ronja
|
sej če ma otrok zadovoljene te sesalne potrebe na joški, pol ne bo iskal nadomestila Ja, to sem tudi jaz mislila, pa ni čisto tako: če ima otrok ful močan sesalni refleks,to pač ni dovolj, na žalost. Ronja se je dojila na pol ure in bila gor kar dolgo, pa tudi sem ji vedno dala joško, kadar je hotela, pa je vendar potem začela še nekaj s prstom motovilit in sva ji zato dala včasih dudo. Lejla recimo pa dude sploh ne mara, pa tudi na joški noče skoz viset - vseeno pa se ful pomiri ob najinem mezinčku. In takrat, ko recimo rabi to za posesat za pomirit, NOČE joške! Ker iz joške teče, pa mora požirat in ji gre na živce. Ker iz mojih jošk pač skoz teče in potem se ji zaleti in se zbudi in jo razjezi. Tak da ni glih čist tak izi... Glede mleka - seveda, če je otrok na nekaj alergičen, tega seveda ne smeš. Če je pa vse ok, potem pa škoda karkoli spuščat (zdravega, seveda). Meni zdaj mleko ful paše, se vidi, da rabim kalcij, mala pa nima nobenih problemov po njem. Ampak punce, ne se bat, malo opazujte, pa bo, saj alergije navadno kar sami starši pogruntajo. Ronja recimo dobi flekce okoli ust, če je cimet. Na žalost ga ima zelo rada, pa ji ga zdaj ne dam več in midva ga zdaj pač dodajava na krožniku. ulla, zakaj bi pa mel mali premalo, saj Ula verjetno bolj malo poje, pa ne doji se prav dostikrat - sicer pa itak - ponudba in povpraševanje. Jaz si moram dostikrat mal prej ven spumpat, da sploh lahko je, ker se ji sicer tok zaletava, da ji gre ful na živce in ne je in čaka, da bo ven oteklo . POl ko odteče (al pa če si prej spumpam), je pa ok. Tak da če maš dovolj mleka, po moje ni krize. Lubi me heca, da bo LJ. mlekarne poklical . Vsekakor bi pa komot mela dvojčke, torej, zakaj ne bi mogla dojit starejšega otroka, ki itak ful malo poje? Ronja je zdaj parkrat probala, pa ji ni všeč, ko priteče mleko takoj ven - je bila čisto paf, pa mi skoz kazala, ko da naj nekaj naredim v zvezi s tem... Ja, kaj pa naj, miki, če potegneš, bo curilo . no, potem pa ni več probala, očitno ji ni več všeč okus. Sem se prav smejala, ko se je tak namrdnila. Sem si mislila, pred 2-3 meseci si ti to še veselo cuzala, punči
|