|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
28.11.2009 16:56:21   
Tincy90
Hmm kar se tiče kopeli pr men...si nardim bl vročo kr mi zlo paše se notr namakat in pol tud čutm da se bebica bl premika in rine dol.user posted image js si skor usak dan nardim kopel pa še kr čakam da bo kej.user posted image najbrž če bi hotla rodit bi mogla pol kr cel dan al pa več dni skup v bani ležat.user posted image

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
28.11.2009 17:13:10   
tintara
v rokah držim eno najčudovitejših bitij na tem svetu. končno je z menoj naš vane in povem vam, da ga ni lepšega občutka kot držati svojega malega, nebogljenega otroka. ves je odvisen od nas in to tako zeloo čutiš, da zanj preneseš prav vse (od poroda, do zbujanja, kroničnega pomanjkanja spanca, vseh skrbi....). da ti pa tudi toliko lepega, da ne moreš verjet, da si prej brez tega sploh loh živel. 
malo je jokcal, sem ga dvignila, da sva podrla kupček in zavoham polno plenico. zdaj moram pa mal počakat, da stroj neha delat, da ga loh previjem. ajde, je že. če bo šlo se še oglasim...

t in vane

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
28.11.2009 17:14:06   
Sasi_M
Pozdravljene!

Javila sem se vam čisto na začetku in skozi celo nosečnost spremljala vaše pogovore. Sodelovala sicer kaj prida nisem (nisem najbolj "forumski" tip), so mi pa velikokrat bile vaše besede v oporo, saj sem vedela, da doživljate enake čudovite trenutke med nosečnostjo in da vas mučijo enake težave kot sem imela tudi sama.

Sedaj pa se mi zdi prav, da se javim, ko je nosečnost za menoj. 21.11. mi je ponoči odtekla voda in šibali smo v porodnišnico (16 dni pred rokom), popadkov sicer še nisem imela, zato sem ostala na oddelku in smo čakali, da se zgodi. user posted image No v naslednji noči sem dobila popadke , ki so se kar intenzivno stopnjevali. Kmalu smo leteli v porodno in v 5ih urah je bila najina user posted image v mojem naročju. Proti koncu poroda sem se odločila za EA (prijela je, ko sem bila že prbl. 7cm odprta, ampak mi je dala ravno prav časa, da se zberem in si naberem moči za iztis). Samega finiša se bolj ne spomnim, ampak vse je potem takoj pozabljeno. Porod sem doživela kot zelo pozitivno izkušnjo in vsaka čast novomeški porodnišnici, kjer so tako lepo poskrbeli za nas.

Punčki sva dala ime Narja, ob porodu je bila velika 48 cm in težka 2550g - mali drobižek, ampak najlepše bitje na svetu.

Sedaj smo že doma, se crkljamo, spimo, se dojimo ter menjamo plenice... Skratka privajamo se na novo življenje in pri tem neizmerno uživamo!

Vsam vam user posted image želim hitre in lahke porode in prosim pojdite rodit z mislijo, da je vredno!!! Ko držiš v rokah malo dete, ki je poprej 9 mesecev poskakovalo v tvojem trebuhu... je vredno vsakega popadka in vsake bolečine!

Uživajte do maximuma !!!

Saša

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
28.11.2009 17:41:48   
metkara
Čestitke Sasi_M in tintariuser posted image

So mi kr solze stopile v oči, ko sm brala vajina posta. Ja, vrjetno res ni lepšega občutka, kot pa držati svojo bebico v rokah in, da za njih potrpimo prav vse - ker so tako nebogljeni in takoooo našiuser posted image

Js mam tut slabo noč za sabo, že po dveh urah pokonci sem bila tako zmatrana, da sem šla nazaj spat in spala dobri dve urci user posted image Potem sem bila veliko boljšeuser posted image Me je pa ponoči enkrat, ko sem se hotela obrnit, tako krč zagrabil pod desnim jajčnikom (al pa v vezeh, ne vem), da sm začela kar predihavat - moj pa planil pokonci, ker je mislil, da se je že začelo user posted image Ja, je že kar celi podvig postal ponoči se obrnit... Pa že kar fajn me vse dol tišči, da o trdenju ne govorim....ja ja, bliža seuser posted image Z vsakim dnem smo bliže našim bebicamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sasi_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
28.11.2009 17:53:52   
araz
Tintara super novica. Si te kar predstavljam kako držiš svojega Vaneta v naročju in kar ne moreš verjet, da se to res dogaja, po vsem tem, kar sta morala prestati.

