bi pa jedla pogosteje, pa več.

se tipkamo,alareeeem

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 373
1.10.2010 22:47:59   
Aisha86
čeer

ful na hitrco pokomentiram...

sprehodi
- tud mi k gremo na sprehod (al v naravo al v šoping center) tamali popolnoma vse prespi in je sposoben ne-jest tud po 5ur

nastavek
- jst tud dojim z nastavkom že od drugega dneva in mislm, da bom tud do konc dojenje k Pa3k sploh ne "zazna" mojih miniaturnih bradavic user posted image

zaščita - mi2 ne vem kaj bova k jst sm enx za vselej opravla s tabletkami...neglede kašne imam mi udarjo na psiho, pomoje se bom za uni maternični vložek (al spiralo al kaj je že) odločla k ti jo ustavjo za 5let al pa če hočš prej zanosit ti jo pa dajo pač vn...slišala ful pohval in zadovoljnih uporabnic...tko da se morm še pozanimat

pleničke
- mi smo še zmeri na dvojki Pamp. prem. care. Sm pa tud jst slišala pohvala glede Hoferjevih pleničk. Babylove (DM) so se pa ornk podražile in so zdej skor ista cena k Pamperske.

ena je spraševala kje bi dobila rokavičke za otročka...lepe in tople majo v pikapolonci okoli 6€ so.

še en queščn pol pa spat...kaj katera uporablja vodo za dojenčke (uno k je že prekuhana) za mešanje mleka al pa čaja?? Na tej od Humanica piše, da če je odprta več k dva dni jo morš prekuhavat? res mi ni jasno zakaj, če je že prekuhana? Jo prekuhavaste al jo kr tko uporabste?

Lepo nočko vsem mamicam in user posted image !

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 374
1.10.2010 22:51:14   
barbet
Tudi meni se smilite tiste, ki imate ful težave z dojenjem - moja prijateljica se je tudi zmenila z dekleti pri LLL in je bila neka fora s pristavljanjem, potem je bilo pa bolje.
Enja se samo doji, sem si pa tudi jaz morala danes ponoči in zjutraj mal sčrpat - podnevi, sploh popoldne ful je, ponoči pa manj, dojke pa delajo enako in user posted image sem šla pol treh ponoči prekuhavat pumpouser posted image
Sicer pa še nimamo urnika - popoldne se tudi mi včasih na eno uro, sicer pa približno tri, ponoč pa 4,5.

Krči - meni je tole čist čudo dojenčkov. Naša je ful pridna ponoči in dopoldne, popoldne ali zvečer jo pa kar nekaj navije.
Danes je bila do šestih zvečer čisti angelček, potem se je pa začelo - pa še pri maši za očija smo bili. Je pokazala, da je en nov prišeluser posted image
In pol ena mama (ma že vnuke) pravi, da ji treba dat jestuser posted image (pa je ravno prej pojedla) in da ona pa ni prenesla joka otrok - jao user posted image user posted image - sploh nisem komentirala, sam mislila sem si svoje.

bežim v kopalnico in spat ...

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.