|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
28.7.2011 13:12:15   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: valla.
2ursae, veš da sem šla po koncu nadaljevanke Game of thrones brat 1. del knjige, zdaj sem si že 2. rezervirala v knjižnici user posted image  Hudo je tole, ni kaj... 

user posted image user posted image res je hudo. Ma, pri meni je že cela večnost odkar sem dala skozi napisani del sage. Tko da mi ej malo smotano, ker se detajlov ne spomnim več in upam, da me to ne bo motilo pri novih delih. Moram it prečekirat, če je Martin že kaj novega dal od sebe, menda je junija izšel že nov del.

Tk, jaz sem za Anžeta nakupila majic s kratkimi rokavi user posted image , naslednje leto mu ne bo vroče. Tudi nekaj sem dobila z dolgimi za jesen - se nisem mogla upreti, motiv so bili neki mikrofoni in kasetarji, pa nekaj kablov je tud zraven user posted image
V petek gremo popoldne v lov za potrebščinami. Sem v Mullerju videla ful fajn ruzačke za 35 eur, pa zasledila sem, da ful hvalijo robo iz Leclerca, da je kvalitetna in poceni, tako da bomo šli v Supernovo in Leclerc. Samo mi3je, Lučka in Bor bosta pri tašči. Pa če bo čas, še malo proslavit.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
28.7.2011 22:03:32   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

pa še nekaj: a bi pred šolo imele še kakšno druženje? Tam, avgusta? Dajem tabelco za petke in sobote v avgustu:

pet, 5.8.
sob, 6.8.

pet, 12.8. - 2ursae, Nika v službi
sob, 13.8. - 2ursae, Nika v službi

pet, 19.8.
sob, 20.8.

pet, 26.8. - 2ursae, Nika v službi
sob, 27.8. - 2ursae

Tokrat samo tole, ker sem čisto na knap s časom. Sva pravkar iz Strunjana, kjer Nika uživa na počitnicah z babi in dedijem, jutri si bova privoščila savnanje. Zdaj pa imam še kup stvari za službo.... Čauči!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
1.8.2011 9:23:24   
pety78
Živijo punce!

Kot vidim, ste se tudi ve že vrnile z dopustov. user posted image Mi smo letos končno uspeli kampirati, bili smo na Cresu, bilo je super. Razen nekaj noči deževja in neurja nam ni bilo hudega. Čez dan smo imeli pa dež eno nedeljo, nato pa še v sredo popoldan, pa smo spakirali, saj je bilo za četrtek tudi napovedano slabo. Sicer bi šli domov dan kasneje. Kaja in Vid sta uživala, meni je pa prvi dan v službi tudi kar smotano. Bi šla kar nazaj. user posted image

pet, 5.8.
sob, 6.8.

pet, 12.8. - 2ursae, Nika v službi
sob, 13.8. - 2ursae, Nika v službi

pet, 19.8.
sob, 20.8. Pety

pet, 26.8. - 2ursae, Nika v službi, Pety
sob, 27.8. - 2ursae

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
1.8.2011 18:32:28   
Nika v službi
Hej, da se pofočkam pred odhodom na Pohorje. Pety, WB! A ste šli na Cres potem preko Krka ali po oni drugi poti? Naši sosedi so s Cresa tudi prišli nekaj dni prej zaradi vremena, pa ta drugi sosedi skoraj 1 teden prej (z Murterja).

Šibam pakirat, Nika ima na obisku Lukata in uživa še zadnje skupne urice z njim, potem se spet vsaj 14 dni ne bosta videla.

Benika je spet v bolnici, podrobnosti dobite pri Špelki na FB. Jaz sem jo prejšnji teden obiskala doma, v petek pa so jo po kontroli zadržali v bolnici. Ni konca....user posted image

Lep pozdravček vsem, se tipkljamo.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
5.8.2011 10:09:33   
pety78
Nika, na Cres smo šli preko celine, nazaj preko Krka. Ne vem primerjat, ker je bil na eno stran dan, na drugo noč. user posted image

