Nika v službi -> RE: Septembrke 2005-3. del (21.9.2009 12:43:29)
|
Beni, mali-veliki mož, eno goro (visoko vsaj kot Nanos[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) poljubčkov ti pošilja Nika, mi2 s Tomažem pa dodajava: Bodi še naprej tak sonček, mami, očku, bratcu, mamam in atom, sosedom, prijateljčkom.... v veselje in ponos. VSE NAJBOLJŠE! Tažana in Neža, dobrodošli doma! Krasna pupa, fletne slikce. Uživajte v skupnih trenutkih, tebi, Tažana, pa želim čim daljše nočne intervale....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 2ursae, o bolečinah v nogicah že nekaj mesecev toži tudi Nika. Očitno je to to. Posebej zvečer pred spanjem, ko že leži v postelji in se pogovarjava, mi redno toži, da jo boli noga - enkrat ta, drugič ona. Tam nekje v gležnju, pravi. Pa masiram, božam in potem nekako mine. Občasno mi potoži tudi zjutraj ali čez dan, popoldan, da jo tako nogice bolijo, da je utrujena. Sem ji tudi že jaz rekla, da nogice rastejo in da so te bolečine posledica tega. Zaenkrat nisem opažala, da bi bila bolečina tako huda, da bi potrebovala kakšen Calpol ali kaj podobnega. Valla, tebi dolgujem odgovor še glede časovne orientacije... Nika ve, da je včeraj preteklost in jutri, pojutrišnjim... prihodnost. Pozna in našteje vse dneve v tednu, ve, da je vrtec ob sobotah in nedeljah zaprt, da sva z očijem takrat doma, da ne gremo v službo, da je to vikend. Ve, da gremo ob nedeljah k maši, da imajo ob ponedeljkih v vrtcu telovadbo in ob petkih igralni dan. Praviloma mi tudi vedno pravilno pove, kaj so jedli v vrtcu za zajtrk, kosilo, malico. Pove tudi, kaj se je dogajalo, a mora biti pri volji, sicer reče, da ne bo zdaj povedala, da bo kasneje. In potem tudi pove. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Izredno je skrbna in navodila vzgojiteljic dosledno prenese in si vse izredno zapomni. Je strašno uporabna tudi pri naših nakupih, ker gremo lahko za manjše zadeve v trgovino celo brez listka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Poveš Niki in si lahko siguren, da te bo spomnila. Ne, čisto res, da vam povem, kako naju je prejšnjič presenetila. Mi ob torkih nakupujemo v Mercatorju, zadnje čase hodimo kar v Jarše, ker je tam v tistem hipermarketu precej manjša gneča ob torkih kot v "našem" centru v Šiški. In prejšnji teden štartamo od doma, v avtu s Tomažem klepetava, potem imam telefon in jaz kar avtomatično peljem proti Šiški. Pridemo z obvoznice gor, pa hočem pri semaforju v križišču z Verovškovo zaviti desno proti Šiški, pa Nika zgroženo zakliče od zadaj: Ne sem! Gremo v tisti drugi Mercator, mami!!!! Si morete mislit - prepoznala je, da smo šli po napačni poti. Midva s Tomažem sva bila čisto presenečena. Teta beta, Daša je pa strašno vzdržljiva! Da je kar do enih zjutraj zdržala, svašta! Po moje bo Nika v soboto omagala že med večerjo.... Jaz sem tudi preživela dekliščino v petek, pa Sarino praznovanje v G-regi v soboto, včeraj pa smo jo mahnili na Bled in se s kočijo popeljali okrog Jezera čez Rečico. Niko je 45-minutna vožnja s konjičkom čisto navdušila, potem pa smo šli še na sprehod ter na čaj v Vilo Prešeren, ki je prijetno na novo urejena. Zraven je tobogan, kjer je Nika našla družbo sovrstnikov, posebej z eno Nušo se je super ujela in povsod ju je bilo polno. Midva sva dokaj v miru popila čaj in se naklepetala. Pia, naši Dolenjci so tudi imeli prvi del trgatve v soboto, vreme je bilo krasno, grozdje je sladko in veliko ga je. Moj oče in mami ter Tomažev oče so šli pomagat, v soboto pa spet ponovijo. Meni se je službena pot v Nemčijo povsem nepričakovano premaknila v oktober in tako imam tale teden "frej". Težko povem, kako sem bila vesela, ker se je tako obrnilo, sicer bi morala že včeraj popoldan na pot, tako pa sva danes zjutraj s Tomažem lahko peljala Niko v vrtec, pa na roditeljski sestanek (sreda) bom lahko šla, pa v miru bom lahko naredila vse priprave na poroko v soboto. Superca, res. No, pot je sedaj fiksirana na 12.10. in samo do petka, kar je tudi napredek. Nika bo brez mamice zgolj 4 noči in pol (v petek ponoči se že vračam). Juhej. Ruse imam še vedno tu, tako da se moram počasi pobrat z RR-ja... Ajd, se pišemo.
|
|
|
|