Sasi bravo za malo princesko user posted image user posted image user posted image . Uživajte in se razvajajte.

Ja, tole spanje je res prava muka. Pa pravijo, da se je treba zdej naspat. Meni žal ne bo ratalo.

Pa grem vseeno mal počivat. Sem ravno iz sprehoda. P Acel dan sem nekja počela. Oprala zavese, pa prevleko od sedežne, pa kosilo skuhala, pa teraso pomedla. A se temu že reče gnezdenje????
Pa bi še kar kaj počela, če ne bi bla tolk zmatrana.

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
28.11.2009 18:32:39   
ShopGirl
Hey nosečke,

vsem ki poslušate grozne zgodbe o porodih:

Moja prijateljica je novembra rodila svojo prvo punčko in za to rabila slabih 6h. Popadki se ji niso zdeli nič posebno boleči, pač boli ja, ampak je bla pri njej taka bolečina kot da jo tišči kakat pa ne gre. Umetni popadki so bli sicer 6x bolj boleči od njenih, je pa poudarla da bolečina ni neznosna. Najhuje ji je bilo, ko je čutla pritisk in želela potisnit otroka ven, pa ni smela - ta vmesna faza je pri njej trajala pol ure. Dodatnih 15 min je rabila za iztis. Nič šivov, počutila se je polna energije po porodu.
Znanka, prvorodka, pa je za porod sinčka rabila le slabih 40 min user posted image  na CTG-ju so ji rekli, da bo treba rodit in so šli... Fajn ne? user posted image

No tko, da ne bomo preveč prestrašene...
Jaz imam do roka (po nuhalni mam 8., uradno 10.), le še 10 dni - full gre hitro!

Tincy, še nisi rodilauser posted image  kul...
Saša, bravo in čestitke za Narjo - lepo se crkljajte in hvala da si z nami delila svojo porodno izkušnjo user posted image  

tintarauser posted image user posted image user posted image  kok lep post... Lupčka za Vaneta in objem zate, ker si bla tok pogumna ves ta čas in si dala res veliko skozi. Sicer nikol nism podvomla da bi šlo kej narobe, ampak že sam to, da si šla tko nepričakovano rodit in da si šla iz P brez njega, se mi zdi kr težka preizkušnja.

Jst pa nism tko slabo spala to noč, sam zjutri ko se zbudim me vse boli...rebra sploh. Zgleda je mala nekje na desni strani in prav čutim kako nima prostora...
Dons sm mela nek čuden roza izcedek, sicer sm ga mela prejšnji teden tut pa sm povedala G, sam je rekla da so to vse priprave na porod.
Drugač sva bla pa dons čist na easy, vremenu primerno, moj mi je skuhal odlično kosilo. Je super pasalo... Pa včeri zvečer je spekel pico, ma čist se razvajava, boljš da ne stopim na vago user posted image

Grem pred TV, me že boli pod rebri pa zadaj pri lopatkah user posted image  čawbaw

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
28.11.2009 19:17:31   
Zibka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image VANE in NARJA in mamicama seveda user posted image user posted image

Jaz sem pa pravkar gledala film na Pop-u: Zbogom sinko in se kar jočem... A je gledala katera? Ojej, kako vedno nastradajo otroci...

Čez dan sem malo prišla k sebi in mogoče za malenkost pregnala virozo al karkoli me že hoče napasti..
Tudi mene vse boli in špika tam spodaj, tako da izgleda da se res bližamo finišu... Se mi zdi, da se iz dneva v dan drugače počutim: iz občutij da še ne, ker še nisem 300%pripravljena počasi do občutkov, da prihaja pravi čas in da komaj čakam da stisnem našo Dojenčico in sebi in njej dokažem da zmorem in znam...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
28.11.2009 19:31:56   
*nivea
user posted image

user posted image

DECEMBERČKI 2009

Datum        Ime (starost)         PDP         Ime otročka        Teža      Velikost

