|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
8.9.2011 8:15:36   
Nika v službi
Ojla, evo mene doma in že kar takoj kup vprašanj.user posted image

Pri nas pri pohvalah poskušamo biti spodbudni, a realni. Ker je nenazadnje taka tudi Nika - že sama namreč zelo dobro ve, kdaj je kaj naredila dobro, se potrudila, kdaj pa je to bilo bolj na hitro. In takrat tudi ne želi, da jo "farbamo" in hvalimo nekaj, za kar je ona vložila mini trud. Tudi pri ostalih stvareh je tako, zato se pri nas in glede na Nikin karakter dejansko obnese zdrava realnost in spodbuda za naprej.

DN pri nas nimajo; če je že kaj za naredit, to naredijo v času pedagoške tišine skupaj v šoli (temu je nenazadnje tudi namenjen ta čas), tako da popoldnevi in večeri ostajajo samo za nas. Domov itak prinese samo mapico in beležko, tako da niti ne vidim izdelkov. Nika sicer dokaj podrobno razloži, kaj so delali v šoli, kaj so imeli za zajtrk, kosilo, malico... skratka zaenkrat sem s poročili iz šole zadovoljna.user posted image

Glede dejavnosti sem pa jaz prepričana, da manj je več. Da otroci v tem času potrebujejo predvsem igro, obveznosti bo še prekmalu veliko in preveč. V 1. razredu tako Nike ne bomo zasuli s tisoč in eno aktivnostjo, nenazadnje so to pri nas v šoli tudi izrecno poudarili oz. velja pravilo, da nekako 2 obveznosti na teden. Nika bo, kot rečeno, hodila k verouku, ki je ob ponedeljkih 45 minut, nadaljevala bo s plavanjem v Atlantisu (ki bo prav tako 1x tedensko 60 min), najverjetneje pa si bo lahko izbrala eno dejavnost v okviru šole, pogoj je edino ta, da bo potekala v času njenega siceršnjega bivanja tam (torej do 15:00). Pri nas je teh stvari sicer kar nekaj, tako da še ne vem, kaj si bo izbrala. Urniki in seznami bodo zunaj do sredine meseca, začetek dejavnosti pa je 1. oktober, tako da imamo še kar nekaj časa za odločitve. Sama je sicer izrazila željo, da bi trenirala košarko, vendar sprejemajo šele dekleta od 3. r. dalje. Izbrane aktivnosti bo obiskovala do konca, prekinitve so samo v izjemnih primerih (taka je nenazadnje tudi politika naše šole in mentorjev, če s(m)o že starši tukaj včasih šibki).

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
8.9.2011 17:11:37   
Pia67
Evo, 5. dan pouka, če bi temu lahko tako rekli, pa smo ostali brez enega DZ, pa še ta je 2. del spoznavanja okolja user posted image . In to tistega, ki sem ga morala naknadno zamenjati. Nimam sreče... preprosto ga ni, v petek zjutraj je še bil, imam račun o nakupu ampak kaj naj? Imamo srečo, nam je zmanjkal le 1 DZ, punčki znanke 2 DZ, za ostale niti ne vem. Upam, da jih bodo našli, morda so samo padli za poličke (pobožno upam). Moti me že to, da imajo popoldan vstop v razred vsi, ki imajo otroke v varstvu in to brez nadzora, ko so prišli iskat torbe otrok. No, ta teden otroci puščajo torbe za domov na hodniku.
Še dobro, da še vedno imamo torbouser posted image .

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
   [Brisano sporočilo]
8.9.2011 18:10:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 4103
8.9.2011 21:12:41   
Nika v službi
Valla, pri nas nimajo angleščine; če bi jo hoteli imeti, bi morali vpisati nadstandard, česar pa nisem želela. Angleščino ji nekako skozi igro poskušam približati sama, koliko bo pobrala, ne vem, ampak se mi v tem trenutku niti ne zdi tako zelo pomembno, iskreno povedano.