Punce, kolk so vaši septembrčki že kaj samostojni? Vid recimo nekaj časa hodi že sam ven in sicer pred blok. Tažana in ostale, ki veste, kako tu zgleda...se vam zdi ok, da gre sam, oz. je s prijateljčki?
Ima pa točno določeno, do kam lahko gre in vidim, da RES uboga. Če gre četica za blok, revež celo počaka, da pridejo nazaj, ker on ne sme. Sem zadnjič to videla. user posted image Sicer je pa tako, da vsake toliko vidim z balkona, kaj delajo, če pa je na igrišču, kamor ga ne vidim, pa vsake toliko pride pod balkon in me pokliče, kot mu je bilo naročeno. Skratka čisto je navdušen, da lahko gre ven in kolesarijo, ter se vozijo s skirco. Zadnjič je prišel prosit za puško, ker so se streljali.user posted image So bli ful smešni, čeprav mi je puška pač neka nepriljubljena igrača...ampak imajo jih vsi in bi mi bilo res težko, da mu ne bi dovolila,...user posted image
Vaše mnenje? Je prehitro? Vidim pa, da se druži večinoma s tistimi, ki so končali prvi razred, nekaj pa je tudi vrstnikov.

Neposredna povezava do sporočila: 4030
7.8.2011 23:11:54   
Nika v službi
Ojla, bejbike. Mi smo nazaj s Pohorja. Uf, se je prileglo. Kot vedno je bila Nika najbolj navdušena nad gondolami in dejstvom, da je spet prišla v njej ljubi hotel Bellevue.user posted image  Naredili smo tudi nekaj krajših (do 5 km) izletov po Pohorju, se kopali v Habakuku in kot omenjeno - vozili z gondolami gor in dol, 2x na dan. Na Nikino veliko žalost nismo nikoli obviseliuser posted image , ampak je vožnja potekala nemoteno.

Jutri nas čaka prevzem katrce Planica (katrca, pobarvana v barve sladoleda Planica), imeli jo bomo 3 dni, tako da se spet obeta nekaj zanimivih izletov.

Pety, naša Nika gre tudi na igrišče, če so tam njeni prijateljčki, je pa pri nas tako, da je vedno zraven kateri od staršev. Saj se praktično ne vmešavamo, le fizično smo tam prisotni. Jaz jo občasno pustim tudi samo na igrišču za kratek čas, saj jo vidim skozi okno, ampak da bi bila čisto sama zunaj pa nekako še ne prakticiramo. Nenazadnje pa tudi Nika tega noče. Ima raje, da je kdo od očkov ali mamic zraven. Pri nas ni take prakse, da bi bili otroci sami, vedno je kdo od staršev zraven in nekako bedi še nad ostalo četico. Nikina družba so predvsem Luka (1 leto starejši), Nalu in Patrik (vrstnika), Miha (1 leto starejši), Naja (1 leto mlajša), občasno pa še nekateri drugi, ki so bodisi leto starejši ali istih let. Tudi ostali starši otrok ne puščajo samih na igrišče, to velja tako za naše igrišče, kot za igrišče v blokovskem naselju. Vedno je prisoten vsaj eden od staršev.

Nika je glede dogovorov tudi zelo odgovorna in maksimalno uboga, ampak glede na to, da je pri nas zraven cesta in da je eden od izhodov z igrišča povsem nepregleden, mi je nekako ljubše, če je vsaj malce pod nadzorom. Otrok je lahko še tako odgovoren, ampak preprosto določenih situacij še ne zna pravilno preceniti oz. predvidevati. To sem na lastne oči opazila tudi pri Luku, ki bo drugošolec in je prav tako zelo odgovoren dečko. Ampak je po drugi strani še vedno otrok, ki lahko v trenutku vihravo odreagira. On je - ko je videl Niko - preprosto planil iz njihovega dvorišča s kolesom direktno čez cesto. Ni veliko manjkalo, da bi končal pod kolesi avtomobila. Od takrat ima prepoved samostojnega izhoda od doma do igrišča (pa je res le nekaj korakov), ga mora vedno nekdo spremljati, bodisi njegovi ali pa kdo od nas. Tudi ko pride k Niki, ga potem mi spremimo domov, čeprav je praktično za vogalom.

Težko bi se pravzaprav odločila, kaj je najbolj prav. Po eni strani je prav, da spodbujamo njihovo samostojnost, po drugi strani pa so vendarle še ne 6-letniki, ki po moje potrebujejo še nekaj usmerjanja odraslih. Ne vem, kako je pri vas, ampak na našem koncu (oz. v LJ nasplošno) je vse sorte tičev, narkomanske igle najdeš v marsikaterem grmovju, tudi v tem našem, ki je zraven igrišča. Saj Nika ve, da se ne sme dotikat igel ali kakšnih odvrženih stvari, ampak vseeno sem nekako bolj mirna, če je nekdo od odraslih v bližini.