09.10.09    BeeBee(26)      01.12.09     Anja Tia  user posted image     1970 g      39 cm  user posted image
25.10.09    Ninča77(32)     15.12.09     Matevž    user posted image     3360 g      49 cm
27.10.09    tintara(32)       14.12.09     Vane       user posted image     2000 g      43 cm  
02.11.09    blondy_81(28)  07.12.09    Manca     user posted image      2800 g     49 cm

11.11.09    lana24(?)          08.12.09     Aljaž      user posted image     2660 g      51 cm   
22.11.09    Sasi_M (29)      06.12.09      Narja     user posted image      2550 g     48 cm

user posted image    

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
28.11.2009 19:58:44   
*nivea
user posted image            user posted image           user posted image

user posted image PDP~NICK(starost)~(?.user posted image ,?.user posted image )~KRAJ~PREGLED ~ SPOL

user posted image 1.12.      
~  BeeBee (26)               RODILA 09.10.09     1970 g, 39cm  user posted image
~ robika (?) ~ (3.user posted image  2.user posted image )~ 28. 8. user posted image
~  Nelly08 (?) ~ (1user posted image    0 user posted imageuser posted image

user posted image 2.12.
~ anonimnauser posted image (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )  user posted image
~ pikapolonica8 (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )    user posted image     
~ terida  (31) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Ljubljana  user posted image
~ katja.nero (31) ~ (3.user posted image 2.user posted image ) ~ Celje  user posted image

user posted image 3.12.
~ neanja duo (31) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) ~ user posted image
~ metkara (28) (1.user posted image    0.user posted image )  30.11. user posted image

user posted image  4.12.
~ orhideja75 (?) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) ~27.11. user posted image

user posted image  5.12.
~ maychi17 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) user posted image
~ tamala88 (?) ~ (?.user posted image   ?.user posted image ) user posted image

user posted image  6.12.

~ sasi_M  (29)  RODILA 22.11.09     2550 g, 48cm  

user posted image 7.12.
~ martinca  (24) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Jurovski dol ~  user posted image    
~ jenny17(28) ~ (1.user posted image  0.user posted image    user posted image
~ Luna2008 (?) ~ (2 user posted image    1user posted image ) ~ Komenda   user posted image

~ blondy_81  (?)     RODILA 02.11.09     2800 g, 49cm  

user posted image 8.12
~ bejbibu  (22) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Celje  ~ 27.11. ~ user posted image  

~ lana24  (?)                   RODILA 11.11.09     2660 g, 51 cm  
~ dvojčica83 (26) (1.user posted image  0.user posted image3.12. user posted image
~ zibka   (26) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Celje  ~1.12.  user posted image    

user posted image  9.12.
~ zalbi (29) ~ (2.user posted image   1.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 14. 10. ~ user posted image

user posted image 10.12.
~ kaja13 (?) ~ (3.user posted image    2.user posted image )     user posted image                      
~ maya2 ~ (?.user posted image    ?.user posted image ) ~ 6.11. user posted image
~ timchy(28) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Velike Lašče user posted image
~ *katika* (23)~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~  Maribor user posted image
~ ShopGirl (24) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~  7.12. user posted image
~ *nivea    (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 1.12.  user posted image

user posted image  11.12.
~ summer725 (25) ~ (1.user posted image    0.user posted image ~ Ljubljana 10.11.  user posted image
~ **mirjam** (28) ~ (4.user posted image  1.user posted image ) ~ 30.11. user posted image

user posted image 12.12.
~ anaj22   (25) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Medvode ~ 1.12.  user posted image
~ *kristy*  (?) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~   ~  user posted image      
~ Tincy90 (18) ~ (1.user posted image    0.user posted image ) ~ Mirna  1.12. user posted image
~ KulGirl  (?) ~ (?user posted image ?user posted image ) ~ Ljubljana  user posted image

user posted image  14.12.
~ Emili1    (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image ~ Ljubljana  user posted image
~ ammam (?) ~ (3.user posted image  2user posted image ) ~ Murska Sobota ~ 16.9.  user posted image
~ Puffy (?) ~ (?.user posted image    ?.user posted image ) ~  30.11. user posted image

user posted image  15.12.
~ tintara (32)                RODILA 27.10.09     2000 g, 43 cm
~ elly79 (29) ~ (1.user posted image   0.user posted image )  user posted image

