|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
27.11.2009 10:21:06   
neanja duo
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173486

Jaz imam tale aspirator in je zelo fajn.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
27.11.2009 10:21:11   
tulpika

ja sej sesale boste tud menda kaj po hiši/stanovanju...al pa med prazniki miksale sladice. Se bojo teli naši user posted image že navadili..sam da bojo lažje dihal.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4177
27.11.2009 10:25:05   
terida
Živjo, punce!

Se spet javljam po dolgi pavzi. Tale nosečnost ni bila ravno idealna. Saj ne zaradi kakšnih fizičnih problemov - predvsem zadnje par mesecev sem kot da bi bila brez trebuha, ampak je bilo 100 drugih stvari. Do nastopa porodniške sem imela tako gužvo v službi, da sem bila tam par dni od jutra do večera. Točno pred enim mesecem smo se preselili v novo stanovanje in sem se samo s selitvijo ukvarjala. Potem sem pa rekla, ok, zdaj pa končno malo miru, da se pripravim na prihod user posted image , pa je dokaj nepričakovano in na hitro tast umrl user posted image

No, zdaj pa upam, da je res konec vsega laufanja okrog - saj bo moralo bit, rok imam že naslednjo sredo. Vesela sem, da mi je uspelo vse zrihtat za user posted image . Ker je to že moj drugi otrok, je seveda panika manjša in tudi večino stvari bo user posted image podedoval od starejše sestrice, a vseeno. Glede na to, koliko časa sem imela, je skoraj čudež, da imam vse oprano in zlikano (no, tu je moja mama prišla na pomoč).

Vmes sem vas vedno kaj prebrala, samo nisem imela kaj dosti časa za komentiranje. Najprej čestitke vsem, ki ste že mamice! Tudi jaz zdaj že komaj čakam. Samo kaj, ko ne bo prav kmalu - no, vsaj pred rokom verjetno ne. G me je pregledal to sredo in sem odprta za en prst. Torej se tudi temu ne mudi nikamor - hčerka je zamujala rok za 12 dni! Upam, da se to ne ponovi.

Tudi jaz imam namen spet it rodit v Postojno z EA. A ste se potem zmenile za kakšne šifre za prepoznavanje? user posted image

Glede BabyVac-a... mi ga za hčerko nismo kupili, ker nismo imeli sesalca. Poznam pa ogromno mamic, ki so z njim zelo zadovoljne. Baje res potegne ven hudiča in pol. Samo to je potem, ko je otrok že večji. Pri naših drobnih štručkah je res najbolje delat na roke - so le še premajhni za tako mašinerijo.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
27.11.2009 10:28:44   
*katika*
Oj!
Drage sonosečke, samo toliko se oglašam, da boste vedele, da sem še vedno 2v1. Sploh nimam občutka, da sem še samo 2 tedna pred rokom...upam da mi ne bo treba več predolgo čakati. V ponedeljek sem naročena k frizerju, potem pa lahko zaradi mene grem rodit. Pa še EA je v mb po novem 24 ur na voljo, tako da komaj čakam.
Za seznam: imeli bomo fantka. Jupi!

Summer: user posted image user posted image user posted image , da boš lahko čim prej stisnila svojega sončka k sebi.

Lepo se imejte, se še javim kaj, čeprav sem bolj lena za pisanje. Grem zdaj na pregled.

Lp, K

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
27.11.2009 10:30:54   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Jaz imam tale aspirator in je zelo fajn.

Tudi mi imamo tega!

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 4180
27.11.2009 10:31:34   
blondy_81
Tukaj bo pa vedno bolj zanimivo ratalo user posted image user posted image user posted image Počasi se bo začelo na veliko dogajat. Komaj čakam, da preberemo spet kakšno lepo novičko o novih sončkih user posted image user posted image

Summer tebi pa želim čim lažji porod in da bi imela čim prej svojo štručko v naročju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu *katika*)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
27.11.2009 10:34:27   
kaja13
Summer... to ne velja, jaz sem na vrstiuser posted image , spet me bo ena po levi prehitela. Želim ti čimkrajši porod in zdravo dete, ki veliko spiuser posted image .