Zavedam se, da je te male bučke potrebno pripraviti na svet, ki je pač tak, kakršen je, ampak nekako deep down se mi zdi, da še ni potrebe s hitenjem. Ko bo nenazadnje tudi Nika izrazila željo, da bi bila sama, ji bom to omogočila, sedaj, ko te želje še ni, pa je ne želim posebej spodbujati.

Meni je ok že to, da gre sama na obisk k prijateljčkom (Luka, Nalu) oz. da oni pridejo k njej, že to je nekaj, česar jaz pri 5 letih niti slučajno nisem prakticirala. Jap, svet je zdaj nedvomno drugačen, držim se načela, da vanj stopam preudarno.

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
   [Brisano sporočilo]
8.8.2011 9:13:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 4032
   [Brisano sporočilo]
8.8.2011 9:23:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4033
8.8.2011 9:45:57   
pety78
Nika, v bistvu se strinjam s teboj. Če bi bila pri nas tudi kaka cesta, niti ne bi pomislila na to. Je pa res, da je drugačna situacija in dejansko ne rabi prečkati nobene ceste. Če se spomniš, je pred blokom objekt - Peko, okoli katerega se otroci vozijo s skircami, kolesi in dejansko je zame skoraj isto, ali sedim na drugi strani objekta na igrišču (ker hodim nikakor ne za njim, ko se vozi), ali sem na tej strani, pa ga slišim in vidim čez balkon. Zato se mi zdi čisto ok. Kar se tega tiče imam pa res super lokacijo in fajn naselje. To pa res. user posted image

Valla, kako se ti je zdelo v kampu Šimuni, če izvzamemo vreme? user posted image Je ok lokacija, kjer so šotori in prikolice, torej ne mobilne hiške? Je dosti sence na takih parcelah in sence na plaži? Še kakšna podrobnost? Ful hvala! user posted image

Saj ne vem, če sem že napisala, če sem, pa še enkrat. Torej ideja za naše škratke. Mi gremo ta vikend za 3 dni. Bomo izkoristili praznični ponedeljek, ker sem z dopustom že bolj boga. user posted image
Skratka, zgleda super, Vid in Kaja sta po ogledu slik in videa čisto navdušena in en mesec že komaj čakata. Upam, da bo res tako fajn, kot se zdi. Evo...

http://www.erlebnispark.cc/

Neposredna povezava do sporočila: 4034
8.8.2011 9:46:30   
pety78
Ima katera kakšne informacije glede benike?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
   [Brisano sporočilo]
8.8.2011 10:11:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4036
8.8.2011 18:47:38   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Ima katera kakšne informacije glede benike?

FB.user posted image

Za Erlebnispark si nam povedala, izgleda simpatično, tudi mi smo mislili iti vsaj pogledat za en dan, vendar zaradi moje M ta teden ne bo izvedljivo. Potem pa se tudi moj dopust konča.user posted image

Uživajte in ujemite čim lepše vreme. Potem pa seveda poročilo.user posted image

p.s. 26.08. zaenkrat zmaguje.user posted image  

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
9.8.2011 20:11:24   
2ursae
p.s. 26.08. zaenkrat zmaguje.

sem si že zacahnila user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 4038
10.8.2011 16:42:44   
2ursae
pety, tale park izgleda prav super user posted image . A greste v Park apartmaje? Komaj čakam na poročilo!
Mi gremo naslednji vikend v Čateške t. za 3 dni, upam, da bo vreme prijazno, če nam že v Bovcu ni bilo najbolj naklonjeno.

samostojnost: po mojem je naš Anže na repu po nivoju samostojnosti med septembrčki. Zna se poštimat, samega pa še ne pustim lomastit naokoli. OK, na morju sta sama tekala okoli hiše (po tej poti hodijo itak samo sosedi, ni tujih ljudi) in še par stvari jima pustim (npr, da gresta od avta po drugi poti zadaj za hišo), v bistvu se prav prisilim, da ga pustim in pač upam na najboljše - v smislu, da se mu kaj ne zgodi. Je pa tudi on tak, da bi popolnoma ubogal, v to sem zihr. Po drugi strani se pa tudi ne počuti dobro, če ni mene ali moža zraven, mu pa večkrat zadostuje tudi bratec. Prav hecen je, ko mu dovolim kam it, potem pa Bora prepričuje, naj gre z njim user posted image . Naša situacije je morda še malo drugačna, ker on biva le v krogu družine, stalno smo skupaj in se ne počuti dobro, ko je prepuščen samemu sebi.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
   [Brisano sporočilo]
10.8.2011 20:20:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 4040
11.8.2011 11:55:35   
2ursae
kje je pa Ninočka? A so na morju?

