Anonimen
|
Ulla- a pa lahko recimo navadno poleto in ajdo... pa te stavri. ja, koruza, riž, ajda, proso so brez glutena, tko da to komot, ostalo pa kasnej, tam nekje po 7. mesecu lohk počasi. ma ta navodila so itak različna, pa pri tem glutenu ne gre za alergijo ( alergija je lohk recimo na pšenico, oz. beljakovine v pšenici), pač pa zaradi celiakije - organizem ne tvori encima za prebavo glutena v žitih, posledica so hude prebavne težave, driska nonstop, bruhanje, krvavitve iz prebavil, splošno slabše stanje otroka, nenapredovanje itd. zdej eni pravjo, da če to maš, tko maš, pa je vseen kdaj začneš jest gluten, da se tu nič ne da. druga teorija je pa podobno kot pri laktozni intoleranci (organizem ne tvori encima za prebavo mlečne laktoze, to ma moj brat), da je pač prirojena ful redka (tak otrok recimo tud matrinega mleka ne prenaša sploh), ampak je pridobljena nekje po tretjem letu, kasnej pa lohk spet izzveni, ob pravilni dieti, ko si organizem malo spočije, se lohk ti encimi začnejo spet tvorit. odloči se pač vsak sam, jst sem recimo počakala s tem, sej se u bistvu ne mudi, ker je zadost stvari brez glutena, k jih pa komot je otrok. niia, ja, po flaši ni fajn, se otrok navadi pol maš pa sranje, pa zarad zobkov, naj pije iz kozarca, saj se hitro navadi, pa uni lončki z ustnikom so tud faj, ne pa da valja nonstop flašo po ustih in mu ves tisti cuker zaliva zobke ula recimo tko ni nikol nič po flaši pila, občasno sem ji dala kako vodo not, sam ji je blo bolj zanimivo iz kozarca pit, po slamci je hitro naštudirala, zdej pa že pije čist lepo iz kozarca. no, včasih si še kej za vrat zlije pa ajd, bo že...pa tud če otrok pije mleko po flaši, bi ga jst raj na kozarce navajala, ker mleko bo počasi skenslal, bo jedel druge stvari in s tem tudi flašo, če pa še tekočino pije po flaši za žejo, tist je pa ful težje... pa jst na splošni ne dajem sokov za pit, pa se je čist lepo navadla da se voda pije, tud če ji kdo ponudi sok, reče odo bom pa nesladkan čaj, ga mam skoz kuhanga, unga bebi, k ga jst pijem, tistga ma tud rada, pa čeprov v vrtcu dobijo sladkan čaj, pa pravta vzgojiteljici da dostkrt hoče vodo, pa ji pač vodo nalijeta, ostali pa čaj
|