Vrtec, bolniška... pri nas smo imeli pa kar srečo. Mulca sploh ne zbolevata veliko, ko pa pride do tega, malo ponucamo babi in dedija, pa midva s habijem se šihtava. Takrat imava pač polovični delovnik in zvečer malo več delava (HB si lahko privoščiva). Pa očitno dojenje tudi pomaga, saj mi drugi v prvem letu ni niti enkrat zboleluser posted image , čeprav je bil prvi v vrtcu.
Moja dva bi se pa bunila, če bi ju za dolgo iz vrtca potegnila... ful sta družabna in rada hodita v vrtec. Ko popoldne srečamo koga iz vrtca, se objemajo kot da se niso videli 2 letiuser posted image .

300 E za varstvo?? Too much!! Nam se fuul pozna, odkar je za drugega vrtec zastonjuser posted image .

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4182
27.11.2009 10:36:23   
terida
Summmer, čim lažji in hitrejši porod! user posted image user posted image user posted image

Po eni strani sploh ni slabo, da ti ga tako napovejo dan prej. Se imaš res čas psihično pripravit...

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
27.11.2009 10:40:51   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: kaja13

300 E za varstvo?? Too much!! Nam se fuul pozna, odkar je za drugega vrtec zastonjuser posted image .

Ja, toliko tudi mi dajemo za našo ta malo. In baje je to za Ljubljano še ugodno! V vrtcu nismo dobili, tako da itak nimamo izbire. Upam, da bom lahko drugo leto oba v vrtec vpisala - dejansko bi potem plačevala manj za dva kot zdaj plačujem za eno! Ima pa privat varstvo svoje prednosti - tam so 4 otroci in gotovo je bolezni manj kot v vrtcu (čeprav se tudi nalezejo eden od drugega). Zato bom hčerkico pustila v varstvu, čeprav bom doma. Upam, da mi ne bo preveč bacilov domov nosila...

He, he, prej nič, danes pa non-stop nekaj čvekam. Bom malo nehala, da se me ne prenajeste user posted image

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4184
27.11.2009 10:41:33   
kaja13
Po eni strani sploh ni slabo, da ti ga tako napovejo dan prej. Se imaš res čas psihično pripravit...
..... Meni je kolegica, ki so ji porod en dan prej napovedal, rekla da je bila celo noč čisto trda, nič ni spala, popadki so se nehal... Po njenih besedah, je otrok, ki je bil že spuščen, gor zlezeluser posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
27.11.2009 10:44:34   
blondy_81
Mene je tud ful stiskal, ker sem vedla, da bom mogla rodit v parih dnevih. Sploh sem bla pa v nedeljo vsa na trnih, ker so rekli, da v ponedeljek gre pa zares. So prednosti in slabosti tega, da v naprej veš, kdaj greš rodit.

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
27.11.2009 10:53:06   
araz
Summer srečno. Da bi bilo vse ok z user posted image in tabo in da bi hitro minil porod.
Meni je tud boljš, da ne vem kdaj bom rodila. Ker me vsaj ne bo panika grabla in ne bom tolk živčna.

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173486  -  tud jest sem tega kupila. So mi ga v BC priporočali in menda, da ga tud v porodnišnici uporabljajo. Me pa veseli, da še kakšna z izkušnjami pove, da je ok.

Neposredna povezava do sporočila: 4187
27.11.2009 11:08:00   
*Mojca*
Mi imamo tudi ful sreče z vrtcem zaenkrat. V 3 mesecih je bil 1x bolan 2 dni in to je to. Mi pa na misel ne pride da bi ga imela doma, ker tolk uživa. Zjutraj se postavi pred vrata, vzame svojega smrkca in hoče papa v vrtec. Ko je treba domov pa jok user posted image Tako da zaenkrat ostaja v vrtcu in upam, da bo zdrav še naprej. Se pa strinjam, da je lažje imet doma 2 zdrava otroka kot 1 bolnega in 1 zdravega al pa celo 2 bolna user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
27.11.2009 11:41:45   
vijolca
Nivea, hvala za dodatno pojasnilo, očitno sem malo prehitro delala zaključke, imam pa zdaj malo več zaupanja v naše doktorje... Pa še neko knjigo berem o porodnih praksah, pa ne vem, če je najbolj pametno... user posted image   Ne bom niti pisala katero, ker se nas - nosečk niti ne tiče, šlo je bolj za zgodovino razvoja porodnih klešč, carskih rezov itd.

