Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae nekaj bom povedala, pa prosim, ne se smejat (preveč): kupila sem samolepilno folijo za zavijanje, zdaj pa nimam pojma, kako naj z njo zavijem knjige za šolo . Po kolk se mi ne daaaaaaaaaa, k je teh bukev tako veliko ... Mi imamo DZ od Izolita, 3 deli, pa DZ za matematiko v 2 delih ter še 3 DZ za....hm, ne vem kaj, pa se mi ne da iti zdaj pogledat. Skratka, imamo 8 DZ. To je vse. DZ-ji so v prozornih plastičnih ovitkih, veliki zvezki v Winx ovitkih, male zvezke pa bom morala očitno zavit v to folijo, ker plastičnih ovitkov v teh dimenzijah nikjer nisem našla. No, res je tudi, da jih nisem ravno iskala. 2ursae, prav nič se ti ne smejim, ker sem tudi sama danes ravno tako folijo gledala in nisem bila prepričana, če bom to sploh znala uporabit. Sicer pa smo mi imeli danes zadnji roditeljski sestanek pred šolo, trajal je skoraj 2 uri! Dobili cel kup informacij, papirjev za izpolnit (same pogodbe, dovolilnice, soglasja....), spoznali smo vse 3 učiteljice (2 v rednem delu in 1 v podaljšanem bivanju), ki so na nas naredile zares dober vtis. Pozanimala sem se tudi o Nikini učiteljici in dobila sama pohvalna mnenja, kar je dobra popotnica v 1. razred. Prvi šolski dan pridemo v šolo ob 10:30 brez šolske torbe. Pravzapra ničesar ne prinesemo, niti copat. Le na fotoaparat ne smemo pozabiti, da bomo ves protokol lahko ovekovečili. Začnemo z govorom ravnateljice, ki bo v dvorani, program se nadaljuje s kratko igrico (20 - 30 min), nato gremo skupaj v učilnice, sledi svečan skok čez šolski prag, slikanje, potem pa otroci ostanejo v razredu in imajo svoj program ter pogostitev, starši pa smo povabljeni na kavico in pecivo. Vse skupaj naj bi predvidoma trajalo do 12. ure. V petek, na prvi pravi šolski dan, pa prinesemo torbo in v njej čisto vse, kar je na spisku potrebščin. Vse mora biti podpisano, vključno z vsemi svinčniki, flumastri... vsak svinčnik, vsaka barvica mora biti podpisana z alkoholnim flumastrom. Jutri bo torej dan za podpisovanje. Za torbo smo se zmenili, da jo bodo nosili domov vsak dan, ampak bo v njej samo 1 mapa ter beležka, vse ostalo ostane v šoli, ob petkih pa pobereš in preko vikenda pregledaš, v ponedeljek pa nazaj. Za telovadbo potrebujemo kratke hlače in majico s kratkimi rokavi ter copate z nedrsečim podplatom; dresi niso zaželeni, ker vzamejo preveč časa za oblačenje. Dan začnemo ob 8:00, 8:10 je zajtrk oz. dopoldanska malica, ob 11:40 je kosilo ter 14:45 popoldanska malica. Med 14:00 - 15:00 je pedagoška tišina, med katero ni dovoljeno pobirat otrok iz šole. Torej, imaš opcijo, da otroka pobereš po kosilu do 14:00 ali potem po 15:00 do 16:00. Od 16:00 dalje pa je podaljšano bivanje, kamor pa Nika ne bo hodila. Dobili smo mobilne številke ter maile od vseh učiteljic in vodje prehrane za lažjo komunikacijo, odsotnost tako sporočamo na več načinov, lahko tudi sms učiteljici. Sprejela sem tudi častno vlogo namestnika predsednika sveta staršev , spoznali smo se s starši, ki jih do zdaj še nismo srečevali, ugotovila sem, da bo sinček od mojega sošolca iz te iste OŠ zdaj Nikin sošolec, skratka bilo je simpatično, informativno, prijetno. Zdaj grem pa slike DL. Nočko!