~ Ninča77  (32)              RODILA 25.10.09    3360g, 49cm 
~ Afrodita1 (?) ~ (2.user posted image     1.user posted image )   8.12 user posted image

user posted image  16.12.
~  vijolca (28) ~ (1.user posted image  0user posted image Ljubljana user posted image
~ Neža7  (28) ~ (3.user posted image 1.user posted image ) ~ Celje    user posted image
~ tf (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )    - Kranj   user posted image
~ araz (?) ~ (1.user posted image  0.user posted image )    - 7.12.   user posted image
~ triperesnadeteljica (35) ~ (4.user posted image     3.user posted image~ 24.11. user posted image
~ mel* (?)~ (2.user posted image   1.user posted image ) ~ 30.11. user posted image

user posted image  17.12.
~ Anuš (29) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Ljubljana  user posted image
~ dreamz  (29) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Obala  ~ 8.9.  user posted image
~ vagica (28) ~ (1user posted image    0user posted image ) 4.12. user posted image

user posted image  18.12.
~ riba83 (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~24.8.  user posted image
~ babysuprise (?) ~ (3user posted image     2user posted image ) Celje ~ user posted image
~ capucinka (?)~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 4.11.  user posted image

user posted image  19.12.
~ tulpika (34) ~ (2.user posted image  0.user posted image ) 3.11. ~ user posted image
~ kajkakr (20) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj  user posted image

user posted image 20. 12.
~ zoja88 (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image  user posted image

user posted image   21.12.
~ ANKOM (?) ~ (2.user posted image   1.user posted image )  user posted image

user posted image  22.12.
~ cv3rklic4 (?) ~ (2user posted image    1.user posted image ) user posted image
~ tami2212 (29) ~ (2.user posted image 0.user posted image ) ~ Idrija  user posted image
~ Darca_k (35) ~ (2.user posted image    1.user posted image~ Maribor user posted image
~ pikapoka78 (?) ~ (2.user posted image    1.user posted image~    user posted image

user posted image 24 12.
~ Sončeek (?) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) user posted image
~ Tinča1 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~  user posted image

user posted image 25.12.
~ anonimna user posted image (?) ~ (?.user posted image  2.user posted image ) user posted image
~ marusi (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )  ~   user posted image
~ moniz (38) ~ (1.user posted image  0.user posted imageuser posted image
~ natasa28 (29) ~ (3user posted image    0user posted image ) okolica Mb.  ~ 27.11 user posted image
~ nEzY (24) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj ~ 4.12. ~  user posted image
~ Momtobe (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~   user posted image

user posted image 26.12.
~ 1čebela (34) ~ (1.user posted image  0.user posted image )  ~Novo mesto  4.12. user posted image

user posted image   27.12.
~ taraji (37) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) 30.11.  user posted image
~ *Mojca* (27) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Ljubljana  ~ 30.11.  user posted image

user posted image 28.12.
~ pipika 13 (36) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 30.11.  user posted image
~ mala bejba (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image  user posted image

user posted image    30.12.
~ METULJ1 (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ Novo mesto   ~ 3.12. user posted image
~ ROmama (?) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~   user posted image
~ kleopatra28 (?) ~ (3.user posted image    2.user posted image~ Nemčija  user posted image

user posted image  31.12.
~ zmajči25 (32) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Koper   user posted image

user posted image xx.12.    
~ evangelie (27) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~    user posted image                      
~ SAFIRA (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted imageuser posted image
~ coccolo123 (?) ~ (?.user posted image   ?.user posted image ) user posted image user posted image

SKUPAJ
user posted image - 19
user posted image -  19
user posted image - 44

user posted imageuser posted image + user posted image  = 82

Podatke za seznam pišite krepko ali z drugo barvo, da se hitreje opazijo

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
28.11.2009 21:06:12   
terida
Dober večer, punce!