Veste, da sem se že spraševala, kdaj bo spet kak nov "decembrček"? December je tik pred vrati, zgleda da smo tak skulirane, da naši user posted image prav uživajo! user posted image  

Summer, še malo pa boste cartali! user posted image

Terida, ti pa res ni lahko... Ene ste res dobre, koliko zdržite, sej verjetno nimaš izbire, ko si postavljen pred kak dogodek (sožalje za tasta user posted image ). V prihodnosti načrtujemo še kak naraščaj, pa že zdaj pomislim, kako bi zmogla še enega otročka zraven nosečnosti, pa ne vem user posted image ... Pa še selitve...user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4189
27.11.2009 12:39:14   
pikapoka78
Sam da se vam javim - sploh nimam časa da bi za PC sedla... Mali ima angino, najprej je imel tri dni vrocino (38,5-39) in ga je bilo kar hudo gledat. Glede na to, da je sedaj pri 20 mesecih prvič zares bolan... Zdej je pa na Ospenu in hvala bogu je takoj prijel, tako da je že precej bolje. Kar pomeni, da nimam sekunde miru! Cel dan se mora dogajat! Ampak, važno je da je ok!

Kar se cene vrca tiče, mi plačujemo 180 eur... kolk bo pa potem ko se familija poveča pa nimam pojma! Upam, da se bo kaj poznalo!

Kar se spnja tiče - jaz tudi nikakor nisem mogla zaspat nazaj, potem se pa enkrat začela štet od 100 nazaj (proti nuli) in zaspala ko top! mogoče bo še kakšni pomagalo... upam!

Nekaj časa nazaj je bla debata o adaptiranem mleku, mi smo imeli Novalac. Jaz sicer upam, da bom tudi tokrat dojila (glede na to da že zdej teče...), ma za vsak slučaj bomo imeli eno dozo doma. Pri vseh stroških, ki jih imamo je boljše da je en paket doma, če ga slučajno rabiš, vzameš iz omare in je... da ti ni treba enkrat sred noči ne vem kam v dežurno lekarno hodit.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4190
27.11.2009 12:39:40   
metkara
Neanja duo: midve imava pa na isti dan rokuser posted image Js imam tut v ponedeljek ctg v porodnišnici, pa še ginekolog mi je rekel, da če bo že vse zrelo pa pripravljeno, pa če se bom strinjala, da mi mogoče lahko že kar sprožijo. Ni pa kakega posebnega razloga, pač rekel je, da če je že vse pripravljeno, da ni panike, če se malo pospeši, da ne čakaš pol pa vsak dan hodiš na preglede, pa še glede gripe, pa nenazadnje, ker sem pozitivna na streptokok b, da on ne bi pustil predolgo čakat, da se plodovnica ne okuži... Tak da se zdj psihično pripravljam na ponedeljekuser posted image Tako, kot ste ene rekle, vse ima svoje pozitivne in negativne straniuser posted image Sm se pa še prej pogovarjala s prijatlco, ki je rodila pol leta nazaj z EA in je rekla, da je bilo super, da sploh ni bila zmatranauser posted image Tak da sm kr 100 %, da jo bom js tut vzela.

Glede obiskov: js sm že zdj enim povedala, da prve tedne dovolim samo najbližjim (z mojima dvema itak skup živimo, tašči in tastu ter njegovi sestri in mojemu bratu, pa moji najboljši kolegici - seveda, če bodo zdravi), drugi bodo že počakali. Ko bojo pač klicali prej (upam,da bojo!) bom pač rekla, da bi rada vidla,da pridejo pozneje. Menda se jim bo pa kaj dalo dopovedatuser posted image

Je pa moja mama čist padla not " v preprečevanje gripe". Je na hodnik že dala razkužilo, pa maske je nabavla, pa sm rekla, zakaj pa to?Pa je rekla, da če bo kdo prehlajen.Pa js rečem, da tisti pa itak nimajo tu kaj iskat. Pa je rekla, da če bo kdo od domačihuser posted image

Aspirator: sm kupla kar tistega na usta, čeprav sem slišala, da je tisti na sesalec res fajn. Ena je napisala, da se otrok ustraši sesalca - js pa prej mislim, da bi ga zvok sesalca pomiril. Pri enih prijateljih so kar sesalec al pa fen vključili, če se je otrok dolgo časa jokal in je pomagalouser posted image

Igrače: nisem kupovala nič, itak pol obiski prinesejouser posted image

Vrtci: težka zna bit, če nimaš varstva doma. Js ga bom imela, hvala bogu, mam obadva v pokoju, pa skup živimo, tak da mislim, da ne bo problem. Itak že komaj čakata, sicer imata že vnuka, sam živijo drugje.