Neposredna povezava do sporočila: 4041
11.8.2011 17:17:20   
Nika v službi
Čisto mogoče, ker se nikjer ne oglaša, tudi na FB je ni "videt".

Jaz sem pravkar iz shoppinga. Nika je danes z babi in dedijem na morju, T. je tudi ravnokar iz službe, jaz pa sem dopoldan izkoristila za pohanjanje po trgovinah. Najprej sva si z možekom privoščila kavico v dvoje, potem pa sem nesla zavit darilo za krst. V ponedeljek, na praznik, smo namreč povabljeni na krst Julije, četrtorojenke od mojega bratranca. Mimogrede, kupili smo ji Lencia urico (Zlatarne Celje), zapestnico iz belega zlata in kompletek bodijev. Nika je bila včeraj pri vsem pomerjanju zlatnine model, tako da si je tudi ona prislužila zapestnico (srebrno).user posted image  Zapestnica je bila potrebna krajšanja, zato sem jo danes šla iskat, zraven pa kupila še verižico, saj ji je danes na morju izpadel prvi zobek!user posted image  Toda - kakšna katastrofa - ne najde ga. Baje je preiskala vso travo in pomol, a zobka nikjer. Sem jo potolažila, da bomo zvečer napisali pisemce zobni miški in ji vse razložili.user posted image

No, potem me je pot vodila na osvežilno limonado s kolegico ter malo po CP.

Zdaj uredim še nekaj zadev na računalniku, potem pa skočiva s T. nekam na kočerjo.

Kje so pa ostale - Tažana se sploh ne oglaša več, kje je Pia? Teta beta?

A zdaj za 26. velja?

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
13.8.2011 20:10:27   
2ursae
A ni zanimivo, da so vsi naši septembrčki taki ful zanesljivi, odgovorni in "ubogljivi", kar se teh stvari tiče

stvar dobre vzgoje user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4043
   [Brisano sporočilo]
14.8.2011 17:26:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 4044
18.8.2011 9:25:22   
Nika v službi
Valla, na Krvavec peš? Meni se to zdi pravi podvig - bravo!user posted image

Punce, moram vam povedat novičko, ki bo - verjamem - razveselila tudi vas. Saj poznate zgodbo moje kanadske sestrične Kathy in njenega angelčka Carolyn, a ne? No, včeraj je naša Kathy s planiranim carskim rezom povila dojenčico Claire.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Z obema je vse ok, čakamo slikice. Tako zelo smo srečni za vse njih.

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 4045
18.8.2011 9:53:53   
pety78
No, včeraj je naša Kathy s planiranim carskim rezom povila dojenčico Claire.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Z obema je vse ok, čakamo slikice. Tako zelo smo srečni za vse njih.

Iiiiiiiiiiiii, mi gredo kar kocine pokonci!!!! Tako sem vesela! Ma, jaz se vseh dojenčkov tako razveselim. Če bi bila babica, bi non stop jokala...od sreče. :)))) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Iskrene čestitke sestrični!

No, jaz bom pa prva, ki bom iz vsega srca in zelo navdušeno čestitala našemu prvemu 6 - letniku, bodočemu prvošolčku EVANU!!!!
Evan, veliko, veliko veselja v šoli in doma in bodi še naprej tak sonček!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem videla sedaj te tri krasne, pridne fante, kako potrpežljivo in pridno so sedeli v svojih sedežih v avtu in čakali, medtem, ko sva z ninočko čvekali. user posted image
Kok so pridni, pa tako luštni, da ni za povedat. Tri blontne glavice, lepo sedijo v avtu in čakajo...neverjetno. Srčki!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4046
   [Brisano sporočilo]
18.8.2011 9:56:43   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4047
18.8.2011 9:58:27   
Nika v službi
Hvala za čestitke, Pety. Verjemi, tudi mi smo bili v teh dneh ves čas v mislih z njo in še dolgo v noč sem čakala novičke. Sem potem kot nora pošiljala naokrog sms-e vsem tistim, ki zgodbo poznajo.user posted image

Evan, veliki fant, vse najboljše. Začenjamo torej novi krog praznovanj, uf, kako čas leti!

Kje pa ste se videli z Ninočko? A se me vse vidimo drug petek?

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
   [Brisano sporočilo]
18.8.2011 9:58:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4049
   [Brisano sporočilo]
18.8.2011 10:00:52   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?