Vidim, da ste že vse nestrpne - mi je nekam znano, tudi jaz čakam kdaj se bo začelo zares user posted image

Vane in Narja, lepo da sta doma in da tako osrečujeta svoji mamici! user posted image

Spanje... z mano ni tako hudo kot z ostalimi, samo ritem sem si nehote spremenila in sem tja do enih, dveh zjutraj budna kot sova. Potem pa bi seveda zjutraj rada spala do desetih. Saj med tednom, ko gre ta mala v varstvo, to še nekako laufa (navadno se zbudim zjutraj z njo, potem pa grem nazaj spat), danes pa se je zbudila ob 6:30 in čeprav sem en čas še ležala, to ni bil ravno kvaliteten spanec. Ah, ja, se tolažim, da bo še huje, ko bosta dva user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
28.11.2009 21:32:20   
*nivea
oj

gledam smučanje, pa dokler čakam na nastop Tine Maze, skočim na RR

Sasi_M čestitke za Narjo user posted image user posted image user posted image

tintara in Vane user posted image user posted image user posted image da ste doma

no, jaz glede spanja nimam problemov (ajd,da potrkam na les). sem včeraj šla spat ob pol 12, pa spala do pol 10. no, z vmesnimi postanki na wc, a to sem že itak navajenauser posted image

no, zdaj pa šibam gledat Mazejevo

lahko noč

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
29.11.2009 8:21:27   
kaja13
Tintara in Sasi....user posted image user posted image user posted image Prav zavidam vama!!! Lepo se crkljajte.

Danes ponoči sem se pa spomnila kako izgledajo popadki, se je kar nekaj dogajalo. Nič pretresljivega, sam začenja pa se. Vsako noč jih imam večuser posted image .  Zdaj si pa bano točim, pa malinov čaj sem si skuhala.... itak nič ne pomagaj, sam probat ni grehuser posted image .

Uživajte!!!

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
29.11.2009 11:53:17   
tintara
No, ni zneslo včeraj. Midva sva od petka doma in je prav super. Otroka sta tooolk navdušena, da je kar noro. SAj bo minilo, k sreči sta trenutno dokaj zdrava in se bo do kakega prehlada navdušenje že poleglo. Saj veste kako je z novimi igračami.
Ga pa previjata, dajeta plenice, pa kotiček sta mu uredila, pa mažeta rito, pa nosita iz omare, če kaj polula med previjanjem... Nadja mu je celo posodila oblačila od svoje punčke (babyborn), ki bi mu bile ravno prav. Sam so roza, to je pa Gašperja skrbelo...

V glavnem, bolj ko ne se dojiva. 2X na dan mu dajem po flaši (moje mleko), ker je baje prenaporno, da bi tak mali vse obroke pojedel na dojenje. No, ampak v P, so bili vsi navdušeni, kako mu gre in od kje mu moč. Ma kje res frajer. Prejle sem mu dala po flaši,. pa ni in ni hotel več spiti kot 40 ml. Pa je še zgledal lačen, sem mu pa joško dala, je pa hitro še iz tam spil. ZDaj pa ne vem, ali ne mara Avent flaše oz cuclja ali pa flaše noče več. Zgleda bo treba železo kar direkt v usta dajat (ima namreč dodatek). Joj, pa AD3 tudi. Sem pozabila dat.

Imam pa prveč mleka, s črpanjem sem ga pridelal prbl po en liter na dan, mulček pa spije po moji oceni do pol litra. Ker se bojim mastitisa, si ga moram še odčrpavat. MAl ga zmrznem, večino gre pa v odtok. So mi že predlagali, da pred blokom en mlekomat postavim, ko je sedaj to ful IN v KAmniku (imamo namreč kar 4 nove). Sam jaz hočem imet pa čim manj dela z brizganjem in prekuhavanjem, zato si redko črpam in upam, da se zaloga v kakem tednu uredi. Vseeno bolje preveč, kot premalo, ampak tudi s tem se preživi. Zato pa so formule, tako da nič bat. Se mi zdi, da včasih pozabijo poudarit, da je najbolj važno, da otrok ni lačen, ne pa s kakšnim melkom je hranjen.

Nič, bo treba nehat. Punce, imejte se lepo v preostanku nosečnosti. Zdaj nekje so denvi, v katerih sem jaz planirala iti rodit. No, pa imamo že en mesec starega fanta. Noro. Je pa fuul lep, fuul mehek, fuul dišeč in fuul moj.