Torbe imajo pri nas v razredu, po pouku jih odnesejo domov in to ravno iz razloga, ker nimajo primernega prostora, kjer bi jih hranili. Zunaj v garderobi imajo samo obešalnike in predalčke, podobno kot je bilo v vrtcu, zaenkrat pa nam ni še ničesar zmanjkalo. Je pa pri nas tako, da imajo 1. razredi poseben/ločen vhod, ki se ob 8:10 zjutraj zaklene. Kasneje je vstop možen samo pri glavnem vhodu, kjer pa je vratar/varnostnik in načeloma nikogar ne spušča do učilnic razen starše prvošolcev, ki popoldan otroke pobirajo pri učilnicah. Vsi ostali otroke pričakajo v avli. Nivo varnosti je na naši šoli na kar precej visokem nivoju, tako da zaenkrat vse deluje bp.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 8.9.2011 21:13:41 >

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
9.9.2011 20:12:47   
2ursae
piiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaa, oprosti za zamudo!!!!!!!!!

VSE NAJBOLJŠE, DRAGA NAŠA NINA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 4105
9.9.2011 21:57:57   
2ursae
dekleta, jz sem tako vesela - ANŽE IMA PRIJATELJA!! Čisto pravega, tazaresnega, skos skup tičita user posted image . In je danes prav žalosten, da je zdaj napočil vikend in ga jutri ne bo videl. A ni to lepo user posted image . Pa učiteljica mi je danes rekla, da je Anže: 1. priden, 2. sodeluje in 3. se lepo igra s sošolci. Fant je zmagovalec.

tko, zdaj grem pa gledat naj naj vohunski film: Johnny English, kaj pa druzga user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 9.9.2011 21:58:44 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
9.9.2011 22:03:01   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

piiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaa, oprosti za zamudo!!!!!!!!!

VSE NAJBOLJŠE, DRAGA NAŠA NINA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

Se pridružujem čestitkam. Je 2ursae za vse tako lepo poskrbela, da samo še svoj piskrček pristavim. Sigurno ste lepo praznovali... naj vam bo skupaj lepo še naprej!

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
9.9.2011 22:03:38   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

dekleta, jz sem tako vesela - ANŽE IMA PRIJATELJA!! Čisto pravega, tazaresnega, skos skup tičita user posted image . In je danes prav žalosten, da je zdaj napočil vikend in ga jutri ne bo videl. A ni to lepo user posted image . Pa učiteljica mi je danes rekla, da je Anže: 1. priden, 2. sodeluje in 3. se lepo igra s sošolci. Fant je zmagovalec.

To je pa ZARES lepa novička.user posted image user posted image user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
   [Brisano sporočilo]
9.9.2011 22:14:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 4109
11.9.2011 22:02:54   
Pia67
Ja hvala  vsem user posted image . Sem pokazala Nini to lepo aplikacijo Ursa. Itak smo vse, priznam z mano vred čisto v "šoloobveznih" vodah in so teme kar mal daleč od tortic, praznovanj itd. Upam, da mi rata v doglednem času dat kako fotko na FB. Bi se šikalo  Včeraj v družinskem krogu je bilo prav prijetno. Danes pa še trgatev.
Ursa sem prav vesela za Anžeta, da se je tako ujeluser posted image user posted image user posted image . Čisto drugače, kot si pričakovala. Tudi Nina spoznava nove obrazke, včeraj je v šali sošolki počičkala puščico in tudi sošolka ji ni ostala dolžna. Tako imamo puščico na štriku, čičke-čačke so celo izginile.
Aja, DZ sem našla v kupu med drugimi, nisem nič "jezika šparala" pa mi je ratal, da sem dobila možnost vpogleda v kupček DZ-jev in našla Nininega.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
12.9.2011 11:31:33   
pety78
Nina, vse najboljše! user posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
12.9.2011 12:33:55   
spelka12
Še za tiste, ki niste na FB-ju.
benika naj (upam) bi prišla naslednji teden domov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Same dobre novice imamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
12.9.2011 12:55:56   
Nika v službi
Špelka, kakšna krasna novička!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Go, go, Katja, go!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
13.9.2011 11:25:18   
pety78
Draga Nika,

Vse najboljše in najlepše za tvoj 6. rojstni dan, pa veliko prijetnih uric v šoli. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4114
13.9.2011 11:53:34   
Nika v službi
Hvala v Nikinem imenu.user posted image

Šola pa.... saj veš, šola je beda.user posted image user posted image user posted image user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
13.9.2011 15:12:16   
Pia67
user posted image

Vse najboljše in še veliko plavalnih kilometrov Nika!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4116
13.9.2011 15:21:43   
pety78
Šola pa.... saj veš, šola je beda.user posted image user posted image user posted image user posted image

A še vedno? user posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
13.9.2011 15:22:31   
pety78
O, Pia, super tortica, pa glih za Niko primerna, ja. user posted image Viš, pa mam spet eno idejo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
13.9.2011 20:14:15   
Nika v službi
Wow, Pia, iskrena hvala, kako posrečena čestitka!user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
13.9.2011 20:22:27   
2ursae
Nika naša, vse najboljše user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4120
13.9.2011 22:25:03   
Nika v službi
Hvala tudi tebi, 2ursae.