Imena: kakor komu paše, sama sem bolj za lepa slovenska imena. Ga pa z mojim še nimama 100 % izbranega, imama ene tri, boma vrjetno kr pol fiksno reklauser posted image

Če bo katega urejala seznam (mislim, da ga nivea): 1.nosečnost, 1.otrok, punčka, starost 28 letuser posted image

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4191
27.11.2009 12:42:07   
pikapoka78
Pa še to, mi imamo tud ta aspirator doma. Res vse ven potegne, ma mali kriči zraven, kot da bi mu ne vem kaj delala!!! MA drugače sem pa ful zadovoljna z njim...

(odgovor članu pikapoka78)
Neposredna povezava do sporočila: 4192
27.11.2009 13:22:53   
ShopGirl
tulpikauser posted image  res je, bomo tut sesale in miksale... sam sorry men je tale metoda mal zastrašujoča, ne morm si pomagat user posted image  bom jst to kr "ročno" delala...

terida, sožalje za tasta. šifer za Postojno še nimamo - se mormo zment. No moja šifra je ime moje pikice...Kaja. A je to OK šifra, nimam izkušenjuser posted image user posted image

psiha pa res lahko nardi marsikaj...sem brala, da lahko ženska celo zaustavi porod, če jo je fejst strah oz. je panična. No me zanima kako bo men ratal si dopovedovat da je popadek moj prijatelj. Zdej že tko mislm, kaj bo pa pol pa ne vemuser posted image

jst si bom tut priskrbela eno dozo adaptirnega mleka, samo ne vem katerega naj izberem. Novalac, Aptamil...? What's better? Vsak pove drugač. No sej, itak sta pa oba dobra...sam mislm da se Novalac dobi samo v lekarnah ane? Pa v Avstriji je full cenejši kot pri nas.

Drugač sm pa vsa neka polomljena, se vidi da gre nosečnost proti koncu in sm bolj boga. Pa tko polna energije sm bla še niti teden dni nazaj...ni fer. Sm upala da bom do konca naspidirana...

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4193
27.11.2009 13:23:12   
neanja duo
Metkara,katerega ginekologa pa imaš?Jaz sem pri prim.Blejec.
Drugače tudi jaz ciljam na ponedeljek,ker je rekla,da upa,da bom že kaj odprta in da me da kar rodit.Drugače naj mi pa kar sproži,pa je.Bojim se,da bo ful velik.Že tamala je imela 4020g na rok in tamali 3490g en teden pred rokom.

A ja,dobimo pa fantka.

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4194
27.11.2009 13:34:11   
*Mojca*
Shopgirl: jaz sem začela dodajat ko je bil Luka star ene 7 mesecev. Aptamila sploh ni hotu pit (resnici na ljubo je res ogaben user posted image ), z Novalacom pa ni bilo nobenih težav. Pa tudi se mi zdi, da Aptamil ful napihuje. Sem gledala otročke, ki so bili na Aptamilu in so bili ful taki napihnjeni. Ne vem no...
Je pa res da je Novalac malenkost dražji in se dobi samo v lekarnah.
Prednost Aptamila je mogoče le v tem, da imaš vrečkice za enkratno uporabo. Ampak saj pravim, naš ga za noben dnar ni hotu pit.
Jaz vam povem v ponedeljek kdaj grem rodit in če bo katera takrat v Postojni se zmenimo za šifro. No, Shopgirl, zate ne rabim šifre user posted image user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

Neposredna povezava do sporočila: 4195
27.11.2009 13:35:41   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*

Se pa strinjam, da je lažje imet doma 2 zdrava otroka kot 1 bolnega in 1 zdravega al pa celo 2 bolna user posted image