Pa srečno vsem pri porodu. Nič bat, mine.

Aja:  z manoj v sobi je bila sedaj ena, ki je (prvega otroka) rodila v dveh urah. Pravi, da sta bili težki, ampak da je važno da je šlo in da je zdaj super. Dve uri pa že zdržiš, kajne? Ji je pa voda odtekla.... sredi trgovine. Tako da malo po pameti naokoli, prav?

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
29.11.2009 12:11:56   
Zibka
Tintara.... me je čisto raznežil tvoj post.... Kako lepo!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4239
29.11.2009 12:34:22   
blondy_81
Tintara, naša Manca tudi ne mara piti iz aventove flaše. Sploh ne mara cuclja. Ima pa rada flaško od babylove iz DM-a. Iz te pa rada pije...pa eno mamo od NUK-a, pa jo ima tudi rada.
Kako ti uspe imet tolk mleka. Meni ga mal primanjkuje in se ful borim da bi povečala zalogo. Upam, da rata.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
29.11.2009 13:00:52   
BeeBee
IZVIRNO SPOROČILO: *nivea

25.10.09    Ninča77(32)     15.12.09     Matevž    user posted image     3360 g      49 cm
27.10.09    tintara(32)       14.12.09     Vane       user posted image     2000 g      43 cm  
02.11.09    blondy_81(28)  07.12.09    Manca     user posted image      2800 g     49 cm

11.11.09    lana24(?)          08.12.09     Aljaž      user posted image     2660 g      51 cm   
22.11.09    Sasi_M (29)      06.12.09      Narja     user posted image      2550 g     48 cm

Iskrene čestitke mamicam in njihovim otročkom user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
29.11.2009 13:50:26   
lana24
Hej nosečke!Da se še jaz na hitro javim.Naš Aljaž se je končno zredil in ima 3 kilce.Ratalo nam je pa tako da si črpam mleko in ga hranim več ali manj po flaški ker na joški mi takoj zaspi...Sem pa že prov naveličana tega črpanja!!!Ponoči tudi ne spimo več, smo budni od enih do štirih.Ga ful zvija ko pa ga vzamem v roke je pa kr kul in ga ne zvija več.Zanimivo ne?A ma še katera takšne težave?
Kako pa nosečke?je šla še katera rodit?Ste že kaj nestrpne?Sem se glih spomnila da bi imela še devet dni do roka :-)...
Nič imejte se pa pazite nase user posted image .

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
29.11.2009 14:05:44   
ShopGirl
Živjo user posted image

Kako ste kaj na današnji dan? Za mano je mal naporna noč. Zbudila sm se, ker me je vse neki tiščalo, pa mala je mela nogici čist pri rebrih in sm prou čutla dve bunkici user posted image  Sej pol ko grem na WC je takoj lažje... Ponoči sem mela 2-3 popadke, pa danes čez dan tut, ampak dokler niso bolj pogosti in redni itak ni nč od vsega skupi.

Sva šla tamali kupit njeno prvo "igračko", v bistvu je plastična Lunca od Chicco, ki poje uspavanke...to sem vam že pravila...melodije od Bacha in Mozartauser posted image  hecno. Kupla sem še BabyLove robčke (mi je žal, ker majo čuden vonj in bom rajš Niveine mela!), pa en paket pleničk Pampers Newborn. Zadnjič sem ponesreči kupila velikost Midi, pa se mi zdi da je vseen boljše če mam ene newborn na zalogi, just in case user posted image  Kok je pa vse drago, mislim, bankrotirala bom user posted image  Zdej mi manjka samo še en Novalac in pa pumpica za nosek pucat...in pa deklica, ki bo vse to uporabljala user posted image

Tako...do jutri še zdržim (30.11.), pol bi šla pa že rodit...sej veste - da bo taprava decemberka user posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
29.11.2009 15:40:41   
pipika 13
Da se še jaz malce javim, na lenoben nedeljski popoldan.

Včeraj sva ša na Gprenjsko pogledat taščo in tasta, prej pa seveda lutala in nakupovala v nakupovalnem centru Rudnik.
V Pikapolonici sva si najprej ogledala stvari in cene, za tisto, kar nama je še manjkalo in potem šla še v BC. Cene tega, kar sva midva še rabila so v obeh trgovinah enake. Razen, da v Bc ju nimajo takih banjic in stojal, kot sva jih potem midva vzela v Pikapolonici.

