Nika v službi
|
Ojla, evo mene doma in že kar takoj kup vprašanj. Pri nas pri pohvalah poskušamo biti spodbudni, a realni. Ker je nenazadnje taka tudi Nika - že sama namreč zelo dobro ve, kdaj je kaj naredila dobro, se potrudila, kdaj pa je to bilo bolj na hitro. In takrat tudi ne želi, da jo "farbamo" in hvalimo nekaj, za kar je ona vložila mini trud. Tudi pri ostalih stvareh je tako, zato se pri nas in glede na Nikin karakter dejansko obnese zdrava realnost in spodbuda za naprej. DN pri nas nimajo; če je že kaj za naredit, to naredijo v času pedagoške tišine skupaj v šoli (temu je nenazadnje tudi namenjen ta čas), tako da popoldnevi in večeri ostajajo samo za nas. Domov itak prinese samo mapico in beležko, tako da niti ne vidim izdelkov. Nika sicer dokaj podrobno razloži, kaj so delali v šoli, kaj so imeli za zajtrk, kosilo, malico... skratka zaenkrat sem s poročili iz šole zadovoljna. Glede dejavnosti sem pa jaz prepričana, da manj je več. Da otroci v tem času potrebujejo predvsem igro, obveznosti bo še prekmalu veliko in preveč. V 1. razredu tako Nike ne bomo zasuli s tisoč in eno aktivnostjo, nenazadnje so to pri nas v šoli tudi izrecno poudarili oz. velja pravilo, da nekako 2 obveznosti na teden. Nika bo, kot rečeno, hodila k verouku, ki je ob ponedeljkih 45 minut, nadaljevala bo s plavanjem v Atlantisu (ki bo prav tako 1x tedensko 60 min), najverjetneje pa si bo lahko izbrala eno dejavnost v okviru šole, pogoj je edino ta, da bo potekala v času njenega siceršnjega bivanja tam (torej do 15:00). Pri nas je teh stvari sicer kar nekaj, tako da še ne vem, kaj si bo izbrala. Urniki in seznami bodo zunaj do sredine meseca, začetek dejavnosti pa je 1. oktober, tako da imamo še kar nekaj časa za odločitve. Sama je sicer izrazila željo, da bi trenirala košarko, vendar sprejemajo šele dekleta od 3. r. dalje. Izbrane aktivnosti bo obiskovala do konca, prekinitve so samo v izjemnih primerih (taka je nenazadnje tudi politika naše šole in mentorjev, če s(m)o že starši tukaj včasih šibki).