Zato sem jaz našo doma obdržala, ampak sem računala da bo zdrava, pa je vseeno skoz neki bolana user posted image user posted image , je pa tudi zelo družabna in pravi da zelooo pogreša svoje male prijateljčkeuser posted image , ampak jaz mislim tako... dva meseca niti nista tako veliko, občutka za čas tako nima še takega in ji bo hitro minilo, potem pa se bo znova veselila....  Sem se pa ravno včeraj z vzgojiteljico pogovarjala glede tega, da moramo pač pred prvim javit če je ves mesec ne bo, da je potem cena znižana..... malo me muči le to, da se decembra v vrtcu ponavadi največ dogaja user posted image .....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4196
27.11.2009 13:36:00   
summmer725
Punce ful vam hvala user posted image user posted image user posted image user posted image  za vse spodbudne besede. Bi kar hodila po stanovnaju in nekaj jokcala. Je pa res čuden občutek ko ti reče kaj bi šla rodit?!! Če priznam me je kar strah. Čeprav mislim, da moja G. spet dela paniko in da me še ne bojo poslali rodit. Tak občutek imam. Kaja13 oprosti če te bom  prehitela, ni bilo namenoma user posted image , ampak punce očitno prihaja naš čas user posted image user posted image . Lih zadnjič  sem šla od začetka brat našo temo, ajoj, zdej pa gremo že kar rodit. Sploh ne dojemam, mi je tok hitr minila tale moja user posted image , da to res ni.  

Araz ti imaš res dobr okus user posted image . Najprej banca iste barve, zdej imava isti aspirator. Meni ta BabyVac deluje tako, saj vrjamem da je dober in vse, sam ne vem no, ... stvar okusa.

Sem pa danes v BC kupila ležalnik za user posted image  tistga  v akciji za 20e. Pomoje po čist ok.

Punce a ste ve stvari oz. oblekce za otročka, ko boste šle v P, spakirale v svojo torbo ali vam jo bo partner prinesel??

Neposredna povezava do sporočila: 4197
27.11.2009 13:47:30   
ShopGirl
mojca, sem že slišala da so eni otročki po adaptirnem mleku bolj napihnjeni. Mislim da se bom kar za Novalac odločla, vsaj zdej za začetek. Pol bom pa itak vidla če bom sploh rabla in kakšen bo odziv.

summmer, sej jst bi tut jokcala - sj to ni nč hudga. Mal je šok pa tko...lažje je če se začne dogajat spontano in se popadki stopnjujejo pa se lepo sproti pripraviš da gre zares. Sam po drugi strani je pa tut tvoja situacija OK - probi bit pozitivna, kmal bo tvoja miška v tvojem naročju in boste družinca.
Stvari za otroka (oblačila) so v moji torbi in bojo šle kar z mano - ne vem kaj se bo dogajalo z mojim te 3 dni, ko bom jst odsotna in nočm tvegat, da na konc kej pozabi user posted image  

Hmm, morm si naročit torbo za na voziček, da pol moj sam to vzame ko pride po naju... pa v torbo morm  dat kakšno tetra plenico in odejico. Madoniš, bi skor pozabla user posted image  a še kej rabm?

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 4198
27.11.2009 14:02:51   
blondy_81
Jaz sem v porodnišnici mojemu dala cunje za domov, da so mi vse lepo oprali, potem mi je pa en dan pred odhodom prinesel moje cunje za oblečt in za Manco. Tko da v porodnišnici sem imela samo spodnje perilo pa toaletno torbico in če je bla še kaka stvar, ki sem jo rabila.

Joooj meni pa mleka primanjkuje. Prej se je Manca iz ene dojke nažrla, zdej jo pa iz dveh komaj nahranim. Ne vem kaj naj naredim. Na adaptirano mleko pa še ne bi šla. Jst upam, da mi ne zmanjka mleka...da mi ga uspe dobit nazaj in več pridelat.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4199
27.11.2009 14:05:46   
*Mojca*
blondy baje ful pomagajo ti čajčki za dojenje pa polenta. pa čimveč dej pit. Včasih pridejo dnevi, ko je mleka malo manj, pol pa spet naval.

Cunjice za domov: mi jih bo moj prnesu, sem naštimala na lupinco. Upam, da lupince ne pozabi user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.