Torej zdaj pa imamo res skoraj vse. Včeraj sva kupila še banjico in stojalo, sterilizator (električni - parni), previjalno torbo in v Rutarju eno polico za monitirat, ter nekaj škatel za shranjevanje stvari, da se ne bo prašilo.
Oprano in zlikano imam vse, razen posteljnine. Bom še malce počakala, da se ne bo prašila v posteljici.
Manjkajo mi samo še modrci za dojenje (bom raje še počakala, da ne bom premajhne kupila) in kakšno adaptirano mleko za vsak slučaj, če mi dojenje ne bi steklo.

Zadala sem si cilj, da se bom s tem dojenjem trudila, kolikor se bo dalo. Kupila tudi črpalko, če bi nastajale kakšne komplikacije in nastavke za bradavice. Baje traja približno 2 tedna da to normalno steče. Nekako se mi zdi fajn, da bi dojila kolikor mogoče brez dodajanja, ker je naše mleko najboljši imunski sistem za bebico v tem času vseh teh grip in prehladov.
Če bo treba zobe stisnit, kaj potrpet - sem že mojemu rekla, da me mora vzpodbujat, da ne obupam. user posted image

Se je katera že odločila, da ne bo dojila??? Pri nas poznam kar nekaj novopečenih mamic, ki se z dojenjem niso kaj preveč ukvarjale.user posted image

Drugače pa- počutje je zaenkrat še ok., Jutri imam prvi CTg in dvignem tudi bolniški list, ga nesem v službo, hkrati pa se mi uradno začne porodniška.

Spanje je moteno, večkrat se prebujam, večkratn na dan me tudi fejst zbrca z vseh strani, najhujše je zvečer, ko oba z dragim opazujeva valovanje trebuha in njegove vse čudne oblike, ki pri tem nastajajo. Včeraj je naredil piramido.user posted image
Pridno mažem trebuh (zaenkrat ni še nobene strije) in tudi presredek. Upam, da bo kaj koristilo?user posted image

Včerajšnja vožnja iz Bele krajine na Gorenjsko je bla kar naporna. To sedenje s tem trebuhom? Hm, ni več prijetno. Mislim, da sem letos zadnjič šla k tašči in tastu na obisk. Zdaj bodo oni morali k nam. user posted image
Glede na to, da sem skoraj vse za bebico že uštimala, med počivanjem veliko berem. Šla sem ta teden v našo knjižnico in prinesla domov kuuuuuuuuuuuup knjig. Sami romantični romani - moj samo zmajuje z glavo in pravi - ti kar bari, dokler še lahko, hehe

Vsem mamicam želim veliko veselih trenutkov s svojimi štručkami. Tistim, ki ste pa tik pred zdajci pa - da bi vse potekalo dobro, s čim manj komplikacijami in da bi otroček bil zdrav.
Jaz sem glede na rok še daleč, zato bom z zanimanjem spremljala vaše porodne izkušnje. Mogoče se še kaj naučim od vas. Dobim kak nasvet, zato kar pišite.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
29.11.2009 16:16:13   
metkara
Je pa res tak lenoben nedeljski popoldanuser posted image Nikol nism preveč marala nedelj, mi je tak "tečn" dan (sm pa sama na nedeljo rojenauser posted image ), verjetno mi zdj ne bo več tečnouser posted image

Ne delam nič posebnega, mal pred tv-jem, računalnikom, mal eno revijo berem...pač u izi vseuser posted image Sm pa prej ugotovila, da bom mogla nabavit še par povijalnih plenic, mi je kolegica obljubla, da mi jih bo posodila, zdj je pa ugotovila, da jih nima večuser posted image Kje ste jih vi kuple? Predvidevam, da jih baby center ima.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
29.11.2009 16:58:16   
*nivea
živjo

pa je res en tak leni danuser posted image no, še malo pa nam ne bo večuser posted image user posted image user posted image

me je user posted image zjutraj (ob 9) zbudila, ker je tak na veliko telovadila, pa nobena pozicija, kak sem ležala ji ni ugajala.. sva potem pogledala film Moja grška avantura, te smo pa že tak šli na kosilo k bratrancu, ker je rojstni dan mel. Tam seveda vsi z vprašanji, kaj ti si še tu, a čez par dni maš rok.. ja zdaj pa se te lahko začne vsaki čas dogajat user posted image itak...