Madam je danes na veliko fotografirala, saj se ji je uresničila želja in je dobila fotoaparat. Vzela ga je s seboj tudi v Mercator, kjer je slikala police, blagajniški trak, Tomaža in babi, ki sta sedela na klopci.... potem je foto seanso nadaljevala v Havani, ko smo šli na kavo. Motivi: prazna miza, polna miza, vlak, ki je pripeljal mimo, okrasni grmički od daleč, okrasni grmički od blizu, naš avto spredaj in zadaj, pa mami za volanom, domači oleandri.... a vam še kaj naštejem?user posted image
Ni odveč poudariti, da je navdušenje veliko, še posebej, ker je fotoaparat srebrno roza barve v roza etui-ju.
Kupili pa smo tegale:
user posted image

Nočko!

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
13.9.2011 23:50:31   
2ursae
nika, Anže je bil tud en čas piknjen, da bi za rd rad dobil fotoaparat, pa ga je potem "zamenjal" za Lego Power Functions, ki že čaka v omari user posted image .

nočko!!

Neposredna povezava do sporočila: 4122
14.9.2011 8:27:52   
Nika v službi
Hi, hi, sem šla prav poguglat tale "Lego power functions" in seveda, jasno mi je, zakaj si je Anže premislil.user posted image

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 14.9.2011 8:30:26 >

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
14.9.2011 9:57:04   
Pia67
Uf Nika, sem si kar malo oddahnila, ker nisem dobila nobene primerne torte (sicer so bili bazenčki in podobno). Mal je je motilo, da je spodaj na podstavku torte napis obdarovani Marjetki, no, namen je bil plavalno obarvana čestitka.
Fotoaparat!!! Ja, to je neverjetna podobnost user posted image , naša je ene pol leta moledovala zanj in smo se konec junija zdilal, ker so počitnice, dobiš fotoaparat že sedaj, da ne boš potem jamrala, ko bo tvoj RD. In veselje, zanimanje za fotke jo še vedno drži. Celo tako daleč je prišla, da imenuje fotke(kaka stranpota ima opismenjevanje), pa obreže jih. Me je kar presenetila, ko mi je kazala kaj vse se da naredit. Ne vem od kod ji to, saj ji vsak malček pomaga ampak včasih moram pošteno napet možgane. Mi smo vzeli štrapacnega Kodaka Sport C123, s katerim se da tudi pod vodo fotografirat ampak, ker nas je dajala skepsa, tega raje nismo preizkusiliuser posted image . Skratka konec leta bo Nička izbrala fotke in bomo dal delat koledarje za darila. Pa bo.

Neposredna povezava do sporočila: 4124
14.9.2011 10:11:46   
Nika v službi
Pia, tudi jaz sem tega Kodaka gledala, sploh ker je imel zelo privlačno ceno in relativno zadovoljiv opis sposobnosti. Potem pa sem brala "reviews" in me je malce minilo. Sem se odločila, da ji moram takoj privzgojiti odgovornost ravnanja s fotoaparatom (torej, padci, udarci, voda, ipd. niso dovoljeni), kar je pravzaprav dokazala že z našim fotoaparatom in kar je bilo nenazadnje tudi odločilnega pomena, da smo se odločili kupiti fotoaparat zanjo. Otrok mora biti dovolj zrel, da sprejme odgovornost, ker fotoaparat pač ni igrača.

Naša prav tako kaže talent in zanimanje za fotografijo, opazila sem tudi že napredek pri kompoziciji fotografije (postavitev objektov, svetloba), kar me veseli. Pomeni, da je zanimanje ta pravo in da ne gre zgolj za kratkotrajno navdušenje.

Ko bomo imeli naslednje praznovanje pingvinčkov in pingvink je torej za fotografiranje dobro poskrbljeno.user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?