je šel user posted image maloprej delat, jes pa zdaj malo domov, malo kao počivat. kasneje pa grem še nazaj, na torto user posted image
user posted image zdaj spet ful telovadi, nonstop jo na desno vleče user posted image

sem pa opazila, da se mi je trebuh spustil. sem gledala slike od prejšnjega tedna, pa včeraj sem se slikala in vidim, da mi vse gre doluser posted image

zvečer se bom pa spet s smučanjem zamotila, dokler user posted image ne pride domov

ja, shopgirl, jes mali tudi tak govorim, naj samo še do torka počaka, potem pa akcijauser posted image

a ve katera kaj se z summmer725 dogaja? ona tud verjetno torek čakauser posted image

BeeBee lepo da si se javilauser posted image user posted image user posted image

mejte se punce. uživajmo v nosečnosti ta zadnji mesec. potem bodo pa itak user posted image taglavni user posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
29.11.2009 16:59:08   
*nivea
aja,metkara ,jaz sem povijalne plenice kupila v pikapolonici

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
29.11.2009 17:05:38   
ammam
Nosečke, hvala za podporo, ko sem malo pojamrala.
Moram pa priznat, da me tudi moj dragi zelo podpira in nonstop tera v počitek, pa trebuščku govori, naj že enkrat pride ven, da čimprej to rešimo. Zgleda, da ga po malem tudi mučijo skrbi. Zanj je to prvi otrok, pa je še toliko bolj na trnih. user posted image
Tudi jaz bi rada, da zdrži vsaj do decembra, da bo res pravi decemberski otroček. Ne vem, zakaj se mi zdi to tako pomembno, kar zapičila sem se v to. To bo res nalepše darilo svežemu atiju za RD.
V sredo, 2. 12. imam kontrolo pri G. Prejšnji torek, ko sem bila pri njem, mi je dal tabelo za vpisovanje gibov. Zdaj to pridno vpisujem.
Ponoči me vse tišči, sili pod rebra, pred spanjem me zelo peče zgaga, moram ugotovit, če mi morda tega ne povzroča malinov čaj. Danes si ga ne bom skuhala, pa bom videla, če je to to.
Med sprehodi me močno zbada v predelu MV, sem zadnjič to povedala G, pa je rekel, da ni videti nobenih sprememb. Kar na hitrco me odpravi, ko pridem na kontrolo. S spekulumom nekaj pogleda, ful na hitro, potem naredi ultrazvok in čao. Ne reče, da je vse ok, niti da bi bilo kaj narobe. Prav sita sem ga že, ker ga moram vse vprašat.
Sem pa za nameček dobila še hemoroide. Fajn...

Čestitke novi mamici!!!user posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
29.11.2009 18:19:25   
pipika 13
Amann, tudi jaz sem si zdaj v novembru pridobila hemeroide. Ja fajn, a neuser posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
29.11.2009 18:47:38   
araz
Ojla user posted image ,

Zdej se je tud mene lotil prehlad. Danes se počutim, kot da mi me povozil vlak. Čist brez energije sem, nos imam totalno zamašen, cel dan me že oči pečejo in imam občutek kot da bi se mi v glavi vrtelo (tak nestabilen občutek).
Upam, da bom čimprej boljš in da se ne bo razvilo še v kaj hujšega.
Pa da ne povem kolk mi roke zatekajo. Me vsi členki na prstih tako bolijo. Sem si včeri kupila čaj od Tekane za nosečnice, kjer piše da pomaga pri odvajanju vode in ga sedaj pridno pijem.

Moja user posted image je pa spet zadnje dni tako mirna oz. ima take nežne gibe kot bi me samo božala. Po mojem bo to eno zelo nežno bitje user posted image .

Zdej si grem pa en čajček skuhat pa nazaj ležat.

Lep nedeljski večer vam želim.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?